hadi bakalım

Ben de bu gruptanım

Tek söyleyecegim şey,

Allah herkese bizimki gibi bir evlilik,
Eşimin ailesi gibi kayınvalide ve kayınpeder nasip etsin inşallah

bizde sorun yok cok sükür oda galıba esmın aılesıne uzak oldugumuzdan ....esımlede cok nadır tartısırız :)

Ben de bu gruptanım

Tek söyleyecegim şey,

Allah herkese bizimki gibi bir evlilik,
Eşimin ailesi gibi kayınvalide ve kayınpeder nasip etsin inşallah

Ben Böyle Sorunsuz Çiftleri Görünce Çok Mutlu Oluyorum..
Genelde Çiftler Arasında Olmasa da Kayınvalide - Görümce - Elti Problemleri Oluyor..
Maşallah Sizde de Hiç Birisi Yok..

Allah Nazarlardan Saklasın..

Eşim çok anayışlı çok sakin bir insan çok şükür iyi anlaşırız beni ve ailemi düşünür, sever sayar.Ama tek erkek çocuk olunca ister istemez sorumlulukları fazla kayınvalidemlerde şükür iyiler öyle yaramaz insan değiller.Tabi arada benden ve onlar dan kaynaklanan bazı ufak tefek sıkıntılar oluyor ama çok büyütecek kadar değil.
Yine de başkalarına bakıp şükrediyorum.Ama galiba geneli aile ve eşlerden sıkıntılı.Neler okuyup duyuyoruz, Rabbim beterlerinden korusun.

Ben de geleyim de biraz içimiz açılsın bari:) Eşimle 2 yıllık bir geçmişten sonra evlendik ve ilk yılımızı doldurduk. Her evlilikte mutlaka ki ufak tefek sorunlar olur, ama önemli olan bu sorunları nasıl atlattığınızdır.
Birbirimizi tamamlıyoruz, dengeliyoruz ve ilerletiyoruz. Saygımızı üst seviyede tutmaya her zaman önem veriyoruz ki sevgimiz zarar görmesin. Daha bugün arkadaşımla buluştum, bana herşeyi eşinle yapıyorsun sıkılmıyor musun? diye sordu.
O kadar şaşırdım ki bu soruya, başımdan savıp rahat etmek isteyeceğim bir erkekle evlenmedim ki ben :) Ben onunla hayatı paylaşmak için evlendim ve paylaştığımız herşeyi güzelleştiren bir yanı var:)
Eşimin ailesiyle de sorunum yok!:) Sorunları saygı çerçevesinde çözeriz, dertleneceğim bir durumum yok.

Dilerim herkes huzurlu ve mutlu olsun!

Ben eşimden razıyım, Allah'ta ondan razı olsun.
Eşimin ailesiylede anlaşıyorum şükür.
Allah anlaşamayanlarada, anlaşmayı nasip etsin.

allah nazarlardan korusun eşim çok ilgili alakalı çalışkan bir insan allah razı olsun işinde de gayet başarılı sıcak soğuk demeden pazar demeden benim için ikimiz için çalışıyor ailesi biraz nasıl desem düğün dernek işlerini önemsemediler eski adet bunlar diyen kayınvalidem (tembelliğinden diyor bunları yanlız ) beni düğün zamanı baya üzmüştü onlar ankara da yaşıyor biz istanbulda oturacaktık tam evin döşenmesi zamanı ehliyet alacağım diye gelmedi bize hiç bir yardımı olmadı annem yaptı temizliğinden yerleştirmesine eksiklerin alınmasına kadar çeyizim çıkarken adettir bizde erkek tarafı olur zorla aglaya ağlaya getirttik sadece kayınvalide geldi onda da :) daha neler neler en çok üzen de gelin yatağım olmadı bize koyu renk kendi odasına bi nevresim takımı serdi baya koyu bi renk yanlız kendi yastıkları vardı ortopedik yastıklar :))) üzüldüm ama elden ne gelir genel olarak şimdi onlarda iyi onlar kendi hallerinde takılıyor eşim hep yanımda sağolsun kayınvalidem de gezmeyi çok severler gezip tozup duruyorlar bize karışmazlar yani maddi manevi :)) daha çok işimize geliyor eşimle gül gibi geçinip gidiyoruz kayınvalide derdim de yok yani ben evliliği seviyorum ya çok güzel bence :)))

Son düzenleme:
rica etsek mutluluğun sırlarını bizimle de paylaşır mısınız

Evlilikte mutluluğun kadının yada erkeğin ailelerinden ve kendilerinden kaynaklanan beklentileriyle ve önyargılarıyla ters orantılı olduğunu düşünüyorum..Bunu hayatımda uyguladığım için hiç çok üzecek ciddi sorunlar yaşamıyorum...Zaten mükemmel giden evliliklerinde çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum...arada arıza iletişimi geliştirir

Burda belirttiğim cümleyi her insan kendine göre belirler; yanı ana tema budur uyarlamalar kişiden kişiye değişir...Örnekleyeyim ;kadının eşinin ailesinden saygı bekler,gelinsin gidilsin istemez,erkeğin ailesi ise ilişkiler sıkı olsun gidilsin gelinsin ister.Bu fikir çatışmasını çözecek şey iki taraf içinde anlayışlı olmaktır.Çok beklentili olursan çatışmalar ve hayal kırıklıklarıyla karşılaşırsın..diğer bir örnek;bir kadın 10 karatlık rus pırlantası ister evlilik yıl dönümü hediyesi olarak,ama eşi bir çiçekle gelir,beklenti yükseldikçe mutluluk azalır buda ters orantıya örnek...yada tam tersi bir kadın bir çiçeğe bile razıdır,adam karısına daha iyi hediyeler alabilmek için o kadar çalışırki ona değil çiçeği güzel bir sevgi sözcüğüne bile zaman ayıramaz mutsuz olur mutsuz eder...Önyargılara gelince kadın eşinin ve ailesinin her tavır ve davranışında acaba beni sevmiyorlarmı acaba burda bana laf mı soktu,acaba ...,bu kurgular kadının yada erkeğin kafasında oluşurken belkide karşı tarafın son derece iyi niyetleri vardır.Ancak bu kurgular onları görmemizi engeller ve biz mutsuz oluruz.Kimse görmek istemeyenler kadar kör değil duymak istemeyenler kadar sağır değildir.Mutlu olmak için iyi görüp iyi duymak gerekir.Aslında bunlar genel geçer sosyal hayat ,hertürlü ikili ilişkiler için gerekli .Evlilikte çok anlam yüklenecek üstünde çok düşünülecek bir ilişki türü değil.İçine az tutku katılmış ilişki türü..Benim uyguladığım ise kafama takılanları sormak ..kurgulamamak(kurguladığım zamanlarda çok yanıldığım oluyor)Birde yaşadığım keyifli zamanlarında hatırını unutmamak...

çoook çooook haklısınız.tamamen katılıyorum.ama o kadar basit olduğunu da düşünmüyorum.çünkü siz daha çok soyut durumlardan bahsetmişsiniz.örneklerinizden yola çıkarsak eğer...erkek kadının ailesine hiç gitmek istemiyorsa ve kadını da kendi ailesine sürekli gitmeye mecbur ediyorsa ne olacak.bunu sorsanız bile alacağınız cevap neyi değiştirecek.laf soktu mu sokmadımı olayında da haklısınız.peki açıkça yapılan hakaretlerde de iyi niyet arayacak mıyız.ayrıca ben de kafama takılanlrı sorarım mutlaka.ama aldığım cevap genellikle ne alakası var şeklinde konuyu geçiştirmektir.üstelik soru ve cevap arsında hiç mantık bağlantısı bile yoktur.adama nasılsın diye bile sorsam ne alaksı var diyor ya da dır dır etme ve ya da uzatma.sizin dediğiniz şeyler ancak normal iletişimi başarmış insanlar için geçerli.bunu tamamen atıyorum ama k validem bana o....u diye bağırırken pardon anne bunu hangi niyetle dedin acaba haaaa o zaman tamam devam et niyetin kötü değilmiş diyemem değil mi

dilerim allahtan inş hep mutlu kalın artsın azalmasın.siz de mutsuz kadınlar için dua edin nolur.kimin duası makbul bilemeyiz çünkü

çok şükür hepsini ayrı ayrı çok sevdiğim eşim,kv,kp,kblerim,görümcelerim,enişte ve eltilerim hepsi birbirinden iyiler ..çok güzel anlaşır ve harika vakitler geçiririz aynı şekilde benim ailemlede eşim ....elbetteki bizlerde arada tuzlama yapıyoruz ama uzatmadan hemen zeytindallarıyla gülüşmeler havada uçuşuyor..eğer söylenilen sözler karşısında kavga çıkarmak için beklesek,karşılıklı alttan almasak belkide ipler gerilir..sanırım ilişkileri güzel tutmak için çaba,karşılıklı iyi niyetle yaklaşım gerekiyor..ayrıca ilişkiler arasındaki tutum için,savunma mekanızmamızın neyle donanımlı olduğuda çok önemli..Allah herkese anlayış ve mutlu birliktelikler nasip etsin..

benim kaynanamın kızı yoktu ve çevresinden gördüklerinden dolayı gelinlere karşı bir önyargısı vardı.evlendik bir süre birlikte yaşadık,iş nedeniyle.ufak tefek sorunlar yaşasakta ben takmadım.hep annem böyle dese ne düşünürdüm dedim kendimce.sonra biz tayinle uzak bir yere taşındık.annemi aradıkça kaynanamı da arardım ve her defasında kaynanam ne oldu,niye aradın derdi
bende merak ettim nasılsınız diye onun için aradım dedim,her zman.eşimin ail bağları çok kuvvetli değildir.genelde aramsı için ben teşfik ederdim.eğer art niyetli olsaydım kaynanamın o sözlerini çok güzel kullanır bir daha ne arar,ne sorar,hatta evine bile gitmezdim.ama ben kendi aileme nasıl davranılmasını istedimse öyle davrandım.kızdığım hareketleri olsa da takmadım,arayıp,gitmeye devam ettim.sonradan beni kızları gibi gördüler,sevdiler.

Dediğin gibi ben sadece normal ilişkiler normal düşünebilen kafalara gönderme yaparak bahsettim.Sağlıklı düşünemeyen durumlar yaşanıyorsa şayet,ve tahammül sınırları sağlığı bozacak duruma gelmişse,saygı bitmişse (her türlü gerekli uzman yardımıda işe yaramamışsa) ilişkiyi sonlandırmak en doğrusudur!!Kendi sorgulamalarım özeleştirilerimi yaptıktan ve çevremede(güvenilir akil insanlara) danıştıktan sonra karşı tarafın kendini sorgulamasını sağlarım.Erkek kadının ailesine gitmek istemiyorsa nedenlerini sorgularım benim aileme gidilmiyorsa açıklama beklerim ikna olduysam benim için kendi kurduğum ailem daha önemlidir.Ha ikna olmadıysam aynı şekilde bende gitmem onun ailesine(mecbur edilecek duruma düştüysem vay halime).Sürekli ne alakası var deyip iletişimden kaçan insana çok konuşmak faydasız ben iyi bir psikiyatr yada aile terapistinin kartını önüne koyardım ve buna ihtiyacımız var derdim çözüm için işe yarayacaksa ne ala..Son cümledeki kadar polyanna ol demek saçmalık olur.O duruma gelmememeli hiç bir ilişki gelmişse o ilişki bitmelidir!

henüz çok yeni evliyiz ama nasıl başlarsa öyle gider sözüne istinaden yazıyorum eşimle 6 yıl süren bir ilişki sonunda evlendik. ikimiz de akademik kariyer yapıyoruz, en başta bu alanda ne ben onu, ne eşim beni kısıtlamıyor bilakis destekliyoruz. başarılarımızdan karşılıklı gurur duyuyoruz. farklı da olsa özel ilgi alanlarımıza saygı duyuyoruz, ilgileniyoruz. ben 10 yıldır resimle uğraşıyorum. eşim de lise yıllarından beri gitar çalıyor. bekar evimde bir odayı resim atölyesi haline getirmiştim. evlenince yaptığım bütün tabloları annemin çatı katına koymak zorunda kalmıştım. pek dillendirmedim ama üzülmüştüm. eşim kalkmış, oturduğumuz binanın bodrumunda bize tahsis edilen odacığı sürpriz yapıp, yeni düzenlemelerle, ışıklandırmalarla atölye haline getirmiş. inanılmaz mutlu oldum:) bir tarafını da, keyifle gitar çalabilmek için düzenlemiş. küçücük bir mutfak koymuş, dostlarımız geldiğinde birlikte zaman geçirebilmek için yer minderleri diktirmiş vs. yani bizim için ciddi emek harcamış.

ikimiz de çalışıyoruz, kazanıyoruz. aramızda asla senin paran, benim param lafı olmadı. nişanlıyken dahil, birbirimize maddi konuda da yetiremediğimiz yerlerde destek olduk. ortak hesabımız vardı, bunun olabilmesi için arada GÜVEN olması gerekiyor. bu da bizde fazlasıyla var çok şükür.

en karmaşık, en basit sorunlarımızı bile birbirimizle paylaşabiliyoruz. yani aramızda muazzam bir dostluk da var. ama dokunulmazlık alanlarımıza da saygı duyuyoruz. ailevi konularda hadddimizi aşmıyoruz, anlattığımız kadarıyla yetiniyoruz. kurcalamıyoruz, irdelemiyoruz, sorgulamıyoruz, birbirimize fikir sormadıkça yorum asla yapmıyoruz.

her şeyi birlikte yapmalıyız modunda değiliz, hiç olmadık. nişanlıyken de, sonrasında da arkadaşlarımızla abartmadan zaman geçirme isteğimiz aramızda sorun olmuyor.

ikimiz de yoğun çalıştığımız için, evde iş bölümü yaptık. kim neyi becerebiliyorsa üzerine aldı, birlikte yapıyoruz.

allah'tan dileğim sonuna kadar böyle gitsin:) herkese mutluluklar dilerim.

Elbetteki sorunlar olacaktır. Önemli olan bu sorunları ertelemeden çözmeye çalışmak.
Birde sorunları gözünde çok büyüten, bir kavgayı dahi dünya savaşı sayıp günlerce ağlayıp kahrolan insanlar var, belkide budur o yuvaya huzursuzluk sokan.
Biraz rahat olmalı. Gelip geçen hayatta herşeyi kafaya takmamak, üzerinde durmamak lazım.

Engellenemez durumlar haricinde kişinin kendisine bağlı huzurlu olmak.

kendisinde ya da ilişkisinde sorun olduğunu kabul eden ,sorun olduğunu düşünmese de çooookkkk sevdiği eşinin hatırını kırmak istemeyen ve de belli bir medeniyet seviyesine yükselmiş insanlar psikiyatr ya da terapiste giderler canım

ne mutlu.siz bu dünyada cenneti bulmuşsunuz.evet inş hep böyle gitsin.toplumun böyle sağlam aile yapılarına çok ihtiyacı var çünkü

hiiii kendimi görmek istedim bir an uzun süre flörtten sonra 1 senelik nişanlılık dönemi ekimde de evlenicez..Umarım dediğin gibi olur benim hayatımda
size de maşallah diyeyim

Yedi yıldır birlikteyiz, eşimle bir konu hakkında ciddi ciddi tartışmış değiliz. Hangi konu birbirimizi, kırıp, üzmeye değecek kadar önemli olabilir? Anlaşmaya varamadığımız hiçbir şey olmadı daha. Bir şey istiyorsam söylemem yeterli, elinden geleni yapar. İstemediğim şeyler için beni zorlamaz. Ona çok mantıksız ya da zamansız gelen isteklerimden sevecen bir bakışla anında vazgeçirebilir beni. Hangi isteğim onun beni sevmesinden daha tatmin edici olabilir ki? Aynı şey onun için de geçerli ama. Hiçbir şeyi birbirimizden daha fazla önemsemediğimiz için, uğruna tartışmaya değecek bir konu da kalmıyor.

Eşimin ailesi de çok iyi insanlardır. Bazen her ebeveyn kadar müdahale etmek istedikleri konular oluyor ama benim bir şey dememe gerek kalmıyor, eşim müdahaleyi sevmez. Dolayısıyla aramızda bir tatsızlık da yaşanmıyor. Eşimin ablasının içimde apayrı bir yeri vardır. Bayılırım kendisine. Hem çocuksu, hem olgun, insanın dertlerine ortak olan, seninle gözyaşı döken, bir gün birlikte bulmaca çözebileceğin, başka bir gün birlikte rafting yapabileceğin, sıcak, eğlenceli, orijinal bir insandır.

Hayatımın her döneminde bu kadar şanslı değildim. Büyük acılar yaşadım. İşte o acıların üstüne bana verilmiş birer mükafat olarak görüyorum eşimi de, ailesini de. Şimdi böyle bir mutlulukla 40 değil, sonsuza kadar yaşasam, doyar mıyım bilmiyorum.

Umarım herkes benim kadar şanslı olur. İnsan huzuru, mutluluğu bulunca dünyada baş edemeyeceği hiçbir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…