- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.461
- 548
- Konu Sahibi barbekusos
-
öncelikle sakin ol ve düşün eşini seviyormusun bir bebeğin olsun istiyormusun? bunları düşün bende hamileyim ve sigarayı bende bırakamadım kim yargılarsa yargılasın çok önemli değil kimse sen önemlisin en önce. bende alkol alıyordum hatta hamile olduğumu bilmeden de eşimle birkaç kadeh içmişliğim var (adetim gecikmemişti ve iğneyle korunmama rağmen oldu) . üşengeçliğe bakarsan 2 gün bulaşık durur tezgahta eşim toplar artık garibim (2 yaşında kızım var ve hamileyim yetişemiyorum ve çalışıyorum memurum). ama o bebek doğduğunda içine öyle bir sevgi geliyor ki tırnağı kırılsa dünyan başına yıkılmış gibi oluyor. bence yazık etme bebeğine doğurduktan sonra istersen alkolünü almaya devam edebilirsin. sigarayıda bırak demek isterdim ama bende bırakamadım azaltmaya çalışıyorum.Kizlar merhaba. Kimseye söyleyemediğim anlatamadığım şeyleri hep buraya yazdım. Hayatımda son dönemlerde kotu şeyler olurken hamile oldugumu öğrendim. Bu imkansiza yakin bir ihtimaldi 2 farklı korunma yöntemi kullanıyordum. Olayın cok ciddi sokundayim. Stresten geciktigimi dusundum, ilacımı hic aksatmadigima emindim, ve her ilişkide her ihtimale karşı prezervatif kullandık. Testi yaptığımda saniyeler içinde cift çizgi cikti. Daha yeni evliyim. Çocukları cok seviyorum evet ama bunu hiç düşünmemiştim. Karışık yaziyor olabilirim ağlıyorum şu an. Doktora gittim ve kese gözüküyordu. Bundan sonra söyleyeceklerim için ne olur yargılamayın sadece birilerinden ben de boyle hissettim ve şöyle oldu ya da şunu yaptım demesini istiyorum
Kendimi çok kötü hissediyorum, sigara içiyorum ve bırakamadım. Bebek fikrine su an sıcak bakamıyorum. Bir an heyecanlanıp mutlu oluyorum ama sadece bir an. Ya cok saçma belki ama gezmek istediğim yerler, yapmak istediğim şeyler vardi. Sanki bütün hayatım bitecekmiş gibi hissediyorum. Eşim cok mutlu. Ben kimseye hissettiklerimi anlatamiyorum korkuyorum. Doktor ilacın etkisinin kullandığım antibiyotik sebebiyle azalmış olabileceğini söyledi. Tüm korunma yöntemlerinde korunmanın %99 olduğu anlattı vs. Ben şok icindeyim. Kendimi hamile gibi hissetmiyorum. Cok anlik mutluluklar oluyor.
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah biliyorum bekleyen olmayan cok insan var biliyorum. Sacmalama diyorum kendime, su an o küçücük sey için böyle düşündüğüm için de kötü hissediyorum.
Beni kardeşiniz dostunuz kuzeniniz gibi görün ve lütfen bana bunun normal ya da anormal olduğunu söyleyin. Yargilanmaktan korktuğum için kimseyle paylaşamıyorum.
Uzun yazmış olabilirim okursanız ve cevap verirseniz belki bir nebze de olsa iyi hissederim.
Cok sorumluluk sahibi bir insan da değilim. Bazen üşendiğim için kahvalti bile yapmam mesela. Simdi de öyle o da benim yüzümden ac mi kalır diye düşünüyorum. Yaşam tarzım falan da biraz rahat, yani nasil anlatılır işte alkol alıp eğlenmeyi falan seviyorum. Tabiki bunlar bir bebekten daha önemli değil, neyi nasıl anlatacağımi da bilemiyorum.
Bunlar normal mi, boyle hissetmem sıkıntılı bir şey mi? Su an bu bebekten vazgeçersem ilerde istediğimde ya olmazsa. Boyle düşündüğüm icin bile cok üzgünüm. Lütfen bana bir şeyler söyler misiniz
Kimseyi korkutmak istemiyorum ama her istediğimiz an olusmuyor. Hatta doktorlar da bundan bahsediyor menepoz 35 e kadar düşmüş önceden bir kadın için en verimli dönemler 25 yaşken 15 yasa düşmüş. Bende pko var mesela önceden bu kadar yaygın değilmiş . Erkeklerde sperm bozukluğu artık daha sık görülüyor . Tabi ki tedavi yöntemleri de daha çok gelişti . Ama sonradan yine olur diye şu an olan bir çocuğu aldırmak bence de mantıklı değilIstediğiniz an gebelik oluşabilir mi?
İnşallah en kısa zamanda kucağınıza alırsınız bebeğinizisaydığınız korkuları yaşamakta çok haklısınız yaklaşık 1 yıl önce bende elimde çift çizgili bir testle oturup ağlamıştım ya yapamazsam yetemezsem diye cidden korkunç bir süreç sigarayı dakikasında bırakmıştım ama kalp atışları durdu mecburen kürtaj oldum. şimdi ise gidip bir hata hormon testi yaptırdım ve dr elimi çabuk tutmamı söyledi daha fazla erteleyemezsin dedi o günden beri o psikolojik baskıyla çocuk istiyorum ama şimdi de olmuyor. umarım vicdan azabı çekmeyeceğiniz bir karar verirsiniz ileride çok pişmanda olabilirsiniz hakkınızda hayırlısı olsun
Zaten bunun icin forumun gebeliğe hazırlık bölümünde 1 saat gezmesi yeterli. Kaç aylarca tedavi görüp cocuk sahibi olamayanlar var malesef.Kimseyi korkutmak istemiyorum ama her istediğimiz an olusmuyor. Hatta doktorlar da bundan bahsediyor menepoz 35 e kadar düşmüş önceden bir kadın için en verimli dönemler 25 yaşken 15 yasa düşmüş. Bende pko var mesela önceden bu kadar yaygın değilmiş . Erkeklerde sperm bozukluğu artık daha sık görülüyor . Tabi ki tedavi yöntemleri de daha çok gelişti . Ama sonradan yine olur diye şu an olan bir çocuğu aldırmak bence de mantıklı değil
Evet malesef ben onlardan biri olduğum için bunu yaşayan kadınlar zaten bilincinde yazdıklarıma uzulmezler ama bu durumu yaşamayan biri malesef tam olarak anlayamıyor. Tabi ki tıp gelişti her zaman umut var ama o süreç düşmanim yaşamasın çok ayrı şu an hamileyken bile o hissettigim duygu bozukluklarini yaşamıyorum . Yani bir insan kurulu evlilik düzeninde ilerde çocuk sahibi olma hayali varsa şu an olan bir bebeği aldırmak kesinlikle mantikli değil . O bebeğin oluşmasu zaten doğal yollarla yüzde 25 aylık şansı sebepsiz infertilitesi olan bile oluyor ilk çocuktan sonra yıllarca bekliyorlar . Kuzenim ilk cocuktan sonra tam üç yıl ugrastiZaten bunun icin forumun gebeliğe hazırlık bölümünde 1 saat gezmesi yeterli. Kaç aylarca tedavi görüp cocuk sahibi olamayanlar var malesef.
Ilk once hislerinize gore yargilanacak bir durum yok. Insaniz tabi hemen herseye hazir olamjyoruz. Ben çoook istiyorum bebek. Gece gunduz agladigim zamanlar oluyordu ama hamile kaldigimda bile boşlukta hissetmişdim kendimi. Galiba hormonlarin bir etkisi. zamanla kalp atişini duyup, ellerini ayaklarini gordukden sonra resmen hayatimin merkezi oldular. Kaybettim 5 aylik yavrularimi ve yuzlerini bile gormedigim canlar bir senedir kalbimin en derin koşesindeler. Diyeceyim o ki şu an boyle hissetmeniz normal. Belki zamanla duzelir alişirsiniz. Ikinci onemli husus bir gerçeyi kabul etmeniz. tamam korundugunuz halde hamilesiniz. Ama bu size ona kiya bilme hakki vermiyor. Istemeseniz de artik o can var. Lutfen artik kurtajlar yaygin olsa da bilinçli olalim. Onlarin yaşamina bizler karar veremeyiz. Bu düşünceden çikalim. Bir can veriliyor ve sen sadece o cani taşiyorsun. Onun yaşami hakkinda herhangi bir hukmumuz yok. Ya zamaninda engelle. Yapamiyorsan ya da yapmana ragmen olduysa bunu artik degistirme.Tabi doktora gitseniz on dakikada halleder. Bebek evet zorlu bir yolculukdur. Ama verdiyi muthis guzellikleri, mutluluklari bu dunyada ne kariş kariş gezmekle ne de en buyuk servete sahip olmakla sağlayamayiz. O yuzden anne baba olanlar aslinda dunyada en guzel servete sahip olduklarinin bilincinde olmali. Belki o zaman çocuklara daha az kiyilir, daha az çocuk dövülur, daha az çocuk istismar edilir. Son olarak da hakkinizda hayirlisini diliyorumKizlar merhaba. Kimseye söyleyemediğim anlatamadığım şeyleri hep buraya yazdım. Hayatımda son dönemlerde kotu şeyler olurken hamile oldugumu öğrendim. Bu imkansiza yakin bir ihtimaldi 2 farklı korunma yöntemi kullanıyordum. Olayın cok ciddi sokundayim. Stresten geciktigimi dusundum, ilacımı hic aksatmadigima emindim, ve her ilişkide her ihtimale karşı prezervatif kullandık. Testi yaptığımda saniyeler içinde cift çizgi cikti. Daha yeni evliyim. Çocukları cok seviyorum evet ama bunu hiç düşünmemiştim. Karışık yaziyor olabilirim ağlıyorum şu an. Doktora gittim ve kese gözüküyordu. Bundan sonra söyleyeceklerim için ne olur yargılamayın sadece birilerinden ben de boyle hissettim ve şöyle oldu ya da şunu yaptım demesini istiyorum
Kendimi çok kötü hissediyorum, sigara içiyorum ve bırakamadım. Bebek fikrine su an sıcak bakamıyorum. Bir an heyecanlanıp mutlu oluyorum ama sadece bir an. Ya cok saçma belki ama gezmek istediğim yerler, yapmak istediğim şeyler vardi. Sanki bütün hayatım bitecekmiş gibi hissediyorum. Eşim cok mutlu. Ben kimseye hissettiklerimi anlatamiyorum korkuyorum. Doktor ilacın etkisinin kullandığım antibiyotik sebebiyle azalmış olabileceğini söyledi. Tüm korunma yöntemlerinde korunmanın %99 olduğu anlattı vs. Ben şok icindeyim. Kendimi hamile gibi hissetmiyorum. Cok anlik mutluluklar oluyor.
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah biliyorum bekleyen olmayan cok insan var biliyorum. Sacmalama diyorum kendime, su an o küçücük sey için böyle düşündüğüm için de kötü hissediyorum.
Beni kardeşiniz dostunuz kuzeniniz gibi görün ve lütfen bana bunun normal ya da anormal olduğunu söyleyin. Yargilanmaktan korktuğum için kimseyle paylaşamıyorum.
Uzun yazmış olabilirim okursanız ve cevap verirseniz belki bir nebze de olsa iyi hissederim.
Cok sorumluluk sahibi bir insan da değilim. Bazen üşendiğim için kahvalti bile yapmam mesela. Simdi de öyle o da benim yüzümden ac mi kalır diye düşünüyorum. Yaşam tarzım falan da biraz rahat, yani nasil anlatılır işte alkol alıp eğlenmeyi falan seviyorum. Tabiki bunlar bir bebekten daha önemli değil, neyi nasıl anlatacağımi da bilemiyorum.
Bunlar normal mi, boyle hissetmem sıkıntılı bir şey mi? Su an bu bebekten vazgeçersem ilerde istediğimde ya olmazsa. Boyle düşündüğüm icin bile cok üzgünüm. Lütfen bana bir şeyler söyler misiniz
teşekkür ederim inşallahİnşallah en kısa zamanda kucağınıza alırsınız bebeğinizi
Yaşadığınız hisler o kadar normal ki. Beklemediğiniz hazır olmadığınız bir anda gelişmiş. Bunun için asla kendinizi suçlamayın neden böyle hissediyorum diye.Kizlar merhaba. Kimseye söyleyemediğim anlatamadığım şeyleri hep buraya yazdım. Hayatımda son dönemlerde kotu şeyler olurken hamile oldugumu öğrendim. Bu imkansiza yakin bir ihtimaldi 2 farklı korunma yöntemi kullanıyordum. Olayın cok ciddi sokundayim. Stresten geciktigimi dusundum, ilacımı hic aksatmadigima emindim, ve her ilişkide her ihtimale karşı prezervatif kullandık. Testi yaptığımda saniyeler içinde cift çizgi cikti. Daha yeni evliyim. Çocukları cok seviyorum evet ama bunu hiç düşünmemiştim. Karışık yaziyor olabilirim ağlıyorum şu an. Doktora gittim ve kese gözüküyordu. Bundan sonra söyleyeceklerim için ne olur yargılamayın sadece birilerinden ben de boyle hissettim ve şöyle oldu ya da şunu yaptım demesini istiyorum
Bir an önce ne yapacağınıza karar verin çünkü sigara içerek bebeğe, organ gelişimine zarar veriyorsunuz. İlk 12 hafta içinde organlar tamamlanıyor, ondan sonra gelişip büyüyor. Benim de arkadaşım sigarayı bırakamadı. Çocuk tek gözü küçük doğdu. Mikroftalmi teşhisi kondu. Daha bu ay 1 yaşını doldurdu 2 defa ameliyat oldu. Büyüyünce protez takılacak çocuğun gözüne. Yani küçük derken sadece dikkatli bakınca farkedilen küçüklükten bahsetmiyorum bayağı çizgi gibi sağ gözü.Öğrendiğimden beri oruç tutmuyorum ama tutsam da aynı şey aslında. Kahve ve sigara hala..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?