Merak etti tatlı yiyorum dediniz ya bebeginizin cinsiyeti neben 26 haftadayım 9 kılo aldım...doktorum kızıyor...
sızler nasıl beslenıyorsunuz
bazen canım cok cekıyor ya tatlı hamur işi
sıze doktorunuzun tavsıyelerı neler paylaşalım
Slm güzel anne adayları...
Ben Nisan 2014annesiyim...
Ilk 4ay 5-6kilo zayıfladım sonra ck hızlı kilo aldım,28hafta şeker testi yapıldı,şeker çıktı,diete başladım,iyikidi diete başladım,39.hafta kızım doğdu,toplamda 8-9kilo aldım.
28hafta 11kilo almıştım diet yapınca kilo verdim.daha ck sebze yedim,tatlı kesinlikle yemedim,karbonhidrat ck az yedim(4-5)yemek kaşığı falan,ck dikkat etim.kızımda ck şükür şeker çıkmadı,3470gr doğdu kızım,ck şükür sağlıklı.benden tavsiye ck kilo almayın...ama alırsanızda kafanıza takmayın insan hayatında kac kere hamile oluyorki...
Slm canım...özel bir diet yapmadım,tatlı hic yemedim,tabağımın yarısı sebze,geri kalan et ve karbonhidrat oluyordu.ana öğün ve ara öğün arası hep 2saat oluyordu.ck su içiyordum.günde 1bardak süt yeterli.bal reçel falan hic yemedim.günde 1kaşık pekmez ictim.gün aşırı muz yedim(muz bebeği ck iyi besliyor)yemek piramitine göre beslendim.nasıl bi diyet uyguladı size yazarmısınız bende kilo almak istemeyen ama bebeğin kilo alması taraftarı olan anneyim
tatlı yiyemiyorum zaten hep ekşi hep ekşi acı kahvaltımı yapıyorum 10 gibi ara ögün yapıyorum (elma yiyorum,kepekli galeta yiyorum) 12 de 1 diyim tam buğday ekmeği ile yemek yiyorum pirinç ve beyaz ekmek kesinlikle yemiyorum çok nadir ayda bir kere tatlı (sütlü) tatlı yiyorum 1 saat arayla da galeta,ceviz , elma yiyorum 17 ,30 da akşam yemegi yiyorum hafif yemege çalışıyorum yarım dilim tam buğday ekmeği yiyorum 20 gibi meyva ama arada kaçamak yapıp kepekli ekmekle sandivic yapıp yiyorum 22 de 1 bardak kefir içip yada yoğurt yiyip yatıyorum sizce normal mi ama kilo takıntısı olan biriyim 16 haftalık hamileyim 1 kilo altım bana bu bile çok geliyor düşününSlm canım...özel bir diet yapmadım,tatlı hic yemedim,tabağımın yarısı sebze,geri kalan et ve karbonhidrat oluyordu.ana öğün ve ara öğün arası hep 2saat oluyordu.ck su içiyordum.günde 1bardak süt yeterli.bal reçel falan hic yemedim.günde 1kaşık pekmez ictim.gün aşırı muz yedim(muz bebeği ck iyi besliyor)yemek piramitine göre beslendim.
Gebelik şekeri çıkmasaydı ck kilo alırdım ve doğumdan sonra ck zor kilo verirdim.
Aaaa birde ck yürüyordum,her ara öğün arası yürüyüş yapıyordum min.30dakkika max.2-3saat yürüyordum.
Bence ck değil 1kilo.gebelikte kiloyu kafaya ck fazla takmamak lazım.sonucta bebeği düşünmek lazım.benim gebelik şekerim vardı o yüzden ck dikat etim,yani bebeğim icin dikat etim.kilo almamak icin değil.15kiloya kadar kilo almak normal,her ay minimum 1kilo almak gerekiyor bence.tatlı yiyemiyorum zaten hep ekşi hep ekşi acı kahvaltımı yapıyorum 10 gibi ara ögün yapıyorum (elma yiyorum,kepekli galeta yiyorum) 12 de 1 diyim tam buğday ekmeği ile yemek yiyorum pirinç ve beyaz ekmek kesinlikle yemiyorum çok nadir ayda bir kere tatlı (sütlü) tatlı yiyorum 1 saat arayla da galeta,ceviz , elma yiyorum 17 ,30 da akşam yemegi yiyorum hafif yemege çalışıyorum yarım dilim tam buğday ekmeği yiyorum 20 gibi meyva ama arada kaçamak yapıp kepekli ekmekle sandivic yapıp yiyorum 22 de 1 bardak kefir içip yada yoğurt yiyip yatıyorum sizce normal mi ama kilo takıntısı olan biriyim 16 haftalık hamileyim 1 kilo altım bana bu bile çok geliyor düşünün
Aynen canım...önemli olan bebişin iyi olması.ben şekerim olduğu icin dikkat etim,yani sağlıklı beslendim.kilo almamak icin yapmadım.Bende cok duzenli beslenenlerdenim ama metabolizmaylada alakali ilk 6 ay hic kilo almadim.bebegmin gelisimi de cok iyiyidi suan 30 haftayim toplamda 10 kilo aldim.fazla aburcubur yemedim hic hamur isini tadimlik aldim alacaksamda ve artik cokda kasmiyorum gecen ay bi hafta yattim bisey yiyemedigim icin bebegiminde kilo artisi.durdu ve.canimii cok sikti oyuzden sagliginizla alakali bisey yoksa cokda abartmadan herseyi yiyebilirsin en onemli sey bebeklerin gelisiimi kilo nasil olsa gidiyo cok ugrastirsada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?