- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.498
- 798
O ozaman ayırmış 400 bini
Kızına zamanında yardım etmiş sayesinde ev almış ablanız, evet 2 yılda ev fiyatları çok arttı, kredi oranları çok arttı anneniz eşit olucam diye abinize de aynı parayı verseydi eşit olacakti ama adil olmayacaktı.Ben maddi anlamda eşitlik isteseydim baştan vermezdim. Verdim çünkü ailemle para konularında çatışmak bana yakışmaz. Annem hayattayken miras paylaşmam. Benim tek derdim size şukadar deyip boşanmış kızına bile destek olmuyor ama oğluna bukadar verecem demesi garibime gitti. Mevzu para değil
Şimdi de adil olmamış ki annesi ozaman fazla para ayırmış borçsuz alabilecek kadar.Kızına zamanında yardım etmiş sayesinde ev almış ablanız, bosanmış olması bir mağduriyet değil bence, evet 2 yılda ev fiyatları çok arttı, kredi oranları çok arttı anneniz eşit olucam diye abinize de aynı parayı verseydi eşit olacakti ama adil olmayacaktı.
Ediyoruz canım çok şükür . ÇifNe tarlaymış bu yaw 1 milyon ediyo vay anasını :)
Imrendim babaannemden bana romanyadan fincan takımı kaldı
Bence sukredin
Kızına zamanında yardım etmiş sayesinde ev almış ablanız, bosanmış olması bir mağduriyet değil bence, evet 2 yılda ev fiyatları çok arttı, kredi oranları çok arttı anneniz eşit olucam diye abinize de aynı parayı verseydi eşit . Boşanmış olmak elbetteki mağduriyet neden mağduriyet değil? Tek başına çocuğuyla kalmış işinden olmuş, evimden 1 iğne bile almamış bit kadın için mağduriyet tabiki. Kız kendi parasını koyup ev almış. 1 kuruş isterseniz vermem diyen annem oğluna fazlasıyla ayırmış
annenize evlatlık vazifenizi elbet yapın, ama önce kocanız ve evlatlarınız.. Doğru öncelik budur.Hayır aslında. ama annem ne olursa olsun benim vicdanım rahat en azından.
Ne yapabilirim ki ? Gerçekten kırgınım ama ..Paradan bahsetmedim. Haklısınız ayrımcılık var ama yapacak birşey var mı sizce? Belli yaşa gelmiş insanlar değişmez.
Amin canım teşekkür ederim.Bana göre de kırılmakta haklısınız keşke zamanında sizin paylarınızı verirken erkek kardeşinizinkini de verseydi ve eşitlik olsaydı ama olan olmuş. Olumsuzluklar ve yaşadığınız zorluklardan çok sahip olduklarınızı düşünmeye çalışın, öyle ya da böyle anneniz destek olmuş ve ev sahibisiniz şu anda. sağlıkla, huzurla güle güle oturun
Size alıFazlasıyla getirdim getirmeye de devam edeceğim. Çocuklarımdan eşimden evimden çaldım ailemle ilgilendim . Kırıldım ama yapacak bişey yok elbette.
Yargısız infaz yapmamak adına soruyorum. Sizin ev alındığında enflasyon ve ev fiyatları nasıldı? Erkek kardeşinize alınacağı zaman nasıl? O zamanki ekonomik şartlara göre düşünmüş olamazlar mı?Ne yapabilirim ki ? Gerçekten kırgınım ama ..
Kime gore dogru oncelik annemin degerini anne olunca daha iyi anladim bu saatte ayaktayim cocugum icin o kadar emek veriyorum ve bana da o kadar emek verilmis yetisirken ve bunu seve seve fedakarlikarla yapiyorum evlatlarim icin bence anneyi geri plana atmaniz yanlisannenize evlatlık vazifenizi elbet yapın, ama önce kocanız ve evlatlarınız.. Doğru öncelik budur.
öncelik kendi yuvanız yani illa koca başta diye takılmayın.Kime gore dogru oncelik annemin degerini anne olunca daha iyi anladim bu saatte ayaktayim cocugum icin o kadar emek veriyorum ve bana da o kadar emek verilmis yetisirken ve bunu seve seve fedakarlikarla yapiyorum evlatlarim icin bence anneyi geri plana atmaniz yanlis
Tabi evlat herseyden once gelir ama neden oncelik siralamasi yapalim bide kocadan sonraya atmissiniz
Öyle istedi annem, düşünmeden verdik ha pişman değilim hala. Ama düşüncesi çok ters . Eşit pay etmeliydi.Haklarınızı annenize vermeyecektiniz.
Bu haksızlık.
Eşit pay etmesi gerekiyor.
He annenize annesinden kalsa istediğini yapar, fakat babanızdan kalan bı miras neden haklarınızı almadınız.
Valla Allah sağ gözden sol göze itimat etmemiş araya burnu koymuş düşünün.
Yorumlarınızı okudum, benim fikrim siz çok içerlemişsiniz abinize fazla verip size ve kardesinize eşit davranmadigi için. Yoksa bu konuyu açmazsiniz.Öyle istedi annem, düşünmeden verdik ha pişman değilim hala. Ama düşüncesi çok ters . Eşit pay etmeliydi.
CevSize alı
Yargısız infaz yapmamak adına soruyorum. Sizin ev alındığında enflasyon ve ev fiyatları nasıldı? Erkek kardeşinize alınacağı zaman nasıl? O zamanki ekonomik şartlara göre düşünmüş olamazlar mı?
paraya içerlemedim. Annemin tavrına çok içerledim. Düşüncesi beni şaşırttı kırıldım çok.hesap sormadım sadece benim evimin ederi bu ama hepsini sen vermedin ki dedim başka ağzımı açmadım . Onu da demezdim sürekli senin evin bukadar eder ona da okadar alacam dediği için o lafı ettim . Benle para mevzusuna girme bundan sonra dedi.neyse canı sağolsunda ne yaparsa yapsınYorumlarınızı okudum, benim fikrim siz çok içerlemişsiniz abinize fazla verip size ve kardesinize eşit davranmadigi için. Yoksa bu konuyu açmazsiniz.
Esit pay edilmeliydi de etmiyorlar işte.
Ayrıca anneniz çok büyük haksızlık içerisinde evlatlar %75 ni alır mirasın anneler %25 şini.
Annenize bişey deseniz ilk cevabı ben kendi hakkımı verdim olacak.
Kendini haklı çıkaracak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?