Hamileyim aldırmak istiyorum

tebrik ediyorum benim söylemek istediğim tamda buydu bence insan vicdanıyla hareket ederse yanlış yapmaz

Hem de nasıl kürtaj oluyor öyle böyle değil.

İnternet dolandırıcılarının, yaşadışı iş yapan kliniklerin paraya para demediği dürüstün aç kaldığı bir sistemden bahsediyoruz.

Din/kültür farkı gözetmeksizin çoğu ülkede yasal sürelerin benzer olmasının bir nedeni var, 10 hafta ile 5 aylık bebek arasında inanılmaz gelişim farkı var ve yasalar yasaklayınca insanların erken gitme motivasyonu kayboluyor. Konu sahibine bile bu konuda kızıyoruz niye geç kaldı diye.

ne mutlu ki kanunlar sizin ya da benim görüşlerime göre yazılmıyor.

o şekilde hayatı olan bir kadın sizce eşinin karşisına geçip aldırmak iatiyorum diyebilirmi bide bu yönüyle düşünün o söylediğiniz ülke gerçeklerini gayet iyi biliyorum o ülke gerçeğini yaşayan kadınlar sesini bile çıkaramadan birsürü çocuk doğuruyo cesareti olmasa söz hakkı olmasa zaten aldırmak istiyorum bile diyemez bide böyle düşünün isterseniz ahkam kesmiyorum sadece fikrimi söylüyorum

Bunu ben de cok merak ediyorum. Millet ister dogurur, ister dogurmaz, anasi degiliz, babasi degiliz, bakip buyutecek olan biz degiliz. Bu tip konularda millet neden birbirine vaaz veriyor ben cozebilmis degilim.
konu kalbi atan bir canlı. elbette kendi kararı, kendi hayatı bunu kimse yargılamıyor ki zaten. Ama kendi hayatını yaşarken kendi kararlarıyla, başka canlıların hayatını hiçe sayamaz. Hele ki bu canlı sipariş verip beni dünyaya getirin demediyse!

katılıyorum televizyonda bas bas bağırıyolar korunmayı anlatıyolar herşeyi anlatıyolar internette de herşey var

Evet internette her şey var ama yine de toplum cahil bu konuda
Eğitimli, bilgili dediğimiz kadınlardan öyle şeyler gördüm ve duydum ki akıl almaz, bakın bir kaç örnek vereyim ;

- Dkh kısırlık ve kanser yapar
-Aylık iğneler de kısırlık ve kanser yapar
-Kondom erkeklerde yumurtalık kanserine sebep oluyor
-Korunmak günahtır
-Uzun süre korunursan istediğinde çocuk sahibi olamayabilirsin
-Spiral paslanır rahmini kaybedersin
Uzar gider bu liste.....

Sağlık ocağında kulağımla duydum, kadın hemşireye sordu doğum kontrol hapı zararlı mı diye, hemşire gözüne baka baka zararlı değil diyorlar ama bana verirlerse kullanmam dedi...

Bu haldeyiz doğum kontrolünde yani, internet her şeye çözüm olmuyor maalesef evet doğum kontrol yöntemlerinin hormon değişikliklerine sebep olduğu aşikar ama o kadar abartılı ve saçma bilgiler var ki seçemiyor bir çok insan. Evlilik öncesi sağlık kontrolü aşamasında bence bir eğitim verilmeli doktorlar tarafından ya da okullarda. Bizim toplumumuzda cinsellik derin bir tabu, vajinismus neden oluyor işte bu yüzden. Buradaki kadınlara sorun bakalım anneleri genç kız olduklarında ne kadar bir cinsel bilgilendirme yapmış, bu korkular nerelerden gelmiş. Biz herkesi kendimiz gibi düşünüyoruz bazen ama öyle değil, kocam korunmama izin vermiyor diyeni gördüm ben düşünün yani neler var ah ah...

Eşinizle birlikte olmadan nasil hamile kaldınız?? Bende vajinismus hastasıydm 1 hafta oldu yeneli. Bu hastalığı yenmemdeki en büyük etken anne olma isteğimdi. Ne güzel Allah size nasip etmiş neden istemiyorsunuz anlamadım.
Anne olmak için hastane hastane gezen bir cok kadin var. Bir bebek bir insanı nasıl bu kadar mutsuz edebilir??

Bunu ben de cok merak ediyorum. Millet ister dogurur, ister dogurmaz, anasi degiliz, babasi degiliz, bakip buyutecek olan biz degiliz. Bu tip konularda millet neden birbirine vaaz veriyor ben cozebilmis degilim.

Bence bu konuda da cok büyük bir siyah/beyaz düsünce hakim. Ama bu konular realitede öyle olmuyor. Bir cok faktör bu karari etkiliyor, ama cogu zaman kadin hemen yargilaniyor. Ve bakmayacak kisiler dogur diye baski uyguluyor. Sonra da bebegini balkondan atan annelerin haberini okuyunca "Neden kimseden yardim istemedi." Veya "bakalim derdi neydi" deniliyor

söz hakkı olduğu için mi eşinden çekiniyor? kadının bu konuda eşi tarafından insanca oturulup konuşulduğuna, "hayatım bu iki kişilik bir karar evet, ama içinde taşıyan sensin, en önemli bakımı sen vereceksin, ben isterim fakat eğer sen mutsuz olacaksan sonra da bebeğimiz olabilir, önemli olan senin duyguların" dediğine bir işaret var mı? Yok. Ee siz istediğinizi sözlü olarak getirin karşınızdaki eşiniz sizi suçlu hisettiriyorsa bu da psikolojik şiddettir. Kadın eğer aldırırsam eşimin tepkisinden korkuyorum demiş. Baskı yapılıyor şu an. İlla dövmesi mi gerek "hayır aldıramazsın" diye.

ben şuan 22 yaşındaydım genç kız olduğumda bende hiçbirley bilmiyodum 18 yaşında eşimle severek evlendim hemen hamile kaldım çok sevindim ama nasip olmadı sonra 19 yaşında oğlumu doğurdum oğlum biraz büyüyene kadar çocuk istemedik ve benim isteğim zerine eşiminde kabul etmesiyle kondomla korunduk sonradan oğlum 3 yaşına yaklaşınca tekrardan çocuk istesik korunmayı bıraktık ve şuan 22 yaşındayım konu sahibi 29 yaşında ve eşiyle korunma konusunda konuşamayacak olsa ben çocuğu aldırmak istiyorum diyemez öyle bir yaşantısı olsa hiç sesini çıkaramaz bile ben etrafımdada sırf erkek olsun diye 6. çocuğu doğuranı gördüm yargılamıyorum çünkü ne kadar kendi istiyo diye inkar edenlerde olsa ona yapılan diretmenin farkındayım ama konu sahibinin öyle bir hayatı olsa şuan eşine kürtajdan bile bahsedemezdi ben ona göre söyledim

Insan bu hergün saat saat bile fikri değişiyor.fazla ciddiye alıyoruz bence duyguları.

Bende vajinismustum 5 yıllık evliyim yine her pozisyon benim için uygun değil alttan muayene de olamıyorum mesela ama 34 yaşındayım biyolojik yaşım geçiyor. Yıllardır çocuk istiyorum 3 tane kaybım oldu biri daha 2 gün önce kaybettim korkunc bir his.
Vajinismus aşılan bir sorun terapisi var ben aldım sizde alın.
Sadece vajinismus için böyle düşünüyorsanız hata bu bir arkadaşım vajinismus hamile kaldı doğumdan sonra geçti şükür.

Bu zamana kadar hic böyle yorum yapmadım ama bizler böyle çaresiz evlat beklerken size Allah veriyorken bu nankörlüktür. Herkes anne baba olmamalı ya bu konu karşıma çıkınca bir kere daha dedim ki rabbim benim imtihanım nasıl bir imtihan ya kaç kere tüp bebek yaptırdım istemeyene hemen veriyorsun ben sana ne yaptım dedim.

Resmen bu nankörlüğünüz beni cinnete sokacak allahtan korkun ya bu ne bencillik

Bence aldırın böyle benciller ana baba olmasın

Yani kusura bakmayın da insanların yasal süre içerisinde ne yapacağı sizin vicdan muhasebenize kalmış bir durum değil! Siz 19 yaşında doğurmayı tercih etmişsiniz kimse size burada daha çocukken ne çocuğu yapıyorsun demediğine göre siz de konu sahibine vicdan yaptırmayın bir zahmet.

İşte bunu diyoruz herkesi kendiniz gibi düşünmeyin...
Eşinin tepkisinden çekindiğini yazmış zaten daha ne desin ki

Toplumun bu şekilde olduğuna katılmıyorum.o günler bence çoookkk uzaklarda kaldı.tarvması mı kalmiş 30 yaşında kazık kadar kadın.travmalarına rağmen doğru yaşamayı öğrensin bir zahmet.sanki hepimiz paşa çocuğuyuz.ne hayatlar yaşanıyor ona gelene kadar.siz de iyice saf salak, köyünden dışarı çıkmamış, cahil kadın yaptınız konu sahibini.bu mantıkla katilleri bile aklayabiliriz.

Her şey bir yana eşiniz demedi mi içeri boşaldım diye ertesi gün hapı kullanırdınız.

Hayır demeyip kendi olsun diye uğraştıysa ben istiyorum deme hakkı yok. Sizin fikrinizi sormayan adamı baba yapmamak lazım ama bu kararı biz değil siz vereceksiniz.

Ben hice saysin demiyorum ki. Uye gelmis korunmayi sormuyor bize. Olan olmus artik ve ben bebegi aldirirsam esimle aram bozulacak diye korkuyorum diyor. Bu psikolojide bir kadina biri gelmis bebekleri sevmiyormusun demis, oteki gelmis gunah demis. Kimse gunah sevap memuru degil, kimse o cocuga analik babalik yapmayacak ama fikir sunmaktan geri kalmiyorlar. Uye gelmis yardim istiyor ki bizim yardimci olabilecegimiz durum yok ortada ama herkes korunmayi ve gunahi ogretmek derdinde. Ben kimseye boylesine rahat cocugunu aldir ya da aldirma diyemiyorum cunku boyle bir hakki kendimde gormuyorum, bu hakki kendinde gorenlere cok sasiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…