Hamilelik ve iftar davetleri

Bu Ramazan disarda bile yapamiycam iftarimi. Belki cocuklari esime yikabilirsem bi gun.. arkadaslarla ya da kardeslerimle vs gideriz bi yere..ya zaten hal kalmiyo yenekten sonra ben pert.. koltuk tepesinde bi yarim saat kwndime gelemiyorum.

Ne munasebet ya? Birkac aylik hamile olunur da neyse dersin 5 haftalik hamilelik ve iftar daveti? Kimse kusura bakmasin cagiramam onlar da halden anlasin bir zahmet

Çok alakasız olacak ama hazır köz patlıcanın beğendisi güzel oluyor mu?
Markadan markaya değişir mi bir de?

Çok yapıyorum, gayet güzel oluyor :) bazı markaların içinde sarımsak alıyor onları çıkarıyorum, dişe gelmesin diye.

Hmmm,kuru ekmekle de doyuyor ha Eee niye mantı aldın ki,ıslayıverseydin bayat ekmekleri,bir değişiklik olsun deseydin,aklınca emeği hiçe saymış...

5 haftalık hamilenin tabi ki gücü kuvveti kesilecek. En zor süreç zaten ilk 3-4 ay. Vücudun uyum süreci. O yüzden kendinizi yoracak hiçbir şey yapmamak en doğal hakkınız. Haa eşiniz yemek yapma, masa hazırlama, bulaşık gibi konularda yardım edecek kapasitede ise, birlikte yaparsınız belki yavaş yavaş. Ama bir cümlenizi okudum; daha çok iş çıkarıyor diyorsunuz. Demek ki bir davet söz konusu olunca bütün işi siz yükleneceksiniz. Böyle bir topun altına girmeyin. Eşinizle de aynen bunları konuşun.

şahsen hamile birine davete gitmek dahi istemem, ufak 1 cocuk daha varmış, gündüzden 2 3 akraba es dostu yemeğe yardim etmeye birilerini cagirin, ya da bi kadın tutun o evi temizlesin siz yemek yapın 1 davette atlatan herkesi..

Ilk zamanlar son zamanlar hiç farketmez hamile halinizle millete iş mi yapacaksınız, daha onlar size yardımcı olacaklarına bir de hizmet mi bekleniliyor. Kısa ve net tavrınızı koyacaksınız misafir filan istemiyorum diye.

Dışarıdan pide hazır çorba çıban salata eşin gelirken tulumba alır tamam madem bu durumda ısrarcı böyle yap aksi halde kendini yorma

Hic oyle olmuyor bildikleri halde bile kosa kosa geliyorlar cok bisey yapip yorulma canim diyorlar bide yarim agiz ama kulagina yemege geliyoruzu duyuruyorlar.
Sen daha ileri gebelik haftasındasın birde
Yazık ya valla misafir olmayı bilmeyen bir toplum olduğumuzu biliyordum zaten ama aynı zamanda merhametten de nasibimizi almıyoruz herhalde
Hamile kadının evine gitmeye çekinirim ben bırak yemeğini yemeyi

Hem çocuklu hem hamile bir kadını bu kadar zora koşarak sevap kazanacağınımı sanıyor eşin, ayıptır yahu. Bu daveti kabul edene de yuh olsun. Mübarek ay onların sizi ağırlaması lazım şimdi anlamıyorum bu insanları onlarda gebelik geçirmiş biliyorlar neyin ne olduğunu nedir bu gelinlerden beklenti anlamıyorum.
Çok mecbur kalırsanız hazır çorba, pide ve tatlı alın dışarıdan, temizlikte yapmayın zaten batacak ortalık

Yok canim benim bahsettigim olay ilk ayim surekli kustugum gozumu zor actigim zamanda basima geldi. Insanlarda akil mantik diye bir sey yok ben ozaman anladim. Kavgamida ettim esimle simdi kimseyi cagiramiyor cunku ne kadar zorlandigimi goruyor

Hepsini tek tek çağırmayin ikişer ikişer alin
Hatta ev büyükse bahce falan varsa dışarıda hepsini bir anda çağırıp bitirin
Ve dinlenerek alin bir gün misafir alırsanız iki gün dinlenin
Ayrica herkesi tek tek çağırmak zorunda da değilsiniz gelmeyenlerde kalsinlar ee

Kesinlikle benim bildiğim daha genç olanlari büyükler misafir agirlar
İki kişisiniz gelip bizde yeyin diyebilirler
Millet birinin üzerine yikilmak istiyor

Bir daha geldiklerinde önüne kuru ekmek dograsaydin
Madem kuru ekmekle doyuyorlarmis
Insanlar ne kadar saygisiz olmuş ya hic ama hiç begenmesen( ki beğenmediklerini sanmıyorum oturup lop lop goturmuslerdir ) bile insan bir emegi için eline sağlık der

Kesınlıkle kabul etme çok ıstıyorsa dışarıda ıftara götürsn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…