Haksızlık var mı bu işte ?

Anlıyorum sizi. verilen para değil aslında sizin için sorun olan, annenizin açıklama yapmak yerine suçlayıcı tavrı olmuş.

Bahsettiğim gibi, ben de babamla bu konulara dair bir şey konuşsam, Emin’im beni çok rahatsız edecek bir cevap alırım. Bu sebeple konuşmuyorum. Ben istesem, bir ev aldırırdım şu zamana kadar. Ama şu şekilde olurdu, ailem her aradığında benden ricaları, emir şekline dönüşürdü.

Aynı kapıya çıkıyor yine. Ben yine onlara gayet ilgiliyim. Ama şu anda ben istediğim için yapıyorum, onlar emrettiği için değil. Annnemin ameliyatında mesela, hastanede kaldım, evinde 1 hafta kaldım, evime döndüm. Bana şu anda, gelir misin diye mesaj atılırken, Onların evinde kalsaydım, bana gelen mesaj, git annende kal, onu hastaneye götür diye olurdu. Ya da mesela oğlum için okul araştırıyorum şu sıralarda ve ailem de fikir belirtiyor ama onların evinde kalsam, oğlunu kendi istediğin değil, bizim istediğimiz okula göndereceksin şeklinde olurdu. Bu sebeple istemedim hiç.

Yani sonuçta yine aynı şey olsa da, bu nüanslar çok büyük değişiklikler oluşturuyor.

Ama daha önce de dediğim gibi, belki de bizdeki çok daha fazlası olduğundan, sizinki bana çok büyük görünmedi.

Bazen iletişimde sıkıntı oluyor. Belki de anneniz de, üç çocuğuma da ev aldım şeklinde düşünürken, sizin sözünüzden sen bana çok da büyük bir şey yapmadın, şeklinde anlamış olabilir. Halbuki, sizin beklediğiniz kızım, ileride kardeşiniz evlenecek ona da hazır bir ev verelim, şeklinde bir açıklamayken.

O da bunu sizin kendiniz düşünüp anlayışlı olmanız gerektiğini, para konuşulduğunda, bunun ilişkilerinizi daha da bozabileceğini düşünmüş olabilir.

Ama kardeşler arasında bu tür anlaşmalar olabiliyor, bizim de mesela bir kardeşimin evi olsa da, kazandığı çok yüksek değil. O sebeple diğer kardeşimle arada bir gündem yapıp, babama o kardeşimin bazı ihtiyaçlarını aldırıyoruz. Niye bana vermiyor kısmını hiç görmüyoruz. Sonuçta biz kendimiz idare edebiliyoruz.

Dediğiniz gibi, sonuçta anneniz ve kardeşiniz. Bazen iyi niyetle, düşüncesizce hatalar yapılabiliyor. ama İnsan kıyamıyor.

Haklısınızz ben tepkimi koyardım. önceki şimdiki zaman benı alakadar etmez. Miktar aynı olmalı.. Abinize kendi hakkından vermiş tamam kabul sonuçta kendi parası istedigi gibi yönlendirebilir ama neden abinize?? Kendi hakkını ya hepinize bölüştürsün ya da hiçbirinize vermesin.. Ben kabul edemem böyle bi ayrımcılığı.. Kimileri '' vermiş paranızı hala mutlu degilsiniz ne istiyosnuz'' diye yorum yapmışlar ama zaten hakkınız o sizin verecek tabi kii.. Siz takıldıgınız noktada tamamen haklısınız

Siz kız kardeşiniz ve size ev almasına şükredin... damada bir kuruş gidecek diye aklı gidenler var... damada para gitmesin aman diye kendi öz kızına 3-5 kuruşun lafını yapanlar var.... bizim ülkemizde ne yazıkki erkek çocuk öyle ya da böyle kayırılıyor bunu annelerin yapması daha da sinir bozucu... Benim de bir kızım var. Başka çocuk Allah bilir tabi ama düşünmüyorum. Hayat bu ya oğlumda olursa aralarında bir ayrım yapmayacağım maddi manevi sonrası çözülemez sorunlar getiriyor bazı şeyler affedilmiyor.

Son düzenleme:
anneniz belkide oğlu ile yaşayacağını düşünüyordur.

İnanamıyorum bu nasıl bi haksızlık...

konuda konu sahbii ve kardeşleri miras haklarınının hepsini annelerine vermişler. normalde kalan miras anne ve çocuklar arasıda paylaştırılır. oranlar intertte var. sadece çocuklar diye bişey yok eş ve çocuklar.

Size ne zaman para verdi? Yil olarak? Merak ettim.

Ben sizi haklı buldum yerinizde olsam ben de anneme kırılırdım

baabnız vefat etiiği için size düşen payı en başta annenize vermekle hata yapmışınız ki anladığım kadarıyla trılyonluk bır mıras var ortada.. böylelikle herkes eşit pay alırdı annenizin vefatı durumunda ona kalanda eşit bölünürdü böyleikle laf söz olmazdı...annenizin yaptığı yanlış ama siz hakkınızı peşin peşin devretmişsiniz kadın istese bir kuruş bile vermez yinede öpün başınıza koyun..

Öncelikle illaki miktar karşılaştırması yapmak istiyorsanız, 2 yıl öncesinin 250 bini ile şimdinin 250 bini aynı değil. Kaldı ki aynı olsun, ev aldığı kişi de sizin kardeşiniz sonuçta. Anneniz kardeşinize 400 bin TL ye ev almış, bunu alırken adalet veya adaletsizlik gibi bir şey düşünmemiş olabilir, sadece kardeşinizin de bir evinin olmasını istemiş olabilir. Bence çok takılacak bir konu değil.

Kız veya erkek evlat kayırılmasın , bizleri kayırıp erkekleri atsalar inanın kadınlar razı gelmez. 2 evladım var ödüm patlıyor birinden birine hak geçirecem diye o da öpücük hakkı falan. Umarım böyle anne olmaya devam ederiz edelim ki şu kadınların ezilme sorunlarını aşabilelim

Ben bize bukadar aldın ona da okadar alacaksın demem bana düşmez. Sadece benim evimi baz alınca seninkiyle eşit olacak demesi garibime gitti 3 aşağı 5 yukarı ne önemi var ?

Çoğu Türk anneleri "oğlum bana bakar" kafasında kızına haksızlık eder, ama sonunda hep kızların eline kalıyorlar genelde. Kac kez şahit olduk.

Ayy o kadar doğru demişsiniz ki!!! Bizde kız erkek fark etmez her şey eşit bölünür. Eşimin ailesinde erkek çocuk hayatlarının garantisi olarak görülüyor. Gel gör ki dedesi hastalandığında kızlar baktı oğulları sadece masraf karşıladı çok da kolay atlattılar ölümünü. Benim kaynana kp de kızına beş kuruş yardım etmedi. Bir de akıl veriyorlardı "çocuk doğur belki eşinin ailesi ev alır" diye. Sonunda görümce kocası ile kredi çekti hala borç oduyor. Ha bu arada kaynana kp oğullarını yani eşimi kayirir ama yangından mal kaçırır gibi evlendirdiler bizi. Ne ev ne çeyiz ne esya ne takı... Ama lafta çok severler ölürler... Neyse böyle aileler de var haksızlığa uğramış hissetmeniz normal en azından anneniz verebilmiş. Aynısı benim kaynanada olsaydı hiçbir çocuğuna koklatmazdi bence. Oğlu dahil.

Annemize babamıza yaptıklarımızdan karşılık beklemiyorum maddi açıdan beklersek insanlıktan çıkmış oluruz. Tek beklediğim güleryüz . Ne olursa olsun yapmaya devam edeceğiz . Annem bilir ki ben maddi manevi hep elim üzerindeydi, kardeşim boşandıktan sonra evi satıldı hep düşünürdüm şuan yapacak bişey yok ama ilerde mirasımı ona bırakıp ev alırız yalnız kadın derdim. Tepkisi garip geldi. Ama sizinkilerlede bizinkilerle de para mevZusu açılmaması gerekiyor demekki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…