- 18 Ocak 2012
- 8.282
- 3.937
- 448
- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
çok doğru biz anneler bagimliyiz çocuğa sonrada ozguvenli girişken çocuk olsun diyoruz küçükken bu bağımlılık iyi gelebilir büyüyünce çok problem oluyor aynı hatayı yaptım bende çok pişmanım şimdi çocuk ananede babannede kalmak isterdi izin vermezdim ayrı duramazdim şimdi 5 yaşında odada yalnız duramayan oğlum var başka odaya gitsem yanıma geliyor ozguvensiz kendinden küçük çocuk vursa korkup agliyo ve seneye anaokuluna gitcek inşallah ve ben kara kara düşünüyorum nasıl gitcek diye yapmayın anneler bu kadar bağımlı olmayın yoksa ilerde çok sıkıntısını cekiyosunuz inaninKonuya resmen bunu sormak icin girdim.
Allah askina yok okula kadar ayiramam falan iyilik yaptiginizi mi dusunuyosunuz.
Kendi annelik duygularinizdan korkulari olan, ozguvensiz, pısırık cocuklar yetistiriyosunuz farkinda bile degilsiniz.
Ee siz kari kocasiniz herkesin bildigi bi'cinsel hayatiniz da var. Cocuklar uyudugunda ayni odada oluyor demeyin lutfen cunku bu oda ayirmadan daha korkunç.
Konu sahibi lafim size ozel degil butun yorumlari okuyup, yazıyorum.
Valla biz ailecek yatak odasında yatıyoruz herkesin yatağı ayrı başka oda fikri hiç bana göre değil onların nefesiyle uyumaya alışmışım sanki dışarı atmışım gibi gelir yavruşarımı ancak okula başladıklarında belki ayırabilirimsen de ayırma günahhhhh küçücük
Evlendireceğimi kim söylediYaaa nasil kiyacaksiniz okul baslayinca ayirmaya gunaaaah
Bir ömür ayni odada yatin, evlendirince de herkesin yatagi ayri ayni odada onlarin nefesiyle yatarsiniz yine, kiymayin ayirmaya
Günah derken caiz değil manasında demedim kapasiteniz bunu aldıysa bilemem yazık manasında dedim sanırım hasta olan sizsiniz elbette çocuklarımı ayıracağım ama şu an bunu düşünmüyorum niye bu kadar saygısızsızsınız onu anlamadımGünahhh nedir yaaaa!!!!
Hastalıklı düsüncelerinizi böyle uluorta bir de din adıyla paylasmazsanız çok memnun oluruz !
Evlendireceğimi kim söyledi
Ikisini de 5_6 yaşına kadar koynumda yatırdım. Odalarını ayırdığım ilk akşam onlara değil bana zor geldi. Ilk akşamdan odalarına alıştılar. Ikiside kendi kararlarını veren özgüveni yüksek bireyler oldular.Yahu şu geç kalmışsınız, bağımlı olur falan diye fikirler sunanlar, bunu hangi pedagojik bilgiye dayanarak ileri sürüyorsunuz bir söyleyin de biz de aydınlanalım.
Resmen kendi rahatınız ve içinizi rahatlatmak için uydurmuşsunuz çocuğun ayrılması gerektiğini.
Yeni dönem tüm kaynaklara bakın ve pedagogları takip edin.
Çocuk istediği kadar annenin yanında kalmalıdır, ne zaman ayrılacağına kendi karar vermelidir. Bu onu bağımlı değil bağımsız yapar.
6. Ayında ayrılıp da çaresizlikten alışmış, katılaşmış çocuk meziyet değil.
Aaaa ama anneye daha kolay orası doğru.
Bir de cinsel ilişkiyi soranlar, yahu evde başka oda yok mu? Bebek uyuyunca başka odada ilişkiye giremiyor musunuz? Hep bahane bunlar.
Konu sahibi, benim de ikincisi martta geliyor inşallah. Hep beraber aynı odada yatacağız. Mühim olan benim rahatım değil, çocukların psikolojisi. Küçücük bebeleri dünyaya eziyet çeksin, çaresizliği öğrenip sussun diye getirmiyoruz.
Yahu şu geç kalmışsınız, bağımlı olur falan diye fikirler sunanlar, bunu hangi pedagojik bilgiye dayanarak ileri sürüyorsunuz bir söyleyin de biz de aydınlanalım.
Resmen kendi rahatınız ve içinizi rahatlatmak için uydurmuşsunuz çocuğun ayrılması gerektiğini.
Çocuk istediği kadar annenin yanında kalmalıdır, ne zaman ayrılacağına kendi karar vermelidir. Bu onu bağımlı değil bağımsız yapar.
Bir de cinsel ilişkiyi soranlar, yahu evde başka oda yok mu? Bebek uyuyunca başka odada ilişkiye giremiyor musunuz? Hep bahane bunlar.
Konu sahibi, benim de ikincisi martta geliyor inşallah. Hep beraber aynı odada yatacağız. Mühim olan benim rahatım değil, çocukların psikolojisi. Küçücük bebeleri dünyaya eziyet çeksin, çaresizliği öğrenip sussun diye getirmiyoruz.
Bunu savunan tek pedagog adem güneş sanırım bi tek onun adını duyuyorum bu konuyu savunan.Yahu şu geç kalmışsınız, bağımlı olur falan diye fikirler sunanlar, bunu hangi pedagojik bilgiye dayanarak ileri sürüyorsunuz bir söyleyin de biz de aydınlanalım.
Bebeğin en az 2 yaşına kadar anneyle yatma ihtiyacını anlatan güzel bir yazı.
Eki Görüntüle 1943004
Neyseki adem güneş var, yoksa ölene kadar göbek bağını kesmeyen annelere kim referans olacaktı, varolsun..
Tutturmuslar bir Adem Güneş. Kendi bağımlılıklarını dayandiracaklari bir kaynak bulmuşlar iyi ki. Hayir 2 yaşından sonra o cocuk senden ayrılır mi? Zor olur tam kavramaya başladığı yaşta. Bebekler annemle babamla yatmaliyim diye programlanmış bir sekilde doğuyor sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?