Haksızlık var mı bu işte ?

Ben sizi anladım
Evlat ayrımı böyle bir şey malesef.
Ama miras hakkınızı ne diye annnenize verdiniz onu anlamadım
Herkes hakkını alıp istediği gibi değerlendirse daha iyi olurmuş
Öyle istedi annem , satılırken attık imzamızı devrettik hakkımızı.

Burada haksızsınız ama. Sizin için çocuklarınız öncelikli olmalı her zaman. Tabi ilgilenin ailenizle ama kendi çekirdek ailenizi geri planda bırakmayın.
Yalnız yaşadığı ve birçok hastalığı olduğu için malesef önceliğim oluyor aklım kalıyor öteki türlü . elbette dediğiniz gibi olmalı bende çok memnun değilim ama napim

Oğlunu o dara koysa biz koydurmayız tabiki . Teyze kimseyi dara koymadı ama en azından fiilen hayata geçirmese de fikren adil olmayı da başaramadı.

Miras ne kadar kaldı? Muhtemelen size payınıza düşeni verdi ve kardeşinize hem onun payını verip hem de kendi hakkından vermiştir. Adaletsizlik sayılır mı böyle bilmiyorum. Ev sahibi olmuşsunuz. Çektiğiniz kredi de çok büyük bir meblağ değil. Boşanan kardeşinizin ise üstüne koyacak parası varmış zaten. Belki erkek olanın sizin kadar imkanı yoktur. Üç çocuğum da rahat etsin istiyordur. Ben çok fazla irdelemezdim.

Oğlunu o dara koysa biz koydurmayız tabiki . Teyze kimseyi dara koymadı ama en azından fiilen hayata geçirmese de fikren adil olmayı da başaramadı.

aslında fikren adil olmuş ama siz kabul etmiyorsunuz.
2 yıl öncesinin 250 bini, bugünün 400 bini. anneniz birer ev almanızı düşünerek hareket etmiş.
sizi mağdur etmemiş. ve anladığım kadarıyla sizin resmî olarak annenize devretmiş olmasaydınız alacağınız parayı size vermiş.
bence boşuna kendinizi doldurup kırgın olmayın.

Sonucta size verilen para da az bir para degil. Hic verilmeseydi sorun edilirdi ama o zaman oyle paylastirilmis simdi durum degismis. Evet erkek cocuk ayrimina bende karsiyim ama bundan bir gun onceki 250 bin ile simdiki 250 binin degeri inan ayni degil. İki yil once verilen o para simdinin belki 350-400 binidir.

250 bine aynı eşdeğerde ev bulabiliyorsanız öpün başınıza koyun. Sizin evinizin değeri de olmuştur şimdi 400 bin. Bence yanlış düşünüyorsunuz anneniz hepinize bi şeyler yapmaya çalışıyor.

Bizim kültürümüzde malesef erkek cocuk bicok zaman kayırılıyor kız cocuktan
Ne ilk örneksiniz nede son olacaksınız emin olun
Düşünüp kurmak annenize kardesinize dolmak yerine unutmaya kapamaya calısın üstünü
Olayı değiştiremeyecegine göre;
yabancıya değil hastalıga değil kardesinize gitmiş öyle düşünün

Kendimi doldurma sebebim şu, tamm bana 250 bin verdi ben bulamadım 125 koydum üzerine. Bana 1 lira isterseniz üzerine vermem dedi verirken. Ben istemem zaten.şuanda bana diyorki sizin evin değeri 400-450 kardeşinize de bukadarlık alacam .hayır alamazsın haksızlık demedim. Tamamını kendi yapmış gibi konuşunca Anne dedim sağol ama bunun hepsini sen vermedin ki bizde koyduk . Deseki evet kızım koydunuz ama erkektir ben ona fazla yapcm yapsın el değil kardeşim benim. Fakat annemin tavrı benle para mevzusu konuşma bundan sonra.

Kırılıyorum kendi halimde kırgınlığımı bile içine atarım ben.malesef tüm kadınların kaderi haklısınız.

250 ye ozamanda bulamadım, üzerine koydum. Şuanda bana evin değeri nekadar diye soruyor ona göre ev alacak 500 se 500 . Bende unuttu galiba bizim koydugumuzu diye hatırlattım gayet uyumlu . Ama sonuç bu.

Valla ortada para konusu sorun değilse, adaletsizlik yok.
Teyzemiz de kendi düşüncesini belirtiyor özgür olarak, belki size ve kardesinize de teyze başka bı nedenden kırılmış olabilir.

Haksızlık değil ülkede kriz var doğru söylüyor ondan da önemlisi hicbirimize ev almak zorunda degil

dediği gibi sizin evlerinizin ederi şu an 400 mü?

iki yılda emlak fiyatları uçtu cidden.

bence siz kardeşim yahu ne olacak, evi olsun onunda diye düşünseydiniz, zaten üstüne biz koyduk, sen ona fazla verdin hiç söz konusu olmazdı.
anneniz şaşırmıştır belki, anlattığınız kadar evinizden kısıp ailenize götürecek kadar fedakar biriyseniz, kardeşinin iyiliğini nasıl istemez de bunu konu haline getirir demiştir..
bana batmazdı açık söyleyeyim. sonuçta kumara yatırmamış. kardeşime vermiş. ben ev sahibiyim, elbet kardeşim de olsun. ona 100-200 verilen fazlalığı dediğim gibi o zamanın parası ile bu zamanın aynı degil diye düşünür, bahsini bile açmazdım.
ki keşke anneniz 250 bini döviz-altın yatırım yapsaymış, atıyorum 70 bin dolar alsaymış o zaman o paraya ki yaklaşık bu kadardır, bugün o para 380 bine yakın olacaktı.
hem kadının parası erimezdi. hem haksızlık olamazdı. sonuçta o miktar işlenmiş olurdu.
ama enflasyon artıp anneniz dengeyi kendi cebinden kurunca size haksızlık gibi geliyor.

Bu konularda orta yolu bulmak çok zor. Annenizin erkek kardeşinizi kayirdigini düşünüyorsunuz ama bazı finansal hesaplamalar yapmadan kim kayrilmis anlayamazsıniz. Aynı evin 2 yıl önceki fiyatı ile şuan ki fiyatını karşılaştıracaksiniz ya da dolar, altın fiyatları üzerinden bir kıyas yapacaksınız veya 250 bin liranın 2 yıllık faizini hesaplayacaksiniz

Ya bu iş söyle olmuyor muydu.. baba öldükten sonra babadan kalma mallar sadece çocuklar paylaşıyor reşit olanlar resit olmayanlarin da anne ilgileniyor ama babadan kalan bir para icin anne bisey hak etmiyormus diye duymustum bizimde buna benzer bi durumumuz varda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…