Uyy derin bir konu retinol konusu. Derya deniz. Fiyatlar da çok uç noktalarda. Bazı kişiler diyor ki her şeyin ucuzu olur ama retinol, c vitamini ve peptit in uygun fiyatlısı olmaz hyaluronic asidin nemlendiricinin falan olur da onlar da teknoloji çok önemli diyorlar. Ben grace day kullanıyorum yüzde 1 retinol ama benim cildim alışkın ilaç formda dahi kullandım bir de ahaya çok duyarlı cildim ama a vitamini türevleri çoğu insanda ahaya göre daha hassasiyet yapabiliyor ama bende ahaya karşı daha hassasım. Retinal düşünebilirsin belki hem retinol den daha etkili hem de daha az yan etki gösteriyor. Uygun fiyatlı olarak doa kozmetikte var farklı yüzdelerde seviliyor genelde. Doada ratinol de var. By wishtrend retinal de meşhur oldu. Bir de tabii efsane medik8in retinal serisi varvar ama tuzlu çok.Daha da tuzlusu obagi medikalde retinal var. Benim kullandığım grace day uygun fiyatlı daha bir kere kullandım bir şey diyemem 200 küsur ben flaştan 170e mi ne almıştım. Ama dediğim gibi başlangıca uygun değil bence. Ph formulanın hem maskesi hem de kremi var meşhur onlar da hem tuzlu hem de yüksek yüzdeli. Skin pastel var uygun fiyatlı olarak o da seviliyor ben de bakmıştım bir ara ama almadım. Svr a serum var o da seviliyor eczane markası. Hyramınki seviliyor. Sivilcede çok etkili deniyor. The purest solitionsın da var uygun fiyatlı o da. Dermabieninki de çok seviliyor yaşlanma karşıtı olarak. Hem uygun fiyatlı olsun hem de reitinil ester olsun dersen dermoskinin ürünü var hatta aynı içerikten sen de sevdiğini söylemiştin hada lobonun göz kreminde de var çok etkili değil tabii ester formu. Retinol ve retinal formları daha etkili tabii de belki başlangıç olarak bakılabilir. Cyrenede de var bir kaç ürünü sevenler çok diye duydum.Lorealin revitalift serumu da sevilmiş çok parfümü ama iyi diyorlar ama başlangıca uygun dense de orta seviye aslında diyorlar.Yeni lansmanı yapıldı neutrogenada reklamını da görmüşsündür Birce Akalay oynuyor. Ay yeto bence daha da kafa açtım :)) Yetiş Nisa diyorsundur içinden.retinol markası istiyorummmm.ne alayım?
Ya ben de çok beceremiyorum ama yardımcılarım var wax ve topuz tarağı.temizlik topuzu favorimdir.ama pek beceremiyorum.bazılarında efsane duruyor hem genç hem fresh gösteriyor kadınları.yapılı saçtan güzel valla bana göre.
valla çok bilgi vermişsin sağolasın.yarın tekrar okuyup bir seçim yapıp alayım netten.teşekkürlerrrrUyy derin bir konu retinol konusu. Derya deniz. Fiyatlar da çok uç noktalarda. Bazı kişiler diyor ki her şeyin ucuzu olur ama retinol, c vitamini ve peptit in uygun fiyatlısı olmaz hyaluronic asidin nemlendiricinin falan olur da onlar da teknoloji çok önemli diyorlar. Ben grace day kullanıyorum yüzde 1 retinol ama benim cildim alışkın ilaç formda dahi kullandım bir de ahaya çok duyarlı cildim ama a vitamini türevleri çoğu insanda ahaya göre daha hassasiyet yapabiliyor ama bende ahaya karşı daha hassasım. Retinal düşünebilirsin belki hem retinol den daha etkili hem de daha az yan etki gösteriyor. Uygun fiyatlı olarak doa kozmetikte var farklı yüzdelerde seviliyor genelde. Doada ratinol de var. By wishtrend retinal de meşhur oldu. Bir de tabii efsane medik8in retinal serisi varvar ama tuzlu çok.Daha da tuzlusu obagi medikalde retinal var. Benim kullandığım grace day uygun fiyatlı daha bir kere kullandım bir şey diyemem 200 küsur ben flaştan 170e mi ne almıştım. Ama dediğim gibi başlangıca uygun değil bence. Ph formulanın hem maskesi hem de kremi var meşhur onlar da hem tuzlu hem de yüksek yüzdeli. Skin pastel var uygun fiyatlı olarak o da seviliyor ben de bakmıştım bir ara ama almadım. Svr a serum var o da seviliyor eczane markası. Hyramınki seviliyor. Sivilcede çok etkili deniyor. The purest solitionsın da var uygun fiyatlı o da. Dermabieninki de çok seviliyor yaşlanma karşıtı olarak. Hem uygun fiyatlı olsun hem de reitinil ester olsun dersen dermoskinin ürünü var hatta aynı içerikten sen de sevdiğini söylemiştin hada lobonun göz kreminde de var çok etkili değil tabii ester formu. Retinol ve retinal formları daha etkili tabii de belki başlangıç olarak bakılabilir. Cyrenede de var bir kaç ürünü sevenler çok diye duydum.Lorealin revitalift serumu da sevilmiş çok parfümü ama iyi diyorlar ama başlangıca uygun dense de orta seviye aslında diyorlar.Yeni lansmanı yapıldı neutrogenada reklamını da görmüşsündür Birce Akalay oynuyor. Ay yeto bence daha da kafa açtım :)) Yetiş Nisa diyorsundur içinden.
Merhaba bakıyorsunuz canım neden bakamayasınız.Güzel rutininiz var gayet. Gözçevresi en hassas ve en ince deri en önce orası kırışabiliyor genelde. Göz çevreniz için peptitli ürünler tercih edebilirsiniz uygun fiyatlı olarak dermoskin güzel bir tercih ben de kullandım. Peptit çeşitlerinden biri olan argireline içeren ürünler tercih edebilirsiniz buna uygun fiyatlı örnek olarak benim de şuan kullandığım mia klinikanın göz çevresi serumu olabilir. Dermabienin göz çevresi kremini de kullandım o da argireline içeriyor. Kırışıklıklarınıza çok iyi gelecektir. Cosrxin de bu içerikli kremi var henüz kullanamadım ama wish listimde.Ama ara vermek öneriliyor argireline yoksa ödem yapabiliyormuş ben de bir süre kullanıp başka peptitler içeren üürn kullanıp geri dönüyorum. A vitamini türevleri tercih edebilirsiniz güzel korurum ve güzel nemlendiririm derseniz. Uygun fiyatlı olarak restinil ester içeriyor retinol ve ratinal kadar etkili olmasa da başlangıç bakımından iyi olabilir aynı zamanda hyaluronic asit de var. Retinal içeren boj serum var ben şu ara ona bakıyorum ama tam karta vermedim alıp almamak konusunda Gözaltı maskesi tercih edebilirsiniz belki arada iyi nemlendirir. Gözçevresini güneşten iyi korumak da çok fark eder bu arada. Güneş kremi kullanıyormuşsunuz zaten de gene de belki bazı insanlar göz çevresine kadar çıkarmıyorlar falan. Cildiniz normalde şanslı azınlıktansınız aslında yiyip yiyip kilo almayanlar, kafasını yastığa koyduğu an uyuyanlar ve hiç bir şeyi kafaya takana rahat insanlar gibi şanslı azınlık. :)) Cilt için valla derya deniz little little into the middle :)) Peptit olur, retinol olur, c vitamini olur, arbutin olur, niacinamide olur, ginseng olur, hyaluronic asit olur, traneksamik asit olur, pirinç ekstresi olur, glikolik asit olur, mandelik asit olur, kil maskesi olur, sülfür olur, yeşil çay olur, cica olur, seramit olur, nmf olur, üre olur, squalene olur olur da olur yani.Merhaba kızlar.MaşAllah güzel anlıyorsunuz bakımdan..bende sanıyorumki ben kendime bakıyorumBende yaş 34..sanırım yaşlanmaktan korkuyorum.Kaç gündür kendime derd etmişim..sanki göz etrafında mimik kırışlar çıkmış.Sizden isteyim bu.Normal yüz bakımi nasıl olmalı ve hangi ürünler daha güzel..ama rica ediyorum resimli olsa daha iyi olur benim için.çunkü hiç anlayışım yok.Derim yağli hiç diğil..ama çok kuruda diğil..yani kabık hiç olmaz.Makyaj yapmayı seviyorum..Miselar su Garnier..Bioderma kullanıyorum.Sabah nemlendirici ve göz kremi..dışariya çıkıncada aynısı ve + güneş kremi oluyor.Gece yatmadan önce gece kremi ve göz etrafı krem.Ara sıra köpükle yüzümu yuyarım ve ya burun için siyah maske bu kadar.Kendim azeriyim anlamaya bilirsiniz yazdıklarımdan..ve ya farklı gele bilir..ama Türkiye'de yaşıyorum.Önceden çok teşekkürler
Sağlam kafa okuyayım diyorsun gece gece zor canki aynen :)) Retinol katarsan coşar cildin artık 25 değil 22 olursun niacinemid retinol de olur, seramit retinol de, peptit retinol de, hyaluronic asit retinol de.valla çok bilgi vermişsin sağolasın.yarın tekrar okuyup bir seçim yapıp alayım netten.teşekkürlerrrr
Mimik cizgileri icin argireline %10 öneriliyor. Argireline kaslarin kasilmasini azalttigi icin botoks benzeri bir etki yapiyor ve kirisiklik olusumunu önledigi söyleniyor. Cok sayida kisi mimik cizgilerini yok ettigini yazmis yorumlarda. Su videodaki kadin normalde kaslarini catinca kirisiklik olusturabiliyorken 4 hafta bu ürünü kullandiktan sonra mimik yaparak ayni kirisikligi olusturamadigini net olarak göstermis. Ne kadar güvenilir bir video bilmiyorum ama güvenilir dermatologlar da argireline'i öneriyor, kas kasilmasini bir miktar engelledigi icin botoks benzeri bir etkisi oldugunu söylüyor. Mümkünse yaninda matrxyl %10 kullanin, cünkü sonuc alinan bilimsel calisma bunun üzerine yapilmis. Ben, The Ordinary Argireline solution 10% ve ayni markanin matrxyl'ini siparis verdim bugün. Sonuc alirsam paylasacagim.Merhaba kızlar.MaşAllah güzel anlıyorsunuz bakımdan..bende sanıyorumki ben kendime bakıyorumBende yaş 34..sanırım yaşlanmaktan korkuyorum.Kaç gündür kendime derd etmişim..sanki göz etrafında mimik kırışlar çıkmış.Sizden isteyim bu.Normal yüz bakımi nasıl olmalı ve hangi ürünler daha güzel..ama rica ediyorum resimli olsa daha iyi olur benim için.çunkü hiç anlayışım yok.Derim yağli hiç diğil..ama çok kuruda diğil..yani kabık hiç olmaz.Makyaj yapmayı seviyorum..Miselar su Garnier..Bioderma kullanıyorum.Sabah nemlendirici ve göz kremi..dışariya çıkıncada aynısı ve + güneş kremi oluyor.Gece yatmadan önce gece kremi ve göz etrafı krem.Ara sıra köpükle yüzümu yuyarım ve ya burun için siyah maske bu kadar.Kendim azeriyim anlamaya bilirsiniz yazdıklarımdan..ve ya farklı gele bilir..ama Türkiye'de yaşıyorum.Önceden çok teşekkürler
Ceravenin temizleme yağı Türkiyede yok zaten. Ablam almanyada yaşıyor, bazı burda bulamadığım şeyleri ona ısmarlıyorum. Mesela the ordinaryleri yarı fiyatına getirdi bana.Ceraveninkisi yag degil aslinda, o da köpürüyor ayni su bazli temizleme jeli gibi. Aradiginiz ürünün bu oldugundan pek emin degilim, ben de yag oldugunu sandim alirken ama degilmis. Yine de isimi görüyor günes kremini cikarirken.
Alakasiz ama roza ile ilgili bir sey ögrendim az önce. Bir amerikan dermatolog su videoda rozali ciltler ile alakali La Roche Posay Cicaplast krem degil agir bir balm oldugu icin gece sicak basacagindan ve rozalilarin bundan rahatsiz olabileceginden bahsetmis. Ama, ayni videoda, Centella ve Cica kremlerin yüzü irritasyondan koruyup cilt bariyerini güclendirecegini söylüyor. Yani krem formundaki centella ve cica kremler size uygun. Zaten dermatologunuz bahsetmistir ama ben yine de paylasayim dedim hazir videosunu izlemisken :)
Ben centella almaya karar verdim, ayni videodaki dermatolog, centellanin kolajen olusumunu desteklediginden de bahsediyor, zaten burada da centella'nin namini duymustum. "Baciel hydra barrier cica cream" %72 centella iceriyormus, bir de ucuz, sanirim bunu alacagim. "Cosrx Balancium comfort ceramide cream" var, bu da %50 centella iceriyor, cok begenilmis ama pahali. "Baciel hydra barrier cica foam cleanser"i da cerave temizleyicilerim bitince alacagim. Numunesini göndermisler baska bir ürünün yaninda. Yikadiktan sonra yüzümü cok farkli hissetim, bayagi begendim bu markayi. Ama cerave temizleme jelleri de cok iyi.
Geçmiş olsun şimdiden şifalar diliyorumBu arada yakın zamanda aranizdan bir süreliğine ayrılabilirim ameliyat olacağım canlar büyük ihtimal böbrek taşı ameliyatı @Ametistt C ceycey0406 @Kova hatunu S SkinkeyrloverAtart
doktor gülsuyu önerdiğine göre belliki cildiniz kuru ... çift aşamalı temizlik yormaz günde 1 kere akşam yapılmalı , çift aşamalı temizlik yapmayıp yüzüyıkama jeliyle arınsın diye 2-3 kere yıkamak yorar .cica kremleri birazda deneye deneye kendinize uygun olanı bulabilirsiniz bazıları daha balm bazıları daha jel krem formdaMerhabalar, bu ara çift aşamalı temizliğin aslında cilt bariyerimizi yorduğu ve akneyi tetiklediğine dair birkaç şey okudum. Sizce de öyle mi? Ben çok uzun zamandır cosmed yağ kullanıyorum su bazlı temizleyicim değişiyor da. Bilemedim.
Bir de onarıcı krem olarak Mia klinika barier repair cream kullanıyorum ama çok memnun değilim gibi. La roche posay'in cicaplast balsam formunda olanından da var ama ona elim gitmiyor ya ondan da. Önerebileceğiniz centella içerikli serum olur nemlendirici olur var mıdır?
Yüzüm bir ara güneş dolayısıyla aşırı kabardı, döküntü gibi şeyler çıkardım. Doktorum gül sulu alkollü bir tonik ve dermoskin'in köpük temizleyici sini önerdi. Yüzüm çok çabuk toparladı şu an serum peeling uygulamıyorum. Başlamadan önce şöyle bir toparlamak istiyorum ama ne yapsam bilemedim.
luv it öneririm iyidirCeravenin temizleme yağı Türkiyede yok zaten. Ablam almanyada yaşıyor, bazı burda bulamadığım şeyleri ona ısmarlıyorum. Mesela the ordinaryleri yarı fiyatına getirdi bana.
Centella serum kullanıyorum hergün ama krem formda olanları hiç araştırmadım açıkçası, bi bakmam lazım. Sadece luv it markasının centellalı nemlendiricisi karşıma çıkıyor ama nasıldır bilmiyorum. Belki Nisa hanım biliyorsa dikrini söyler.
Sizin söylediğiniz kremler sanırım burda yok galiba. Şçyle bi göz attım nette göremedim. Detaylo bakmam lazım.
Teşekkür ederim bilgilendirme için
ilk retinolü haftada 1-2 gün akşam bölgesel dene baktın irritasyon birşey yok retinol uyguladığın gün peptit de sürersin hergün retinol uygulanmaması gerektiği için geri kalan günler niacinimade uygularsın ve retinolü gece uygulayacağın için niacininimadeı gündüz de uygularsın . hyaluronikde hergün uygulayabilirsin sabahları meselapeptit almıştım the purest in.retinol de alıp birlikte mi kullanılacak?bunlar kullanılırken niacinamide ve hyoloronik acid bırakılacak mı?
retinol ve oranları neyle başlanmalı neyle devam etmeli ürün linkleriyle uzun mesajım vardı. keşke kaydetseydin canımvalla çok bilgi vermişsin sağolasın.yarın tekrar okuyup bir seçim yapıp alayım netten.teşekkürlerrrr
Baciel marka olana baktım, içeriği güzel görünüyor gerçekten. Amazon.de de kargoyla 23 euro oluyormuş, 410 tl falan yapıyor. 100 ml olduğu için fiyat iyi gerçekten. Kullanıcı yorumları nasıl acaba?Ceraveninkisi yag degil aslinda, o da köpürüyor ayni su bazli temizleme jeli gibi. Aradiginiz ürünün bu oldugundan pek emin degilim, ben de yag oldugunu sandim alirken ama degilmis. Yine de isimi görüyor günes kremini cikarirken.
Alakasiz ama roza ile ilgili bir sey ögrendim az önce. Bir amerikan dermatolog su videoda rozali ciltler ile alakali La Roche Posay Cicaplast krem degil agir bir balm oldugu icin gece sicak basacagindan ve rozalilarin bundan rahatsiz olabileceginden bahsetmis. Ama, ayni videoda, Centella ve Cica kremlerin yüzü irritasyondan koruyup cilt bariyerini güclendirecegini söylüyor. Yani krem formundaki centella ve cica kremler size uygun. Zaten dermatologunuz bahsetmistir ama ben yine de paylasayim dedim hazir videosunu izlemisken :)
Ben centella almaya karar verdim, ayni videodaki dermatolog, centellanin kolajen olusumunu desteklediginden de bahsediyor, zaten burada da centella'nin namini duymustum. "Baciel hydra barrier cica cream" %72 centella iceriyormus, bir de ucuz, sanirim bunu alacagim. "Cosrx Balancium comfort ceramide cream" var, bu da %50 centella iceriyor, cok begenilmis ama pahali. "Baciel hydra barrier cica foam cleanser"i da cerave temizleyicilerim bitince alacagim. Numunesini göndermisler baska bir ürünün yaninda. Yikadiktan sonra yüzümü cok farkli hissetim, bayagi begendim bu markayi. Ama cerave temizleme jelleri de cok iyi.
Ben hyalarunik asiti serum gibi görmediğimden sadece nem bariyeri yapsın kuruluğu onlesin diye onu serumdan saymıyorum o bankoGene yanlış anlattım galiba :) Dedin ya önce hyaluronic asit serumu sürersin sonra peptit sürersin sonra retinol diye ben sadece peptit ve retinol ya da seramit ve retinol gibi yapıyorum aynı anda iki serum tercih etmiyorum işte bunu iki gün üç gün yapıyorsam kalan akşamlar ve sabahlar hyaluronic asidi ve niacinemidi kullanırım demek istedim yoksa tek başına retinolü basıp geçmiyorum cengaver gibi :)) Hangi cye başlayacaksın? Krem formda istiyordun değil mi? Cosmed bana yapmadı komedon ama yapanlar var tabii olabilir.
Cvit klairs ve Alphascience dan sonra yine begenilen she vec aldım henüz baslamadim. Krem arbutin düşünüyorum canım dermoskin alayım diyorum bu kezGene yanlış anlattım galiba :) Dedin ya önce hyaluronic asit serumu sürersin sonra peptit sürersin sonra retinol diye ben sadece peptit ve retinol ya da seramit ve retinol gibi yapıyorum aynı anda iki serum tercih etmiyorum işte bunu iki gün üç gün yapıyorsam kalan akşamlar ve sabahlar hyaluronic asidi ve niacinemidi kullanırım demek istedim yoksa tek başına retinolü basıp geçmiyorum cengaver gibi :)) Hangi cye başlayacaksın? Krem formda istiyordun değil mi? Cosmed bana yapmadı komedon ama yapanlar var tabii olabilir.
Bunu kullanmadım ama she vec güzel markadır vegan şuan elimde niasinamide ve cviti varHyaluronik asidim bitmek üzere, bunu düşündüm. Nasıl sizce, kullanan var mı?
Purest bitirdim bir de bunu deneyeyimBunu kullanmadım ama she vec güzel markadır vegan şuan elimde niasinamide ve cviti var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?