Haftada ½ Kg Vererek,Aylar Sonra Fıstık Olalım mı?Var mısınız?

canım çok geçmiş olsun haklısın yazdıklarında ama bazen öyle bunalıyosun ki günü kurtarma derdine düşüyosun neyseki kızım düzene girmeye başladı ben çok zorlamıyorum gaz sancılarımızdan dolayı huysuzluğumuz vardı onu da alattık şükür eskisi gibi değiliz ben de dikkat ediyorum artık.. rabbim hem oğluşuna hem sana sağlık versin..

canım 2 gün pek bakamadım ama artık daha dikkatliyim kızım büyüdükçe ben de kendime daha çok dikkat etmiş olcam , ben sporu göbek için istiyorum malum sezeryan sonrası göbek kaldı ama dün farkettim gittikçe eski haline dönüyor spora dikişlerim için 5-6 aydan sonra başlamalıymışım yani daha 3-4 ayım var. beni çok zorlamayacak tarzda olursa sıkılaşmak için şimdide yapabilirmişim, şuan özellikle bacak-basenler için istiyorum..

canım bakımı ne kadar zor olsa da yine d eher şeye değiyor, öyle çok seviyosun ki içime sokasım geliyor ama sonra nasıl çıktığını hatırlayınca vazgeçiyorum Keşke daha önce yapsaydım diyorum halbuki geçen sene 24 Eylül de evlendim 4 ay sonra kızıma hamile kaldım daha ne erken olcaksa Birazda acemi anneyiz ondan zamanla alışıyorsun kızımsız bir hayat düşünemiyorum onun gülümsemesi aguları dünyaya bedel...Allahım sana ve isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin...

Herkese merhaba, bikaç gün sadece 5 dakkalığına girdim yazamadım artık yeni haftaya ben de dahil oldum, tartıldım tam 56 geliyorum ama digital değil gramlarını kestiremiyorum artık.. Biraz kilo vermişim bakalım haftaya ne kadar farkedecek.. Yemek olayımı da düzene soktum 15 tatile 6 hafta var o zamana kadar 2 - 3 kilo veririm inşAllah..

Bu arada emziren anneler ve ilerde anne olmayı düşünenler bir bilgi paylaşayım :

Anne kilo vermek uğruna sütünü tehlikeye atmamalıdır. Emzirme döneminde, her gün yaklaşık 6 - 7 çay bardağı, yani 600 - 700 mililitre süt salgılanır. Bunun için harcanan kalori ise her gün için 500 - 700 kalori civarındadır. Bu kalori kaybı, bir saat orta seviyede egzersize eşdeğerdir. Vücudunuz 1 mililitre süt salınımı için yaklaşık yedi kalori harcar. Bu sebeple emzirirken dengeli beslenen ve yeterli sıvı alan anne, eğer doğumu normal kabul edilen sınırlardaki kilo kazanımıyla bitirdiyse, altı ay sonunda doğumda aldığı ve süt üretmek üzere depoladığı fazla kilolardan kurtulur.
Emziren annelerin ayda iki kilonun üzerinde ağırlık kaybetmeleri asla doğru değildir.

merhaba kızlar :)) ee niye bu kadar sessiziz çok heveslendim gidecek bu kilolar birbirimizi motive edelim ama değil mi

ben güne güzel başladım umarım böyle devam eder..menümü de paylaşayım hemen sizle...

sabah: 1 dilim denge ekmek
1 haşlanmış yumurta
küçük bir parça light beyaz peynir
1 yeşil biber
3 zeytin

ara: 1 fincan 2 si 1 arada nescafe

öğle : 4 kaşık etli kuru fasulye yemeği (yağsız)
1 bardak ayran
1 dilim light ekmek

öğle yemeğimi şimdi yiyorum.

saat 16.30 gibi bir tane kivi yerim arada.

akşam :4 yk yulaf ezmesi
yarım su bardağı light süt

son ara : 1 portakal yemeyi düşünüyorum.

spora da gidebilirsem yazarım yine menümü önceden belirlersem uymaya çalışıyorum ondan önceden yazayım buraya dedim :))

selam kizlar, bugün her pazartesi oldugu gibi kötü geçti...

sabah : 1 avuç kelogs, bir kaç yudum sütlü kahve (geç kaldim diye), 1 yogurt

ögle : yarim makarna menüsü okuldaydim, az tereyagliydi ve üzerine bir ka$ik kadar peynir vardi, yarisini yedim

ara : 1 dl kek

ak$am : bir kase yagsiz çorba, 2 köfte büyüklügünde yagsiz tavuk gögüsü (erken yedim)

ara : aciktim ve yarim bardak sütle kahve yaptim ve 2 avuç kelogs yedim

1300 kalori

çok güzel bir menü,, bol bol da su iç tatlım.bir kaç aya kalmaz erirsin sen

bugün menün farklı olmuş. diyet menüsü gibi değil. kellogsu sütsüz mü yiyorsun..ben hiç menü yazmıyorum benim çook kötü, hala çikolatalar yiyorum platese gittim ama günüm vardı akşam yarım pohaça bir tadım tatlı yedim..kalori miktarın güzel... spor da yap canım ben fazla kilo vermedim ama baya inceldim.

evet canim hiç diyet menüsü gibi degildi, gerçi pazartesileri hep böyle oluyor
ben kelogs'a bayiliyorum ya ayni cips gibi yiyorum, yani sütsüz acikinca bo$ yiyorum en son ne zaman sütle yedigimide hatirlamiyorum açikcasi
canim insan hemen birakamiyorki $ekeri yagi, bende illaki hergün tatli bir $ey yiyorum malesef, ama yemeklerimi yagdan kisiyorum ve öglede mecbur kalipta yedigim makarnanin yagi fazla degildi ama ben daha az yagli yedigim için çok yagli geldi, ke$ke çikolatada çok tatli gelse ama nerdee

sen çok güzel spor yapiyorsun :) ben yazildim paramda bo$una gitti, hiç zamanim olmadi gitmeye, zamanim oldugundada ders çali$mayi tercih ettim

kızlar nolur bi yardım edin yaaa çoook moralim bozuk ıkı ayda dıyetısyenle hergun ıkı saat koşuyla 68 e zor dusmustum bugun bı tartıldım 71 olmuşum 15 gundur yatıyorum sadece fızıge gıdecegım zaman yataktan cıkabılıyorum tabı tuvalet duzenım alt ust oldu tuvalete cıkamıyorum butun kılolar gerı geldı napcam ben boyle

canım çok geçmiş olsun şimdi sağlığına dikkat etmene bak bence diyetisyene yattığını söyledin mi? Hem en başta kilolar çok direniyor takma kafana.ben kafaya taktıkça iyice kilo alıyorum.moral ve kilo çok alakalı.ne zaman moralim bozuk olsa kilo alıyorum. Canını sıkma arkadaşım hem okadar çok değil kilon eminim ayağa kalkınca verirsin hemen.kalıcı kilo olduğunu sanmıyorum.belki su toplamışsındır.

Hem melisracım yazdığın saate bakılırsa uykusuz kalıyorsun sanırım.düzensiz uykuda kilo yapıyor.düzenli uyumaya çalış.kafanı da takma fazla eminim hepsi düzelir.sorun bel ağrılarındı dimi?

geçmiş olsun canım...ama bence de bu durumda kiloları fazla kafana takma sağlık daha önemli sonuçta.. stres yaptıkça moralin daha çok bozulur bu da hem sağlığını etkiler hem de kilo vermeni zorlaştırır...hastalığını bilmiyorum ama umarım en kısa zamanda iyileşirsin :))

kızlar yaa dünü ne güzel atlatmıştım ama bu sabah yine dayanamadım tatlıya herşeyi mahvetmiş gibi hissediyorum..ama bir yandan da yavaş yavaş bırakırım tatlıyı diyorum.. neyse sabah uyandım 2 bardak ılık suyumu içtim ve doğru yürüyüşe gittim :) 1 saat hızlı tempo yürüdüm sonra gelince kahvaltımı yaptım.

kahvaltı : 1 dilim kepek ekmeği
1 kk light beyaz peynir
3 zeytin
yarım domates
1 yeşil biber
1 bardak yeşil çay
saat 10.30 gibi yapmıştım kahvaltımı..1 saat sonra cnm o kadar çok tatlı istedi ki anlatamam..tatlı yemeyim diye önce 1 avuç nesfit yedim sütsüz sonra üstüne 1 avuç leblebi- fındık-ceviz-tuzlu fıstık karışık olarak yedim. ama nafile yanii...dedim bu böyle olmucak en iyisi yeyip rahatlayım( 1 fincan sade türk kahvesi ve yanında da 1 baton çikolata yedim.( şu şekersiz çikolatalardan ama 194 kaloriymiş yediğim..) off anlayacağınız spor boşa gitti...artık öğle yemeği falan yemem zaten bu kadar şeyin üstüne.. saat 3 gibi bir meyve yemeyi düşünüyorum akşam yemeğini de çok hafif geçiricem...

kızlar sabah doktora gittim,evdeki tartımdan 1 kg fazla geldim,aç gittim,neyse meto hızım 1400 çıktı facia,sebebi çok az yediğim için metobolizma hızım düşmüş,vee daha kötüsü 1800 klori verdi,ve 2,5 ayda 10 kg zayıflıcaksın,güven bana dedi,listeyi görsenız yok yok,güven bana,kara kara düşünüyorum,ya kılo alırsam,off kızlar ne yapacağım

selam kızlar sonunda regl oldum ama tatlı krizlerini atlatmam gerek beni zor bi 4 gün beklyo...bugunun için kabuklu tarcın katarak içiyorum yeşil çaylarımı biraz olsun tatlı istegim gidiyor:26:

bence diyetisyeni dinle canım cünkü az yediğin için metabolizban yavasladıysa sana verdiği liste elbette cok olacak ki metabolizman yeniden eski haline gelecek demektir.. spor verdi mi diyetisyen sana?

Son düzenleme:

ay canim 2.5 ayda 10 kilo süper!! bu arada boyun ve kilon kaçti? bende diyetetisyene gittigimde çok az yiyorsun diye kilo aliyorsun demi$ti, eger bir sakincasi yoksa listeni payla$irmisin? benim hedefim 6 ayda 10 kilo ama bu gidi$le 1 yilda veremicem sanirim

selam kızlar sonunda regl oldum ama tatlı krizlerini atlatmam gerek beni zor bi 4 gün beklyo...bugunun için kabuklu tarcın katarak içiyorum yeşil çaylarımı biraz olsun tatlı istegim gidiyor:26:

ayni benim gibi ya, bende adet döneminde canim o kadar çok tatli çekiyorki agzim sulaniyor vede donuyorum nedense bende bi ara tarçini denedim ama i$e yaramadi, ben çubuk tarçini kaynatip gün boyu 2-3 bardak içiyordum ama hiçbir faydasini görmedim bir aydan fazla kullandim

bugün i$tahim eski haline döndü

sabah : 2 bardak ye$il çay, 1 avuç dolusu kepekli kelogs, bir lokma üzümlü kek (az yagliydi ve kekten çok üzüm vardi)

ögle : bir dilim çavdar ekemgi
3 çok ince ve küçük dilim pastirma ( toplam 45 kalori yaziyor)
1 tatli ka$igi light peynir
yarim bisküvi

ak$am : 2 ka$ik pilav
1 sosis (yagsiz)
1 köfte büyüklügüne ha$lanmi$ tavuk
1 kase yagsiz hazir çorba

ara : yarim avuç keppekli kelogs, bir avuç kari$ik kuru meyve, çok az çikolata

1000 kaloriden az olmu$ yaw ama hiç aç degilim, belki yatmadan önce bir sütlü kahve içerim geç yatacagm nede olsa

Merhaba arkadaşlar,bu ara çok giremiyorum yazılanları okudum ,herkes çok azimli süpersiniz,süperiz diyemiyorum bende bu ara kilo verme olayı durdu...3 günümü söylemem gerekirse cmrtesi kahvaltıda misafir akşam misafir vardı,pazar kahvaltıya gittim,akşam gezmeye..pztsi okul çıkışı gezmeye gittim,bugün misafirim vardı :) oyy oyy ama beni tebrik edin kilo veremedim ama almadım...yemedim desem yalan olur tatlı tuzlu ne varsa yedim regli öncesi karnım çok şiş yada yediklerimden bilmiyorum..

Aynen canım bende 1-2 gün içinde olucam,çok tatlı tüketiyorum bu zamanlarda,Allah'tan çayı felan şekersiz içerim yoksa bittim ben :)

Bencede diyetisyeni dinle,bende gitmiştim baya oldu tabi,diyetisyen listeyi verince ben daha az yiyorumki demiştim..hatta bana listedeki ekmekleri yemezsem daha çok kilo veririm sanma ne yazıyorsa onu ye demişti :)ama gerçekten kilo veriyodum,o ara çalıştığım iş saatleri nedeniyle 1 ay felan yapabilmiştim ancak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…