- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
Bir de tuzu kuru şekilde yurtdısında yaşayıp en fazla iki ay izne geldiklerinde euroları bozdurup da tatil yapıp ülkesine dönenler ülkemizin mevcut durumu hakkında yorum yapabiliyor ama biz bir şey diyince atıp tutmak oluyor. YersenTürkiye'yi beğenmeyen demeyelim, Türkiye'deki mevcut durumu begenmeyen diyelim. Diger turlusu kotu niyetli bir kullanim oluyor. Onlardan biri olarak kendi adima konusayim. Yasamaya devam ediyorum ama "mecburen". Avrupa'dan Turkiye'ye donmek isteyenlerle Turkiye'den Avrupa'ya gitmek isteyenlerin izleyecekleri prosedur ayni derecede kolaysa bu elestirinin anlami olabilir. Onun dışında asiri komik oluyor :)
Burda çocuk yardımı veriyorlar ama birikmiyor ki o yardım evin giderlerine gidiyor otomatik. Bir yerden veriyorsa 10 yerden geri alıyor devlet. Burasıda inanılmaz pahalı. Türkiyede de pahalılık var sanırım. Çalışmasan gss ? Nedir acaba anlayamadım canım
O zaman sizin içinde karşıdan atıp tutması kolay.gelin türkiye ye 5 ay sonra yine konuşalım.Ya kendi memleketinizi ne de kolay kotuluyorsunuz.. Turkiye artik iyice gelisiyor her yonden.. bende yurtdisindayim suan ama kesin donus yapicam .. gurbette olmayan gurbettekinin halinden anlamaz.. aile destegi ve her yonden olumlu psikoloji icin kesinlikle insanin memleketi gibisi yok.. Allah yar ve yardimcidr.. ac birakmaz acikta birakmaz ve buda birazda kendi elimizde tabi.. Turkiyem gibisi yok . En rahat ulkede bile mutsuz huzursuz oluyorsun.. suan Turkiyeyi kotuleyenlere soyluyorum bi yurtdisina gidinde 1 ay kalin bakalim .. mumla ararsiniz suanki rahatliginizi.. oradan atip tutmasi kolay
GENEL SAGLIK SIGORTASI PRIMI ODEMEK ZORUNDASIN CALISMASAN BILE GSS DEDIGI ARKADASIN O. AYRICA BURADA CALISANA BILE YARDIM YAPILMIYORKEN İŞSİZE KİMSE COCUK O BU YARDIMI YAPMAZ, DUZENLI ISINIZ GELIRINIZ OLMAZSA FATURALARINIZI BILE ODEYEMEZSINIZ...Burda çocuk yardımı veriyorlar ama birikmiyor ki o yardım evin giderlerine gidiyor otomatik. Bir yerden veriyorsa 10 yerden geri alıyor devlet. Burasıda inanılmaz pahalı. Türkiyede de pahalılık var sanırım. Çalışmasan gss ? Nedir acaba anlayamadım canım
Ha birde ipini koparan burda ırak İran Suriye kavimler göçü gibi ek aşı koydular değişik mikroplarda geldi
Ben farkli dusunuyorum orda hicbir birikim yapamiyirsaniz,tazminat dahi odemeden isten cikartildiysa ki burada tazminat odenir odenmezsse yasal yollardan hak aranir gurbeti cekmenizi degmez.
Egitim kotu degil bence kalacaginiz sehire gore degisir mutlaka.devlet okullarida gayet kaliteli.
Siz bilirisniz ben olsaydim donerdim.
Turkiye'ye kesin donusle alakali acilan her konuya yaziyorum buraya da yazmazsam catlarim. Ulkenin icinde bulundugu korkunc durumu dile getirenleri "turkiye dusmani, ulkesini kotuleyen hainler" olarak lanse edenlerin yuzde doksani ne hikmetse yine yurtdisinda yasayanlar. Ve bu yuzde doksanin da yuzde doksanlik kismi "biz de giri dinicigiz zitin" diyen tipler:) Sahi ordan bakinca cok mu aptal gorunuyoruz
Turkiyeyi hicbirsey de begenmeyenler de yine Turkiye de yasamaya devam ederler..
Eger durumunuz iyi degilse gerekli belgelerle ilgili yerlere muracaat edip cocuk yardimi alabiliyorsunuz.
Yapılan düzenleme ve güncelleme sonucunda çocuk desteği alan aileler şu şekilde desteklenecektir;
Okul öncesi çocuk için aylık 456 TL,
İlköğretim öğrencisi olan bir çocuk için aylık 684 TL,
Orta öğretim öğrencisi olan bir çocuk için aylık 730 TL,
Üniversite öğrencisi olan biri için ise 821 TL olarak bir yükseliş göstermektedir.
Ayrica yoksul ve evi olmayan ailelere de kira yardimi yapilmaktadir.
Aynen öyle. Türkiye'nin son 60 yıllık sağlık politikası yerle bir oldu diyorlar. Okullarda çocuklar sürekli hasta, Türkiye'de hiç bilinmeyen virüsler ve hastalıklar yüzünden. Eee ne de olsa 3 milyon Suriyeli var. Çiçek hastalığı da hortlamış galiba, hani şu yıllar önce zar zor bitirilen çiçek hastalığı. Tekrardan çiçek aşısı yapılmaya başlandı yanlış bilmiyorsam.
Bilmiyormussun bak ogren isteEğitim kötü değil mi
Katılıyorum
Bunlar neredeymiş ya?Ben hiç görmedim bunları alan bir tr vatandaşı... sadece suriyelilere bol bol ödeme yapılıyor.
Ya kendi memleketinizi ne de kolay kotuluyorsunuz.. Turkiye artik iyice gelisiyor her yonden.. bende yurtdisindayim suan ama kesin donus yapicam .. gurbette olmayan gurbettekinin halinden anlamaz.. aile destegi ve her yonden olumlu psikoloji icin kesinlikle insanin memleketi gibisi yok.. Allah yar ve yardimcidr.. ac birakmaz acikta birakmaz ve buda birazda kendi elimizde tabi.. Turkiyem gibisi yok . En rahat ulkede bile mutsuz huzursuz oluyorsun.. suan Turkiyeyi kotuleyenlere soyluyorum bi yurtdisina gidinde 1 ay kalin bakalim .. mumla ararsiniz suanki rahatliginizi.. oradan atip tutmasi kolay
Bir de el ayak ağız hastalığı çıktı. Çiçek hastalığının değişik bir formu o da. Ha geçen gün bir bakan açıkladı. 3 milyon da afgan varmış kapıda bekleyen. 2 yaşında kızım var. Aklımı kaçırıcam...Aynen öyle. Türkiye'nin son 60 yıllık sağlık politikası yerle bir oldu diyorlar. Okullarda çocuklar sürekli hasta, Türkiye'de hiç bilinmeyen virüsler ve hastalıklar yüzünden. Eee ne de olsa 3 milyon Suriyeli var. Çiçek hastalığı da hortlamış galiba, hani şu yıllar önce zar zor bitirilen çiçek hastalığı. Tekrardan çiçek aşısı yapılmaya başlandı yanlış bilmiyorsam.
Sadece 1-2 senedir burada yasiyorum senelerdir burada yasiyormusun gibi konusuyorsun. Turkiyeye gelip gidiyorum ve goruyorum eskiye gore degerlendiriyorum.. herkes kendi fikrini soylemekte ozgurdur neden kendi fikrinizi dayatmaya calisiyorsunuz.. bu benim fikrim benim dusuncem .. benim ozel hayatim hadi byeGurbette olyan gurbettekinin halinden anlamaz diyorsunuz ya burada yaşamayan da burayı bilemez.Orada tüm
hukuksal haklarınızı kullanırken, bolbulamaç olmasada insanca yaşayabiliyorken, sadece belli bakış açısında
istediğini anlatan, olmadı kendine göre uyduran medyayı takip ederek bu ülkenin durumunu anlayamazsınız.
Burada çeşitli şehirlerden bambaşka kültürlerden farklı ekonomik imkanlara sahip insanların %90 ı aynı
şeyi söylüyorsa, ne kadar kolay kötülüyorsunuz diyene kadar oturup bir düşünün.
''Türkiye artık iyice gelişiyor''diyorsunuz, siz nerede yaşıyorsunuz diyecem ama yurtdışında yaşıyorsunuz.
Size uzaktan davulun sesi hoş geliyor.
güzel güzel yazmışsın da asgari ücretle çalışıyor diyelim iki çocuk var vs para lazım sigortalı çalıştığından verilmiyor o paraların hiç biriBilmiyormussun bak ogren iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?