Hamilelik ve iftar davetleri

ben sızı haklı buldum....evde hem bebek var...birde hamılesınız...ılla hersey karsılıklımı...hatta hergun sızı cagırısnlar ıftara....mısafir gelince normal sartlarda bile cocuklar ıhmal ediliyor...streste oluyor halıyle...evdekı bebegınızede yazık...bırakın davetı felan....eşinizide cok anlayıssız buldum...hele bir bebeklerınızı buyutun herseyın zamanı var.

Kızıma hamileyken ki yaz sıcağı son aylarımdı,iftarları dışarda vermeye başladık ailelerimize.
Bu senede dışarda verdik,imkan olmasaydı vermeyebilirdim iftar.
Hamileyim,eşime bile her gün farklı ne pişirsem diye uğraşıyorum,gece kalkıp sahur hazırlıyorum,haliyle yoruluyorum.
Kimsede kusuruma bakmasın durum bu.
Eşim bana bu konuda baskı yapamaz. Kimseninde iftara davet etmesem alınacağını sanmıyorum.
Sonuçta eşim hazırlamıyor yemeği.
Misafiri o ağırlamıyor.

Benim gorumcemde 3 aylik hamile beni çağırdı dun oturalim diye sabah mercimek corbasi yapmış yesil fasulye yapmis revani yapmis bengidince beraber pilavla tavuk sote yaptik ama 3 sefer kustu kustu geldi kadin mahvoldu bu kadarinda bile bence boyle pratik yemekler tercih edebilirsin ne gerek var borege ete baklavaya

şartlar uygunsa topluca disarda bir aile yemegi yenebilir

Merhaba
6/7aylık hamile iken oğlum bir bucuk yasındaydı.
Ve ben kendime güvenemedim kimseyi cagirmadim ilk defa hemde. Zaten halimi görenler beklentiye girmiyordu.
Ama esiniz temizlikte cocuk bakiminda yardimci olursa sizde yemegi yapar bulasigi misafirlerle kaldirirsaniz olabilir bence. Acaba esinizin yaninda fit ve dinc mi duruyorsunuz? Erkek kismi bazen empatu yapmakta zorlaniyorda

Esinizin anlayis göstermesi lazim. Cok istiyorsa kendisi agirlasin. Benim ilk haftalarim zor gecmisti bulanti falan. Kimseyi memnun etmek zorunda degilsiniz, su an memnun edilmesi gereken sizsiniz.

O kadar ısrarcıysa dışardan sipariş veririm yanına salata çorba tatlı tamamdır.

Ama sanırım ben kabul etmezdim. Mide bulantısı ayrı dert çeşit çeşit yemek yapmakla uğraşmak ayrı dert.

Keskeeee mümkün olsa
Neden mümkün olmasın ??? İşlerine gelince öyle bir yaparkar ki atla deve değil ya alt tarafı evi toparlayıp servise yardım edecek!!! Eşinizle konuşun herşeyi siz halledemezsiniz.. yavaş yavaş alıştırın eşinizi iki çocuklar herşeyi yetişemeyeksiniz zaten şimdiden başlasın

Kolay yemek yap tavsiyeleri var da bunun kolayı zoru pek farketmiyor. Temizliği yemeği servisi toplaması derken en basitine kaçsan bile yorucu.
Erkekler pek seviyor böyle şeyleri. Tabi onlara hava hoş. Sadece yeme kısmında aktif oldukları bu kadar istekli olmaları normal.
Benim de hassas olduğum bir konu. Eşimle geçen sene kavga etmişliğimiz var.
Sana tavsiyem ya eşin ciddi anlamda yardım etsin. Öyle ekmekleri dilimleyeyimin ötesinde bir yardım. Ya da yardım etmiyorsa hiç girme yemek işine. Çok mecbur kalırsan hala teyze amca dayı diye işi büyümeden sadece KV nleri çağır.

Arkadasım cagırmayacaksın.. Ben 2aylık hamıleyım ogrendıgım gunden berı yaşamadıgım halsızlıklerı duygusallıkları mıde sorunlarını yaşıyorum eşin bence çok sacmalamıs senden ıstememelı budurumda. yanı eşim bana evı dahı supurtturmuyor ya. Çağıranlara dahi ben iyi değilsem gitmiyoruz. Kaldı ki misafır agırlamak kolay mı. Suan agırlayamıcak durumdasın ve bundan 1haftasonrası daha kotu olucaksın. bu en kolay haftan ustlelık zor haftaların ıcınde.

çok istiyorsa eşin dışarda agırlayın bız her ikitarafı da bırlıkte iftara götürecegız. Buna da mecbur degılım ama eşim daha iyi olursan boyle yapalım dedı. En mantıklısı bu A Angel1888 siz de bır konusun derım

Merhaba bende 5 haftalık hamileyim ve kizim 18aylik :) ultrasona girdiniz mi acaba , biraz alakasiz oldu konunuzla ama

5 haftalik hamilelik belki kalp atisinin bile duyulamadigi annenin kendine cok dikkat etmesi gereken bir gebelik haftasidir
Ben temizlik hastasiyim ileri derecede ve kan pihtilasma sorunum var en son iki hafta once bos gebelikten kurtaj oldum ve doktor bana dedi ki eger bebek istiyorsan birak işi gucu tuvalete dahi zorunlu olmadikca gitmeyeceksin...
Sizin durumunuz yasiniz farkli olabilir ancak anlatmak istedigim su annenin o donemlerde deli gibi uyku sorunu oluyor daha cok mide bulantisindan ziyade...
Bebegin gelisimi icin dinlenmeniz sart bir de kucuk evladiniz varmis...
Siz kucuk bir mucizeyi karninizda tasirken ve ona kan can vermeye hazirlanirken esinizin bu kadar anlayissiz olmasini hele kayin validenizin gelmek icin can atmasini anlayamadim... ama oyleler cogu ...
39 haftasinda ölů dogum bu dinlenme problemini bilmeyerek deli gibi iş guc yaparak iki boş gebelik yaşamıs bir anne olarak ; evlat en buyuk hazinedir kardesim bebeginize bir sey oldugu zaman herkes kapinin gerisinde kalir siz ise kapinizin icinde ve o aciyi siz yasarsiniz degmez.
Esinizin maddi imkani varsa anasini gitsin disarda agirlasin yoksa da siz hamilesiniz kimse bir sey beklemesin.
Allaha emanet

Bizim Adana da lahmacun yapılır böyle buyuk davetlerde. Fırından getirtemez misiniz ya da tava güveç şeklinde yapın kolay olur. Bi salata pilav kalır.

Ya bu iftar davetleri kalksın bence valla tövbe tövbe ama . Kv beni aradı akrabalarını davet edecekmiş sende gel sen olmazsan olmaz dedi . Bende tmm dedim annemin evinden 2 vesait kv evine geldim arabam şuan yok babam bırakayım dedi kıyamadım . Gece sahura kalkamamışız ondan aç sussuz bir sürü yemek yaptım kızartma filan ölücem şuan inanın. Dün temizlikte yapmamış geldim onuda yaptım . Akşama tüm hizmet bende .Yarın başka bir ekip geliyor sonraki güne de annemleri davet ettik önümüzdeki 3 gün doluyuz böyle . En iyisi kıymalı pide çorba salata dışardan tatlı tamamdır .

8 haftalik hamileyim degil milleti agirlamak koltuktan kalkip mutfağa zor gidiyorum. Oyle bir halsizlik yasiyorum kaldi ki millete iftar vericem. Esim oruclu zar zor ona sofra kuruyorum onu bile kurdurmayacak elinden gelse. Biraz anlayis ya. Anlamiosa da agirlayamam de kenara cekil. Sert ol biraz. Ne yapacak yani.

Eşimle birlikte geçirdiğimiz 3. Ramazan bir kere bile yemeğe davetli çağırmadım. Kayınvalide görümce kendi ailem hiç farketmez. Eşim benden habersiz çağıracak oldu kıyameti kopardım iptal etti. Geçtiğimiz yıllar çalışıyorum diye yapmadım bu sene üzerine birde hamileyim kesinlikle yapmam. Zaten ben bu davet olayını anlamıyorum. Ramazanın özü bu değil bence, amaç fakirin halinden anlamaksa koca koca davet sofralarında fink atmak bana saçma geliyor. Benide çağırmasın kimse banada gelmesin. Eşinin su durumda senden birşey bekleme hakkı yok, daha önce bir kaybı olan anne adayı olarak tek tavsiyem dinlenmendir. İnan bana acısı hicbirseye benzemiyor

Bende aynı durumdayım zaten göbeğim iyice büyüdü ayaklarım şişti uzun süre ayakta kalınca belim ağrıyor ve ısrarla eşimi arayıp iftara gelelim birgün diyen akrabaları var eşimin. Bende ya yemekleri sen yap yada dışardan sipariş verelim dedim. Sağolsun geldiklerinde pide yaptırıcaz kendi çorba ve salata yapıcak tatlıda dışardan.

Sizin küçük birde çocuğunuz varmış bence hiç uğraşmayın riskli dönemler halsizlik fazla ee bide küçük çocuğunuz var eşiniz çok iftara çağırmak isterse hayli hayli birgün yemek yapıp misafir ağırlayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…