Haksızlık var mı bu işte ?

Ülkemiz sadece sizin yaşadığınız şehirden ibaret değil, her şehirde ev fiyatları farklı.dinimizde olabilir ama biz böyle birşey yapmadık şimdiye kadar.

Siz ne kadar kabul etmesenizde annenize parayı adaletsiz bölüştürdüğü için kızgınsınız.
Ha kabul eder etmezsiniz ama yukarıda ki cevapta dahi adaletsiz miktar bölümü ana konu.
Anneniz aslında parayı adaletli bölüştürmüş.
Aldığı para 1 milyon anladığım kadarıyla hepinize 250 bin düşüyormuş. Vermiş.
Erkek kardeşinize de kendi hakkından veriyor.
Biraz daha üsteleseniz bu lafı duyacaksınız.
Ben öyle bi miras dalaverası biliyorum ki anneniz gene vermiş.
Benim anneme annesi bir ev ve bir miktar para verdi.
Bu evi ve parayı annem evlatlarından istediğine verir bu tamamen anneme kalmıştır.
Ama babadan kalansa baba vefat etmişse evlatlar %75 anne % 25 alır.
Genede anneniz size hak ettiğiniz parayı vermiş. He annem kendi payını adaletsiz bölüştürdü derseniz ona bişey diyemem.

Ülkemiz sadece sizin yaşadığınız şehirden ibaret değil, her şehirde ev fiyatları farklı.dinimizde olabilir ama biz böyle birşey yapmadık şimdiye kadar.
Valla kusura bakmayın da bulmusda bunuyorsunuz. Mis gibi ev sahibi yapmis anneniz sizi ama hala mutlu edememis sizi. Siz yapmamissiniz ama anneniz yapmis, kadinin da burnundan getirmeyin surat yaparak,haksizlik yaptiniz diyerek. Gule gule oturun.

Valla kusura bakmayın da bulmusda bunuyorsunuz. Mis gibi ev sahibi yapmis anneniz sizi ama hala mutlu edememis sizi. Siz yapmamissiniz ama anneniz yapmis, kadinin da burnundan getirmeyin surat yaparak,haksizlik yaptiniz diyerek. Gule gule oturun.
Sağolunda benim derdim ev değil. Neyse beni anlayan anladı.

Ben sorulacağını bildiğim için açık açık yazdım herşeyi . Bütün içimi gelmişşm burada dökmüşüm hala yok demenize şaşırıyorum. Paraya içerlesem söylerdim zaten.söz konusu annemin düşüncesizliği. Benim evimin değeri şuanda 500 bin olsa oğluna 500 bin değerinde ev alacak size okadar aldım adaletli davranacam demesi. Ben sadece hatırlatmada bulundum annecim sen bukadar almadın biz üstünü tamamladık. Adalet bunun neresinde?üstelik aramızda paranın lafı olmadı şimdiye kadar benle para mevzusu yapma demesi zoruma giden.bana evet haklısın ama ben bu şekilde yapmaya karar verdim erkektir o vs dese beni kırmamış olacaktı insan yerine koymuş olacaktı.

işte tam burasında.
2 yıl önce o ev o fiyattaydı.
şimdi bu fiyatta. aslında para olarak bakmazsanız ben adil buldum.
anne hepinizin evi olsun istemiş.
hepinizin evi olmuş. abinize 2 yıl sonra alındığı için daha evin fiyatı artmış.

mesele para degil diyorsunuz, annenizin gönlündeki eşitlikten bahsediyorsunuz madem, herkesin evi var ve eşit şu durumda. miktara degil sonuca bakın.

Fazlasıyla getirdim getirmeye de devam edeceğim. Çocuklarımdan eşimden evimden çaldım ailemle ilgilendim . Kırıldım ama yapacak bişey yok elbette.

şu yazdığınızı da bir daha okuyun. yaptığınız şey doğru değil. anneniz ihtiyacı olan biri olsa anlarım da, gereklilik yokken kendi eşinizden, çocuklarınızdan, evinizden çalamazsınız.

Miktara ben bakmıyorum annem baktığı için sorun oldu.miktarın hepsini kendisi almışçasına davranıyor kırıcı konuşuyor. Yoksa miktarı soracaksınız diye ayrıntılı yazdım. Yazdığımı birdaha okudum tekrar tekrar da okuyabilirim. Herkesin ailesiyle ne şekilde ilgilendiği kendi vicdanına kalmış. Ben ilgilendim pişman değilim.hala da ilgileniyorum.

Tamam sizin konunuz para değilse, annenizde kendi parasını katarak oğluna ev alıyor. Buraya kadar sorun yok.
İstediği düşünce yapısı ile anneniz cevap verir ya da vermez. O da annenizin kararı kırılmayın.
Para konusunda değilse sorun da yok ortada.
İçiniz yumuşar bı sure sonra.
Valla ne diyelim teyzemiz iyi yapmış oğlunu dara koymamakla, oda sizin kardeşiniz sonuçta.

Ben size hak verdim.gayet de iyi anladim.adalet çok önemli.hele ki erkek evlat ayrımcılığı çok kötü birşey.o miras baştan hukuk hükmünce paylastirilsaydi bu duruma düşmezdiniz bence.keske annenize bırakmak yerine öyle yapsaydınız.anne hakkını sonrasında yine o kardeşe veriyorsa da o da artık sadece onun tasarrufu.kirilsaniz da yapacak birşey yok.kirici bir tutum ama..unutun gitsin.

Bence haksızlık ve ayrımcılık yok. En azından araya kalp kırıklığı ve soğukluk girecek kadar yok. O yüzden içinizi ferah tutmanızı, aldığınız kadarıyla annenize teşekkür edip, evlerinizde güle güle huzur içinde oturup, anne babanıza da her daim dua etmenizi öneririm.

Para eşit miktarda değil, bu görülüyor. Ama normalde erkek, kız arasında öyle ayrımcılıklar oluyor ki, bu çok büyük bir ayrım değil.

Sonuçta anneniz üçünüze de ev alacak kadar bir para Temin etmiş.

Toplumda erkek ve kadın rollerinde, düğün yaparken ve ev geçindirmekte ayrım var, bunu kabul etseniz de, etmeseniz de. Ev almak, evi geçindirmek erkeğin sorumluluğu olarak görülüyor.

Kız isterken evi var mı denmiyor, ya da kadının çalışması bir zorunluluk değil, artı bir durum olarak bakılıyor. Yeri gelip de çocuk olunca işi bırakma esnekliği tanınıyor ama erkek için durum bu değil.

Düğün yaparken de erkek tarafı mümkünse ev, ve büyük harcama olan mobilya, halı, perde gibi demirbaş eşyaları alıyor.

Bu sebeple anneniz, sizi de ev sahibi yapmış. erkek kardeşinize de, ileride düğününde Büyük bir artı sağlamış. Evet, üçünüze de 50 milyar şeklinde dağıtabilirmiş o parayı ama en azından gayet ev alınabilecek bir miktarda dağıtmış herkese.

Ayrımcılık benim yaşadığımdır ama ben bile bu konuda söz hakkına sahip görmüyorum kendimi.

Babamın 30 kadar evi var (evet, gayrimenkul zengini :) iki erkek kardeşim evlenirken kendi sitesinden onlara da ev aldı. Havuzlu, Bahçeli, evlerin 1 milyon değerinde olduğu lüks bir site.

İlk evlenen bendim ve ben hala İstanbul un gayet varoş bir semtinde, tekstil atölyelerinin üstünde bulunan, oldukça kötü bir evde kirada oturuyorum. Öyle ki kendi tarafımdan misafir çağırmak, ya da eve eşya almak dahi istemiyorum. Çünkü ne alsam bu evin içinde göstermiyor kendini. Aşağıdaki atölyelerin sesleri ve makina titreşimleri devamlı evin içinde ve evdeki elektrik atölyeler devamlı çektiği için gidip gelme halinde.

Ayrıca ablanızın boşanması gibi, biz de eşimle bir iflas süreci geçirdik birkaç yıl önce.Eve haciz geleceği için babamın boşta olan bir evinde oturmak için izin istedik. Bize evi gösterdi, oturursunuz, kira ödeyebilecek duruma gelince çıkarsınız dedi. İnsanın durumu olmayınca çok dokunuyor böyle sözler. Biz de kaç aydır kira vermesek de, en azından ev sahibimiz bile durumumuzu bildiği için evden çıkın demiyor dedik ve oturduğumuz evde kaldık. Sonuçta 2 ay sonra, Doğum yaptığımda evde buzdolabı, çamaşır makinesi, tv, bulaşık makinesi, para edecek ne varsa toplanıp götürülmüştü.

Bunları yaşadım. Kardeşlerimin düğünlerini de ben yaptım, evlerine de en güzel eşyaları aldım. güle güle otursunlar. Benim yaşadıklarımı yaşamasınlar. Ancak iyiliklerini isterim. Para da babamın parası, vermiyorsa benim yapabileceğim bir şey yok bu konuda. Keşke böyle yapmasalardı, gönül bunu isterdi ama onun parasında bir tahakkümüm olamaz.

Biz de kendi paramızı biriktirip stüdyo tipli, bahçe katı küçük bir daire aldık. Oturduğumuz evin yarısı büyüklüğünde olduğu için, kiraya verdik. Şu anda tüp bebek harcamalarımız var ama İleride mümkün olursa kredi çekip kendimize yetecek kadar bir ev almayı ümit ediyoruz inşallah. Ama bu konuda babama tek bir lafım olmamıştır şu ana kadar. Konusu açılsa, kalbimi kırar ancak bunu da iyi biliyorum.

Bu sebeple annenizin yine de uygun davrandığını düşünüyorum.

Fazlasıyla getirdim getirmeye de devam edeceğim. Çocuklarımdan eşimden evimden çaldım ailemle ilgilendim . Kırıldım ama yapacak bişey yok elbette.
Burada haksızsınız ama. Sizin için çocuklarınız öncelikli olmalı her zaman. Tabi ilgilenin ailenizle ama kendi çekirdek ailenizi geri planda bırakmayın.

Ben sizi anladım
Evlat ayrımı böyle bir şey malesef.
Ama miras hakkınızı ne diye annnenize verdiniz onu anlamadım
Herkes hakkını alıp istediği gibi değerlendirse daha iyi olurmuş

Paranin ugradigi enflasyonu düşününce 2 yıl önce aldığınız para şu an kardeşinizin alacağı paraya denk gelir bence. Ben olsam kimseyi üzmezdim bu yüzden.

Miras babadan degil dededen kalmis. Dedenin cocuklari arasinda paylastirilacagindan konu sahibinin babasi hayatta olmadigi icin miras cocuklarina düşmüş. Cocuklar haklarini anneye vermiş.

Daha önce böyle bir ayrımı yaşamayan hissettiklerinizi bilemez. Herkes polyanna sanırım:)
Evet çok haklısınız. O erkek maalesef. O yüzden herşeyin en fazlasını o alır.
Üzmeyin kendinizi ya.. kardeşiniz için susacaksınız yapacak bir şey yok.
Şunu da eklemek istiyorum, eğer doğru anladıysam. Babanızın babasından kalmış bu miras? Annenizi zerre kadar ilgilendirmez. Siz yüce gönüllülük yapmışsınız.

Size yapılan büyük haksızlık , şöyleki ailelerde varken çocuklarının magduriyetlerine göz yummaları şaşırtıcı, olmazsa zaten anlarım . Ne diyelim allah yardımcınız olsun. Anneme gönül koyarım ama bunu annem bile hissetmez kıyamam ona çünkü.

Babamdan kaldı ama biz ona devrettik. Kırıldım evet ama yapacakta bişey yok kimseyi bu konuda üzemem. Sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…