hamile olmak isteyenler ve olma şüphesi olanlar buraya :)

Merhaba arkadaslar,

Ben 40 yasinda, 5,5 aylik evli ama 2,5 aydir esiyle birlikte yasayan biriyim. Yas icabi fazla vakit kaybetmeden bebek sahibi olmak istedik ve esimin yanina geldikten 15 gun sonra filan denemelere ! basladik. Bir sure sonra regl oldugumda bayaa sasirmistim "nasil yani korunmuyoruz ama yine de hamile kalmamis miyim" diye. Sonra buradaki forumlara bakmaya ve internette arastirmaya baslayinca daha da cok sasirdim. O kadar kadin hic istemezken ya da korunurken hamile kalip kurtaj olmak zorunda kaliyor, ama biz istedigimiz halde neden olmuyor Bebek sahibi olmak bu kadar mi zor diye ...
Tabii Allah'in bir bildigi vardir, hayirlisi neyse onu nasip eder hepimize insallah ama insanin yine de morali bozuluyor acaba bir terslik mi var diye...
Simdi benim moralim bir baska seye daha bozuluyor. Soyle ki; benim esimle birlikte yasamaya basladigim ulkede de Turkiye'deki gibi aile hekimligi tarzi yerler varmis. Gecen ay oraya gidip kayit yaptirdigimizda , bizimle doktor degil bir hemsire ilgilendi. O bizim genel saglik durumumuzu bilgisayara kaydettikten sonra, biz de ona bebek sahibi olmak istedigimizi anlatarak bize ne onerebilecegini sorduk. Folik asit kullanabilirsiniz dedi ama niye oldugunu soylemedi. Sonra benim yasimdan dolayi rahmimden parca alip incelenmek uzere biryerlere gonderecegini, sonucunu bize yazili olarak bildireceklerini, eger sonucta bir problem cikmazsa bebek sahibi olabilecegimizi, problem varsa o zaman uygun tedavi icin bizi bir doktora yonlendirecegini soyledi, bana regl tarihimi ve araligini sordu, parcayi almak icin uygun hafta olarak 11-17 Kasim haftasini gosterdi ve ayin 13'une randevu verdi. Benim de aklima o arada hamile kalirsam sorusu geldi, hemsireye sordugumuzda bize steril bir tup vererek randevu sabahi ilk idrarimdan ornek alip gelmemi, kendisinin hamilelik testi yapacagini, test pozitif cikarsa rahmimden parca almayacagini, negatif cikarsa alacagini soyledi...

Ben cok duzenli, gunu gunune regl olan biri degilim. Son 7 ay regl tarihlerime baktigimda 25 -27-28-26-25 ve 26 gun aralikla olmusum. En son 25 Ekimde regl oldum, internetten arastirdigim kadariyla hesaplamalarima gore 6 Kasim yaklasik ovulasyon gunum. Ve biz 4-6 kasim da denemeler yaptik. simdi benim kafama takilan su; eger ben bu arada hamile kalirsam sure cok kisa oldugundan 13 kasimda idrar testinde hamilelik cikmayacak ,hemsire de rahmimden parca alacak, ya hamileysem ve bebege bisey olursa (
(idrar ornegi icin tupu verdigi zaman aklima gelip bunu sorsaydim ama ahh kafam iste , ama hemsirenin de hesap yaparken dikkatini cekmesi gerekmez miydi , 25 ekim de regl oluyorum, 6 kasimda anca yumurtluyorum, dollenme olsa bile rahmime yerlesip hormonlarimin artmaya baslamasi icin asagi yukari 6-7 gun gecmesi , kan tahlillerinde hormonlarin gorulmesi icin 8-10 gun , idrarda gorulmesi icin ise 15 gun gecmesi gerekiyor, oysa randevu 13'unde yani daha 7 gun gecmis olacak, o kadar kisa surede idrarda hamilelik cikmayacagini bilmiyor olabilir mi (((
Burada da oyle ha deyince yok kan tahlili , yok ultrason falan yapmiyorlarmis, ben ancak ayin 20-21 ini bekleyip regl olmazsam o zaman kendim test yapicam ve kafamdaki sorular yok olucak herhalde... Offf ne cok yazmisim yaa okuyan arkadaslardan ozur dilerim kendimi kaptirdim aklimdan cikaramiyorum acayip geriliyorum bu ise de... Randevuya gittigimize hemsireye bir daha sormaktan baska caremiz yok galiba siz ne dersiniz ?
Hepiniz Allah'a emanet olun ve bir an once guzel haberleri alin , alalim yani ben de alayim insallah :)

eğer daha önce hiç aksamıyorsa ilk defa olduysa
hamilesindir cnm hayırlı olsun
bi test alıp yap sonucu buraya yaz merakla bekliyroum

merhaba öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun..
ben sizin yerinizde olsam bu ay gitmem o testi yaptırmaya
hastalanırsam şayet o ay korunur öyle giderim..
hastalanmazsan da zaten hamile olunca öyle bir şeye gerek kalmaz. b
bence o testi 1 ay daha ertle
eğer hamile değilsen adetin bitince korun

kızlar bende hamile kalmayı planlıyorum rabbim hayırlısıyla kasım ayında Şuan adetim Bitti direk başladım çalışmalara
beklediğim tarih 30 kasım :)

31.ekim
1.ekim
2.eylül adet günlerim 15-20 kasım yumurtlama günlerim olarak gösteriliyor :) bakalım hayırlısıyla kalırız :)

hanımlar gebelik testini bugün tekrar yaptım ve 2.çizgi yine çıktı,çok kalın değil silik bir çizgi ama çok net görülebiliyor ,kasıklarım feci ağırıyor yürüyemiyorum bile yarın adet günüm olmassam şayet pazartesi kan tahlili vermeyi düşünüyorumm...

meraba bir kac gundur yazamiyorum naslsiniz benim reglm 1 gun gecikti normalde erken gelir gec kalmaz belirtilerime gelince 4 gundur siddetli regl olacakmisim gibi agrim var kasiklarımda ayni sekilde midem kaziniyor ve akintim var hemen heycanlanmak istemiyorum sizce hamile olabilirmiyim yoksa bu karin agrilari regl olacagm icinmi acaba

ya arkadaşlar alakasızmı bilmiyorum ama lütfen yardım 2 aydır çok az regl oluyorum önceden 7 gün olurdu şimdi 3 güne düştü niye olabilir sizce

gectigimiz mayis sonu.hamileoldugumu reglim geciktiginde ogrendim cok mutluydum nisanliydim ama aileme ne soylicegim umrumda degildi yakin arkadaslarimin cogu aldirmami istediler gelecek vaad edemiyecigimi dusunerek ama ben bebegimden vazgecmedim asla bi gece sancilandim ve hastaneye gittim bana kalp atislarini dinlettiler 6.4 haftalikken ve yatmami soyledi doktorum dusuk tehlikem oldugunu ne yaptiysam olmadi bi aksam gene sancilanip gittigimde bebegimin kalp atislari durmustu doktorum belki biz duymadik bi hafta daha sans verelim bebege dediler bi hafta sonra gittigimde o kotu haberi aldim bebegim curumeye baslamisti icimde hemen aldirmamizi soylediler ama ben hangi psikolojiye girdiysem olu bebegi 2 hafta icimde tasidim temmuz 27de aldirdim....doktor.3 ay sonrahamile.kalacagimi soyledi yaklasik 40 gun kanamamm oldu gecmeyince ayni doktora gittim ve bana antibiotik verdi ictigim anda kanamam durdu ve 10 gun gectikten sonra kurtajdan sonraki ilk reglimi oldum ve 14.cu gunu sayarak esimle birlikte olduk bebek hayaliyle yasarken bugun ikinci reglimi oldum ve smdi kokulu ve koyu kahve kanamam geliyor et parcalariyla birlikte vede sancili bidaha cocugum olmicak diye cok korkuyorum.

canım aranıza yeni katıldım....2 hamileliğimin başların da da sendeki belirtiler vardı...umutlandırmak istemem ama bir de göğüslerini kontrol et...acı ya da renginde bir değişiklik var mı...Allah gönlüne göre versin...

hosgeldin canm ayy ne guzel soyluyorsun insallh bende hamilegimdir ama bu karin agrilari beni korkutuyor goğuslerimde farkedebilecegm bir degisiklik yok malesef

cizginin cok silikte olsa pozitif kabul ediliyormus hayirli olsun diyelim mi simdiden hayrlisiyla kucagina alirsin insaalh

hosgeldin canm ayy ne guzel soyluyorsun insallh bende hamilegimdir ama bu karin agrilari beni korkutuyor goğuslerimde farkedebilecegm bir degisiklik yok malesef

benim her iki hamileliğim de de vicut sıcaklığım 37 de sabitlenmişti...normalde 35.5 ...36 dır..bende bu ara devamlı elimde dereceyle geziyorum...adetime 10 gün var biliyorum henüz çok erken ama ...neyse inşallah senden güzel bi haber alırım da moralim yükselir....ALLAHIM İNŞALLAHI İNNNNNNNŞŞŞAAALLLLAAAHHH HAMİLEYİZDİR...tabi ki sağlıklı sıhatli bir şekilde...bazen çok istemekten de korkuyorum...kuzenim yeni doğum yaptı hamileliği herşeyi istediği gibi geçti...düşündüğü ay hamile kaldı...ama benim minik yiğenimin başına gelmeyen kalmadı...devamlı hastalıklarla boğuşuyo...rabbim ne verirsen hayırlısını ver...

insaallhh canm insallhhhhhhhh... kesinlikle sana katiliyorum allhım nasip edecekse sagliklisni nasip etsin insalllh isteyen herkeze.... bu arada senin karin agrilarin cokmu siddetli oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…