Güzel Anneler Fit Olma Yolunda Beraber İlerliyor

Canim aslinda bende senin gibiyim 6 haftadir aranizdayim ama 3 kilo verebildim. Tamam insulin direncim oldugu icin yavas veriyorum ama bi kacamak yapdam cok agir odedim. Bir ara sadece kendime oruc gibi yeme saatleri verdim. Aralikli oruc deniyor buna kendine 8 saatlik bir yeme arsligi belirliyosun, 8 saat bitince oructaki gibi yemeyi bitiriyosun sadece su sekersiz asitsiz icecekler serbest. Yedigin suredede karbonhidrattan uzak durmaya calisiyosun, yag serbest yani saglikli yaglar tabi. Bu ara salmaya basladim yarindan itibaren yine oyle yapicam insallah. Bu arada uzun sure ac kaldigin icin leptin hormonu cok fazla salgilaniyo ve yag yakimi hizli oluyo.

Canım benim yavaşta olsa veriyorsun sonuçta aranızda en ax kilo verende benim sanırım ama bir hafta pes etsem diğer hafta toparlamaya çalışıyorum sizlerle ben geçen sene daha hızlı vermiştim toplam 9 kilo verdim. o zaman akşam 6 da kesiyordk arkadaşla yemeği bütün gece acıktıkça yeşil çay yoğurt süt falan içiyordk arada kaçamak oluyordu tabi sende deneyebilirsin bir kaç günde alışıyor bünye sana söylemşken bende uygulasam süper olacak.canım benim burada en azından kilo almıyorz yavaşta olsa vericez inşallah bir yere kaçmak yok ona göre

K
güzelmiş giyme ihtimalli pantolon :) sen fizyoterapistmiydin yanlış mı hatırlıyorum ..çalışıyor musun?
Ben Şu an çalışmıyorum turuncu fizyolojik:) şimdilik annelik tam gün:)

Bence ayağa kalkıp silkelenme sinyalleri bunlar ama bir şeylere gerçekten karar verip başlamadıkça o suçluluk peşini bırakmıyor. Bi diyetisyen yardımı alabilirsin. Ve düzenli yürüyüş sil baştan tertemiz bir sayfa. Şahsen ben sizinle açtım o sayfayı. Bugün diyete uyumadım arkadaşlardaydım ama abartmadım. Yarınki cezamı kestim iki saat spor yapcam :)

Kizlar gunaydin aranizda emziren anneler var mi bir sey danismak istiyorum?
Ben emziriyorum sorun neydi?

cicisko diyet listesi paylaşacaktın ben merakla bekliyorum
Canim benim sutum cok azaldi ama daha 7,5 aylik bebegim. Bugun o kadar uzgunum ki tahin pekmez yedim artik diyet falan umrumda degil yeter ki artsin. Ne yapabilirim bir fikrin var mi? Azalmasi icin 7,5 ay erken degil mi acaba? Eskisi gibi dolu dolu olmuyo. Cok uzgunum
Birazdan diyet listesini yollayacagim hic foto koymadim deniyorum hemen

Bende emziriyorum canim 8 aylik kizim , hemde saglam emziriyorum
Yukarda yazdin canim benim sutum bir anda azaldi. O kadar dolu doluydu simdi baya bos goguslerim 7,5 aylik benim kizimda napcam bana bi akil verin. Tahinpekmez cok kalorili ama artik bugun baya yedim yeter ki artsin sutum. Bolca su iciyorum malt icecegi aldim onu da ictim.

Kizlar oncelikle belirteyim bu emzirdigim icin biraz kalorisi yuksek bir liste. Ayrica doktorla 1 saatten fazla konustuk ben ne yerim ne icerim ne severim kacta kalkarim bebegimi en son kacta emziriyorum vs gibi bilgileri alip bana gore duzenledi listeyi yani herkese uymayabilir ama en azindan fikir olsun diye yolluyorum. Su an yapmiyorum ta kasimda yapmistim.

Canim kizim 4 aylikken yine diyete baslamistim o zaman bir ogunu sagipta veriyordum gercekten yari yariya azaldigini gordum moralim bozuldu birakmak zorunda kaldim. Ondada yine tatliyi ekmegi kesmistim tamamen dedimki kendi kendime tatli bu kadar sut yapiyo olamaz ama malesef tekrar yemeye basladim. Canim sekerli yeme ama karbonhidratini bol al kaliteli karbonhidrat yani kompleks karbonhidratlar. Tam tahil ekmegi, baklagiller,makarna, pirinc, bulgur....dikkat ediyosan bizler diyet yaparken beya un ve beyaZ sekerin, pekmezin balin yaninda bunlarida kesiyoruZ, ben bunlari suanhic kesmiyorum

cicisko suan sutum azalmayi birak bazen yulaf ne bileyim bulgur falan yedigim gun artiyo bile. Sekerli yedigim gun farketmiyo gercekten. Tahin sut yapiyo ama tahin , pekmez degil. Pekmez basit seker kilo yapiyo. Tahin helvasi hatasini ilk cocugumda yasadim vermeyi birak aldim emzirirken. Bu cocugumda anladimki cikolata, borek corek tatli sadece kilo yapiyo

Bu konuyu başlangıçta o kadar kafama takmıştım ki sütüm artsın diye denemediğim yol kalmadı. Sonuç bana kilo olarak geldi canım. Sütün artması için tek yapacağın düzenli sağlıklı beslen ve kesinlikle 3 litre su iç. Sütü yapan sudur.yüzde seksen sudur sütün.Sakın tatlı yeme alakası yok,sadece tatlı susatır su içersin ve sütün olur o kadar.
Hem sütün azalması normal benim de ilk zamanlar akıyordu şimdi sıkınca bile zor geliyor çünkü bebeğim 9 aylık camış gibi çekiyor bitiriyor :) sütün azaldığını yetmediğini doktor anlar bebeğin kilo alımı düşükse. Ama bence sen kendi kendine kuruntu yapmışsın her anne gibi. Sütün yetmemesi çok nadir görülen bir şeymiş zaten. O yüzden moralini bozma. Sağlıklı diyetine devam er.Sakın tatlı yeme. Dr kontrolünde bebeğinin kilo alımının normal olduğunu göreceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…