Hamilelik ve iftar davetleri

cagirmayin oldu bitti.kucuk bebeginiz olmasa neyse derdim ama hem hamilesiniz hemde bebeginiz var.bunlar gecerli sebepler bana gore.bende kizima 1 aylik hamileyken 30 kisiyi cagirmistim.cesit cesit seyler yapmistim ama kac gun kendime gelmedim.sizin bebeginizde var bosverin

Otuz mu?

Anormallik sende değil onlarda. Bizim de bir arkadaşımız hamile. Ben çağırdım iftara. Haftaya da siz gelin dedi. Kabul etmedim, edemem. Çok istiyorsa dışarıda ağırlasın eşin.

Esim normalde elini surmez ama misafir gelecekse birlikte temizleriz etli yemekleri guzel yapar o yuzden ana yemek ona aitir salatayida birlikte yapariz giderlerini ben yaoarim tatliyi bazen ben bazen hazir iki kucugum var benimde yardim etmese kimseyi cagiramam

Valla naparsa ypsin ben vazgeçtim artık, çok ezildiğimi farkettim aklımda pekçok şey oturdu
Seni de zor durumda birakmayalim şimdi?Her evliliğin dinamikleri cok farklıdır.Kendini dolduruşa getirme ama canın da az tatlı olsun.

Yuh
İlk üç ay çok önemli düşük riski yüksek
yapamam de geç
Konuyu uzatmasına izin verme
Öyle oturduğu yerden ağırlanmıyor o yedi sülale
Halini Bilseler kendilerinin gelmek istememesi gerekir zaten
Hic oyle olmuyor bildikleri halde bile kosa kosa geliyorlar cok bisey yapip yorulma canim diyorlar bide yarim agiz ama kulagina yemege geliyoruzu duyuruyorlar.

Çok alakasız olacak ama hazır köz patlıcanın beğendisi güzel oluyor mu?
Markadan markaya değişir mi bir de?

Temizlik için yardımcı çağır. Ana yemek için fırına güveç siparişi ver. Salata ve çorbayı eşine yaptır. Sen de pilav yaparsın.tatlıyı da hazır aldın mı tamamdır

Belki herkesi değil ama kayınvalideyi çağırabilirsiniz.
Kendinizi kasmadan yormadan.
İnsan çorba ile doyuyor zaten.

Düdüklüde bir mercimek
Ana yemek fırın poşetinde soslu tavuk
Pilav
Salata
Bir de sebze yemeği sığdırırsanız ne âlâ.
Olmasa da olur ne olacak yabancı değiller ya.

Eşiniz bir gün evvel temizliğe yardım etse.
Yemek esnasında servise yardım etse yeter.

Çay ile de tatlı verirsiniz.
Hazır tatlı alın,şekerpare mesela :)

Meyve filan da vermeyin,zaten iftar geç oluyor, meyveye vakit yok :)

Bu arada yarın 20 kişilik bir iftar veriyorum.
Çok heyecanlıyım ilk olacak.
Kotarırım inşallah.
Kendi ailemi çağırdım.
Kuzenlerimi,amcalar,halalar,annemler filan.
Çocuklarımın da doğum günü bir de onu kutlayacağız
Annem yardım edecek ama :)
Öyle işte.

Siz bi kere davet edin.
Ondan sonra hep siz gidin.
Size iftar vermek çok daha sevap olurdu.
Küçük çocuklu ve hamilesiniz
Keşke kuzenim olsanız.
Hep çağırırdım sizi
Hamile kadına yedirmek ne sevaptır.
Ne güzel.

Ayh çok konuştum.
Geceniz güzel olsun

İllaki geleceklerse ana yemek+pilav yapıp getirsinler. Ricada bulun gelen kişiden. Sende çorba salata yaparsın.

Hayırlı mübarek günleri kadınlara eziyet haline getirenlere hayret ediyorum. Zaten oruçken ve hamileyken yemek yapmak çok zor.bi de bi sürü kişi çağıracakmış oldu paşam başka?sadece 1kere mercimek çorba hazır kıymalı pide ve ayran.tatlıyı gelirken alsın Eşiniz. Tek sefer çağırın başka yok. Sonra Sizi çağırsın o değerli ailesi

Canım bırak iftara hazırlıklar temizlikler yapmayı senin normal günde ev bile süpürmemen gerek zaten gûn boyu bebeginle ilgilenmek yeteri kadar enerjini tüketiyor olsa gerek. Çok davet etmek istiyorsa eşin bi yerlere götürsün madem. Ayrıca niye bu ısrar ? Insan hamile olunca yemek kokularından tiksinip yemek bile yapamaz hale geliyor ilk aylarda. Kaldı ki zorlandığınızı söylüyorsunuz. Allah kolaylık versin...

Canım temizliği önceden ayarla ogün de bi çorba ki ramazanda tek çorba bile doyuryyo pilav yap etli bi ana yemek yapcaksan fırında olcak bişey seç salata cacık tatlı ha yapamıcaksan da bi çorba bi tatlı yap dışardan söyleyin yemeği de mesela biz mangal söyleriz iyi de oluyo
Oruç açtırmak ne kadar sevap bi gün hepsini birden ağırla
Kvne de rica et sabahtan gelsin yanında destek olsun sandığın kadar çok zor olmax

Ben.olsam anneme kacardim kendi yapsin esin bir zahmet..sakin yorma kendini dusuk tehlikesi nin en cok oldugu ilk zamanlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…