İşte bende böyle sandım hamile kalınmaz imkansız içine girmeden olmaz sandım eşimde öyle söyledi hep zaten nasılsa olmayacak diyip rahat davrandık gerçekten bu kadar çabuk olmasına çok şaşırdım inanın 2 3 seferde oldu buNasıl hamile kaldınız vajinismusken? Ben de vajinismustum çok uzun süre. Anlamadım yani nasıl kalınıyor
Maalesef anlattıklarınızın hepsini düşündüğüm ve kimseye kendimi anlatamadığım , eşime kaç kez ağladım yalvardım aldıralım diye sadece baktı baktı sarıldı aslında içten içe halimi görünce hak veriyor ama onda da kürtaj diyince sanki çok kötü bir şey söylenmiş fikri olduğu için tamam diyemedi 9 haftaya kadar geldik. Biraz da şunu bekledim çok dua ettim lütfen hislerim geçsin artık olmuş benim kanım canım bende o heyecanlı annelerden olmak istedim gerçekten bunu anlamak zor mu başıma gelmese bende anlamaz mıydım bilmiyorum ama korkunç bir şey. Her zaman cinsellik, doğum korkularım vardı zaten paylaşacağım destek göreceğim kimse yok hani insan en çok annesine ikna olur ya annemle konuşamıyorum bu konuyu ki oda sıcak bakmadı bebek konusunda belki oda beni böyle yaptı erkendi dedi bilmiyorum çok korkuyorum karar verecek gücüm yok kafam yerinde değilDoğumdan sonra çocuğunu sevmeyen çöpe atan onu yük gören bakmayan insanlar var tabi ki. Ama onlar normal değil. Ben normal Bi kadının istemeden de hamile kalsa çocuğunu sevemeyeceğine inanmıyorum. Doğurduktan hatta ultrason da ilk kıpırdanışını gördüğünde o da olmadı karnında ilk tekmelerini hissettikten sonra annelik otomatik yükleniyor. Ne kadar hazır olmasan da sevgisi gücü kendisiyle birlikte geliyor. İstemeden 10 çocuk doğursam ben mesela 10 unu da severim çünkü benim çocuğum. Ama bu benim duygularım ben böyle hissediyorum böyle inanıyorum. Kendini sen tanıyorsun. Doğurduktan sonra kendi evladını sevmeme ihtimalin var mı. Bi daha çocuk yapacak mısın mesela. 1 sene sonra anne olmaya karar verirsen kaldırdığın için pişman olursun hep Bi acaban olur hep Bi keşken olur. Ama diyorsan uzun yıllar belki de hiç istemiyorum ve doğsa da sevemem ben Bi çocuğa kendi hayatımı adayamam o zaman durum değişir. Eğer evliliğin yolundaysa maddi sıkıntınız yoksa Bi sağlık sorunu yoksa ben doğurmandan yanayım. Vajinusmusu doğum için dert etme şimdi doktorlar ota çöpe sezaryana yönlendiriyor zaten. Hakkında hayırlısı olsun. İnşallah ne kararı alırsan al pişman olmazsın. Çünkü iki yönden de pişmanlığı ağır Bi duygu olur.
Aslında şöyle ben hamile olduğumu öğrenene kadar aman hamile kalırsam çok mutsuz olurum düşüncem yoktu. Ki şu var eşim nişanlıyken doktora gitmişti ve sperm sayısını ölçtürmüştü ve doktor ona çocuğunun olma ihtimali düşük demişti. Biz bunu biliyorduk ee zaten vajinaya giriş asla yapamıyoruz ama dışına boşalıyordu zaten olmaz diye düşündük evet çok cahilce ama ben çocuğun bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum baya uğraşmak gerek falan sandımYanlislikla olduğunu biliyorum da, bu kadar korkulariniz varken sizce de daha dikkatli olmaniz gerekmez mi? Hicbir bebek onu istemeyen bir aileyi hak etmez.
Sorunlari olan ebeveynleri de hak etmezler.
Durumunuz duzelebilir, belki sonra farklı hissedersiniz vesaire ama, bu konu şansa birakilmamaliydi.
Tabiki hicbir onlem %100 koruyucu değil. Hakkiyla korundugumuzu dusunuyorsak ve yine de nasip olduysa diyecek bir sey yok. Merak ettim eğer cevaplamak isterseniz, hangi yontemi kullanıyordunuz?
Erkek delisisin çünkü. Taciz tecavüz senin arayıp da bulamadığın şey değil mi zaten, ama unutmana şaşırdım, alnına dövme yapıp gezerdin normalde sen.Yooo o kadar da değil de ben nedense bu tarz olayları diğer kadınların büyüttüğü ve mesele haline getirdiği kadar büyütemiyorum.şimdi tacizleri, hatta tecavüz girişimlerini yazsam 3 sayfa dolar ama unutuyorum gidiyor be.anlamadim ben neden böyleyim ? Bana göre bir genelleme için daha fazla canlı örnek gerekli.kafam dolu bunlari düşünüp durmuyorum ki.
Lena9 sırf bana dislike atmak içinmi konuya giriyosun ne zaman bildirim gelse sen dislike atmışsın geriye dönüp okuyup okuyup dislike mi atıyosun istersen profilimden diğer mesajlarımıda okumayı sevdin ya onlarada at
aynı şekilde üstüne basa basa bunun benim fikrim olduğunu söylememe rağmen özellikle bazı arkadaşlar takmış da takmış canım keşke herkes kendine zıt fikirde diye linçlemek yerine saygı duymayı öğrenseBacim valla bir de hamilesin ya ben sana dunden beri cok uzuluyorum, cok yiprattin kendini burada. Herkesin kendi hayati ve kendi fikri saygi duymak bu kadar zor olmamali.
Ben bu çocuğu peygamber ilan ederim vallaAslında şöyle ben hamile olduğumu öğrenene kadar aman hamile kalırsam çok mutsuz olurum düşüncem yoktu. Ki şu var eşim nişanlıyken doktora gitmişti ve sperm sayısını ölçtürmüştü ve doktor ona çocuğunun olma ihtimali düşük demişti. Biz bunu biliyorduk ee zaten vajinaya giriş asla yapamıyoruz ama dışına boşalıyordu zaten olmaz diye düşündük evet çok cahilce ama ben çocuğun bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum baya uğraşmak gerek falan sandım
aynı şekilde üstüne basa basa bunun benim fikrim olduğunu söylememe rağmen özellikle bazı arkadaşlar takmış da takmış canım keşke herkes kendine zıt fikirde diye linçlemek yerine saygı duymayı öğrense
O sana has işte. Sen sağlıklı düşünen bir insan değilsin. Hastalıklı bir beynin var. Ondan zevk alıyorsun tacizden tecavüzden. Kalkıp da ondan kadınlarım bu konudaki fikirleri hakkında ahkam kesme. Normal bir insan sevmediği, hoşlanmadığı bir yabancının dokunuşundan hoşlanmaz. UnutmazYooo o kadar da değil de ben nedense bu tarz olayları diğer kadınların büyüttüğü ve mesele haline getirdiği kadar büyütemiyorum.şimdi tacizleri, hatta tecavüz girişimlerini yazsam 3 sayfa dolar ama unutuyorum gidiyor be.anlamadim ben neden böyleyim ? Bana göre bir genelleme için daha fazla canlı örnek gerekli.kafam dolu bunlari düşünüp durmuyorum ki.
Ben de hoşlanmıyom ama unutuyom.O sana has işte. Sen sağlıklı düşünen bir insan değilsin. Hastalıklı bir beynin var. Ondan zevk alıyorsun tacizden tecavüzden. Kalkıp da ondan kadınlarım bu konudaki fikirleri hakkında ahkam kesme. Normal bir insan sevmediği, hoşlanmadığı bir yabancının dokunuşundan hoşlanmaz. Unutmaz
yalnız sayfalarca akıl vermedim bana söylediklerini cevapladım ondan önce yorumumu yaptım tekrar yazmayı düşünmüyoken bana karşı yapılmış bir konuşma olduğu için de cevapladım evet 19 yaşında anne oldum bunda küçümsenecek bişey görmüyorum '19yaşında anne olmuş biri ' diye küçümsemeniz kalbinizi gösterir atalar boşa dememiş akıl yaşta değil başta diye evet genç yaşımda anne oldum çok güzelde baktım oğluma iyikide anne olmuşum burda sırf yasalar öyle kürtaj olan birsürü kafın var vs diye kürtajı savunmadığım için bana yapılan kimisi aşağılayıcı konuşmalar çok normal sadece benim koyduğum emoji anormal ve gerçekten sırf kendi düşüncesini kabul ettirmeye çalışılması medeniyetinizin göstergesi doğru söylüyosunuz bu zihniyete laf anlatmaya çalışmak için burda kendimi yıpratmamam gerekir19 yasinda anne olmus biri gelmis sayfalarca akil vermis, ustune goz kirpma emojileri falan komik degil icler acisi. Neyse bebegini saglikla kucagina al insallah uzme kendini buralarda.
Yooo bayılıyorsun.Ben de hoşlanmıyom ama unutuyom.
yalnız sayfalarca akıl vermedim bana söylediklerini cevapladım ondan önce yorumumu yaptım tekrar yazmayı düşünmüyoken bana karşı yapılmış bir konuşma olduğu için de cevapladım evet 19 yaşında anne oldum bunda küçümsenecek bişey görmüyorum '19yaşında anne olmuş biri ' diye küçümsemeniz kalbinizi gösterir atalar boşa dememiş akıl yaşta değil başta diye evet genç yaşımda anne oldum çok güzelde baktım oğluma iyikide anne olmuşum burda sırf yasalar öyle kürtaj olan birsürü kafın var vs diye kürtajı savunmadığım için bana yapılan kimisi aşağılayıcı konuşmalar çok normal sadece benim koyduğum emoji anormal ve gerçekten sırf kendi düşüncesini kabul ettirmeye çalışılması medeniyetinizin göstergesi doğru söylüyosunuz bu zihniyete laf anlatmaya çalışmak için burda kendimi yıpratmamam gerekir
Gayette hakkı vardır kusura bakmayın. Evet cinayettir. Hiç kürtaj gördünüz mü 9-10 haftalık? İlaçla kalp durdurulur sonra kol bacak neresi gelirse parçalanarak alınır bebek. Kadın kendi iradesi isteği dışında hamile kalıyosa evet hak diyelim senin bedenin diyelim ama kocasıyla beraber olup korunmadan bi haber insanlara hakkın diyosunuz ilk öğrendiği zaman aklı nerdeyi?Burda kürtaj üzerinden kadını kınayan hemcinslerime yazıyorum. Kürtaj belli bir zaman sınırı içinde bu ülkede yasaldır. Kalkıp da kadının yasal hakkı olan birşey üzerinden meleğine kıydın, yok bu cinayet gibi şeyler yazmaya hakkınız yok. Herkes kendi doğrularını yaşasın lütfen.
Çok detaylı düşünmekten belki de bu kadar korkuyorum. Ben mutsuz ilgisiz kalmış iyi şartlarda büyüyememiş bir çocuğun eseri olmaktan korkuyorum belki de. Birde hislerimden de bahsedeyim. Bende sanırım piskolojik bi sorun var mesela emzirmekten falan konuşulunca böyle bi kendimi o şekilde düşünemiyorum sanki ben daha çocuk yaştayım da emzirmek falan daha büyük yaşlı insanların işi. Şey var birde ömür boyu artık kafama göre hareket edemeyecek gibi düşünüyorum çünkü artık anneyim eşimi bile terk edemem artık çocuk var gibi gibi
Şöyle söyliyim 2 çocuğum var. İlkini isteyerek gayet planlayarak doğurdum. 2. Çocuğu ise kesinlikle düşünmüyordum. Hamile olduğumu öğrenince ağladım üzüldüm . Doktor hamilesin diyor aynı donukluk, kalp atışını dinletiyor neşeli neşeli ben hala sırf doktora ayıp olmasın diye gülümsüyorum o benden daha neşeli. Korkuyorum kafam karışıkMaalesef anlattıklarınızın hepsini düşündüğüm ve kimseye kendimi anlatamadığım , eşime kaç kez ağladım yalvardım aldıralım diye sadece baktı baktı sarıldı aslında içten içe halimi görünce hak veriyor ama onda da kürtaj diyince sanki çok kötü bir şey söylenmiş fikri olduğu için tamam diyemedi 9 haftaya kadar geldik. Biraz da şunu bekledim çok dua ettim lütfen hislerim geçsin artık olmuş benim kanım canım bende o heyecanlı annelerden olmak istedim gerçekten bunu anlamak zor mu başıma gelmese bende anlamaz mıydım bilmiyorum ama korkunç bir şey. Her zaman cinsellik, doğum korkularım vardı zaten paylaşacağım destek göreceğim kimse yok hani insan en çok annesine ikna olur ya annemle konuşamıyorum bu konuyu ki oda sıcak bakmadı bebek konusunda belki oda beni böyle yaptı erkendi dedi bilmiyorum çok korkuyorum karar verecek gücüm yok kafam yerinde değil
Şuan o kadar çok ağlıyorum ki çok yalnızım 1 saat sonra randevum var kürtaj için. Eşim var ama hiç beni anlamıyor ağladığımı gördükçe üf püf diyor zaman yok bebek büyüdü korkuyorum üzülüyorum günah diyorum aklımdan neler geçiyor zaten vajinismusum bide kürtaj nasıl olucam o bi taraftan. İstemiyorum ama neden istemiyorum belli değil yaşım küçük değil bir çoğuna göre geç bile ama aldırmak için gidiyorum niye yapıyorum bilmiyorumŞöyle söyliyim 2 çocuğum var. İlkini isteyerek gayet planlayarak doğurdum. 2. Çocuğu ise kesinlikle düşünmüyordum. Hamile olduğumu öğrenince ağladım üzüldüm . Doktor hamilesin diyor aynı donukluk, kalp atışını dinletiyor neşeli neşeli ben hala sırf doktora ayıp olmasın diye gülümsüyorum o benden daha neşeli. Korkuyorum kafam karışıkAma 12 hafta ultrason da bir şey oldu bebekler o haftalarda sıçrama gibi bir şey yaparlar kolları bacakları vs de oluşur bebek gibi gözükür. Öyle gördüğümde hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım. Sanki içimde neşeli neşeli zıplıyormuş oyun oynuyormuş gibi geldi. Doktor da şaşırdı niye Bu kadar ağlıyorsun diye. Velhasıl ordan çıktığımda rahatlamıştım. Hani derler ya en kötü karar kararsızlıktan iyidir diye. Ben aldırmayı düşünmüyordum ama o görüntü ile annelik modum açıldı üzülmeyi bırakıp gelen bu nimete şükrettim. Şimdi 4 aylık oldu ve abisinden sevgi olarak gram farkı yok. Bunu benzer hislerden geçtiğimizi anlatmak için yazdım. Hani diyorsun ya neden sevinemedim hiç sevinemem gibi geliyor diye şuan şaşkın ve korkuyorsun belki sen 12 haftada değil tekme atmaya başlayınca belki kucağına alınca belki ilk hastalandığında anlayacaksın ne kadar sevdiğini.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama ilk bebeğimi 25 yaşında emzirdim. Emzirmek anne olmak ile ilgili hislerin kendi annenden kaynaklanıyor olabilir ya da başka sebepten. Belki dediğin gibi annenin onayına ihtiyaç duymuşsundur. Doğuma kadar terapi alabilirsin. Ve inan ki emzirmek çok güzel Bi duygu. 2 buçuk sene emzirdikten sonra emzirmeyi kestiğimde çocuğum hiç ağlamadı ama ben ağladım onda değil ben de tramva oldu.
Endişelerinden biri çok haklı ki evet çocuk olunca kafana göre hareket edemiyorsun. Boşanma gibi Bi durumda bir değil yüz kere düşünmek zorundasın. Ama bu da hepimiz için geçerli Bi sorun. O zaman kimse anne olmamalı ya Bi gün boşanmak istersem diye. Sonuçta Bi gün boşanacağım diye evlenmedik hiç birimiz. Sorunlu Bi evliliğe çocuk doğurmak istememek farklı, şimdi mutluyum ama Bi gün sorun yaşarsam diye istememek çok farklı. Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok ki zaten. Neyse seni ikna etmeye çalışıyor gibi oldum ama hakkında hayırlısı olsun.
Neden psikolojik yardım almıyorsunuz bende bunu anlamıyorum istemiyorum neden istemiyorum belli değil diyosunuz sebepsiz yere mi yapacaksınız birde bunu. Daha sonra anne olursanız çok pişman olacaksınız doğan evlanıza bakıp bakıp daha çok ağlayacaksınız iyi düşünün.Şuan o kadar çok ağlıyorum ki çok yalnızım 1 saat sonra randevum var kürtaj için. Eşim var ama hiç beni anlamıyor ağladığımı gördükçe üf püf diyor zaman yok bebek büyüdü korkuyorum üzülüyorum günah diyorum aklımdan neler geçiyor zaten vajinismusum bide kürtaj nasıl olucam o bi taraftan. İstemiyorum ama neden istemiyorum belli değil yaşım küçük değil bir çoğuna göre geç bile ama aldırmak için gidiyorum niye yapıyorum bilmiyorum
Vazgeç bence...Şuan o kadar çok ağlıyorum ki çok yalnızım 1 saat sonra randevum var kürtaj için. Eşim var ama hiç beni anlamıyor ağladığımı gördükçe üf püf diyor zaman yok bebek büyüdü korkuyorum üzülüyorum günah diyorum aklımdan neler geçiyor zaten vajinismusum bide kürtaj nasıl olucam o bi taraftan. İstemiyorum ama neden istemiyorum belli değil yaşım küçük değil bir çoğuna göre geç bile ama aldırmak için gidiyorum niye yapıyorum bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?