hamileliginizde neler yiyorsunuz

gulsah-34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
4.983
8.581
158
Merhaba arkadaşlar :)
Merak ediyorum nasıl besleniyorsunuz? Ben 7. Haftadayım henüz ama felaket midem bulanıyor dün akşam resmen aç kalktim masadan. Napıcam ben ya merak ettiğim bebeginizin gelişimi için neler yiyorsunuz ? Ben bu gidişle hiç yararlı bişey yiyemicem sadece meyve yiyebiliyorum

kırmızı et-tavuk-balık...
bakliyat, sebze yemeklerı ve bol meyve..
arada kuruyemıs (fındık-fıstık-cevız vs.)
mutlaka ogunlerımde kalsıyum ıceren gıdalar yani süt-ayran-yogurt-peynir.
bol da su içmeye gayret ediyorum.
yemediklerimse salam-sosis-sucuk, hamur işi, abur cubur, mümkün olduğunca tatlı şeyler... arada ufak kaçamaklar oluyor ama ayda bir..

Eftelyacim kaçıncı haftadasin peki ben bu sayılarının çoğunu yiyemiyorum kokuyor sanki

İlk 3 ay bebek zaten senin kanından depolarından besleniyo canım mrketme. Sen hiç bişey yemesende o büyüyüp besleniyo. Kendini zorlama çünkü tiksinmek daha kötü sonra bulantıların geçsede tiksindiğin için yiyemezsin. Folik asiti ihmal etme. 13-14.haftalarda geçiyo bulantılar canım o zaman bol bol yersin

Ay canım valla nasıl mutlu oldum öyle üzülüyordum ki rahatlattin içimi

günde 5 porsiyon meyve ve muhakkak 3-4 ceviz. 2 bardak süt( hergün içemesem de )

şekerlı kremalı tatlılar - kızartma - hamur işi dısında hersey yenılebılır
bıde cıg kofte yıyemıyorum anteplı olarak

ılk 5 ay 12 kılo verdım kusmaktan
gunde sadece 1 elma yedıgım oldu
beyaz leblebı yesıl elma rahatlatıyordu bol su ıctım gunde yarım saat yurudum hergun acıllık olup serum aldım aclıktan
ılk 4 ay bebek rahımden beslenır sonrada bulantın hafıfler dedı doktor gercekden oyle oldu
bebegımın gelısımı gayet guzel
vucudunu dınle canı ne ıstıyorsa onu ye :)

tam da şuanda şekerli kremalı tatlımla beraber sütlü kahvemi keyifle yudumlarken forumda geziyorum oldu mu şimdi en başa yazdığın

hamurişine de bayılırım her sabah muhakkak bir poğaçam veya ne bileyim böreğim olur kahvaltıya napıyım seviyoruuuum. gebelik şekeri de çıkmadıya ben level atladım varil gibi olmam umarım. Ona yarayacak seyleri de bol tüketiyorum kendi canımın istediğini e,öyle geçinip gidiyoruz gelişimi çok iyi bakalım :)

tam da şuanda şekerli kremalı tatlımla beraber sütlü kahvemi keyifle yudumlarken forumda geziyorum oldu mu şimdi en başa yazdığın

maşallah

benım bu 1 aydır ıstahım acık
mıdem bulanıyorken ne guzel bırsey yemıyordum hala aynı kıyafetlerımı gıyıyorumm buna sevınıyodum
1 aydır oyle bı ıstahım acıldıkı bi oturusta tum dunyayı yıyebılırım sanırım
benımde canım neler cekıyorda tutuyorum kendımı

tutma koyver gitsin bu saatten sonra alsan ne alacan şuan tat alma duyusu da gelişti belki onun canı çekiyordur iştahımızın açılması normal kalori ihtiyacımız baştakinden 1000 cal fazla şuan. 6 kilo aldm en çok bi 6 daha alırım onu d nası olsa emzirirken veririm teey teyy teyy yaşasın yemek yemeeööaaaaakk

2-3 saat bişey yemeyim hareketi kesiliyo çooocumun. oda bnm gibi obur oldu bile

2-3 saat bişey yemeyim hareketi kesiliyo çooocumun. oda bnm gibi obur oldu bile
benım kız mandalına ve salatayı cok sevıyor ne zaman yesem ınanılmaz tekmeler atıyor sanki dışarı cıkıcak dört dönuyo ıcımde

baharatlı seylerı sevıyor bıde zilli :)

Haha kızlar ya sagolun valla guldurdunuz ve rahatlattiniz beni :) bende üzülüyordum bu şekilde ben nasıl yararlı şeyler yiycem diye öyle oluyor ki vallahi acliktan ölüyorum ama Bulantıdan hiç yiyemiyorum geccek inşallah bende aserip aserip bol bol yiyeceğim günler gelecek :))

Cnm ben daha 2 güne kdr çok kötüydüm mide yanması bulantı ağızda pas tadı, ama 2 gündür daha iyiyim 13. Haftama girdim biraz rahatladım tam geçmedi tabi. Birde zencefil çok iyi geliyor bi sende araştır istersen midemi o da rahatlattı biraz. Şimdi yumurta yemeye başladım bile ilk oğlum dada boyle olduydum o 14. Hafta da geçmişti geçiyor yani merak etme , ama insan bu sözleri tesellileri duymak istiyor bende öyleydim. Benim birde nerdeyse 2.5 yaşında oğlum var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…