Güzel kızım

Babasıyla kızıma tablet aldık o da netten bakmış gitmiş babasına bi üst modelini alsaydın demiş babası da yetinmeyi bilmiyor diye kızdı ama bana göre o daha çocuk kendisi de üzüldü sonra bende üzüldüm babasının tepkisine sizce nasıl davranmalıyım ben konuşup anlattım hediye için böyle birşey söylenmez diye ama o üzülünce dünyam kararıyor
Abartmayın lütfen çocuklar neye üzülüp neye üzülmeyeceğini bilmiyorlar. Konuşmuşsunuz ne güzel hediyeye böyle bir tepki verilemeyeceğini söylemişsiniz. O üzülünce dünyam kararıyor çok fazla bir cümle. Elbette hiçbir anne çocuğunun üzülmesini istemez o bir çocuk 2 gün sonra unutur.

Lütfen şımarık ve doyumsuz çocuk büyütmeyin. Ergen deseniz anlayacağım da, 7 yaşındaki bir çocuğun babasına o lafları etmesi resmen had bilmemek. 7 yaş değil elektronik hediyenin üst modelini istemek, eline çikolata verilse mutluluktan havalara uçulan bir yaş. Çocuk doğru düzgün yetiştiriliyorsa tabii.

Çok hassas ve kırılgan diyorsunuz. O çocuklar biraz da sizin yüzünüzden ota çöpe ağlıyor. Hayır denmemiş ki, hık dese yapılmış, tabii ki üst model olmadı diye kırılan çocuklar çıkıyor ortaya. İleride önünü alamayacaksınız, biraz bilinçlenin çocuk yetiştirme konusunda.

Oglum 5 yasinda o da istio tablet. Almayi reddediyorum simdilik.. bana kalsa hic almam : (

Kk çok enteresan bir yer gerçekten. Anne baba ayrı olan, yeni evli çifti kıskandığı için koltuklara bile afedersiniz dışkılayan 14 yaşındaki kız çocuğuna yazık yavruya diyen birçok insan gördüm burada, altı üstü 7 yaşında küçücük bir kızın söylediği şey için, tableti verinde görsün gününü diyen bile olmuş. Pardon da anne baba bir olunca çocuklar her şeyleri tam, hoşgörü ve konuşulmaya, kızmadan makul şekilde anlatılmaya ihtiyaç duymayan, haddini bilmesi gereken varlıklar filan olmuyor, konu sahibi baba sakin bir şekilde anlatmak yerine, ataerkil bir bakışaçısıyla çocuğa sert davranılması gerektiğini düşünüyor anladığım kadarıyla, babaya biraz sakin bir şekilde duruma yaklaşmasını anlatamazsanız ilerleyen zamanda da problemler yaşarsınız gibi görünüyor, umarım bir orta yol bulursunuz, olabilir çocuk bunlar, aklına geleni söylüyor.

Yaş 7 ama çok akıllı uslu bi kız ama bazen pat diye söyler öğretmek lazım bence babasj da evet biraz kırıcı konuştu
Önce baba ile konuş. Onun uslubu doğru mu ki çocuğundan bekliyor. Çocuk küçük zaten bilmiyor. Herşey çocuğa bir şeyler ogretmek icin bir fırsat zaten. Cocuktan once Babanın eğitilmesi şart.

Bi ust modeli alsa yarin bigun daha ust modeli cikmiyacak mi? E o zaman da daha daha ustunu istiyecek. Azla yetinmesini bilen nesiller yetistirin bacim. Hic birseye sevinmesini bilmeyen degil.

Doğrusu teknolojik bir alet alırken en üst modeli almak ve onu ortalama 4 yıl kullanmaktır. Laptoplarin ömrü 4 yıldır mesela. Ama iyi kullanırsanız daha uzun kullanabilirsiniz. Telefonların ömrü daha da kısa ama 4 yıla kadar zorlanır. Çünkü teknoloji gelişiyor yazılımlar güncelleniyor vs. Mesela bizim 2010 da aldığımız iPad cillop gibi duruyor çekmecede 7 yıl olmuş ama storden bir uygulama indiremezsin. Çünkü artık bu tabletin işletim sistemi güncellenemiyor, storedaki tüm uygulamalar da yeni sürüm işletim sistemi istiyor. Sanırım 3-4 yıldır bu şekilde.

Amma abarttınız yahu. Babanın iletişimi yokmuş anne de mecbur onun eksikliğini tamamlamış konuşmuş anlatmış zaten. Gidip de üst modelini almamış ki. Buraya paylaşmak için yazıyor yok tablet niye aldınız yok iyi olmuş kizdigi. Çocuk yahu bu çocuk isteyebilir önemli olan güzelce anlatmak iletişim kurmak. ahkam kesmeye bayiliyoruz milletce
Benim demek istediğim babası yeri geldi mi kızabilir.. niye tablet aldığını sorgulamadım ben .. annesi onu her zmn korursa maalesef denge kurulmaz...

7 yaşındaki çocuğa tablet alırsanız azla yetinmeyi nasıl öğrensin ki? Çocuğa değil, kendinize kızın bence.

Babası kızıp azarladı mi yoksa ciddi ve net olarak olmaz mi dedi? Arada çok fark var. Herşeye kızarsa ilerde kızı ondan her yaptığını saklar. Diğer turluyse babası haklı. Doyumsuz olmaması lazim. Bir büyüğün söylediği bir terbiye metodu var:"Cocuklarınıza bir öğünde sadece ekmek koyun önüne ki bazen yoklugun da olabileceğini anlasınlar." Biz bu nesil için tam tersini yapıyoruz. Herşey önlerinde, herşey hemen anında hazır. Şunu istiyorum dese hemen o gün babaya sipariş verilip akşam ellerinde oluyor. Yokluk bilmeyince haz ötelemeyi de bilmiyorlar. Herşey hemen olacak. Ayrıca madem tableti aldınız muhakkak bir sınırlama getirin. Haftaiçi vermeyin haftasonu birer saat gibi. Ya da haftaiçi yarim saat gibi. Yani kontrol sizde olsun. Ve oyunlari birlikte seçerek yukleyin sonrasında da interneti kapatın. Aile koruma paketini kullanın muhakkak. Z kuşağı çocukları maalesef teknolojik çocuklar. O yüzden o yaşlarda hiç olmasa daha iyi ama bu zamanda zor. Kısacası madem aldınız kullanımını öğretmek size kalmış. Aman ağlamasın diyerek saatlerce eline vermeyin tableti. Önünü alamazsınız yoksa.

Surekli psikolojisi bozulmasin diye doye doyumsuz ve saygisiz nesil yetisiyor farkindamisiniz? Bab hakli bence sizde cocugunuza elindekiyle yetinmeyi ogretin bence

Kizim 10yasinda tableti telefonu bilgisayari yok
Cok sıkılırsa benim telefonumla kisa sure oynuyor
Evde oldugu surece hep kendi kendine oyun oynar
Elestirmek icin soylemiyorum ama teknoloji cocuklarin cocuklugunu caliyor
Bakın tabletle uyuyor demedim ama ilgi alanı arasında teknoloji de var benim kızımın at binmek ve yüzmekle beraber ilgili çocuk seviyor çünkü babası da öyle birlikte teknosa gezerler yaptığı yanlış evet ama çocuk o yahu 18 yaşında genç kız değil

kalem, kağıt ya da kitap vereceksin.
Ya hu gerçekten yeni nesil çocukları bilmiyorsunuz kitap okuma saatimiz var zaten anne baba saatimizde ama çocuk cam fanusta yaşamıyor görüyor ilgisini çekiyor ve istiyor ha her istediği yapılıyor mu hayır ama denk geldi bu tablette yoksa yazın için planımızdı

Herkes baba haklı demiş. Haksız diyen yok ama karsisinda çocuk bile olsa gUzel konuşmak gerekir çocuğun kalbi kırıldıktan ne anlamı var. tableti değil sözleri hatırlar. eşinizle konuşun kızınızla konuşsun onu kırmak istemediğini maddi imkanınızin buna yettiğini söylesin. yapmak istedikleri için bu modelin de yeterli olacağını vs. En önemlisi hatalı olduğunu kabul edip çocuğa göstermesi.aynen kızdığım n
kızdığım nokta ,güzelce anlatmak varken neden sert bi tavır neden kırmak, incitmek çocuk bu o kadar hata yapacak ki! en çok onun hata yapmaya hakkı var bence .bizse doğruyu anlatmalıyız bıkmadan öğretmeliyiz gibi yanlış mı füşünüyorum tamam bırak öylece kalsın değil ama anlatıp öğretmek konuşabilen bireyler yetiştirmek varken neden sindirmek

Kız anneleri çok hassas oluyor:)
Baba söyleyiş Şekli Kırıcı değilse sizde anlatın hediye için şunu yapsaydın denmez diye . Olanla yetinmeyi bilmemiz gerektiğini vs vs
Anlattım ve verdiğicevap ben illa şunu al demedim babama çok da mutlu oldum ama diğer model hoşuma gitti alabilir misin diye sordum o da bana kızdı ben yok bunu istemiyorum şunu alsaydın demedim dedi sizce böyle açılama yapan bi çocuk için tepki ağır değil mi

7 yaşındakı bır çocugun alınan tabletı begenemeyıp , internetten bir üst modelını araştırıp neden bunu almadın demesı :KK57:

Kızınızı bence alın karşınıza adam akıllı konusun. İlerde daha buyuk sorunlar çıkar.

Yaş 7 ama çok akıllı uslu bi kız ama bazen pat diye söyler öğretmek lazım bence babasj da evet biraz kırıcı konuştu
Benim kızımda 7 yaşında tablet al diyemiyor bile kuzum çünkü ben ona yaşının küçük olduğunu söylemiştim isteyemez bile ben öyle dedim diye.sizinki maşallah internetten bakıp bir üst modelini istemiş birde:KK70:bende 14 15 yaşında filan sandım.bizimkine alsak çıldırır heralde sevinçten.ama ben yaşının küçük olduğunu düşünüyorum gereksiz buluyorum.babasının kırıcı konuşmasına gerek yoktu herşeyi anlayacak yaşta.güzel bir dille anlatın ama size tavsiyem elindekiyle yetinmeyi bilen bi çocuk olmasını istiyorsanız her dediğini almayın.sonra çocuklar hiçbirşeyden tatmin olmuyor mutsuz oluyorlar.

Back
X