hamile karnıma dokunmam ayıp mı?

Aslinda bana saçma geliyordu sanki düşecek mi tutuyorlar☺ okşuyorlar falan derdim. Ama o duyguyu yaşayinca anlar insan heralde devamli yapilinca bana birazcik abarti geliyor ama annelik duyguari yoğunlaşinca oluyor galiba ☺ bebişim olunca yapabilirim ben de ama her ortamda değil.

zayıf hamile kaldığımdan bi karnım çıktı bi de popom. dar giysem resmen yürüyen bi s harfi gibi olurum zaten havada sıcak. kendime bol tunikler aldım. pantolonun üstüne onu giyiyorum. yine de sip sivri top gibi karnım var. erkek çocuklarda böyle olurmuş.

ben de kimseden çekinmiyorum da huzurum için bazı yerlerde artık dikkat edicem sanırım. :44:

Bana göre ters ayıp benim görüşüm tabiki...bende evimde sırt üstü uzanip okşardım tekmelerine bakardim görürdüm...dışarıda hep şalla gezerdim....güzel duygu :)

usturuplu derken??? karnini tutmanin usturupsuz birsey oldugunuda ilk sizden duydum

anne olmakla gormek arasinda emin olun daglar kadar fark var umarim bir gun bu farki farkedersiniz...

Karnını tutmaktan bahsetmedim ben orda. Karşısında insanlar, özellikle erkekler otururken bacaklarını açıp oturmalarından bahsettim. Tabiki olmakla görmek arasında fark vardır ama hamileyken biraz daha dikkat edilebilir oturup kalkmaya" rahatsızlık varsa ayrı konu ancak o durumda da malı meydana sermeyecek şekilde giyinilebilir diye düşünüyorum. Tayt ya da totoya oturan bir pantolon giymenin alemi yok. Giyersin elbiseni ya da tulumunu rahat oturursun bu kadar basit. Diğer arkadaşa da söyledim size de söylüyorum, tanıdığım çevremdeki hamilelerden bahsediyorum, sokakta gördüğüm kadından değil.

Bir de bu çocuk sahibi olanlar neden bu kadar hassas bu konuda gerçekten algılamakta zorlanıyorum. Ha tabi o da ben hamile kalmadığım, çocuk sahibi olmadığım içindir. Pardon.

Henuz bekarim.
Dolayisiyla annelik nasil bi duygu bilmiyorum.
Elbetteki istisnai durumlar vardir.
Bebek kendini gerer, uste cikar, alta iner vs.
Rahatsiz olundugu zaman bi sekilde karin ovalanarak rahat edilebilir.
Ona bisey diyemem .
Ama diger turlu el surekli karinda, surekli bi ovalamalar, karni tutmalar vs hos gelmiyor gozume.
Kendi kuzenim 4 aylik hamileyken surekli olarak eli karninda gezerdi.
Rahatsiz mizin , bisey mi oldu diye sorunca da yoo derdi.
Yani ne bileyim sanki o karin tutulmazsa bebek dusecek ya da birileri bebegini alacak.
Hos gelmiyor bana da.
İllaki sevilir , oksanilir ama surekli surekli olunca da 'gormemisin cocugu olmus..' izlenimi veriyor. :))

bence de yanlış. sonuçta bi toplum içinde yaşıyoruz ve bu toplumun belli kuralları var ona göre yaşamalıyız.. bazı arkadaşlar sonuçta nasıl yapıldığı belli demiş. peki neden yaparkende başkalarının yanında yapmıyoruz!!!! sonuçta nasıl yapıldığını biliyorlar demi !

Ya sen karnina dokunabilirsin sonucunda insanlarin gozune gozune sokarak sevmiyorsun ya bebegini..yabancilarin yaninda esime al bak tut demem ama gobek benim gobegim refleks olarak gidiyor oraya..
her kafadan bi ses iste bizimkiler bana dar gobegini gostericem seyler giyinme diyorlar ki normalde oyle dar kiyafet giyen insan degilim.

O ayıp kısmı size sorulmuş bir soru değildi, ekstra bir soruydu.

Benim sizin fikirlerinize saygı göstermeme yada kabul etmeme gibi bir durumum olamaz. Ben sadece, sizin o itici dediğiniz görüntülerin aslında o anki yaşanan sıkıntılardan kaynaklandığını anlatmaya çalıştım. Hiç bir kadının, en mahrem yerlerini belli edecek şekilde oturmak isteyeceğini düşünmüyorum, bu o şartların ağırlığından kaynaklanıyor diye açıklama yaptım. Yani hamile bir bayan, "dur bacaklarımı aça aça oturayım, herkes kukumu farketsin, herkes hamile olduğumu anlasın, bakın ben seks yaptım sonunda bu oldu" diyerek hareket etmez.

Kimi hamile bebeğini çok yukarıda taşır, göğüs kafesine baskı yapar bebek, eliyle kendini rahatlattığını düşünüp elini karnına götürür; ya da kimi hamile çok aşağı da taşır bebeğini , doktoru "erken doğum riski var" demiştir mutlaka, alttan desteklerse bu riskin azalacağını düşünür. Siz bu görüntülerden hoşlanmayabilirsiniz, ama bunu söylerken sanki hamileler özellikle yapıyor, dediniz gibi bir anlam çıktı. Bende bunların istem dışı olduğunu anlatmak istedim. Hepsi bu.

Ne kadar saçma ya sizin bebeğiniz içinizde taşıyorsunuz kime ne seveceksiniz tabi. Bu ne saçmalık ya

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

(; aynen ondan sekerim hele bi hamile kal oyle goruselim…gerci sen usturuplu yasarsin hamileligini

Dikkat ediyorsun zaten ama bazi kadinlar fiziksel olarak zorlaniyorlar normal otururken yatarken ayakta..her turlu yani…bos ver tatlim tartismaya gerek yok birbirimizi zaten anlamiycaz

Bir de bu çocuk sahibi olanlar neden bu kadar hassas bu konuda gerçekten algılamakta zorlanıyorum. Ha tabi o da ben hamile kalmadığım, çocuk sahibi olmadığım içindir. Pardon.

Annem bana küçükken yada bekarken; genç kızlık dönemlerinde yada ona kızdığım dönemlerde bana hep "anne olunca anlarsın" derdi. Bu lafa bile kızardım.

Demek ki annelik duygusu, öyle dışarıdan pekte anlaşılır bir duygu değil. Annemin şimdi ki favori lafı "yaa ben dedim sana, daha dur yüzünü gör bir de o zaman ahh anne diyeceksin, ahh ne kadar haklıymışsın diyeceksin"...Evet yüzünü görmedim, sadece hissedebiliyorum şu an, kokusunu bilmiyorum. Ama sadece hissederken bile, tüm dünyayı karşıma alırım onun için. Tabi ki fikirleriniz olacak, tabi ki bu fikirleri söyleyeceksiniz. Ama kesin konuşmalar için önce yaşamak gerek bence.

Rahatsız olanlara istem dışı olanlara zaten sözüm yok. Bunu da söyledim zaten. Ama inanın bakın ben hamileyim, bunu ben yaptım diye ortalıkta dolaşanlar da var. Çevremde var ordan biliyorum. Diğer arkadaşa da söylediğim gibi rahatsızlığı varsa daha düzgün kıyafetler seçip kukusunu, totosunu kapatabilir diyorum yine de. Gerçekten hoş değil. Hatun benim babamın karşısında yayılınca ben rahatsız oluyorum mesela. Adam da rahatsız oluyor, odadan çıkıyor, eşi rahatsız oluyor hatunu çekiştiriyor. Bu sadece bir örnek, inanın o kadar çok var ki bunlardan.

Ben karşılaşmadım yada dikkat etmedim herhalde. Hoş ailede uzun zaman sonra hamile olan benim

Peki ya hiç hamile kalma şansım yoksa, ya da hamile kalma şansı olmayanlar hiç anlamayacak yani sizi.

Ve yahut çocuk sahibi olamayan bir insan gelip burda çok normal, elini karnına koy, bacağını aç yayıl, rahatsızsındır olur öyle şeyler deseydi sizi anlamış mı olacaktı? Ama onun çocuğu yok, hiç hamile kalmadı nasıl anlayabilir ki?

Usturuplu yaşayacağıma inanıyorum zaten. Ablam sağolsun, bütün usturuplu hamilelik giysilerini yolladı şimdiden. Anlamadığınız konu bu zaten. Ben düzgün otursun demiyorum, giydiğine ettiğine dikkat etsin nasıl oturursa otursun. Hamile olmak meziyet değil. Muhakkak çok güzel bir duygu ama bunu marifet saymanın insanların gözüne sokmanın alemi yok. Bilmem anlatabildim mi?

Tabiiki birseyi insan kendi yasayinca anliyor, arkadasin dedigi gibi..anne olunca anlarsin sozleri bosuna degil dostum…

Burda olay gobegini oksamasi filandi kiyafete nerden degindin…isteyen istedigini giysin bana gore hava hos..ben dedigim gibi 7. Ayimda ancak ancak millet hamile oldugumu anliyordu cunku rahat seyler giyindim hep…ama gobek bu ister istemez cikacak tabii.

geçmiş yorumlarda yazdım. benm için şahsen bir sakıncası yok..
ama benm ailem böyle şeylere önem verir. ben mesela bunu bildiğim için, ailemin bu hassasiyetini bildiğim için bende buna dikkat ederim.
biz cahilmi oluyor? oysa biz buna örf adet deriz diye düşünmüştüm.
ayrıca farklı düşünenen insanlar olabilir. herkes aynı düşünmek zorunda değilki. farklı düşünen birinede cahil diyemeyiz.

Son düzenleme:

yorumumdan bu erkek bayan ayrimini nasil cikardiniz??

ilk bebegimdi ve evet utandim baktirmadim
ayrica mahremiyet hakkim var hazir hissetmedim baktirmadim
ha sonradan bakan bakana oldu orasi ayri
3 dr degistim 3 ude erkekti sonuncusu doguma girende erkekti

Allah göstermesin, Allah en hayırlı zamanda size de yaşatsın inşallah. Ama üzgünüm, hamile kalmaz iseniz bu duyguyu da hiç bir zaman anlayamayacaksınız. Çünkü bir laf vardır "bekara karı boşamak kolay" diye. Tıpkı bunun gibi. Yaşamadan anlamanız ve bilmeniz mümkün değil.

Kıyafet konusunda sizinle hemfikirim, ama siz ilk yorumunuz da kıyafetten değil de oturuş şeklinden bahsetmiştiniz o yüzden konu buralara geldi. Yoksa kıyafet deseydiniz, bende size hak verir, hatta hamilelikte zor oturulup kalkıldığı için uygun kıyafetlerin bayana kolaylık sağlayacağını söylerdim.

Marifet mi değil mi bilemem, ama Allah'ın harika bir mucizesini taşıyor olmak gerçekten mükemmel. Allah isteyen herkese nasip etsin.

Arkadaşın konusunu fazlaca sabote ettiğimizi düşünmeye başladım. Kendisinden özür diliyorum.

Normalde oyle bir ayrim yapilir ya…kendimde o ayrimi yaparim ayrica gormedigim jinekolog kalmadi gittigim hastanede nerdeyse…
Bir bayanin yaninda daha rahat hissedecegimizi dusundugum icin cunku…ayrica bayan varken ayni kaliteyi bana sunuyorsa erkegede gitmem zaten, cunku gerek yok buna…

Ben oyle anladim yazinizdan..zaten dogumdan sonra insanda utanma filan kalmiyor..en azindan bende oyle oldu…

Hayırlı bir doğum olsun inşallah öncelikle ,
Ama bende hamileliğini insanların gözüne sokarcasına yaşayanlara gerçekten uyuz oluyorum benimde bir kızım var ve hamileyken karnımı özellikle gösterecek baskılı tşörtlerden özellikle kaçındım bana çok itici geliyor mesela o tarz şeyler bunun gibi bir çok örnek vardır.. insanın ister istemez eli gidiyor tabii ama sürekli bir elin karında olmasıda abes bir görüntü bence, yemekte herkesin içindede eşinizin elini karnınıza götürmeniz bana görede hoş bir davranış değil, ayıplığından değil ama herkese göre değişir bu durumlar tabii, ama eşinizde hoşlanmıyorsa siZde biraz daha dikkat edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…