- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.556
- 548
- Konu Sahibi kackaloribu
-
Bence paldır küldür gelen misafir bir kilo kıymasını, peynir zeytinini, ekmeğini içeceğini alsın da gelsin. Ekonomi sıkıntıda ucu ucuna yetiştiriyor özellikle çocuklu aileler. Madem pansiyon ayıp pansiyonun yarı fiyatına küçük bi alışveriş yapılarak gidilmelitam olarak hissettiğim şey de bu aslında. havucum var 4 yada 5 adet. oğlum seviyor diye akşamları birer tane veriyorum.
yoğurdum yok ceibmdeki son parayı bu market alışverişine verirsem ay sonunu edemem onu düşünüyorum çünkü ucu ucuna yaşyıoruz bir liranın dahi hesabını yapıyorum çünkü mecburum.
patates sulusu yapıcam etsiz tavuksuz.
kuru fasulye de aynı öyle.
dolapta oğlum için yaptığım köfte var sadece ama onu da veremem onlara zaten içine bi dünya ekmek katıp çoğaltıyorum. kıyamam oğlumun hakkı o.
teşekkür ederim
hastalıklarını inanın bilmiyorum eşimde detaylı konuşamamış akşam öğrenicem bakalım umarım değildir tabiNiye dert ediyorsunuz ki.
Böyle pat diye birisine mi gidilir.
Hemde öyle yakınınız da değil.
Yerinizde olsam onların yemeği dert etmesini sağlardım.
Yanlız hastalıkları kanser felansa o zaman işler değişir. Sevaptır destek olurdum her türlü.
teşekkür ederim amin cümlemize inşallahYa isterseniz onu bile almayın. Yüce gönüllülük yaparak evinizi açıyorsunuz, daha ne olsun. Siz ne yiyorsanız, aynısını onlara da ikram edersiniz.
Rabbimden kolaylıklar diliyorum sizin için
Çok sinir bozucu ve düşüncesiz böyle insanlar ya. Alt tarafı bir tas yemek vermek diye düşünülüyor ama o kadının orada nasıl mahçup olabileceği hesap edilmiyor. Sonra neden misafirperver değilsiniz oluyor. Misafir misafirliğini bilse kimse ağırlamaktan gocunmaz.umarım bu nezaketisizlikleri üzerine elleri kolları dolu gelirler. en azından özür babında..
ahh hiç demeyin. bende yoklukta büyüdüm evlendim iyiyim dedim yine yoklukla savaşıyorum.. teşekkür ederim cümleminze inşallahSenelerdir yaşadığımız bir olguydu. Birde yokluk var ki sormayın dibin dibi. Arkadaşın halini çok çok iyi anlıyorum. Anneme hep sorarım nasıl oluyordu peki diye? Hep sözüdür bu kulağıma küpe. Misafir 9 kısmetiyle gelir 1'ini yer 8'i evde bırakır der. Oysaki bir çöp alıpta eve koymuşlukları olmazdıAllah sizede halil ibrahim bereketi versin inşallah
Al bütün tavuk hasla düdüklüde, suyuna pilav yap, corba yap, etini de patates türlü vs ya da fırında sebzeli yapabilirsin bir sürü çeşit yemek cikar hem ekonomik.Kızlar selam,
Yine ben yine bir dert.
Şimdi eşim aradı. Köyden akrabaları (kuzen sayılırmış) anne baba çocuk 3 lüsü bulunduğumuz şehre gelecekmiş. Hemde 3 yada 4 gün kadar kalacaklarmış hastane işleri vs varmış. Size geleceğiz demişler. Eşimin annesi de köye gitti haftasonu o kadar aksi ki durum. normalde ona gelirler ama kaynanamın da annesi biraz ağırlaşmış o yüzden köye gitti. oğluma da bi aile dostumuz bakıyor bu arada karman çormanız yani.
Evde yemeğim yok ve 7 gibi burda olacaklarmış bende işten 6bucukta çıkıyorum. eşim erken çıkıp karşılayacak ve bize götürecekmiş. Kabul etmesine çok kızdım ama gelme diyemezdim diyor. düşününce haklı. bende olsam diyemezdim. evde olduğumuzu biliyorlar. ama kızlar ben ne pişiricem bu aileye 3 4 gün boyunca. kuru erzağım var sadece. bana yardımcı olur musunuz ucuz yollu hemde misafire uygun ne yapabilirim?
mahçup olmakta istemiyorum ama napacağımı da bilmiyorum. kahvaltığı ayrı dert yemekliği ayrı dert. bana bi yardımcı olur musunuz nolurr..
bu arada gelen anne baba yaşlı çocuk dediğim de erkek ve o da en kötü 32 33 vardır yaşı. ya çok canım sıkıldı bu işe ya.
annesini getirmiş. kadın hastaymış ama durum ne bilmiyorum tabibildigin gezmeye geliyorlar ya. o yasta adam tek de gelebilir hastaneye.
yapamam gelme diyemem diye kendinizi paraliyorsunuz. yazik iyi verin oglunuzun rizkini ele.
Kuru erzagin varsa kuru fasulye pilav yada nohut pilav yanina ayran yada salata yada yogurt tursu bunlardan biri.. bunlar yarin oburgun icin bugun daha kolay seyler lazim.. bakliyati bekletmek lazim geceden cünküKızlar selam,
Yine ben yine bir dert.
Şimdi eşim aradı. Köyden akrabaları (kuzen sayılırmış) anne baba çocuk 3 lüsü bulunduğumuz şehre gelecekmiş. Hemde 3 yada 4 gün kadar kalacaklarmış hastane işleri vs varmış. Size geleceğiz demişler. Eşimin annesi de köye gitti haftasonu o kadar aksi ki durum. normalde ona gelirler ama kaynanamın da annesi biraz ağırlaşmış o yüzden köye gitti. oğluma da bi aile dostumuz bakıyor bu arada karman çormanız yani.
Evde yemeğim yok ve 7 gibi burda olacaklarmış bende işten 6bucukta çıkıyorum. eşim erken çıkıp karşılayacak ve bize götürecekmiş. Kabul etmesine çok kızdım ama gelme diyemezdim diyor. düşününce haklı. bende olsam diyemezdim. evde olduğumuzu biliyorlar. ama kızlar ben ne pişiricem bu aileye 3 4 gün boyunca. kuru erzağım var sadece. bana yardımcı olur musunuz ucuz yollu hemde misafire uygun ne yapabilirim?
mahçup olmakta istemiyorum ama napacağımı da bilmiyorum. kahvaltığı ayrı dert yemekliği ayrı dert. bana bi yardımcı olur musunuz nolurr..
bu arada gelen anne baba yaşlı çocuk dediğim de erkek ve o da en kötü 32 33 vardır yaşı. ya çok canım sıkıldı bu işe ya.
maalesef evet..E siz yarın işe gidince onlar hastaneden erken gelirlerse evde tek baslarına mı kalacaklar
nasıl gelıp boyle kalabılıyorlar aklım almıyor yamaalesef evet..
Söyleyin siz de. Ben de yeni geldim önceden bilgimiz olsa çok daha iyi ağırlardım, evde ne varsa artık diye.. Halden de anlarlar bir zahmet. Anlamazlarsa da dışarıda yesinlerkızlar markete gidecek param yok maalesef. o yüzden sordum ne yapabilirim diye.
önerilere göre mercimeğim var ondan çorba yapayım bugün, yanına da patates ve bulgur pilavı yapabilirim onlarda var. yoğurt turşu vs yok ama havucum var ondan da salata yapayım artık. ayıplamazlar sanırım misafire bunu mu yaptı diye.
yarına da bakalım düşünüyorum şimdi. kuru fasulye yapayım olmadı akşamdan ıslarım bugün.
Evde patates filan varsa at firina patates biber dometas varsa tavukla at fırına yanina da yogurt tamamhaklısınız da işte mecbur kurucam bi sofra.. yoksa siz doğru söylüyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?