Kızına baskı yapan aile çok gördüm ama bu konuları sorun eden yobaz erkek hiç görmedim.eee çevre aynı çevre.evet eşim, sevgilim benden önce hevesini alsın, yaşayacağini yaşasın, geçmiş beni ilgilendirmez diyordu hepsi.
Haklisin acı çekiyorsun eline birşey geçmiyor.öyle kolay da değil.vajina açilsin diye verdikleri ilaç kadınları saatlerce sancıdan kıvrandırıyor.üstüne bir de ameliyat.genel anestezili.iyileşme süresi 2 hafta.sanki hemen bitiyor gidiyor gibi düşünüyoruz.sağlıkçıyım oradan biliyorum.Kürtaj daha zor değil mi.dediklerinize katılıyorum çok doğru şeyler yazmissiniz. Ben ilk doğumdan sonra ikinci çocuğuma hamile kaldım. Düşük yaptım. Bir süre bekledikten sonra duruma göre kürtaja alacaktı doktor. Bebeğime üzülmüştüm ama kürtaja gerek kalmadığı için sevinmistim. O beni çok daha fazla korkutuyor. Kurtajda genel anestezi oluyor mu bilmiyorum ama doğumda en azından genel anestezi de oluyor. Bir de sonucunda iyi bir şey beklediğin için kulfetine katlaniyorsun. Kürtaj o açıdan bana ürkütücü geliyor. İsteyerek de yapılsa istemeyerek de yapılsa.
Yooo o kadar da değil de ben nedense bu tarz olayları diğer kadınların büyüttüğü ve mesele haline getirdiği kadar büyütemiyorum.şimdi tacizleri, hatta tecavüz girişimlerini yazsam 3 sayfa dolar ama unutuyorum gidiyor be.anlamadim ben neden böyleyim ? Bana göre bir genelleme için daha fazla canlı örnek gerekli.kafam dolu bunlari düşünüp durmuyorum ki.Kaç senedir Turkiyede ve buyuk sehirlerde yasadim ferhans. Tamami senin anlattigin gibi erkeklerden oluşan bir şehir gormedim. Senin disinda kimsenin gormedigine de eminim.
Senin anlatmana göre bu ulkedeki erkekler hic bir kadini en ufak taciz etmiyor, laf atmiyor, bir kadina goz ucuyla bakan bir tane bile erkek yok ve hepsi eşim cinsellikten hevesini alsin diyormuş.
Burada acilan bekaret takintili erkek konulari, dayak, taciz vs hayal ürünü zaten. Erkeklere iftira atiyorlar.
Öyle tabiiBiz sabah akşam ilişkiye giriyoruz bizde de tık yok.herkesin imtihanı farklı.
Çok zekice itiraf ediyorumSeni asimile ettik. Yakında burada kızlar kocam kaynanamın ağzına çok bakıyor, kızlar bebeğimin kakasının rengine bakın, normal mi diye konu açacaksın. Dönüşmeye başladın bile.
Yooo o kadar da değil de ben nedense bu tarz olayları diğer kadınların büyüttüğü ve mesele haline getirdiği kadar büyütemiyorum.şimdi tacizleri, hatta tecavüz girişimlerini yazsam 3 sayfa dolar ama unutuyorum gidiyor be.anlamadim ben neden böyleyim ? Bana göre bir genelleme için daha fazla canlı örnek gerekli.
Türkiye şartlarında çoğu insan abes buluyor ama yazdıklarım doğru şeyler. Bir zamanlar direkt çocuk yapmak istemeyen kadına da aynı baskıları gösteriyordu toplum. Toplumun cehaletiBu yorum nasil beğenmedim yerine beğendim almış ağzim açık kaldı valla.ben bu tarz şeyler yazsam beğenmedim yağmuruna tutuluyordum.bu arada ferhans olarak bana bile fazla ve abes geldi bu yorum.allah allah genelde tam tersi olurdu ama
Kürtajdan önce vajina açılsın diye kadınları sancıdan kıvrandıran bir ilaç verilmiyor kiHaklisin acı çekiyorsun eline birşey geçmiyor.öyle kolay da değil.vajina açilsin diye verdikleri ilaç kadınları saatlerce sancıdan kıvrandırıyor.üstüne bir de ameliyat.genel anestezili.iyileşme süresi 2 hafta.sanki hemen bitiyor gidiyor gibi düşünüyoruz.sağlıkçıyım oradan biliyorum.
Müslüman bile değilim ama gümbür gümbür kalbi atan bir oluşuma hücre topluluğu falan demek de bana mantıklı gelmiyor açıkçası.bence siz kafanızda bu durumu zorla normalleştirme çabasına girmiş olabilir misiniz ? Eee çocuk değil ama birkaç gün beklesek çocuk olacak yani.o birkaç gün için mi canlı yerine konulmuyor ? Bence savunma mekanizması geliştirmişsiniz.ben de kürtaj oldum ama bırakın gönül rahatlığıyla bu durumu savunmayı, kendi yaptığım şeyi bile savunamıyorum.bana göre o zaman öyle düşündüm ve yaptım.doğrusu, yanlişı kendime diyebiliyorum ancak.Türkiye şartlarında çoğu insan abes buluyor ama yazdıklarım doğru şeyler. Bir zamanlar direkt çocuk yapmak istemeyen kadına da aynı baskıları gösteriyordu toplum. Toplumun cehaleti
Hastaneden hastaneye kürtaj teknikleri değişiyor sanırım.Kürtajdan önce vajina açılsın diye kadınları sancıdan kıvrandıran bir ilaç verilmiyor ki
Karnında bebeği ölen 5-6 aylık gebelerin yaşadığı durumu mu kastettiniz?
İşte senin Bi sorunun var. Taciz hele hele tecavüz girişimi unutulacak bir şey değil. Hani Bi üye için dedin ya kürtajı kendi içinde normalleştirmeye çalışıyorsun diye. Kürtaj geçmişin var ve savunma mekanizması olarak büyütülecek bir şey değilin arkasına sığınıyorsun. Bence aynı şey senin taciz tecavüz meselelerüne bakış açın için de geçerli. Belki bilinç altında hatırlamadığım belki hatırladığın Bi olaydan ötürü kendine savunma mekanizması yaratmışsın. Tecavüz abartılacak birşey değil kadınlar abartıyor aslında o kadar da kötü bir şey değil diyerek yaşadığın olaya karşı akıl sağlığını korumaya çalışıyorsun bence.Yooo o kadar da değil de ben nedense bu tarz olayları diğer kadınların büyüttüğü ve mesele haline getirdiği kadar büyütemiyorum.şimdi tacizleri, hatta tecavüz girişimlerini yazsam 3 sayfa dolar ama unutuyorum gidiyor be.anlamadim ben neden böyleyim ? Bana göre bir genelleme için daha fazla canlı örnek gerekli.kafam dolu bunlari düşünüp durmuyorum ki.
Gerekirse psikologa gidin.Bebegi aldirirsaniz ömür boyu vicdan azabı çekebilirsiniz.Merhaba,
29 yaşındayım. 10 aydır evliyim. Vajinismusum. Hamile kaldım. 9 haftaya yaklaştı.
Öğrendiğimden beri ağlıyorum. Kabullenmeyi hislerimin değişeceğini bekledim ama olmuyor. Bebek görmek bile beni irrite ediyor. Çok mutsuzum. Çok üzülüyorum bebeğe de üzülüyorum herkes ne kadar heyecanlı hevesli ama ben asla istemiyorum, isteyemiyorum. Aldırmak falan çok ürkütücü geliyor. Ama ya bu his hiç geçmezse bebeğe daha da yazık olmayacak mı ?
Hislerimi paylaştığım herkes çocuğu olmayanlar var işte çok günah vs. Tamam hepsini biliyorum anlıyorum ama inanın içimdeki hissin mutsuzluğun tarifi yok. Aldırmak için 10 haftaya kadar sürem var yasal olarak. Bir kaç günüm kaldı.
Eşim kesinlikle istemiyor aldırmayı. Ama kimse beni anlamıyor sanki bütün hayat sevincim yerle bir oldu, hayatım bitmiş gibi hissediyorum.
Aldırırsam eşimle çıkmaza girmekten korkuyorum, günaha girmekten korkuyorum, kürtaj dan korkuyorum doğumdan korkuyorum zaten birlikte bile olamadım çok kötüyüm inanılmaz bana ne tavsiye edersiniz
Bebeklerden irrite oluyorsanız neden evlendiniz peki
Ki bizzat anne sevgisi görmeden büyümüş kişiyim ben. Annem beni hiç sevmedi. Aynı şeyleri kendi çocuğuma yaşatırsam kendimi affetmem
hayır değişmiyor, açılan yer de vajina değil rahim ağzıHastaneden hastaneye kürtaj teknikleri değişiyor sanırım.
Gümbür gümbür kalbi atıyor dediğiniz hücre topluluğunun boyutu pirinç tanesi kadar. Ertesi gün hapı da yasaklansın madem nasıl olsa bekleseler büyüyecek. Bekleseler çocuk olacak diye bir argüman olabilir mi ya:) Neye savunma mekanizması geliştirecekmişim çocuk yapmayı asla düşünmeyen biriyim, kürtaj yaptırmış olan sizsiniz. Bu zararlı söylemler kürtaj yasağının önünü açar. Müslüman olmamanız bir şey ifade etmez ben de değilim, Türkiye'deki ateistlerin birçoğu kapalı kültürde yetiştiği için dini terk etseler dahi ataerkil kültür etkisinden kurtulamazlar. Birçoğu muhafazakar ateisttir. 3 yıl öncesine kadar ben de öyleydim.Müslüman bile değilim ama gümbür gümbür kalbi atan bir oluşuma hücre topluluğu falan demek de bana mantıklı gelmiyor açıkçası.bence siz kafanızda bu durumu zorla normalleştirme çabasına girmiş olabilir misiniz ? Eee çocuk değil ama birkaç gün beklesek çocuk olacak yani.o birkaç gün için mi canlı yerine konulmuyor ? Bence savunma mekanizması geliştirmişsiniz.ben de kürtaj oldum ama bırakın gönül rahatlığıyla bu durumu savunmayı, kendi yaptığım şeyi bile savunamıyorum.bana göre o zaman öyle düşündüm ve yaptım.doğrusu, yanlişı kendime diyebiliyorum ancak.
Çok detaylı düşünmekten belki de bu kadar korkuyorum. Ben mutsuz ilgisiz kalmış iyi şartlarda büyüyememiş bir çocuğun eseri olmaktan korkuyorum belki de. Birde hislerimden de bahsedeyim. Bende sanırım piskolojik bi sorun var mesela emzirmekten falan konuşulunca böyle bi kendimi o şekilde düşünemiyorum sanki ben daha çocuk yaştayım da emzirmek falan daha büyük yaşlı insanların işi. Şey var birde ömür boyu artık kafama göre hareket edemeyecek gibi düşünüyorum çünkü artık anneyim eşimi bile terk edemem artık çocuk var gibi gibiBir şey diyim mi genelde böyle ya çocuğumu sevemezsem ya ona iyi anne olamazsam diyen kadınlar en iyi anne olur. Fütursuzca doğuranlar ise doğurup doğurup terkeder sokağa salar. Ben senin kötü bi anne olacağını hiç sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?