tebrik ediyorum benim söylemek istediğim tamda buydu bence insan vicdanıyla hareket ederse yanlış yapmazAldırmayın lütfen bu yazımı okuyun Rica ediyorum. Ben de vajinismüstüm. Şöyle düşündük. Bir defa zorlayarak yaparsak artık arkası gelir. Evlendikten 3 hafta sonra bayağı zorlayarak yaptık. Korunmak aklımıza gelmedi. Zaten yapamıyorduk ben itiyordum aşırı korkuyordum. Kızlık zarım bozuldu. Üstelik hamile kaldım. Hiç hazır değildim çocuk için. Bir sene düşünmüyordum. Hem vajinismüs meselesi hem de evliliği biraz yaşamak adına. Yine de Rabbimin bir bildiği vardır dedim. Vajinismüsü yine yenemedim. Bir buçuk sene beraber olamadık. Sonrasında olduk çok şükür. Rahat hamilelik geçirdim. Sonrasında sezeryan, emzirme sorunları, çocuğun gaz sorunları falan yıprandık ilk 6 ay. Ama sonra bebek büyüdükçe ona o kadar bağlandım ki. Gülüşü hareketleri. Yok böyle bir şey. Tam bir mucize gibi. Hele anne demeye başladıktan sonra. Gelip arada sarıldıktan sonra ondan önce bu sevgiyi tatmadan nasıl yaşamışım dedim. Zorlukları elbette çok. Ama emin olun bütün zorluğuna rağmen iyi ki var iyi ki Allah bana vermiş çocuğumu diyor insan. Üstelik annemi kaybettim oğlum 6 aylıktı. Onun sevgisiyle ayakta kaldım. Teselli buldum. Yoksa hiç kaldıramazdım bu psikolojiyi. Yani demem o ki Allah bu çocuğu size verdiyse ne hiknetler gizlidir bilemezsiniz. Sabredin görün sonucunu. Hem aldırırsanız sürekli rüyalarınıza girer. Vicdan azabı çekersiniz ömür boyu. Bir can ın yaşam hakkını elinden alıyorsunuz. Bir kez daha düşünün
Kürtajı yasaklayan ülkelerde kürtaj yok sanıyorlar daha beter parası olan yurtdışına kürtaj olmayan çıkıyor maddi yetersizliği olan da merdivenaltı yerlerde kendi canı pahasına bu işlemi görüyor çok yazık.
Kürtaj anne baba için de büyük travma bence.Sperm hareketli, girise bosalsa dahi hamile kalma ihtimali var. O ihtimal burada devreye girmis :/
Doğanın kanunu bu.ve yapılan eylemin kadının işine karışacak kadar söz sahibi yapmadığını düşünüyorum.dış kapının dış mandalı resmen.o kadar önemsiz görüyorum bir çocuktaki erkeğin payini.
o şekilde hayatı olan bir kadın sizce eşinin karşisına geçip aldırmak iatiyorum diyebilirmi bide bu yönüyle düşünün o söylediğiniz ülke gerçeklerini gayet iyi biliyorum o ülke gerçeğini yaşayan kadınlar sesini bile çıkaramadan birsürü çocuk doğuruyo cesareti olmasa söz hakkı olmasa zaten aldırmak istiyorum bile diyemez bide böyle düşünün isterseniz ahkam kesmiyorum sadece fikrimi söylüyorumülke gerçeklerinden ne kadar uzaksınız.. isterseniz gidip forumun cinsellik bölümüne bir göz atın, siz tüm evliliklerde tüm cinselliğin kadının onayına ve televizyon izlemesine bağlı olduğunu düşünüyorsanız o sizin yanılgınız. çoğu evlilikte cinsel şiddet var onu geçtim, eşinin haplarını saklayan, prezervatif takmam bir şey olmaz diyen eşler var? siz türk kadınlarının evlilik hayatında elde edemediği kişisel saygıyı yatakta elde edebileceğine inanıyorsanız baya körsünüz. Vajinismus ve geçmiş cinsel hayatı olmayan bir kadından bahsediyoruz, kocasına sordunuz mu "ee sen adam korunma yöntemi ne seçtin?" diye.. türk kadınlarının büyük bir bölümü cinselliği bilmeyi bırak bir de üzerine bilseler bile yatakta bilmemeleri gerektiği üzerine baskılanan insanlardan oluşuyor.. Kaçının söz hakkı var? konu sahibi vajinusmus olduğuna göre belli ki bu konularda bir eğitimi, desteği yok aksine korkuları, belki de geçmişinde taciz öyküleri var. Bilemezsiniz ama anca gelip ahkam kesiyorsunuz.Çok ilginç ya.
konu kalbi atan bir canlı. elbette kendi kararı, kendi hayatı bunu kimse yargılamıyor ki zaten. Ama kendi hayatını yaşarken kendi kararlarıyla, başka canlıların hayatını hiçe sayamaz. Hele ki bu canlı sipariş verip beni dünyaya getirin demediyse!Bunu ben de cok merak ediyorum. Millet ister dogurur, ister dogurmaz, anasi degiliz, babasi degiliz, bakip buyutecek olan biz degiliz. Bu tip konularda millet neden birbirine vaaz veriyor ben cozebilmis degilim.
katılıyorum televizyonda bas bas bağırıyolar korunmayı anlatıyolar herşeyi anlatıyolar internette de herşey var
Eşinizle birlikte olmadan nasil hamile kaldınız?? Bende vajinismus hastasıydm 1 hafta oldu yeneli. Bu hastalığı yenmemdeki en büyük etken anne olma isteğimdi. Ne güzel Allah size nasip etmiş neden istemiyorsunuz anlamadım.Merhaba,
29 yaşındayım. 10 aydır evliyim. Vajinismusum. Hamile kaldım. 9 haftaya yaklaştı.
Öğrendiğimden beri ağlıyorum. Kabullenmeyi hislerimin değişeceğini bekledim ama olmuyor. Bebek görmek bile beni irrite ediyor. Çok mutsuzum. Çok üzülüyorum bebeğe de üzülüyorum herkes ne kadar heyecanlı hevesli ama ben asla istemiyorum, isteyemiyorum. Aldırmak falan çok ürkütücü geliyor. Ama ya bu his hiç geçmezse bebeğe daha da yazık olmayacak mı ?
Hislerimi paylaştığım herkes çocuğu olmayanlar var işte çok günah vs. Tamam hepsini biliyorum anlıyorum ama inanın içimdeki hissin mutsuzluğun tarifi yok. Aldırmak için 10 haftaya kadar sürem var yasal olarak. Bir kaç günüm kaldı.
Eşim kesinlikle istemiyor aldırmayı. Ama kimse beni anlamıyor sanki bütün hayat sevincim yerle bir oldu, hayatım bitmiş gibi hissediyorum.
Aldırırsam eşimle çıkmaza girmekten korkuyorum, günaha girmekten korkuyorum, kürtaj dan korkuyorum doğumdan korkuyorum zaten birlikte bile olamadım çok kötüyüm inanılmaz bana ne tavsiye edersiniz
Korunmayı geç, arkadaş ilişkiye girmeyi bile öğrenemeden hamile kalmış
Bunu ben de cok merak ediyorum. Millet ister dogurur, ister dogurmaz, anasi degiliz, babasi degiliz, bakip buyutecek olan biz degiliz. Bu tip konularda millet neden birbirine vaaz veriyor ben cozebilmis degilim.
söz hakkı olduğu için mi eşinden çekiniyor? kadının bu konuda eşi tarafından insanca oturulup konuşulduğuna, "hayatım bu iki kişilik bir karar evet, ama içinde taşıyan sensin, en önemli bakımı sen vereceksin, ben isterim fakat eğer sen mutsuz olacaksan sonra da bebeğimiz olabilir, önemli olan senin duyguların" dediğine bir işaret var mı? Yok. Ee siz istediğinizi sözlü olarak getirin karşınızdaki eşiniz sizi suçlu hisettiriyorsa bu da psikolojik şiddettir. Kadın eğer aldırırsam eşimin tepkisinden korkuyorum demiş. Baskı yapılıyor şu an. İlla dövmesi mi gerek "hayır aldıramazsın" diye.o şekilde hayatı olan bir kadın sizce eşinin karşisına geçip aldırmak iatiyorum diyebilirmi bide bu yönüyle düşünün o söylediğiniz ülke gerçeklerini gayet iyi biliyorum o ülke gerçeğini yaşayan kadınlar sesini bile çıkaramadan birsürü çocuk doğuruyo cesareti olmasa söz hakkı olmasa zaten aldırmak istiyorum bile diyemez bide böyle düşünün isterseniz ahkam kesmiyorum sadece fikrimi söylüyorum
ben şuan 22 yaşındaydım genç kız olduğumda bende hiçbirley bilmiyodum 18 yaşında eşimle severek evlendim hemen hamile kaldım çok sevindim ama nasip olmadı sonra 19 yaşında oğlumu doğurdum oğlum biraz büyüyene kadar çocuk istemedik ve benim isteğim zerine eşiminde kabul etmesiyle kondomla korunduk sonradan oğlum 3 yaşına yaklaşınca tekrardan çocuk istesik korunmayı bıraktık ve şuan 22 yaşındayım konu sahibi 29 yaşında ve eşiyle korunma konusunda konuşamayacak olsa ben çocuğu aldırmak istiyorum diyemez öyle bir yaşantısı olsa hiç sesini çıkaramaz bile ben etrafımdada sırf erkek olsun diye 6. çocuğu doğuranı gördüm yargılamıyorum çünkü ne kadar kendi istiyo diye inkar edenlerde olsa ona yapılan diretmenin farkındayım ama konu sahibinin öyle bir hayatı olsa şuan eşine kürtajdan bile bahsedemezdi ben ona göre söyledimEvet internette her şey var ama yine de toplum cahil bu konuda
Eğitimli, bilgili dediğimiz kadınlardan öyle şeyler gördüm ve duydum ki akıl almaz, bakın bir kaç örnek vereyim ;
- Dkh kısırlık ve kanser yapar
-Aylık iğneler de kısırlık ve kanser yapar
-Kondom erkeklerde yumurtalık kanserine sebep oluyor
-Korunmak günahtır
-Uzun süre korunursan istediğinde çocuk sahibi olamayabilirsin
-Spiral paslanır rahmini kaybedersin
Uzar gider bu liste.....
Sağlık ocağında kulağımla duydum, kadın hemşireye sordu doğum kontrol hapı zararlı mı diye, hemşire gözüne baka baka zararlı değil diyorlar ama bana verirlerse kullanmam dedi...
Bu haldeyiz doğum kontrolünde yani, internet her şeye çözüm olmuyor maalesef evet doğum kontrol yöntemlerinin hormon değişikliklerine sebep olduğu aşikar ama o kadar abartılı ve saçma bilgiler var ki seçemiyor bir çok insan. Evlilik öncesi sağlık kontrolü aşamasında bence bir eğitim verilmeli doktorlar tarafından ya da okullarda. Bizim toplumumuzda cinsellik derin bir tabu, vajinismus neden oluyor işte bu yüzden. Buradaki kadınlara sorun bakalım anneleri genç kız olduklarında ne kadar bir cinsel bilgilendirme yapmış, bu korkular nerelerden gelmiş. Biz herkesi kendimiz gibi düşünüyoruz bazen ama öyle değil, kocam korunmama izin vermiyor diyeni gördüm ben düşünün yani neler var ah ah...
Insan bu hergün saat saat bile fikri değişiyor.fazla ciddiye alıyoruz bence duyguları.H Helinsma konu sahibi eğer çocuğu aldırmazsanız bundan 3 -4 ay sonra tekrar fikrinizi almak isterim açıkçası çünkü bence hissettiğiniz anda artık aynı fikirde olmayacağınızı düşünüyorum ve hissediyorum ben burda fikrimi söyledim sadece bana göre yanlış şuanki korkularınızla duygusal halinizle hareket edip aldırısanız sizinde sonradan pişman olacağınızı düşünüyorum bu benim fikrim hanımefendiler ne kadar linçleselerde aynı şekilde düşünüyorum bence sizde iyi düşünün sadece eşinizi değil bebeğinizide düşünün öyle karar verin
Bende vajinismustum 5 yıllık evliyim yine her pozisyon benim için uygun değil alttan muayene de olamıyorum mesela ama 34 yaşındayım biyolojik yaşım geçiyor. Yıllardır çocuk istiyorum 3 tane kaybım oldu biri daha 2 gün önce kaybettim korkunc bir his.Merhaba,
29 yaşındayım. 10 aydır evliyim. Vajinismusum. Hamile kaldım. 9 haftaya yaklaştı.
Öğrendiğimden beri ağlıyorum. Kabullenmeyi hislerimin değişeceğini bekledim ama olmuyor. Bebek görmek bile beni irrite ediyor. Çok mutsuzum. Çok üzülüyorum bebeğe de üzülüyorum herkes ne kadar heyecanlı hevesli ama ben asla istemiyorum, isteyemiyorum. Aldırmak falan çok ürkütücü geliyor. Ama ya bu his hiç geçmezse bebeğe daha da yazık olmayacak mı ?
Hislerimi paylaştığım herkes çocuğu olmayanlar var işte çok günah vs. Tamam hepsini biliyorum anlıyorum ama inanın içimdeki hissin mutsuzluğun tarifi yok. Aldırmak için 10 haftaya kadar sürem var yasal olarak. Bir kaç günüm kaldı.
Eşim kesinlikle istemiyor aldırmayı. Ama kimse beni anlamıyor sanki bütün hayat sevincim yerle bir oldu, hayatım bitmiş gibi hissediyorum.
Aldırırsam eşimle çıkmaza girmekten korkuyorum, günaha girmekten korkuyorum, kürtaj dan korkuyorum doğumdan korkuyorum zaten birlikte bile olamadım çok kötüyüm inanılmaz bana ne tavsiye edersiniz
Yani kusura bakmayın da insanların yasal süre içerisinde ne yapacağı sizin vicdan muhasebenize kalmış bir durum değil! Siz 19 yaşında doğurmayı tercih etmişsiniz kimse size burada daha çocukken ne çocuğu yapıyorsun demediğine göre siz de konu sahibine vicdan yaptırmayın bir zahmet.alfırmaya gelince kadının yasal hakkı ama babasından habersiz yasal olmayan şekilde aldırmaya gelince gözünü karartmış çocuk istemeyen insanlar için çeşit çeşit korunma yöntemleri var iğnesi var hapı var daha birsürü yöntem var o kadar gözünü karartmaya gerek yok zaten farkındaysanız ben yasal değil demedim bana göre yanlış olduğunu belirttim yasaları gayet iyi biliyorum ama bana göre yasalarda doğru olan herşey doğru olmak zorunda değil ve bana göre o bebekle dünyaya gelmiş bir bebeğin hiçbir farkı yok o yüzden elalemin sadece annesi tarafından istenmeyen cinselliğini giderirken yeterince önlem alınmadığı için olmuş ve istenmediği için yaşamasına izin verilmeyen bir bebeğe kıymaması için fikrimi yazmak istedim
ben şuan 22 yaşındaydım genç kız olduğumda bende hiçbirley bilmiyodum 18 yaşında eşimle severek evlendim hemen hamile kaldım çok sevindim ama nasip olmadı sonra 19 yaşında oğlumu doğurdum oğlum biraz büyüyene kadar çocuk istemedik ve benim isteğim zerine eşiminde kabul etmesiyle kondomla korunduk sonradan oğlum 3 yaşına yaklaşınca tekrardan çocuk istesik korunmayı bıraktık ve şuan 22 yaşındayım konu sahibi 29 yaşında ve eşiyle korunma konusunda konuşamayacak olsa ben çocuğu aldırmak istiyorum diyemez öyle bir yaşantısı olsa hiç sesini çıkaramaz bile ben etrafımdada sırf erkek olsun diye 6. çocuğu doğuranı gördüm yargılamıyorum çünkü ne kadar kendi istiyo diye inkar edenlerde olsa ona yapılan diretmenin farkındayım ama konu sahibinin öyle bir hayatı olsa şuan eşine kürtajdan bile bahsedemezdi ben ona göre söyledim
Toplumun bu şekilde olduğuna katılmıyorum.o günler bence çoookkk uzaklarda kaldı.tarvması mı kalmiş 30 yaşında kazık kadar kadın.travmalarına rağmen doğru yaşamayı öğrensin bir zahmet.sanki hepimiz paşa çocuğuyuz.ne hayatlar yaşanıyor ona gelene kadar.siz de iyice saf salak, köyünden dışarı çıkmamış, cahil kadın yaptınız konu sahibini.bu mantıkla katilleri bile aklayabiliriz.ülke gerçeklerinden ne kadar uzaksınız.. isterseniz gidip forumun cinsellik bölümüne bir göz atın, siz tüm evliliklerde tüm cinselliğin kadının onayına ve televizyon izlemesine bağlı olduğunu düşünüyorsanız o sizin yanılgınız. çoğu evlilikte cinsel şiddet var onu geçtim, eşinin haplarını saklayan, prezervatif takmam bir şey olmaz diyen eşler var? siz türk kadınlarının evlilik hayatında elde edemediği kişisel saygıyı yatakta elde edebileceğine inanıyorsanız baya körsünüz. Vajinismus ve geçmiş cinsel hayatı olmayan bir kadından bahsediyoruz, kocasına sordunuz mu "ee sen adam korunma yöntemi ne seçtin?" diye.. türk kadınlarının büyük bir bölümü cinselliği bilmeyi bırak bir de üzerine bilseler bile yatakta bilmemeleri gerektiği üzerine baskılanan insanlardan oluşuyor.. Kaçının söz hakkı var? konu sahibi vajinusmus olduğuna göre belli ki bu konularda bir eğitimi, desteği yok aksine korkuları, belki de geçmişinde taciz öyküleri var. Bilemezsiniz ama anca gelip ahkam kesiyorsunuz.Çok ilginç ya.
Insan bu hergün saat saat bile fikri değişiyor.fazla ciddiye alıyoruz bence duyguları.
konu kalbi atan bir canlı. elbette kendi kararı, kendi hayatı bunu kimse yargılamıyor ki zaten. Ama kendi hayatını yaşarken kendi kararlarıyla, başka canlıların hayatını hiçe sayamaz. Hele ki bu canlı sipariş verip beni dünyaya getirin demediyse!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?