hamilelikte aldıgım kilolar moralimi bozuyor :(

Bundan sonra kilo alırsın ama hepsi bebeğe gider onların merak etme.
Doğumdan sonra da öyle kafanda büyüttüğün gibi olmayacak kendimden ve çevremden gördüğüm o. Zaten birkaç ayın sonunda yüzde 60-70 ini kendin uğraşmasan da vereceksin, kalan 5-10 kiloyu da verirsin

Ben 20. haftamdayım 3 aldım.

İlk 5 ayda 5 kg almıştım bende sonrasını hatırlamıyorum :))))

Emzirirken mi canım
Yok.pek emmediler benimkiler.normalde zaten istahli biriyim hemen de kilo alan biri ama hamileyken canim bisey cekmez.
Yemek yemek istemem bide hamileliklerim biraz hareketli ve bol yuruyuslu gecti hep mecburen yazada denk geldigi icin demekki yedigimide eritiyodum yururken.

Benim bulundugum cevre nedeniyle pwk yürüyemiyorum :/

Hamişim, 20. haftayı tamamladım.
Tıpkı sen gibi sigarayı bıraktım.
Üstelik günde 1 demlik çayı, 4 fincana kadar kahveyi tüketebilen biriydim, minimuma indirdim.
Yoğun çalışıyordum, işi bıraktım.
Bir risk atlattım, doktor istirahat verdi. Bu haftadan sonra günlük 10ar dakikalık yürüyüşlere başlayacağım.

Şu ana kadar 8 kilo civarı aldım.
Daha da alırım yani biliyorum çünkü pisboğaz bi hale geldim.
Doktorum "Frene bassan diyorum" diyor, "İyi de fren boşaldı doktor" diyorum.

Ömrümde ilk kez bu kiloları görüyorum.

Yapabilirsen beyaz ekmeği azalt, çok tatlı çekerse canın meyveli yoğurt yap kendine, en olmadı dondurma ye.
Tuzsuz çerezleri ye, tok tutacaktır.
Sana böyle sayıyorum ama ben ne kadar uyguluyorum tartışılır
En kötü ihtimalle bebeyi çıkarır, emzirir, kalan kilolar için de diyet +yürüyüş + pilates yaparım diyorum.

Herkes farklı dertten muzdarip bende yiyememekten kilo verdim.üzülüyorum.keşke alsam diyorum.canım benim çevremde biçok hamile duba gibi oldu hamileyken.ama şuan aynı kiloya yakın kimse yok.hatta çoğu eski halinden bile zayıf.dertlenme lütfen...

Düşünceler aynı dogumdan sonra spor +plates :)

Moralleriniz için çok teşekkür ederim insan motive oluyor :)

Yiyeceksen sağlıksız, fazla yağlı, hamurlu ve tatlı şeyler yeme
Doyamıyorsan bulgurlu şeyler ye yanında yoğurtla falan.
Bir de tüm hamilelerin canı çok tatlı çekiyor benim de çekerdi, meyveleri rondodan geçirir yoğurtla karıştırır yerdim güzel oluyor, dışarıdakiler hep katkı maddeli. Hatta kendim dondurmayı yapmıştım evde tariflerine bak mutlaka

Yürü valla, ne amaçla olursa olsun havalar çok güzelleşti, ciğerlerine taze hava dolar, pozitif enerji, moral de olur, hem hareket oluyor.
Ben 8 aylıkken bahçe işleri yapıyordum
Toprağa, çiçeğe, ağaçlara bulaşmak hem kötü elektriği atıyor hem terletiyor.

Emzirrken dikkat edersen çok tatlı yemezsen verirsin Canm ben hamileyken surekli meyve yedm.bide sabah kahvaltımu çok iyi yaptm 8 kiloyla bitirdim hamileliği oglumda zyf doğmadı çok sukur 3750 doğdu sende bundan sonra öyle yapablrsin

İnşallah canım ya insallah
Zaten keyfinden almiyosun bu kilolari dogmdan sonra verirsin o zaman süt yapsın diye onu bunu ye dicekler ama en çok su süt yapiyo bide kuru incirle dere otu sabah kahvaltıdan önce yersin kuru incir hem bağırsakların iyi çalışır hemde sutun artar

Bundan seneler önce (ki hala bazı yörelerimizde yaşanmakta) kadınlarımız tarlada, bağda bahçede çalışırken doğuruyordu. Düşünsene, kadın keçileri otlatmaya götürüyor 9 aylık karnı burnunda, 2 saat sonra sarıp sarmalamış bebesini gerdanına, kucağında çocukla geliyor. Bunlar hep yaşanmış şeyler. Anlarım yani 8 aylık bahçe işi yapmanı. :)

İşte, sürekli bi şey yiyeyim filan halleri var bende. Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum da kaçıyor arada.

66 kg ile hamile kaldım. 88 kg ile doğuma girdim. Şimdi 58 kg yim. Bence şu an bebeğinin sağlığını düşün. Doğum sonrası sağlıklı beslenmeyle zayıflarsın endişelenme.

Hayırlı olsun inşallah .Zaten doğumdan sonra bebekle uğraşmak , eşinle ilgilenmek ve işleri derken ister istemez kendiliğinden zayıflıycaksınız , emin olun zayıflıyorsunuz o zaman .

Canim hiiiç korkma bende iki hamileligimdede 25 kilo aldim yapı meselesi ama suan altmisbes kiloyum bebegine odaklan bence dogum yapinca ödemlerle falan gider biraz sonrada uygun bir diyetle yuruyle emzirmeyle falan verirsin tek konu alısma kilolara dogunca biraz caba .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…