- Konu Sahibi 1impossiblelove
-
Kızlar yaşlı bir uzaktan akrabam olan bir teyze bugün bana aynen şu cümleyi kullandı ; " biz hamileyken anamızın babamızın kapısına gitmezdik utanırdık !"
Bende insanların utanacağı bir çok şey var teyze ,senin gelinine yıllarca eziyet edip şimdi onun hizmetini beklemen gibi " dedim .
Dışarıya çıkıyoruz çoğu erkek saçma saçma bakıyor
Sadece erkekler olsa iyi hemcinslerimde de var bu tipler .
Yok hamile olduğun babaya söylenmez vs .
Gidipte babama hamileyim demiyorun , geçen ve gelişen süreçte bu zaten belli oluyor
Ben şimdi bu kafaya göre 9 ay babama gitmemeliyim
Hamile bir kadının dışarıda dolaşması , yemesi içmesi kadar doğal olmayan birşey olabilir mi ?
Yani ben hamileliğimden neden utanayım?
Çok özür dileyerek söylüyorum ama hamile bir kadına neden sex yapmış bu gözüyle bakılıyor sadece bunu anlamıyorum
Elbette akrabaniz ve siz daha iyi tanirsiniz. Ben imalardan hoslanmam mesela. Birisi bana birsey ima ederse hemen acik acik sorarim. Sonrasinda yoj ben oyle birsey ima etmemistim de bla bla tarzinda cark ediyor insanlar malum. Hem de belki ben yanlis anliyorumdur diye kafamda suphe kalmamasi icin. Dedigim gibi yaslilar hep bu tarzda konusur ve cogu iclerindeki aciyi anlatir aslinda. Ben de belki o sebeple de soylemis olabilir, goz onunde bulundurun diye yazdim.Y
o değilim
Zira dedıgı oydu
Akrabam dıyorum , tanımayacak kadar uzak degılım .
Demeye getırdı dememın sebebı ise acık acık dusundugunu soyleyemeyen bir tip
Sureklı on cocugumu da evde dogurdum hastaneye gıtmedım sız cok nazlısınız diyen biri için evet on yargılı degılım .
Daha neler var buna gelene kadar. Ilk adet gördüğünde tokatlanan kızlardan başlar bizim toplumumuzda kadının cinselliğinin ayıp sayılması ve hatta yok sayılması, kocası iktidarsiz çıkıp da bekaret kanı akmayan kadının aile meclisinde katline karar verilmesine kadar gider. Ne garibim utancından ağzını açıp kocam yapamadı diyebilir ne de dese bile insanlar inanır. O teyze de bu toplumun ürünü işte. Sorsan ben kadınım bile diyemez çünkü kadın demek bile ayıp. Dediğim gibi hamile hamile üzme kendini.Aksine insanların baska bırının mutluluğunu gelenek gorenek ve adet dıye dıye nasıl gasp etmeye calıstıklarını gormuş oldum
Yok zaten ben anladıgımda dedıgını utanılacak bırsey olmadıgını ve kendı durumjndan utanması gerektıgını soyledım .Elbette akrabaniz ve siz daha iyi tanirsiniz. Ben imalardan hoslanmam mesela. Birisi bana birsey ima ederse hemen acik acik sorarim. Sonrasinda yoj ben oyle birsey ima etmemistim de bla bla tarzinda cark ediyor insanlar malum. Hem de belki ben yanlis anliyorumdur diye kafamda suphe kalmamasi icin. Dedigim gibi yaslilar hep bu tarzda konusur ve cogu iclerindeki aciyi anlatir aslinda. Ben de belki o sebeple de soylemis olabilir, goz onunde bulundurun diye yazdim.
Ayyyy sorma o görwv diyen birine kızıp banlandım geçen günEşiyle yaşadığı ilişkiye " bu benim eşime olan görevim " diye bakanlara ne anlatabilirsin ki
Ben de sizin yöntemi kullanıyorum çoğunlukla, bir ima sezdiğimde durumu netleştirmek için doğrudan soruyorum, ama ne yalan söyleyeyim bugüne kadar daha hiç dürüst birine rastlamadım, ben sorduğum anda hemen başka tarafa çeviriyorlar dümeni.O yüzden pek etkili olmuyor gerçeklere ulaşmak açısından ama ayaklarını denk almaları açısından etkili oluyor :)Elbette akrabaniz ve siz daha iyi tanirsiniz. Ben imalardan hoslanmam mesela. Birisi bana birsey ima ederse hemen acik acik sorarim. Sonrasinda yoj ben oyle birsey ima etmemistim de bla bla tarzinda cark ediyor insanlar malum. Hem de belki ben yanlis anliyorumdur diye kafamda suphe kalmamasi icin. Dedigim gibi yaslilar hep bu tarzda konusur ve cogu iclerindeki aciyi anlatir aslinda. Ben de belki o sebeple de soylemis olabilir, goz onunde bulundurun diye yazdim.
eski kafa işte , cahillik mi nedir bilemem orasını ama ben hamile olsaydım herkesle mutluluğumu paylaşırdım , babama bile büyük bir sevinçle söylerdim yani :) mutluluk verici heyecan verici bir olayı bile, kör cahil düşüncelerden dolayı zehir mi edeceğiz ..Kızlar yaşlı bir uzaktan akrabam olan bir teyze bugün bana aynen şu cümleyi kullandı ; " biz hamileyken anamızın babamızın kapısına gitmezdik utanırdık !"
Bende insanların utanacağı bir çok şey var teyze ,senin gelinine yıllarca eziyet edip şimdi onun hizmetini beklemen gibi " dedim .
Gidipte babama hamileyim demiyorun , geçen ve gelişen süreçte bu zaten belli oluyor
Hamile bir kadının dışarıda dolaşması , yemesi içmesi kadar doğal olmayan birşey olabilir mi ?
Çok özür dileyerek söylüyorum ama hamile bir kadına neden sex yapmış bu gözüyle bakılıyor sadece bunu anlamıyorum
Acaba kendileri hangi yolla dünyaya gelmıs sormak lazm.Kızlar yaşlı bir uzaktan akrabam olan bir teyze bugün bana aynen şu cümleyi kullandı ; " biz hamileyken anamızın babamızın kapısına gitmezdik utanırdık !"
Şu inanış da kan kaybedecek ya çok fazla kan kaybetmesin diye yapılan saçma sapan bir şeymiş diye duydum ne kadar doğru bilemem. Yani tokat atınca yüz kızarır ya o mana kan yüze gidiyor filan saçma sapan adetler işte tüm apt.llar bizim toplumumuzda yaşamışsa demekIlk adet gördüğünde tokatlanan kızlardan
Kızım hamile,geçen gün tesadüfen yakalamış bebek karnında hareket ederken videoya çekmiş bana yolladı..
Bende eşime gösterdim bak dedesi torun nasıl hareket ediyor dedim..
Şimdi ayıpmı bu yani değil,en güzel anıları bizde paylaşıyoruz nine dede olaraktan..
tayt ne alaka?günümüze göre haklısın, ama hamile bayanların tayt giymeleri, karınlarını açarak gezmeleri ve facalerde tamamen karınları açık şekilde resim çekinmeleri, nerdeyse doğururken bile resim vermeleri, hoş görüntüler değil bnm için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?