Gurbetten Türkiyeye kesin dönüş hakkında ?...

Bir de tuzu kuru şekilde yurtdısında yaşayıp en fazla iki ay izne geldiklerinde euroları bozdurup da tatil yapıp ülkesine dönenler ülkemizin mevcut durumu hakkında yorum yapabiliyor ama biz bir şey diyince atıp tutmak oluyor. Yersen

Sakın sakın kafanı duvarlara vurursun
Bizim burda biri var çocuğu 14yaşında Avrupa'dan gelmişler çocuk 3dili rahat konuşuyor sırf eğitim için gelmiyorlar dışardan bakınca çokmu iyi görünüyoruz kocan gelse alacağı 2000bununla 5kişilik aile olarak aç kalırsınız sen insan haklarının herkes için olduğu bir yerde yaşıyorsun kıymetini bil

Evet haklısınız, Avrupa da eski Avrupa değil artık. Ama inanın yine de çoğu yönden Türkiye'den iyidir. İngiltere'desiniz sanırım, vizesiydi oturma izniydi konularında en titiz ülkelerden biri. Sonra geri de dönemeyebilirsiniz. Burası bildiğiniz Ortadoğu ülkesi. Eşinize tazminat verilmemesi sizi yıkmış ve bezdirmiş, haklısınız. Ama burada da insan muamelesi görmeyeceksiniz, emin olun. Eğitim sistemi olarak çocuklarınız sürekli ezber yapacak ve yılda bilmemkaç tane sınava girecek. Hele devlet okuluna yollarsanız neler neler. Buraya herşeyi yazmak istemiyoruz, beyinler yıkanıyor diyeyim, siz anlayın. Yarın birgün çocuklarınıza niye döndüğünüzü de anlatamazsınız onu da söyleyeyim. Bizi hiç mi düşünmediniz diyecekler, ne cevap vereceksiniz?

Burda daha da kötü ekonomi... karı koca ikimiz de iyi sayılan bir işte çalışıyoruz ama mutfak masrafı bile zorluyor bir yerden sonra.... Türkiye'de bırak eğitimi güvenlik kaygısı yaşıyoruz. Acaba bomba var mı acaba komşum terörist mi diye düşünmekten hayattan tat alama olduk. Her önüne gelen silah almış eline en ufak bir atışmada çıkarıp vuruyor insanlar birbirini....

Geçenlerde kardeşimi korna çaldı diye silahla kovaladılar, evimin etrafında akşam yürüyüş yaparken siyah bir araba içinde pompalı tüfekli adamlar görmek hiç normal değil....

Eğitime gelince de, öğretmenim ben ve sistem berbat.... sürekli değişen sınav sistemi ortaokul ve lise çocuklarının psikolojisini alt üst etti

Mesela üniversite sınavında artık test değil açık uçlu sorular sorulacak. Ki bu da objektif olmayacaktır. Binlerce gencin girdiği bir sınavda uygulanacak sistem değil ki bu?

Ortaokul içinse, teog belası var başlarında ya çocuk komple derslerden soğuyor ya da kendini herşeyden soyutlayıp ders çalışıyor istediği puanı alamayınca intihar bile edebiliyor en iyi ihtimalle depresyona giriyor.

Okullarda verilen eğitim neredeyse sıfır. Çocuklar şımarık aileler de onların destekçisi... arkası boş bir özgüven var hepsinde. Meslek liselerinde uyuşturucu sigara hat safhada... eskiden derslere takviye olsun diye dershanelere gönderilirdi çocuklar artık o imkan da yok kurslar ve özel ders desen e zar zor geçinen insan nasıl yollasın çocuğunu oralara?

Yani kısacası sakın dönmeyin. Biz bu düzene yani düzensizliğe ve karmaşaya alıştık ama o çocuklar sisteme alışıkken ve onların ergenlik gibi kritik dönemlerinde bunu onlara yapmayın. Evet vatan güzel ama insanın yaşadığı yer vatanı oluyor bir müddet sonra.

Son olarak, zamanında teyzemler de Almanya'dan kesin dönüş yapmışlardı çocuklardan sadece bir tanesi okuyabildi diğer 3 ü sisteme yenik düşüp okuldan uzaklaştı, iletişim ve dil sorunları çekti. Türkiye'de yapamayınca Almanya'ya geri döndüler ama nafile arada 5 yıl gibi koca bir kayıp vardı. Şimdi de annesini babasını sorumlu tutuyorlar hayatlarının mahvolmasında...

Annesibebisleri isimli üyenin konusu var, Türkiye ye dönüş yapan var mı diye bir başlık. Onu açıp okuyun, neler neler yazmışız.

en kötü Avrupa buradan iyidir. eğitim denilen bir şey mi var sanki odtüye terör yuvası diye çamur atılıyor. bilim denilen bişey yok. evrim teorisi müfredattan çıkarılmak isteniyor. her yer imamhatip. eğitim falan yok burada çocuklarınızı düşünüyorsanuz sakın dönmeyin.

O zaman sizin içinde karşıdan atıp tutması kolay.gelin türkiye ye 5 ay sonra yine konuşalım.
kendi memeleketimiz diye olmayan şeyleri oluyor gibi anlatacak değiliz.
allah aç bırakmaz,açıkta bırakmaz diyorsunuz ya,evet bırakmaz.ama bir ekmekle de doyan var,bir dilim ekmek yanında yarım kilo pirzolayla da doyan var.
bu ne ile doyduğunuza bağlı.
konu sahibine de söyleyeceğim şey asla dönmeyin.şartlar kötü diyorsunuz,orasını bilemem.
ama şartlarınız burada daha iyi olmayacak.
eşimin kuzeni döndü eşi ve üçüzleriyle.deneyelim dediler.4 ay da geri gittiler yurtdışına.delilikmiş yaptığımız dediler.
artık krar sizin

GENEL SAGLIK SIGORTASI PRIMI ODEMEK ZORUNDASIN CALISMASAN BILE GSS DEDIGI ARKADASIN O. AYRICA BURADA CALISANA BILE YARDIM YAPILMIYORKEN İŞSİZE KİMSE COCUK O BU YARDIMI YAPMAZ, DUZENLI ISINIZ GELIRINIZ OLMAZSA FATURALARINIZI BILE ODEYEMEZSINIZ...
EĞİTİM SİSTEMİNE GELİRSEK BERBAT ÖTESİ EZBERCİ BİR EĞİTİM MODELİ VAR TR DE.... GÜNDEN GÜNE KÖTÜLEŞİYOR DEVLET OKULALRI BİRKAÇ İSTİSNA HARİÇ HER ANLAMDA GERİYE GİDİYOR BENCE SIRF EĞİTİM İÇİN BLE KALIN ORADA ELBET BİR İŞ BULUR EŞİNİZ SİZDE GİRİN BİR YERLERE ORDA DEVAM EDİN HAYATINIZA..

Birikim olmuyor demişsiniz de olmasın

3 çocuk ve iki yetişkinle maaşlı işte çalışarak birikim olmaz ki

Biraz da anı yaşamak lazım hep döneriz dönünce rahat edecek kenarda paramız olsun hissi bunu getiriyor

Bizler de birikime dayalı yaşamıyoruz ki burada

Sevgili kardeşim bu yazacaklarımı kardeşi yurtdışına yerleşmiş bir abla olarak yazıyorum..kardeşimi çok seviyorum ve memleketimi de çok seviyorum ama kardeşime temelli dönüş yap maalesef diyemiyorum...bunun nedenleri ise
.Türkiye' de de artık işsizlik var ..gençler üniversite mezunu olarak iş bulamıyorken tanıdık falan OlmaZsa eşinizin bu yaşta iş bulması çok zor..bulacağı işler ancak asgari ücretli olabilir
..çocukların çok zorlanırlar ..bir yıl sonra dönmek isteyip seni suçlarlar..insanlarda çocuklarını kurtarma telaşı var burda..meslek lisesi yada imam hatip düşünmüyorsan çok para harcayan lazım eğitime..sınavlar çık zor özel ders etüt çok para gidiyor..özel okula veremezsen işin çok zor..
..en önemli sorun güvenlik..tecavüzler çocuk istismarcıları bitmek bilmiyor..çocuklarımızı koruyamamaktan hepimiz korkuyoruz İnan..hatta kendim büyükşehirde yaşadığım halde sabah işe giderken korkuyorum ayrıca bomba patlar mı bir ara korkudan kalabalık yerlere bile gidemedik
..herşey sizin bıraktığınız gibi değil artık..bir gecede neler olabiliyor gördük maalesef..
Yinede gelmek isterseniz 2 aylık deneme yapın bir yaşayın bakalım neler olacak..artık her yer zor bu dünyada ..giderekte kötüye gidiyor gibi.işsizlik zaten artık dünyanın sorunu olmayı başardı..ama siz en azından standartları yüksek bir yerde yaşıyorsunuz ..iyi düşünün 40 kere düşünün derim..
Hakkınızda hayırlısı olsun..

Ha birde ipini koparan burda ırak İran Suriye kavimler göçü gibi ek aşı koydular değişik mikroplarda geldi

Aynen öyle. Türkiye'nin son 60 yıllık sağlık politikası yerle bir oldu diyorlar. Okullarda çocuklar sürekli hasta, Türkiye'de hiç bilinmeyen virüsler ve hastalıklar yüzünden. Eee ne de olsa 3 milyon Suriyeli var. Çiçek hastalığı da hortlamış galiba, hani şu yıllar önce zar zor bitirilen çiçek hastalığı. Tekrardan çiçek aşısı yapılmaya başlandı yanlış bilmiyorsam.

Eğitim kötü değil mi

Katılıyorum

Bunlar neredeymiş ya? Ben hiç görmedim bunları alan bir tr vatandaşı... sadece suriyelilere bol bol ödeme yapılıyor.

Hem çiçek hem de özellikle menenjit hortladı. Suriyeli çocuklarda aşı hak getire...

Gurbette olyan gurbettekinin halinden anlamaz diyorsunuz ya burada yaşamayan da burayı bilemez.Orada tüm

hukuksal haklarınızı kullanırken, bolbulamaç olmasada insanca yaşayabiliyorken, sadece belli bakış açısında

istediğini anlatan, olmadı kendine göre uyduran medyayı takip ederek bu ülkenin durumunu anlayamazsınız.

Burada çeşitli şehirlerden bambaşka kültürlerden farklı ekonomik imkanlara sahip insanların %90 ı aynı

şeyi söylüyorsa, ne kadar kolay kötülüyorsunuz diyene kadar oturup bir düşünün.

''Türkiye artık iyice gelişiyor''diyorsunuz, siz nerede yaşıyorsunuz diyecem ama yurtdışında yaşıyorsunuz.

Size uzaktan davulun sesi hoş geliyor.

Bir de el ayak ağız hastalığı çıktı. Çiçek hastalığının değişik bir formu o da. Ha geçen gün bir bakan açıkladı. 3 milyon da afgan varmış kapıda bekleyen. 2 yaşında kızım var. Aklımı kaçırıcam...

Bir de bu milyonlarca insanın derdi de Türkiye'de yaşamak değil, konu sahibinin beğenmediği Avrupa'ya gitmek...

O yardımları gören ya da alan var mı acaba ?en son ben çalışmıyorken eşime 22 lira veriyorlardı aile yardımı ..bordroda görmüştük hadi şimdi olsa olsa ne kadar olur..

Sadece 1-2 senedir burada yasiyorum senelerdir burada yasiyormusun gibi konusuyorsun. Turkiyeye gelip gidiyorum ve goruyorum eskiye gore degerlendiriyorum.. herkes kendi fikrini soylemekte ozgurdur neden kendi fikrinizi dayatmaya calisiyorsunuz.. bu benim fikrim benim dusuncem .. benim ozel hayatim hadi bye

Bilmiyormussun bak ogren iste
güzel güzel yazmışsın da asgari ücretle çalışıyor diyelim iki çocuk var vs para lazım sigortalı çalıştığından verilmiyor o paraların hiç biri daha bir sürü maddeleri var o yardımların bin yoksulu dizsen 1 tanesi anca alır o dediğin "sözde" yardımları
kısacası sen öyle yazıyon ama o dediğin paraları alabilen yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…