HAK İSTEYİNCE ... !

balame

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
41
31
3
31
24 yaşında bir bayanım eşimin durumu iyi çok şükür 3 yıllık evliyim 1 kızım var.
Annem ve ıkı erkek kardeşim var biri 27 yaşında diğeri 23.
Büyük kardeşim nişanlı evlenecek.
Küçüğü okuyor.
Gelelim konumuza...
Ailem elinde olan varlıkları satmak istiyorlar bende bu variyatlardan hak almak istiyorum.
Annem abine söyleme ben sana 15-20 veririm diyor. Ama ellerine gececek olan para 600-700 bin tl civarında.
Bende 22 yaşıma kadar çalışıp parayı anneme verdiğim için daha fazla hak istiyorum...
Annem de trip yapıyor bana ben olsam kardeşimle kötü olmam , Allah herkesin parasını kendisine nasip etsin diyor. Ben istemedim diyor.
İşten çıkıp evlenene kadar neler çektim. Babam olmadığı için amcamdan dayak yedim okuldan alındım 14 yaşında çalışmaya başladım. Nişanlandım sorunlar yaşadım ayrılmak istedim annemle abim olmaz dediler. Küçük kardeşimin desteği ile ayrıldım çok şükür.
İstemediğim işe girdim onların zoruyla ben eve 1000 getirirken abim 11 ay boyunca her ay arabayla kaza yapıp 500-550 getiriyordu.Ben arkadaşımla gezmeye bile gidemezdim 50 tl zar zor alırdım. Bana hep kendisi kıyafet alırdı ben para harcamayayım diye... Evlenince annem 10.000 kredi çekti bana diye ama bana toplam 4,000 tl harcamıştır.
Bi yandan bana 8 ayar kelepçe aldı 700 tl ye gelinine 6 burma bilezik bi kelepçe 5,000 tl. Benım de gördükçe zoruma gidiyor. Haketmediğim şeyler yaptı ve hakkımı istedikçe kötü oluyorum. Abim demiş ki balame bile hak istiyor sen tapuyu benim üstüme yap demiş anneme... Annem de paranı al ama bizi silersin dedi vazgeçeyim diye.
Annem beni arıyor gel konuşalım diye. Ama vazgeçirmeye çalışacak biliyorum bende vazgeçmek istemiyorum. Napacağım ...
Napmalıyım ???

Niye hakkınızı almıyorsunuz ki ? Abin evlat da sen ağaç kovuğundan mı çıktın ?

Vermek istemiyor herşeyi abime yapmak istiyor yok düğün salonu 10,000 tutsam mı. Yok gelinin annesi demiş bilezik daha iyi bayramda bilezik götürcem filan... Küçük kardeşimide eziyolar 23 yaşında adam nerdeyse ama onların umrunda değil..

Şimdi derler ki üçün beşin hesabını yapıp ailenle kötü olmaya değer mi?

Bir aile üçün beşin hesabını yapıp evlenene kadar sömürdükleri kızlarından neden -hakkı olan- parayı esirger üç günlük dünyada tapuyu abinin üstüne yapmak gibi kirli oyunlar oynar?

Ben olsam her türlü hakkımı arardım.

Hakkımı almayı düşünüyorum. Tenekeden bir kelepçeye razı ettikleri kızlarının hakkını yedirmicem...

Abinin uzerine yapmadan hemen birseyler yapin. Bu kadarida olamaz ya sen evladi degil misin annen ne kadar bencil , ileride cok sevdigi gelini bakacak saniyor simdiden yatirim yapiyor belli ki . Hakkinizi alin

Hakkımı arıcam ve alıcam 15 bin tl diyor ya bana geçen gün güldüm bende...

bir an kendimi gördüm. bende evin tek kızıyım. hep çalışıp didindim 16 yaşımdan beri. evlenirken bana 8 ayar kelepçe taktılar. daha bizimkiler evlenmedi. ama abime araba alacaklarmış şimdide. benim zamanımda bana yapılması gerekenlerde yapılmadı

Babanızdan kalan hakkı alamadın yani o zaman bence bir avukata danışın sonuçta temeli babandan miras kalan eve dayanıyor.

Ben istiyorum ki kızım bu senin hakkın desin ya da sen istedin bu senın hakkın desin yoksa kötülükle avukatla mahkemeyle her turlu halledılır yani. Buna uzuluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…