- 19 Nisan 2013
- 766
- 1.350
- 113
Devam edicem zaten allahın ıznıyle de sıkılır gıbı oldum ama işte aslında sıkılmamam lazım cunku bu durum hep boyle devam etmeli ....Canım inan bende öyleyim Kasım 3 den beri diyet yapıyorum çok fazla kaçacağım oldu tamam ama gun bu siteye girmeseydim belkide 100 kilo olacaktım. Zor veriliyor hepimiz içinde öyle eve bisiklet at carfursa da indirime giriyor kızın uyurken bisiklet bin hem yuruyus bantı gibi seste yapmıyor. Devam et canım valla eğer emzirmesem bir ilaç takviyesi yapmak istiyorum bende ama emziriyoruz. Bak bende senin kilodaydım zorda olsa veriyorum en azından alma canım bir sure sonra ıncelexeksin sadece devam et canım
Buraya mı yazayım yoksa kendi defterime mi ? Bunu deneyeyim dedim ama devamı gelmedi malesefMislisse canım bide yediklerini gun boyu yaz bakalım kaç kalori alıyorsun
Sen oruç gıbı mi yapıyorsun aklıma yattı aslında ıyıymış bu fikir ama mısafırlıikte falan napıyosun?Canim aslinda bende senin gibiyim 6 haftadir aranizdayim ama 3 kilo verebildim. Tamam insulin direncim oldugu icin yavas veriyorum ama bi kacamak yapdam cok agir odedim. Bir ara sadece kendime oruc gibi yeme saatleri verdim. Aralikli oruc deniyor buna kendine 8 saatlik bir yeme arsligi belirliyosun, 8 saat bitince oructaki gibi yemeyi bitiriyosun sadece su sekersiz asitsiz icecekler serbest. Yedigin suredede karbonhidrattan uzak durmaya calisiyosun, yag serbest yani saglikli yaglar tabi. Bu ara salmaya basladim yarindan itibaren yine oyle yapicam insallah. Bu arada uzun sure ac kaldigin icin leptin hormonu cok fazla salgilaniyo ve yag yakimi hizli oluyo.
Allahın ıznıyle biyere kacmak gibi bi dusuncem yok suan cunku ben kendime soz verdim eminim suan salsam kendimi yarın yine zayıflamaya takmış biri olarak geri dönucem bundan adım gibi eminim benim yapım bu :)Canım benim yavaşta olsa veriyorsun sonuçta aranızda en ax kilo verende benim sanırım ama bir hafta pes etsem diğer hafta toparlamaya çalışıyorum sizlerle ben geçen sene daha hızlı vermiştim toplam 9 kilo verdim. o zaman akşam 6 da kesiyordk arkadaşla yemeği bütün gece acıktıkça yeşil çay yoğurt süt falan içiyordk arada kaçamak oluyordu tabi sende deneyebilirsin bir kaç günde alışıyor bünye sana söylemşken bende uygulasam süper olacak.canım benim burada en azından kilo almıyorz yavaşta olsa vericez inşallah bir yere kaçmak yok ona göre
Canım sen şok diyet falan mı yaptın yoksa ? Neden azaldı sutun ? Klasik bişey soylicem belki şimdi ama gercek olan şuki :ekmek tatlı karbonhidrat sekerli ve yağlı gıdalar tüketme ..sekersiz komposto ev yapımı meyve suyu yada meyve tuket ekmeK yersen tam buğday unlu ye pirinç yerine bulgur tuket kısırlık bulgur ye bOl yeşillik yiyebilirsin benim soyliceklerim bu kadar tatlı yerine sutlu tatlI ye elbet canın tatlı cekıyodur :)Canim benim sutum cok azaldi ama daha 7,5 aylik bebegim. Bugun o kadar uzgunum ki tahin pekmez yedim artik diyet falan umrumda degil yeter ki artsin. Ne yapabilirim bir fikrin var mi? Azalmasi icin 7,5 ay erken degil mi acaba? Eskisi gibi dolu dolu olmuyo. Cok uzgunum
Birazdan diyet listesini yollayacagim hic foto koymadim deniyorum hemen
Söylediklerine kesinlikle katılıyorum herannenin sutu bebeğine yeter etrafın söylediklerine de kanmasın değil mi? Her kafadan bir ses helva ye,cayı sekerli iç ekmek ye sutun olur sutun derler....Bu konuyu başlangıçta o kadar kafama takmıştım ki sütüm artsın diye denemediğim yol kalmadı. Sonuç bana kilo olarak geldi canım. Sütün artması için tek yapacağın düzenli sağlıklı beslen ve kesinlikle 3 litre su iç. Sütü yapan sudur.yüzde seksen sudur sütün.Sakın tatlı yeme alakası yok,sadece tatlı susatır su içersin ve sütün olur o kadar.
Hem sütün azalması normal benim de ilk zamanlar akıyordu şimdi sıkınca bile zor geliyor çünkü bebeğim 9 aylık camış gibi çekiyor bitiriyor :) sütün azaldığını yetmediğini doktor anlar bebeğin kilo alımı düşükse. Ama bence sen kendi kendine kuruntu yapmışsın her anne gibi. Sütün yetmemesi çok nadir görülen bir şeymiş zaten. O yüzden moralini bozma. Sağlıklı diyetine devam er.Sakın tatlı yeme. Dr kontrolünde bebeğinin kilo alımının normal olduğunu göreceksin
Karamellim resimdeki sen misin?Teşekkür ederim canım. Benim listeme çok benziyor. Bunu 15 günlük mü verdi.başka var mı listen?
Canım istersen bir sure buraya yaz bizde görelim nerde yanlış yaptığını söyleriz sonra kendi defterine yazarsın zaten sonrada alışırsın. Pes etmeyeceğini biliyorum şimdi pes etmek demek 95 kilo oldun demek ve tekrar vermek için daha çok uğraşacaksın canımBuraya mı yazayım yoksa kendi defterime mi ? Bunu deneyeyim dedim ama devamı gelmedi malesef(
Benim ve oğlum:)Karamellim resimdeki sen misin?
Bence yediklerimizi gün sonu buraya yazmak çok iyi fikir. Birbirimizi denetlemiş oluruz. Belki dığru Bildiğimiz yanlışlar var.Buraya mı yazayım yoksa kendi defterime mi ? Bunu deneyeyim dedim ama devamı gelmedi malesef(
Oyle cok bi kilon yok resimdeki kadarıyla :)Benim ve oğlum:)
Yok canim hic yaparmiyim? Benim bebegimin sutu herseyden onemli benim icin. Ben korkudan normal diyeti bile zor yapiyorum.yesillik pek tuketmiyidum 2 gundur bol bol salata yiyorum. Bakalim insallah duzelir. O kadar guzeldi ki sutum bi anda boyle olunca acayip uzuldum.Canım sen şok diyet falan mı yaptın yoksa ? Neden azaldı sutun ? Klasik bişey soylicem belki şimdi ama gercek olan şuki :ekmek tatlı karbonhidrat sekerli ve yağlı gıdalar tüketme ..sekersiz komposto ev yapımı meyve suyu yada meyve tuket ekmeK yersen tam buğday unlu ye pirinç yerine bulgur tuket kısırlık bulgur ye bOl yeşillik yiyebilirsin benim soyliceklerim bu kadar tatlı yerine sutlu tatlI ye elbet canın tatlı cekıyodur :)
Canim haklisin ama benim sutum evlere senlikti yani 2 saat bebegimden ayri kalayim agridan duramazdim. Simdi yumusacik goguslerim. Hic yok degil var ama bi anda boyle olunca sasirdim pek kuruntu degil acikcasi dun 5 saat ayriydim bebegimden eve geldim goguslerim baya yumusak sanki hamilelik oncesi gibi. Gogus pedi degistiridim devamli simdi bakiyorum pedler sabah koydugum gibi tertemiz. Anlayacagin gercekten azaldi ama nedeni ne bilmiyorum 2 hafta once ailevi bi sikinti yasadik gunlerce agladim. O siralar basladi azalmaya sonra bu hale geldi acaba uzuntu mu etkiledi diyorumBu konuyu başlangıçta o kadar kafama takmıştım ki sütüm artsın diye denemediğim yol kalmadı. Sonuç bana kilo olarak geldi canım. Sütün artması için tek yapacağın düzenli sağlıklı beslen ve kesinlikle 3 litre su iç. Sütü yapan sudur.yüzde seksen sudur sütün.Sakın tatlı yeme alakası yok,sadece tatlı susatır su içersin ve sütün olur o kadar.
Hem sütün azalması normal benim de ilk zamanlar akıyordu şimdi sıkınca bile zor geliyor çünkü bebeğim 9 aylık camış gibi çekiyor bitiriyor :) sütün azaldığını yetmediğini doktor anlar bebeğin kilo alımı düşükse. Ama bence sen kendi kendine kuruntu yapmışsın her anne gibi. Sütün yetmemesi çok nadir görülen bir şeymiş zaten. O yüzden moralini bozma. Sağlıklı diyetine devam er.Sakın tatlı yeme. Dr kontrolünde bebeğinin kilo alımının normal olduğunu göreceksin
15 gunluk vermisti bu son hali ondan bir once ki listen vardi nerdeyse bunun iki katiydi yiyecekler. Bu en azaltilmis hali canim.Teşekkür ederim canım. Benim listeme çok benziyor. Bunu 15 günlük mü verdi.başka var mı listen?
Evet ben de bir kac kez seker hic almadan diyet yapayim dedim hep azaldi ben gercekten sifir karbonhidratla sut olacagina inanmiyorum. Ben ergenlikten beri nerdeyse 20 yildir beyaz ekmek yemem sadece tam bugday yiyorum. Tatli dedigin sutlu tatLIdir benim icin. Yani genel olarak zaten normalde de dikkat ediyorum. Bakalim dun biraz fazla yedim degisecek mi diye simdi de oglen yemegi olarak buyuk bir kase salata corba ve makarna yedim. Salatadan medet umuyorum biraz.Canim kizim 4 aylikken yine diyete baslamistim o zaman bir ogunu sagipta veriyordum gercekten yari yariya azaldigini gordum moralim bozuldu birakmak zorunda kaldim. Ondada yine tatliyi ekmegi kesmistim tamamen dedimki kendi kendime tatli bu kadar sut yapiyo olamaz ama malesef tekrar yemeye basladim. Canim sekerli yeme ama karbonhidratini bol al kaliteli karbonhidrat yani kompleks karbonhidratlar. Tam tahil ekmegi, baklagiller,makarna, pirinc, bulgur....dikkat ediyosan bizler diyet yaparken beya un ve beyaZ sekerin, pekmezin balin yaninda bunlarida kesiyoruZ, ben bunlari suanhic kesmiyorum
Evet canım üzüntüden olmuştur tekrar gelir bir haftaya kadar bende de oldu. Yengemde de oldu. Moralini yüksek tut. Ben pet kullanmayı çoktan bıraktım ama benim dananın kilosu da boyu da çok çok iyi maşşallah. Yani akıp taşması da gerekmiyorCanim haklisin ama benim sutum evlere senlikti yani 2 saat bebegimden ayri kalayim agridan duramazdim. Simdi yumusacik goguslerim. Hic yok degil var ama bi anda boyle olunca sasirdim pek kuruntu degil acikcasi dun 5 saat ayriydim bebegimden eve geldim goguslerim baya yumusak sanki hamilelik oncesi gibi. Gogus pedi degistiridim devamli simdi bakiyorum pedler sabah koydugum gibi tertemiz. Anlayacagin gercekten azaldi ama nedeni ne bilmiyorum 2 hafta once ailevi bi sikinti yasadik gunlerce agladim. O siralar basladi azalmaya sonra bu hale geldi acaba uzuntu mu etkiledi diyorum
Cikolata borek degil zaten kastim biliyorum haklisin. Tahinde yagli ama su an deniyorum bakalim bol rezene cayi da iciyorum suyu arttirdim.cicisko suan sutum azalmayi birak bazen yulaf ne bileyim bulgur falan yedigim gun artiyo bile. Sekerli yedigim gun farketmiyo gercekten. Tahin sut yapiyo ama tahin , pekmez degil. Pekmez basit seker kilo yapiyo. Tahin helvasi hatasini ilk cocugumda yasadim vermeyi birak aldim emzirirken. Bu cocugumda anladimki cikolata, borek corek tatli sadece kilo yapiyo
Haklisin canim aslinda bunu duymak istiyorum birazda yani artik bu aylarda azalmasi normal galiba. Benim kizimda tombik.Evet canım üzüntüden olmuştur tekrar gelir bir haftaya kadar bende de oldu. Yengemde de oldu. Moralini yüksek tut. Ben pet kullanmayı çoktan bıraktım ama benim dananın kilosu da boyu da çok çok iyi maşşallah. Yani akıp taşması da gerekmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?