Haddinden fazla evliyim.

Canım çocuk çok güzel bir şey gerçekten çok büyük bir aşk. Ama işte aileye tahammül edemiyorsan hiç düşünme Şuan zamana bırak biraz. Bakalım eşinin davranışları nasıl olacak gör. İnan çocuk olduktan sonra daha fazla muhattap olacaksın 3 gidiyorsan 5 gideceksin ya da gelecekler. Bende öyle oldu diye öyle düşünüyorum belki bilmiyorum ama boşanamıyorsun çocuk olunca elin kolun bağlanıyor çocukla hiçbir yere sığamıyorsun ben ki annemlerden çıkmazdım çocuk olmadan önce eşim şehir dışındaydı çocuk olunca evinden de çıkamıyorsun bir düzeni oluyor durmuyor zaten çocuk. İyi düşün benim yaptığım hataları yapma. Abla tavsiyesi sana kuzum:)

Eşiniz ne diyor iletişiminiz nasıl şuanda?
Biz hiç konuşmadık iki gündür. Abimle konuşmuş. Abime demiş ki “Benimle konuşmak istemiyorsa bile size söylesin ne yapmam gerekiyorsa yapayım mutlu olmak istiyorum.” Eşim iyi biri. Ama çözüm ailesiyle arasının açılmasıysa bunu istemiyorum. Ailesini kırmadan da olay çözülmüyor. Kimseyi ailesinden uzaklaştırmak istemem yük olur bana vicdan azabı. Benim çekilmem daha mantıklı geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bana da öyle olur gibi geliyor. Teşekkür ederim tavsiyeniz için :)

Aynen bu cümleleri eşine söyle.
Çözülecektir orta yolu bulacaktır inş

Daha çok Yen'i evlisin.birazda sessiz sakin bi yapın varsa böyle sindirirler işte.susma gereken cevabı gerektiği yerde ver.bende yapı olarak ağır başlı sakin biriyimdir.ama asla kendimi ezdirmedim ezdirmem.kim olursa olsun.kp kv görümce filan hiç fark etmez yapıştırırım cevabı.bi daha kimse azını açamaz.çok şükür eşimin ailesiyle aram iyi bi sıkıntımız yok.ama evliliğimizin ilk yıllarında bizde sorun yaşadık onlar yüzünden.ama ben hiç kendime laf filan söyletmedim.şimdi 8 yıl oldu tabi birbirimizi daha iyi tanıyoruz.onun için sorun yaşamıyoruz.size tavsiyem biraz sesiniz çıksın.

Ben bile asla tepki vermeme rağmen annemle ilgilinbisey diyince anne bu seninilgilendirmes.
Kimse evin içini bilmez diyorum.
En iyisi bu

Ne dersiniz mesela “Bu nasıl annelik” lafına? Ya da miyavlı şakaya? Kırmadan dökmede nasıl halledilir?

Bu sefer de bir anneyi üzdüm kendi oğlunun yanında laf söyledim falan falan diye kendimi yerim. Huzur istiyorum ben.
Sende anne kuzusunun ..huzur tek tarafin baskın olup diğer tarafın sinik olması ile olmaz nihayetinde sizde bir evsiniz ailesiniz yuvanizi korumaktan cok kendi psikolojisinizi mutluluğunuzu korumak zorundasin .... gerektiği yerde sesini çıkarmalısın biz hep oyle yapiyoruz :)

Abin görüşüyorsa şartlarını aktarsın. Kvye gidip gelme haftada 1 akşama düşürülsün. Israrlar, ağlamalar sızlamalar umursanmasın. Ablasına karşı da tepkini kendin göster. Eşin destek olsun. Bunları kabul ederse dön. Etmezse bak keyifine. Çocuğun yok. Ailen de destekse bırak o düşünsün. Ha tabi eşin seni almaya gelecek ve geldiğinde de abin veya baban bu olayların tekrarlanmaması için ciddi bir konuşma yapacak. Tek ve son şans olduğunu hissettirsinler.

Susma ne derlerse cevaplarını ver görümcem dalga geçince sende onla dalga geç laf sok çağırdıkları zaman eşinin cevap vermesini bekleme sen müsait değiliz gelmiyoruz de sessiz durursan onların daha çok işine gelir ben evlendiğimizin ilk yıllarında sessiz duruyordum baktım iyice eziyorlar şimdi ağzıma geleni söylüyorum ben çok konuşunca bu defa onlar sinir oluyor bana laf yetiştiremiyor

Eşin ailesine mesafeyi koyacak net.... Bir hafta gidiyorsanız , bir hafta da karımla başbaşa kalmak istiyorum ben diyecek... Size de laf söylemelerinin önünü kesecek... Umarım her şey yoluna girer.

Ben karşı tarafta kötü niyetli bir davranış göremedim açıkcası. Sanki siz biraz soğuksunuz.

Ne dersiniz mesela “Bu nasıl annelik” lafına? Ya da miyavlı şakaya? Kırmadan dökmede nasıl halledilir?
Niye karşımdaki kırılacak diye bu kadar kendini yıpratıyorsun ki.onlar senin bu laflarla kırılabileceğini düşünüyorlar mı acaba söylerken.bırak kırılsınlar da senin ne hissettiğini anlasınlar.benim anneme böyle deseler benim annemin anneliğini sorgulamak kimsenin haddi değil derim.ki gerçekten öyle dünyanın en kötü insanı da olsa kimse annenize laf söyleyemez.

Bir gün ortamda "evliliğinin neden yürümediği ortada görümce. Çekilir dert değilsin. Acaba bir psikiyatriye mi gitsen? O kadar mutsuzsun ki saldıracak yer arıyorsun. O değil çocuğun da senin gibi terbiyesiz olacak diye korkuyorum" de ve gör cümbüşü..

Pasifliğin adı suskunluk değildir. Hadi size yapılan hakaretler neyse de ailenize yapılana nasıl susabildiniz?

"Benim ailem bizi huzursuz etmemek için sık gidip gelmek istemezler. Onları anlıyorum. Önemli olan onların egoları değil, çocuğunun mutluluğu ve huzurudur. Bunu siz anlayamazsınız. Bir daha da ailemi eleştirmeye kalkmayın." deseydiniz ya..

Ben şiştim burada..

Susmayız saygısız oluruz susunca da tepeye binerler allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…