- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Annem darlamaz ama ben annemın ses tonundan anlarım gitmemi ıstedıgıni.bundan sonra sıkıldıkça gıtcem anneme. Hatta benı ızın gununde sürüklesin anneme gıdıyorum ben sen de annene gıt dıycem. Hayatta gelmez ki. O da sıkılıyor. Sıkılmadan ayrı odada takılmaz. Ben kv ile takılıyorum bu ne ıs ya. Yemın ederım kardesım arasın diye dua edıyorumSiz de izinli gunlerinizde anneme gidelim diyin , anneniz arasin sizi devamli , kızım damadimin en sevdigi su yemegi yaptım hadi gelin desin , ikinci haftanizda da babaniz arasin sizi esinizi de degil , tamam baba aksama geliriz diyiverin , bu böyle 3 - 4 kez tekrarlansin ama , bakin o zaman sizi darlayabiliyor mu
6gün full calısıyor. 1gun ızınlı. Cumartesi pazar ben çalışıyorum. Dün 7 bucukta ısten cıktım. Ayagım agrıyor yorulmuşum. Bana hadı sende gel bize dıyor. Bıdaha bız desin ne sızı ya dıycem. Orası annenin evı. Bız dedıgın bızım ev dıycem. Üzerime gelırse büyük patlıycam darlanıyorum. Ulen 1bucuk ayda ınsan rahat bırakır. Yenı evlı der. Ne kadar anlayıssız ınsanlarmısSiz de izinli gunlerinizde anneme gidelim diyin , anneniz arasin sizi devamli , kızım damadimin en sevdigi su yemegi yaptım hadi gelin desin , ikinci haftanizda da babaniz arasin sizi esinizi de degil , tamam baba aksama geliriz diyiverin , bu böyle 3 - 4 kez tekrarlansin ama , bakin o zaman sizi darlayabiliyor mu
Bi de annesı 1hafta olmuş dıyor ılk torun cok tatlıymış. Kesınlıkle cocuk mocuk ıstemıyorum. Acık acık dıycem. Allah korusun. Ya sımdıden böyle sıkıyor. O zaman hıc pesımı bırakmaz. Baska sehirde olursam öyle. Yoksa cıdden ıstemıyorumSiz de izinli gunlerinizde anneme gidelim diyin , anneniz arasin sizi devamli , kızım damadimin en sevdigi su yemegi yaptım hadi gelin desin , ikinci haftanizda da babaniz arasin sizi esinizi de degil , tamam baba aksama geliriz diyiverin , bu böyle 3 - 4 kez tekrarlansin ama , bakin o zaman sizi darlayabiliyor mu
6gün full calısıyor. 1gun ızınlı. Cumartesi pazar ben çalışıyorum. Dün 7 bucukta ısten cıktım. Ayagım agrıyor yorulmuşum. Bana hadı sende gel bize dıyor. Bıdaha bız desin ne sızı ya dıycem. Orası annenin evı. Bız dedıgın bızım ev dıycem. Üzerime gelırse büyük patlıycam darlanıyorum. Ulen 1bucuk ayda ınsan rahat bırakır. Yenı evlı der. Ne kadar anlayıssız ınsanlarmıs
Bi de annesı 1hafta olmuş dıyor ılk torun cok tatlıymış. Kesınlıkle cocuk mocuk ıstemıyorum. Acık acık dıycem. Allah korusun. Ya sımdıden böyle sıkıyor. O zaman hıc pesımı bırakmaz. Baska sehirde olursam öyle. Yoksa cıdden ıstemıyorum
Ben çok erkek duyuyorum evlenmeden annesinin evinin yolunu bilmeyen, ayda 1 bile aramayan. Evlenince de anneden çıkmayıp her gün aramak isteyen... bu durum yaşa da bakmıyor. sosyolog olsam bunu incelerdim. Cidden ilginç
sensizasla321 fena gaza geldiniz, korkarım buradan aldığınız güçle adamın bavulunu eline verip yollayacaksınız:)
Daha yeni evlisiniz, sizin eş aile bağımlısı olduğundan adaptasyon sorunu yaşıyor:)
İlk adım her hafta değil 2 haftada bir gitmekle başlayın, eşiniz istediği zaman gitsin anne babasıdır da yalnız yanlış mı okuyorum eşiniz 35 yaşında mı? Yani koca adam niye bu kadar anneye hasret davranır, burnumda tütüyorlar der anlamadım, valla eş deyince bana 20'li yaşlarda biri gibi gelmişti, 35 yaşındaysa şoka girerim
Bana da ilginç geliyor, bekarken ailesine aşırı düşkün olup evlendikten sonra da bunu devam ettirenler bir yana ama evlenmeden önce ailesiyle doğru dürüst görüşmeyen, evlenince birden aileci olanları garipsiyorum.Ben çok erkek duyuyorum evlenmeden annesinin evinin yolunu bilmeyen, ayda 1 bile aramayan. Evlenince de anneden çıkmayıp her gün aramak isteyen... bu durum yaşa da bakmıyor. sosyolog olsam bunu incelerdim. Cidden ilginç
Evet 35 yasında. Aslında gaza gelmedim. Baskıdan bıktım. Normalde hıc kavgamız yok bu konudan kavga ediyoruz sadece. Gören der baska sehır deyiz. Aynı sehırdeyız. Bır de git dıyorum istediginde. İlla benle gıdecek. 2haftada bir de kararlıyım şuan
sensizasla321 fena gaza geldiniz, korkarım buradan aldığınız güçle adamın bavulunu eline verip yollayacaksınız:)
Daha yeni evlisiniz, sizin eş aile bağımlısı olduğundan adaptasyon sorunu yaşıyor:)
İlk adım her hafta değil 2 haftada bir gitmekle başlayın, eşiniz istediği zaman gitsin anne babasıdır da yalnız yanlış mı okuyorum eşiniz 35 yaşında mı? Yani koca adam niye bu kadar anneye hasret davranır, burnumda tütüyorlar der anlamadım, valla eş deyince bana 20'li yaşlarda biri gibi gelmişti, 35 yaşındaysa şoka girerim
Yok yok ben de bi problem varBana da ilginç geliyor, bekarken ailesine aşırı düşkün olup evlendikten sonra da bunu devam ettirenler bir yana ama evlenmeden önce ailesiyle doğru dürüst görüşmeyen, evlenince birden aileci olanları garipsiyorum.
Farklı şehirlerde olursunuz, yılda bir defa görebiliyorsunuzdur özlersiniz burnunuzda tüter de aynı yerde haftada bir gördüğünüz aileniz niye burnunuzda tütüyor onu anlamıyorum işte.
Ben mi çok soğuk biriyim anlamadım gitti
1buçuk ayda 2kez kavga ettik. Hayır özlüyor da gidince oglu ayrı odadan çıkmıyor. Bu hep böyle. Madem özlüyor beni çagırmasın hep, tek gel oglum özlesin desin. Hayır aşırı bagımlılar. En ufak şeyde arar eşimi.Tabi konuşacak şey olmuyor. Ben napıyorum kim geldi bize kim gitti bunu konuşuyorlar.Kv ve eşimde alışamadı tam olarak. Bende annemi özlüyorum. Ama annem bana gelin diye baskı yapmadı hiçbir zaman. Çok özlersem tekte giderim. Her defasında peşime eşimi takmam. 2 günüm full işte geçiyor. O yüzden her hafta mı orda harcamak istemiyorum. Kv çok düşkün tamamda eşim bekarlıgında odasından çıkmayan insandı. Ayrıca diger erkek kardeşide odasından çıkmaz.Küçük problemlere çok takıyorsunuz gibi. Yeni evlisiniz oğlunu özlüyor olabilir. Ki bu çok doğal. Biraz anne acısından da dusunmek lazım. Bende yeni gelinim bu tarz sorunlarda empati yapmaya çalısıyorum. Oğlunu özlüyordur senin aileni hesaba katmıyordur. Emrivaki yapmasının sebebi oğluyla arasında olan samimiyetten kaynaklıdır. Ama bakın bir eş zamanında bu benim eşim herkes ölçüsünü bilecek mesajını vermediği sürece gelin kaynana kavgaları daha çok olur. Yeni evlisiniz evlilik oturdukca bazı şeyler oturur diye dusunuyorum. Eşinize güzelliğiyle anlatabilirsiniz bu durumu. Tartısmaya dönüştürmek çok saçma olur. Diyeceğim şey zaman zamaaann zamaaaaann..
Tamam özlüyor da ben önünü alamazsam eşim sürekli bahane buluyor oraya gitmek için. Bende önünü alamam bu şekilde. Baştan nasıl başlarsa öyle gider.Küçük problemlere çok takıyorsunuz gibi. Yeni evlisiniz oğlunu özlüyor olabilir. Ki bu çok doğal. Biraz anne acısından da dusunmek lazım. Bende yeni gelinim bu tarz sorunlarda empati yapmaya çalısıyorum. Oğlunu özlüyordur senin aileni hesaba katmıyordur. Emrivaki yapmasının sebebi oğluyla arasında olan samimiyetten kaynaklıdır. Ama bakın bir eş zamanında bu benim eşim herkes ölçüsünü bilecek mesajını vermediği sürece gelin kaynana kavgaları daha çok olur. Yeni evlisiniz evlilik oturdukca bazı şeyler oturur diye dusunuyorum. Eşinize güzelliğiyle anlatabilirsiniz bu durumu. Tartısmaya dönüştürmek çok saçma olur. Diyeceğim şey zaman zamaaann zamaaaaann..
Ben böyle yapsam varya gelin bizim bu tarafa taşının der. Ki normalde kadın orda oturup akşamları orda geçireyim istiyordu. Ya 2 tabak yemek için tüm zamanımı orda geçiremem ki yemekle aram yokturBence buralarda vakit harcamayın kayınvalidenize gidin yemeğini yiyip hatta tatlı filan yapmamışsa neden yapmadın diye trip atıp çayınızı için kahvenizi için dedikodunun da dibine vurun sonra da çekip gelin evinize hatta orada kalın sabah doğru işe gidersiniz. Eşofmanlı Şevket hoca gibi biz bunu anlattık huni ile anlattık terlikle anlattık şimşirle anlattık.
Vala geliyor. Aksam 6 da git gece birde gel. Neden onun ailesi kraliyet aılesı. Neden sürekli onun annesıne gıdıyoruz. Bizimkine gitmiyoruz. Ben sürekli istesem beyimiz sıkılıyor.Bundan sonra izin gününde beni oraya götürmeye calıssın baska plan yapcamBiz bazı şartlardan dolayı şu sıralar gidemiyoruz da haftada bir kayınvalideye gitmek çok mu zor geliyor ayol?
Bana da ilginç geliyor, bekarken ailesine aşırı düşkün olup evlendikten sonra da bunu devam ettirenler bir yana ama evlenmeden önce ailesiyle doğru dürüst görüşmeyen, evlenince birden aileci olanları garipsiyorum.
Farklı şehirlerde olursunuz, yılda bir defa görebiliyorsunuzdur özlersiniz burnunuzda tüter de aynı yerde haftada bir gördüğünüz aileniz niye burnunuzda tütüyor onu anlamıyorum işte.
Ben mi çok soğuk biriyim anlamadım gitti
Kesinlikle öyle çok dogru. Ya her gıttıgımızde ayrı odada kardesıyle. Gercekten sıkılınca kacıcam yanlarına. Telefonla falan ilgilenıcem. Bu sefer annemle nıye oturmuyor dıycek. Senın annen sen nıye oturmuyosun diycem.Ya iste çenesini cekemedikleri analarini gelinler eğliyor, oğulları da çocukluk görevimi yerine getirdim sanıyor kendilerini, durumdan nemalaniyor. Arada gelin olmasa iki dkda birbirlerini yerler ana-oğul.
Evet yapman gereken o. O kardesiyle oturuosa sen de git sıkıldım diye yanlarina. Git annemle otur mu der? Sen otur dersin. Niye oturuosun ki sen bi basina aşırı saçma. Telefon degil de elle tutulur biseyler bul. Ders calisiorum sinava hazirlaniorum falan yalan da olsa bi mesgalenle git en kotu onu yaparsin. Adami zorla delirtir bunlar sonra da niye deli deli davraniosun derler.Kesinlikle öyle çok dogru. Ya her gıttıgımızde ayrı odada kardesıyle. Gercekten sıkılınca kacıcam yanlarına. Telefonla falan ilgilenıcem. Bu sefer annemle nıye oturmuyor dıycek. Senın annen sen nıye oturmuyosun diycem.
Ha bunu yapan adam 35 yasinda mi bi de. Su ana babayi kutsallastirmayi da hic anlamam yok Allah razi olsunlar falan. Bana mi sordular dogururken sanki kendileri cocuk sevmek icin yapıolar hatta o kadar düşündüklerini bile sanmiorum. Eşin ortada bi problem gormuyo ki su an niye gidicez? Dicek. Sen önce bi problem yaratmalisin. Sen ise kv ile aynı odada oturmamakla basla derim. Enayi yerine koyuolar abi kardes seni yem atmislar kadinin önüne kendileri icerde kayif catio.Nişanlıyken böyle sıkıntılar yoktu. Kv ısrar etmezdi. Eve belli saatlerde giderdim, kal diyemezdi. Çıkın gezin derdi. Şimdi evlendik. Gezmeyelim hep dibinde oturalım istiyor. Kaynım daha özerk. Eşim ana kuzusu. Yüzüne de dedim ana kuzusu diye. Sürekli Allah razı olsun ailemden der durur. Yok kahrımızı çekiyo falan. Sürekli böyle.
Ki bi gün sorar elbet kv bebek falan düşünmüyor musunuz diye. İstemiyorum diycem. Evliligimiz oturmadı daha. Böyle giderse hiç istemiyorum. Eşim ayrı evi oldugunun bir aile oldugunun farkına ne zaman vardı o zaman. Yoksa hiç yapmıycam diycem. Çok ciddiyim. Elbet soracak. Ve eşime de söyliycem bunu.
Biraz özerk olsun. Ufak bebek degil. 5 sene sonra 40 yaşındasın. Ya çocugu olsa böyle annemi özledim diyen babası olsa, insan çocugundan utanır yani.
Acaba aile terapistine mi gitsek. Belki kv bunu duyunca baskısını çeker. Bilmiyorum. Bidaha kavga edersek aile terapistine gidelim diycem. Çok ciddiyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?