Valla sana helal olsun o zaman ne diyim yani:) ekmegini nasil yapiyosun anlat sana zahmet olmazsaBu sabah yogundum cevap yazamadım tatlım. Benim kuru fasulyeli tarifimi yağsız tuzsuz yedigimi kim söyledi. Istedigim baharati ekleyip üstüne bir tatli kaşığı zeytinyağı döküyorum. Ekmegimi evde küçük küçük yapıyorum. Ya da kayinvalidem köyden gönderiyor. Karatay diyeti de yaşam tarzını sağlıklı yiyeceklerle doldurmayi hedefliyor ayrıca. Evet aliskanliklarimizi degistirmek kolay değil ama ufak ufak da olsa yapılabilir. Ben hemen kesebildim ama eşim yapamaz. Evvela eve hazır ekmek ve poğaça girmiyor. Margarin girmiyor. Pizza da öyle. Canı çok çekti mi evde yapıyorum. Ekmeklerimi de haftada bir on tane ufakca yapıyorum. Buzluga koyuyorum her öğün o evdeyken bir tane cikarip fırında istiyorum çıtır çıtır oluyor. Kahvaltıda pogacalari öyle yapıyorum misal. Bunu diyet olarak değil hayat biçimi olarak yapmak istiyorum dedin yaa, ben de öyle dedim. 27 yillik Hayatımda ilk defa iki ay ekmeksiz geçti. Olmaz olmaz derken başardım. Artık ekmek yok olmasını da dilemiyorum. Kuru bakliyat fazlasıyla doyuruyir. Biz zaten pek sıvı rafine yağ almıyoruz. Kayinbabamlarin ve bizim kendi zeytin bahcelerimiz var. Zeytini silkip fabrikada yüksek ısıya maruz kalmadan sıktıriyoruz. Iki aydır pişmiş yağ yemedim. Bu da bir ilk. Artık eşimle oğlum için pisirdigim yemekleri de düşük ısıda ve yağı yakmadan soganlarin canını çıkarmadan pisiriyorum. Kullanılmış yağı topluyorum sabuncular alıyor. Kizartmalarda çok az yağ kullanıyorum ve artık o kadar fazla Kızartma yapmıyorum. Daha birçok şeyi duzelttim mutfagimda iki ayda hepsini yazamıyorum. Diyet için değil sağlık için, belirtmek istedim ki yanlış anlaşılmasın. Ayrıca kilom bu sabah 75.8 geldi tam 14.2 kilo sonra. Iyi ki kadınlar kulübü ve Karatay hoca var
Bir kilo tam buğday unuyla yapıyorum canım. Icin bir buçuk tatlı kaşığı tuz iki paket yaş maya iki çorba kaşığı has tereyağı ve alabildiğine ılık süt ekliyorum. Yoguruyorum. Üstünü sıcak kalacak şekilde ortup 25-40 dk kadar kabarmasini bekliyorum. Kabarinca on eşit parçaya bölüp açıyorum kalınlığı göz kararı belki bir buçuk santim.on dakika kadar Tepside de bekketiyorum kabarsin diye.sonra Üstüne yumurta surup kabuğu soyulmamis susam atıyorum. 200 derece fırında olana kadar duruyorlar. Her tepsi üç tane alıyor. Ikiser Tepside yapıyorum. Firindakiler pişen kadar öteki toplar şişiyor beklemeye gerek kalmıyor.Valla sana helal olsun o zaman ne diyim yani:) ekmegini nasil yapiyosun anlat sana zahmet olmazsa
canım ya geçmiş olsun o dediğin hap yapmış olabilir her ilacın yan etkisi var sen kendini daha iyi bilirsin inşallah toparlanırsın...Iciyorum canim icmezmiyim en az 2 fincan mutlaka iciyorum ama yok neden oldu anlamadim suan ayaklarim feci halde sismis durumda tuzluda yemedim ama 1 haftadir depresan basladim belki o yapmis olabilir cok direndim icmemek icin ama malesef basa cikamadim artik birikimler patlak verdi sonunda
canım ya ne kadar direndiysem boş yani dedinYememek için fazla direndim
1 saat kadar önce midem kazinmaya başladı, süt içtim yok, 1 litre su içtim yine yok. En son baktım zaman ilerledikçe daha kötüye gidiyor her şeyneyse inşallah bu pismanlik ders olurda başka günleri kurtarır.
arada sırada olur öyle şeyler devam etme yeter..Şimdi değil 10 dk önce gelmeliydim ve siz beni durdurmaliydinizbugün dişi çıktı veledin, bütün günü ağlaya ağlaya geçirdik, yeni yeni sakinleşti, bir baktım diş çıkmış. Midem kaziniyordu kendimi mutfakta buldum, şimdiyse geriye pismanlik kaldı
maşallah diyorum ben zeytin yağını sevemiyorum ya ekmek tarifini de okudum gayet mükemmel helal diyorum aslında en doğrusu bu yediğimiz herşey daha doğrusu ben raf ürünü olan herşeyde katkı maddesi olduğunu düşünüyorum ama naparsın alıyoz işteBu sabah yogundum cevap yazamadım tatlım. Benim kuru fasulyeli tarifimi yağsız tuzsuz yedigimi kim söyledi. Istedigim baharati ekleyip üstüne bir tatli kaşığı zeytinyağı döküyorum. Ekmegimi evde küçük küçük yapıyorum. Ya da kayinvalidem köyden gönderiyor. Karatay diyeti de yaşam tarzını sağlıklı yiyeceklerle doldurmayi hedefliyor ayrıca. Evet aliskanliklarimizi degistirmek kolay değil ama ufak ufak da olsa yapılabilir. Ben hemen kesebildim ama eşim yapamaz. Evvela eve hazır ekmek ve poğaça girmiyor. Margarin girmiyor. Pizza da öyle. Canı çok çekti mi evde yapıyorum. Ekmeklerimi de haftada bir on tane ufakca yapıyorum. Buzluga koyuyorum her öğün o evdeyken bir tane cikarip fırında istiyorum çıtır çıtır oluyor. Kahvaltıda pogacalari öyle yapıyorum misal. Bunu diyet olarak değil hayat biçimi olarak yapmak istiyorum dedin yaa, ben de öyle dedim. 27 yillik Hayatımda ilk defa iki ay ekmeksiz geçti. Olmaz olmaz derken başardım. Artık ekmek yok olmasını da dilemiyorum. Kuru bakliyat fazlasıyla doyuruyir. Biz zaten pek sıvı rafine yağ almıyoruz. Kayinbabamlarin ve bizim kendi zeytin bahcelerimiz var. Zeytini silkip fabrikada yüksek ısıya maruz kalmadan sıktıriyoruz. Iki aydır pişmiş yağ yemedim. Bu da bir ilk. Artık eşimle oğlum için pisirdigim yemekleri de düşük ısıda ve yağı yakmadan soganlarin canını çıkarmadan pisiriyorum. Kullanılmış yağı topluyorum sabuncular alıyor. Kizartmalarda çok az yağ kullanıyorum ve artık o kadar fazla Kızartma yapmıyorum. Daha birçok şeyi duzelttim mutfagimda iki ayda hepsini yazamıyorum. Diyet için değil sağlık için, belirtmek istedim ki yanlış anlaşılmasın. Ayrıca kilom bu sabah 75.8 geldi tam 14.2 kilo sonra. Iyi ki kadınlar kulübü ve Karatay hoca var
Kabarinca on eşit parçaya bölüp açıyorum kalınlığı göz kararı belki bir buçuk santim.on dakika kadar Tepside de bekketiyorum kabarıyo demişsin ya ekmeği bildiğimiz oklava ile mi açıyosun gözleme gibi anlamadım ben yaBir kilo tam buğday unuyla yapıyorum canım. Icin bir buçuk tatlı kaşığı tuz iki paket yaş maya iki çorba kaşığı has tereyağı ve alabildiğine ılık süt ekliyorum. Yoguruyorum. Üstünü sıcak kalacak şekilde ortup 25-40 dk kadar kabarmasini bekliyorum. Kabarinca on eşit parçaya bölüp açıyorum kalınlığı göz kararı belki bir buçuk santim.on dakika kadar Tepside de bekketiyorum kabarsin diye.sonra Üstüne yumurta surup kabuğu soyulmamis susam atıyorum. 200 derece fırında olana kadar duruyorlar. Her tepsi üç tane alıyor. Ikiser Tepside yapıyorum. Firindakiler pişen kadar öteki toplar şişiyor beklemeye gerek kalmıyor.
Gerçekten kolay aslında. Elimde açıyorumKabarinca on eşit parçaya bölüp açıyorum kalınlığı göz kararı belki bir buçuk santim.on dakika kadar Tepside de bekketiyorum kabarıyo demişsin ya ekmeği bildiğimiz oklava ile mi açıyosun gözleme gibi anlamadım ben yaaslında zor bişe değil ...
Ne kadar güzel sağlıklı bwsleniyorsunz ekmeği bende denicem bu akşamda nohut haşlıyorum çocuklara yemeği bende sebzeli deniycem sen paylaşmaya devam et canım tariflerini bizde faydalanalmGerçekten kolay aslında. Elimde açıyorum
Kendimde tek yapınca sürekli olmayacak biliyorum. O yüzden aile içi ne kadar sağlıklı bir düzen kursam o kadar kolaylik olacak kilomu korumak için diye düşündüm.Ne kadar güzel sağlıklı bwsleniyorsunz ekmeği bende denicem bu akşamda nohut haşlıyorum çocuklara yemeği bende sebzeli deniycem sen paylaşmaya devam et canım tariflerini bizde faydalanalm
Ben 65 kiloda olmayi hayal bile edemiyorum:) 75 kilo dahi olsam manken gibi oldun derler değişik bi biçimde kilo göstermeyen bi tipim varmış nasil oluyorsa:/Bu hafta 65i görmeyi çok istedimm ama çok zorr aynı kalmakta istemiyoruum azda olsa verebilsem bir hafta boşa gitmemelibir şeyler yapmalıyımm sizde durumlar nasıl kızlar
Ben 65 kiloda olmayi hayal bile edemiyorum:) 75 kilo dahi olsam manken gibi oldun derler değişik bi biçimde kilo göstermeyen bi tipim varmış nasil oluyorsa:/Bu hafta 65i görmeyi çok istedimm ama çok zorr aynı kalmakta istemiyoruum azda olsa verebilsem bir hafta boşa gitmemelibir şeyler yapmalıyımm sizde durumlar nasıl kızlar
Canım ben hep zayıf olduğum için bu kilolar çok geliyor bana ama sende şanslısın kilolu göstermemende çok büyük avantajBen 65 kiloda olmayi hayal bile edemiyorum:) 75 kilo dahi olsam manken gibi oldun derler değişik bi biçimde kilo göstermeyen bi tipim varmış nasil oluyorsa:/
Oh mahşallah nazar değmesinBendeniz bugün bi saat yürümüş bulunmaktayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?