- 11 Mayıs 2013
- 119
- 30
- 48
- Konu Sahibi mihribanbalik
-
kızlar bişey sorucam. cidden merak ediyorum.
ben mi yanlış düşünüyorum.
eşim dün akşam uyardı. herkesin yanında istemsizce de olsa hamile karnına dokunuyorsun dedi.
eee dedim.
yapma ayıp dedi.
niye ayıp ki dedim.
ya olan var olamayan var, sanki bak ben yaptım başardım der gibi oluyor dedi.
alla alla dedim, oğlumu seviyorum ben dedim. üstelik elbisenin üstünden seviyorum dedim.
olsun yapma yine de dedi.
geçenlerde bu konuşmadan 2 hafta önce bir yere yemeğe gitmiştik.
masanın bi kenarında ben eşim kv, karşı tarafında görümcem eşi ve kaynı vardı.
bebek sertçe tekmelemeye başladı. eşimin elini aldım karnıma götüreyim derken çekti elini hemen. kv de dediki karşı tarafta adamlar var ayıp dedi. canım sıkıldı biraz. bozuldum.
bunun üzerine eşim yemekte uyardı. bi de işte dün akşam.
benim ailemde böyle kurallar yanlış anlamalar algılamalar yoktur.
ben oğluma 8 kat deriden de olsa dokunmayı okşamayı çok seviyorum. dışarda elimi elbisenin üstünden. ama evimde hep karnımı açıyorum. elim direkt karnımda.
hamile kadın karnını değil içindekini seviyor okşuyor aslında. ne var bunda? ayıp bişey mi? siz dikkat ediyor musunuz?
Yaparken ayip degilde karnina dokununca mi ayipmistey Allahimmm
Rabbimin en guzel hediyelerinden biri karninda tasidigin ister oksarsin ister tutarsin kaldiki karnin sisince istemsiz bir sekilde el karinda oluyor..yurukende arada oluyor cunku karninda kasilmalar oluyor, yorulunca filan bebek icerde sepsert oluyor ister istemez tutmak gerekebiliyor
Kimseden utanmam cekinmem bu konuda kendi elim karnimda olur ama babamin yaninda esimin elini goturmem karnima
buarada gobegim belli olunca goberigimi gere gere gezicem dedim..ama 7. ayima kadar bile kimse hamile oldugumu anlamadi..cunku hep bol rahat seyler tercih ediyordum..hic oyle dar bodyler filan giymedim..cunku kendimi rahat hissetmedim...
usturuplu derken??? karnini tutmanin usturupsuz birsey oldugunuda ilk sizden duydum
anne olmakla gormek arasinda emin olun daglar kadar fark varumarim bir gun bu farki farkedersiniz...
Dikkat ederseniz ayıp demedim, bana itici geliyor dedim. Ayıp olduğunu düşünmüyorum. Ben sokakta gördüğüm hamilelerden bahsetmedim zaten özellikle de açıkladım etrafımdakiler diye. Tanıdığım bildiğim, hamileliğinin nasıl geçtiğine şahit olduğum insanlardan bahsediyorum. Sokakta gördüğüm hamilelere gözümü dikip bakmıyorum zaten bu kadar ayrıntı görecek kadar.
Sizi de anlıyorum hamilesiniz, hassassınız bu konuda ama bunlar benim görüşlerim. Yani bu da böyle deyip kabul etmek bu kadar zor olmamalı.
Karnını tutmaktan bahsetmedim ben orda. Karşısında insanlar, özellikle erkekler otururken bacaklarını açıp oturmalarından bahsettim. Tabiki olmakla görmek arasında fark vardır ama hamileyken biraz daha dikkat edilebilir oturup kalkmaya" rahatsızlık varsa ayrı konu ancak o durumda da malı meydana sermeyecek şekilde giyinilebilir diye düşünüyorum. Tayt ya da totoya oturan bir pantolon giymenin alemi yok. Giyersin elbiseni ya da tulumunu rahat oturursun bu kadar basit. Diğer arkadaşa da söyledim size de söylüyorum, tanıdığım çevremdeki hamilelerden bahsediyorum, sokakta gördüğüm kadından değil.
Bir de bu çocuk sahibi olanlar neden bu kadar hassas bu konuda gerçekten algılamakta zorlanıyorum. Ha tabi o da ben hamile kalmadığım, çocuk sahibi olmadığım içindir. Pardon.
Bir de bu çocuk sahibi olanlar neden bu kadar hassas bu konuda gerçekten algılamakta zorlanıyorum. Ha tabi o da ben hamile kalmadığım, çocuk sahibi olmadığım içindir. Pardon.
O ayıp kısmı size sorulmuş bir soru değildi, ekstra bir soruydu.
Benim sizin fikirlerinize saygı göstermeme yada kabul etmeme gibi bir durumum olamaz. Ben sadece, sizin o itici dediğiniz görüntülerin aslında o anki yaşanan sıkıntılardan kaynaklandığını anlatmaya çalıştım. Hiç bir kadının, en mahrem yerlerini belli edecek şekilde oturmak isteyeceğini düşünmüyorum, bu o şartların ağırlığından kaynaklanıyor diye açıklama yaptım. Yani hamile bir bayan, "dur bacaklarımı aça aça oturayım, herkes kukumu farketsin, herkes hamile olduğumu anlasın, bakın ben seks yaptım sonunda bu oldu" diyerek hareket etmez.
Kimi hamile bebeğini çok yukarıda taşır, göğüs kafesine baskı yapar bebek, eliyle kendini rahatlattığını düşünüp elini karnına götürür; ya da kimi hamile çok aşağı da taşır bebeğini , doktoru "erken doğum riski var" demiştir mutlaka, alttan desteklerse bu riskin azalacağını düşünür. Siz bu görüntülerden hoşlanmayabilirsiniz, ama bunu söylerken sanki hamileler özellikle yapıyor, dediniz gibi bir anlam çıktı. Bende bunların istem dışı olduğunu anlatmak istedim. Hepsi bu.
Rahatsız olanlara istem dışı olanlara zaten sözüm yok. Bunu da söyledim zaten. Ama inanın bakın ben hamileyim, bunu ben yaptım diye ortalıkta dolaşanlar da var. Çevremde var ordan biliyorum. Diğer arkadaşa da söylediğim gibi rahatsızlığı varsa daha düzgün kıyafetler seçip kukusunu, totosunu kapatabilir diyorum yine de. Gerçekten hoş değil. Hatun benim babamın karşısında yayılınca ben rahatsız oluyorum mesela. Adam da rahatsız oluyor, odadan çıkıyor, eşi rahatsız oluyor hatunu çekiştiriyor. Bu sadece bir örnek, inanın o kadar çok var ki bunlardan.
(; aynen ondan sekerimhele bi hamile kal oyle goruselim gerci sen usturuplu yasarsin hamileligini
Dikkat ediyorsun zaten ama bazi kadinlar fiziksel olarak zorlaniyorlar normal otururken yatarken ayakta..her turlu yani bos ver tatlim tartismaya gerek yok birbirimizi zaten anlamiycaz
Annem bana küçükken yada bekarken; genç kızlık dönemlerinde yada ona kızdığım dönemlerde bana hep "anne olunca anlarsın" derdi. Bu lafa bile kızardım.
Demek ki annelik duygusu, öyle dışarıdan pekte anlaşılır bir duygu değil. Annemin şimdi ki favori lafı "yaa ben dedim sana, daha dur yüzünü gör bir de o zaman ahh anne diyeceksin, ahh ne kadar haklıymışsın diyeceksin"...Evet yüzünü görmedim, sadece hissedebiliyorum şu an, kokusunu bilmiyorum. Ama sadece hissederken bile, tüm dünyayı karşıma alırım onun için. Tabi ki fikirleriniz olacak, tabi ki bu fikirleri söyleyeceksiniz. Ama kesin konuşmalar için önce yaşamak gerek bence.
Peki ya hiç hamile kalma şansım yoksa, ya da hamile kalma şansı olmayanlar hiç anlamayacak yani sizi.
Ve yahut çocuk sahibi olamayan bir insan gelip burda çok normal, elini karnına koy, bacağını aç yayıl, rahatsızsındır olur öyle şeyler deseydi sizi anlamış mı olacaktı? Ama onun çocuğu yok, hiç hamile kalmadı nasıl anlayabilir ki?
Usturuplu yaşayacağıma inanıyorum zaten. Ablam sağolsun, bütün usturuplu hamilelik giysilerini yolladı şimdiden. Anlamadığınız konu bu zaten. Ben düzgün otursun demiyorum, giydiğine ettiğine dikkat etsin nasıl oturursa otursun. Hamile olmak meziyet değil. Muhakkak çok güzel bir duygu ama bunu marifet saymanın insanların gözüne sokmanın alemi yok. Bilmem anlatabildim mi?
Konu sahibi, cahil insanların arasına düşmüşsün, sana sabır diliyorum. Neymiş efendim annelik hasretiyle yanıp tutuşanlar varmış, yok ayıpmış. Ya kardeşim annelik hasretiyle tutuşanlar var da, kolu bacağı olmayan, konuşamayan, duymayan insanlar da var. O zaman kolunu bacağını da sakla, hiç konuşma. Bakarsın ayıp olur falanBöyle saçma sapan bir şey olabilir mi ya? Millete ayıp olur diye yaşanır mı? Olursa olsun be, çok afedersin g.tünü ellemiyorsun ki, bebeğini elliyorsun! Doğunca aşkım diye de seversin, dondurmam diye de seversin. Sen o kadar taşı, bir de millet derebeylik taslasın. Gel de ağzını bozma.
Hamilelik gayet doğal bir süreç. Bu safsataları, hurafeleri, yobaz düşünceleri savunanın da akli melekelerinden şüphe ederim.
bende bunu anlamiyorum..nicin bu inat?? Yani doktor erkek veya kadin farketmez..tabiiki ilk tercihim benimde bayan ama olmayincada erkek oluyor bazen..tedaviyle hamile kalsaniz 2-3 gunde bir doktor bakiyor..ve bazen farkli farkli doktorlar oluyor..kisaca oranizi buranizi gormeyen kalmiyor tabiiki onceleri utaniyorsun filan ama Rabbim kolayligini veriyor sonucta adi uzerinde tedavi yani keyfi degil dimi?? Agdaciya gitmiyoruz ya keyfi olarak doktora gidiyoruz
Peki ya hiç hamile kalma şansım yoksa, ya da hamile kalma şansı olmayanlar hiç anlamayacak yani sizi.
Ve yahut çocuk sahibi olamayan bir insan gelip burda çok normal, elini karnına koy, bacağını aç yayıl, rahatsızsındır olur öyle şeyler deseydi sizi anlamış mı olacaktı? Ama onun çocuğu yok, hiç hamile kalmadı nasıl anlayabilir ki?
Usturuplu yaşayacağıma inanıyorum zaten. Ablam sağolsun, bütün usturuplu hamilelik giysilerini yolladı şimdiden. Anlamadığınız konu bu zaten. Ben düzgün otursun demiyorum, giydiğine ettiğine dikkat etsin nasıl oturursa otursun. Hamile olmak meziyet değil. Muhakkak çok güzel bir duygu ama bunu marifet saymanın insanların gözüne sokmanın alemi yok. Bilmem anlatabildim mi?
yorumumdan bu erkek bayan ayrimini nasil cikardiniz??
ilk bebegimdi ve evet utandim baktirmadim
ayrica mahremiyet hakkim var hazir hissetmedim baktirmadim
ha sonradan bakan bakana oldu orasi ayri
3 dr degistim 3 ude erkekti sonuncusu doguma girende erkekti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?