Güzel kızım

Medya alanında yüksek lisans yapmaktayım.
Asla ama asla 7 yaş medya ile içli dışlı olunacak yaş değildir..
Sadece reklamlara bile maruz kalan çocukların erken ergenliğe girdiğini biliyor musunuz ?
Teknolojiyi sevebilir ancak yazılımsal eğitim yoksa çocuğunuzu çok zararlı bir durumun içinde bırakıyorsunuz .

Yetişkin gibi press yapmış:) “ben beğenmedim demedim, diğer modeli beğendiğimi söyledim” diyerek. elinde bir tablet varken mi “diğer modeli beğendim” demiş yoksa henüz tablet alınmadan mı? İkisi farklı şey.

Babası normalde sinirli biri mi ? Bence babası konuşsun kızım bak bu modeli şimdilik alabildik ilerde biraz daha Büyüyünce diğer modelden de alırız şu an buna gücümüz yetiyor hem aynı Şeyler bu modelde de var vs diye gönlünü alsın .
Bir de size tavsiyem çocuklarınızı bu kadar hassas yetiştirmeyin dışarda bırakın tableti giyecek Kıyafet bulamayan o kadar çocuk var ki ...

Sonra çocuğum içine kapandı çocuğum hırçınlaştı çocuğum beni dinlemiyor çocuğum şöyle oldu çocuğum böyle oldu. Aileler bu kadar bilincsiz olduğu sürece çocuklar napsn
Bilinçsizlik olduğunu düşünmüyorum ya
Bence kolayına gelmesi, rahat etmek, uğraşamamak daha uygun bu durumu anlatmak için.
Şimdi oyun bulacaksın da, çocuğu oynatacaksın, birşeyler öğreteceksin çok zahmetli tabi.

Yaş 7 ama çok akıllı uslu bi kız ama bazen pat diye söyler öğretmek lazım bence babasj da evet biraz kırıcı konuştu
Öncelikle 7 yaşındaki çocuğu teknolojiyle bu kadar haşır neşir ederek hata yapmışsınız. Sizinki tablet modellerini bile biliyor, ne için kullanacak ki tableti. Çocuklar fazlaca serbest olurlarsa tatmin olmaz bir hale geliyorlar, ne yapsan ne alsan begendiremiyorsun.

Teknolojiyle ilgili diye tablet alınan çocuklar...
Allah aşkına ne yapıyorlar, kod mu yazıyorlar, yazılım mı geliştiriyorlar?
Yaptıkları sadece video izleyip, oyun izleyip zekam daha da gelişmesin diye kasmak.
Gerçekten bir şeyler üretiyorlarsa tabletle, bilgisayarla o zaman saygı duyarım, önünde eğilirim lafımı da yutarım.

Aslında babası haklı ama tepkisi o yaşta bir çocuk için yersiz olmuş. Neticede sanmıyorum paranın ayrımını yapabildiğini. Siz değil ama babası şuan buna gücünün yettiğini, bununla yetinmeyi bilmesi gerektiğini daha makul anlatabilirdi.

Yiğenlerimin kendilerine ait bir tablet/telefon vs leri yok. Ki zaten çok küçükler ama yengemiz ara ara telefonu çocukların eline vermek zorunda kalıyor çocuklar çok hırçınlaşıyor diye. Kendisi bile tasvip etmiyor ama çocuklar çok haylaz. Ve çocuklar bazen telefonu gözlerine çok yakın mesafede tutuyorlar, yetişkinler için bile zararlı dediğimiz şeyin çocukların bilinçsiz kullanımıyla zararının nasıl büyüyeceğini tahmin edersiniz. Keşke tablet yerine daha farklı bir hediye düşünseydiniz, ayrıca bunu söylemek haddime değil belki ama çocuğunuza bu yaşta aşırı imkan sunmuşsunuz bu da biraz şımarmasına sebep olmuş galiba. Büyük konuşmak istemiyorum ama çocukların 10-12 yaşlarına kadar telefon tablet gibi şeylerle büyümesine karşıyım. Kendi yiğenlerim en başta büyük ders verdiler bana.

Adam gayet haklı yani zaten 7 yaşındaki çocuğun kendine ait bir tablete de ihtiyacının olması saçma. Çocuklar tablete kitlenip kalıyor yemişim teknolojiyi günde 1 saat kullansa neyse kendisi için tablet istiyor alınıyor bir de üst model istiyor.
Teknolojiye yetişmek öyle zor bir şey değil zaten bundan sonra bence çok daha tehlikeli çünkü öğrenmesi çok kolay ve sosyal medyaya hemen dahil olmasına asla izin vermeyin.

Yaş 7 ama çok akıllı uslu bi kız ama bazen pat diye söyler öğretmek lazım bence babasj da evet biraz kırıcı konuştu

Çok erken. Benim çocuklarda cep telefonu için yırtınmışlardı ama ben asla almamıştım. Belli bir yaşa gelmeden asla almadım.
Oğlumun bile (21 yaşında) 2-3 yıl öncesine kadar tableti yoktu. Kızımın (15 yaşında) hala yok. En basitinden bir telefon aldım. Ekranını kırdı, tamir ettirdim yine kırdı. Şimdi tamir ettirmiyorum. Ya kıymetini bilir yada kullanmaz.
Sınır koymak lazım. Eşiniz haklı ama o tableti almakla karı-koca çok haksızsınız.

Hayırlı olsun şimdiden,
Narin, zayıf karakterli, mızmız, şımarık bir kızınız olacak muhtemelen ilerde.

Başlıktan bile belli ne kadar korumacı ve bilinçsizce ebeveynlik yaptığınız

Yani yazmayayim dedim ama konu basligi "benim guzel kizim"
Cocuk bu sekilde buyurse piremses olur. her seyini ailesinden, esinden, nisanlisindan bekler, kendi basina bir si yapmaz Burda evlenirken 10 bilezik, altin , ceyiz ivir zivir istiyorum yazan tipleri kiniyoruz. Onlar da cevaben 1 kere evleniyorum ben piremsesim, tabi ki karsimdaki her seyimi alacak oluyor. Uretmeyen, calismayan, maddi olarak kendi basinin caresine bakmayi bilmeyen kadinlar bu sekilde yetisiyor. Sonra hayattaki en kucuk zorlukta sert kayaya carpip dagiliyorlar, cunku hayatlari boyunca aman sen de uzulme prenses seklinde kizi pohpohlamis.

Bu kizlari be sekilde yetistirmek onlara iyilik olmuyor. Oglunu da sen erkeksin yetistiren seklinde yetistirmek kadar yanlis. Herkesin cocugu kendine guzel, ozel ama bu sekilde bireyler yetistirmeyi ben dogru bulmuyorum.

Buraya yazan arkadaslardan gercekten samimi bir cevap bekliyorum, aklimi kurcalayan bir mesele, nasilsa herkesin bir fikri var.
Benim de 7 yasinda bir kizim var, 1.sinifa gidiyor.
Cevremizdeki butun cocuklarin tableti var. Komsu akraba cocuklari oyun oynamaya diye elinde tabletle geliyor. O sekilde oldugunda hadi simdi oyuncaklarla oynayin tabletle sonra oynarsiniz vs diyerek oyaliyorum. Sinirli bir sure telefonda oynamasina izin veriyorum.
Sorun şu; ben ne kadar anlatsam da cevre malum ve benimki de cocuk, istiyor. Imkanim var ben cocuklarim mutlu olsun diye calisiyorum, bu yuzden onlari daha bebekken birakip ise gidiyorum.
Senin icin henuz erken, zararli vs diye ne kadar anlatirsam anlatayim istiyor iste.
Bizim tablet alacak kadar paramız yok mu anne, biz fakir miyiz ( tablet sahibi cocuklar cok pahalı oldugunu vs soyleyerek dokunmasina izin vermiyor bazen yoksa ben maddi bir şey konusmuyorum elbet).
Ya da en kötüsü niye bana bir suru sey yasak da onlara degil??
Hadi simdi siz bu sorulara ne cevap verirsiniz?
Zararli su bu diyerek daha nereye kadar boynu bukulecek bu cocugun?
Ben 1.sinif bittikten sonra alacagimizi soyledim, elbettw sınırlı oynayacak sinir koyamayan bir insan degilim.
Sizlerin se fikrini cok merak ettim siz olsanız ne yaparsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…