ee birine vicdan yükü taşıtacaksanız tüm senaryoları göz önüne almanız gerekir.Niye bu kadar senaryo yazdiniz kadın adam gibi bilgi vermemiş ki.
başkalarını bilmem ama ben öyle olamıyorum oğluma imkansızlıktan yapamadıklarımı şimdi kızıma yapınca bile kötü oluyorum daha çok sevmeye ilgi göstermeye çalışıyorum en basitindenHerkesin vicdanı bir çalışmıyor ki.ertesi gün hiçbirşey olmamiş gibi devam edenler de var.
bir ihtimalden bahsediyosunuz ve sırf o ihrimal var diye çocuğun hayatını sonlandırmak BANA yanlış geliyoolmaz çünkü ebeveynlik iki kişinin de rızasıyla yapılır. Tersi durumda adam istemiyorsa hamile kalarak onu da babalığa zorlayamazsın. O halde iki ebeveynden birinin istemediği bir çocuğu sırf biri istiyor diye dünyaya getirmek o çocuğa da psikolojik şiddettir. Çocuğun hayalleri ne olacak peki anne/baba tarafından istenmediğini/ keşke olmasaydın hissinin yaşandığını görünce? Çocuk için vicdanınız yok sanırım, madem doğmuş çeksin diyorsunuz..
emin olun yine aynı düşünürdüm çünkü o bebeğin hiçbir suçu yok19 yaşında tecavüze uğrayıp zorla evlendirilip hamile kalsaydınız bebeğin yaşam hakkı hakkında ne düşünürdünüz peki?
farkındaysanız bana söylediklerine karşı cevaplar yazdım günahı konusunda zaten eleştirmedim o kişinin kendi inancıdır ilk mesajımda yorumumu yaptım bana göre aldırmaması gerektiğini doğru bulmadığımı sebepleriyle söyledim bana karşı yapılan yorumları cevapladım konu sahibini darlama amaçlı bişey yazmadım ayıplık bişey yok söylediklerimde herkes gibi bende kendi doğrularımı savundumÖnceki yorumlarınızı da okudum. Bunlara istinaden söylüyorum. Günahı da vicdanı da konu sahibine ve eşine kalmış. Sizden sadece tavsiye istiyor. Vicdan muhasebemi yapın demiyor. Bu konuda fikriniz yoksa zikriniz de olmasın bi zahmet. Ayıp çünkü bu darlamalarınız.
Tabi ki herkes kendi doğrularını yaşasın, ama bu millet bir zahmet korunmayı da öğrensin. Zoraki durumlar dışında keyfi kürtajı normalleştirme çabasını anlamıyorum kusura bakmayın. Yasal olması doğru olduğu anlamına gelmiyor ayrıca.Burda kürtaj üzerinden kadını kınayan hemcinslerime yazıyorum. Kürtaj belli bir zaman sınırı içinde bu ülkede yasaldır. Kalkıp da kadının yasal hakkı olan birşey üzerinden meleğine kıydın, yok bu cinayet gibi şeyler yazmaya hakkınız yok. Herkes kendi doğrularını yaşasın lütfen.
başkalarını bilmem ama ben öyle olamıyorum oğluma imkansızlıktan yapamadıklarımı şimdi kızıma yapınca bile kötü oluyorum daha çok sevmeye ilgi göstermeye çalışıyorum en basitinden
bir ihtimalden bahsediyosunuz ve sırf o ihrimal var diye çocuğun hayatını sonlandırmak BANA yanlış geliyo
emin olun yine aynı düşünürdüm çünkü o bebeğin hiçbir suçu yok
farkındaysanız bana söylediklerine karşı cevaplar yazdım günahı konusunda zaten eleştirmedim o kişinin kendi inancıdır ilk mesajımda yorumumu yaptım bana göre aldırmaması gerektiğini doğru bulmadığımı sebepleriyle söyledim bana karşı yapılan yorumları cevapladım konu sahibini darlama amaçlı bişey yazmadım ayıplık bişey yok söylediklerimde herkes gibi bende kendi doğrularımı savundu
Okudun mu sen ? Herhangi bir mesleğin filan var mı ?başkalarını bilmem ama ben öyle olamıyorum oğluma imkansızlıktan yapamadıklarımı şimdi kızıma yapınca bile kötü oluyorum daha çok sevmeye ilgi göstermeye çalışıyorum en basitinden
bir ihtimalden bahsediyosunuz ve sırf o ihrimal var diye çocuğun hayatını sonlandırmak BANA yanlış geliyo
farkındaysanız bana söylediklerine karşı cevaplar yazdım günahı konusunda zaten eleştirmedim o kişinin kendi inancıdır ilk mesajımda yorumumu yaptım bana göre aldırmaması gerektiğini doğru bulmadığımı sebepleriyle söyledim bana karşı yapılan yorumları cevapladım konu sahibini darlama amaçlı bişey yazmadım ayıplık bişey yok söylediklerimde herkes gibi bende kendi doğrularımı savundum
o halde çocuk olmadan ikiside tedbir almalı o çocuk olup kalbi atıyoken isteyip istemediklerine karar vermeleri değiliki kişilik bir korunma aktivitesinde (iki kişi de sorumlu istenmeyen gebelikten) bir eşin eğer istemezsem benden soğur diye endişe etmesi ve karşı tarafında bu endişeyi gidermemesi de baskıdır. Zorla anne/baba olmazsam evliliğim biter diye düşünmek sağlıklı bir evliliğin göstergesi olamaz.
tamda bunu söylüyorumBunca korkusu olan biri neden korunmaz? NEDEN KO-RUN-MAZ?
o bebeklerinde bana göre yaşam hakkı var çünkü onların bi suçu yoko bebeklerin yaşam hakkı yok bu anne istemiyor diye? belki babası (tecavüzcü) istiyor?
beni linçlemek içinNiye bu kadar senaryo yazdiniz kadın adam gibi bilgi vermemiş ki.
bence çarpıtmıyorum o çocuk günahsız ve onun hiçbir suçu yok babasının suçunu o bebeğe kesmezdim kimse kabul etmese bile kendi çabalarımla çocuğuma tutunarak hayatıma devam ederdim bence çok öyle yapan kadın vardırBen sizin söylediklerinize katılıyorum zaten yanlış anlaşılma olmasın. Ben yazdığınız kişi için çarpıtır kendine gelince demek istedim.
bu senaryolardan biride anne bebeğini hissetmeye başlayınca ona bağlanır ve iyiyki alfırmamışım der sizlerin düşünmek istemediği senaryoee birine vicdan yükü taşıtacaksanız tüm senaryoları göz önüne almanız gerekir.
katılıyorumTabi ki herkes kendi doğrularını yaşasın, ama bu millet bir zahmet korunmayı da öğrensin. Zoraki durumlar dışında keyfi kürtajı normalleştirme çabasını anlamıyorum kusura bakmayın. Yasal olması doğru olduğu anlamına gelmiyor ayrıca.
Vajinismus çok ama erkeklerimizin o kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum.ana, baba baskisi yuzünden vajinismus oluyorlar, erkeklerin suçu ne ?
hanımefendi eğer 19 yaşında tecavüzden hamile kalsanda doğururmuydun dedi ve bende babasının suçunu çocuğa kesmicemi söyledim herkes böyle yapmak zorunda demedimTecavüzden hamile kalan kadın bile doğursun, çünkü bebeğin suçu yok demek sanırım o halde istenmediği hamileliğe ve yaşam boyu maruz kalınacak travmalara sahip olan "kadın"ın suçu var. Neyse, yaşamadığınız konular hakkında atıp tutmak sanırım gerçekten kolay sizin için. Kolaylıklar diliyorum.
linçleyecek bumu kaldı şimdide evet adalet meslek okudumOkudun mu sen ? Herhangi bir mesleğin filan var mı ?
kendimle ilgili sordu hanımefendi 19 yaşında doğurduğumu duyunca tecavüzden olsaydı dedi bende ben bebeğin suçu yok doğururdum dedim çünkü burda suçlu olan tecavüzcüdür bebek değil
Tecavüze uğrayan kadın da doğursun çünkü bebeğin suçu yok, kadın suçlu tecavüze uğramasaymış o da!!! Nasıl bir kafa yapınız var korkunç, korkunç, iyi ki yasalar bizi koruyor bu hastalıklı kafa yapısından.
işinize geldiği gibi saptırmayı çok iyi biliyosunuz o halde tecavüzden çocuk sahibi olup aldırmayan kadınlar kabul ettiği kıyamadığı için suçlumu ? ben içimdeki cana hiçbir şartta kıyamazdım burdan linçleyecekseniz buyrun siz bilirsiniz bu benim fikrim konunun sırf beni linçlemek için tecavüze çekilmesi muhteşem gerçekten konu sahibi evli ve korunmadığı için hamile kalmışEymen01 Tecavüzcünüzün çocuğunu bile doğurmayı kabul edebilmeniz benim kafamı kopartıyor gerçekten. Bebekler suçlu da demiyoruz. Ben de hamileyim ama psikolojik olarak bunu istiyorum ve ona yeterince bakıp ilgilenebileceğime inanıyorum. Böyle düşünmeseydim zaten aldırır, istemezdim. Neyse, Umarım başınıza gelmez de büyük sözlerinizle terbiye olmazsınız hayatta. Hayırlı günler dilerim size.
ben kendimle ilgili söyledim ben kıyamazdım sizce çocuğun suçu varmı pekiYukarıda çocuğun suçu yok tarzı yorumlar yapılmış. İyi ki hukuk devletinde yaşıyoruz da kendimizi insanların inançlarının ve bencelerinin pençesinde bulmuyoruz kendimizle ilgili kararları verirken. Çocuğun suçu yok kürtaj olmasın diye bir düşünce yapısı olabilir mi? Bu geçici bir durum değil hayat boyu sorumluluğunu alacağınız bir can. Başka hayatları da etkileyecek olan koskoca bir hayat. Nasıl bu kadar sığ düşünülebilir.
Ne alaka? Kadın tecavüze uğrasaydım ve hamile kalsaydım gene de doğururdum diyor.kadın suçlu tecavüze uğramasaymış o da
bu şekilde çocuk doğurup büyüten biçok kadın varNe alaka? Kadın tecavüze uğrasaydım ve hamile kalsaydım gene de doğururdum diyor.
Tecavüze uğrayıp hamile kalanlar doğursun demiyor ki
Hanımefendi sizin deyiminizle korunarak da sürekli çocuk öldürüyoruz o zaman. Spermler de canlı? Çocuğun suçu var mı ne demek bir embriyodan bahsediyoruz. Tecavüzcünün çocuğunu yazık diye doğurmak ne demek yahu. Çocuk doğunca nasıl açıklayacaksın babasını? Babasız büyümesinin verdiği yük ne olacak çocuğa? Arkasından p.ç diye bağırdıkları zamanda iyi ki doğurdum yazık embriyoya mı diyeceksin? Lütfen azıcık mantık ya. Oyuncak bebek değil evcil hayvan değil. İNSANben kendimle ilgili söyledim ben kıyamazdım sizce çocuğun suçu varmı peki
Evet biliyorum. Bide normalde bebek annenindir diye savunanlar burda tecavüzcünün çocuğu!!! Diye bahsediyorlar. Sanki bebek tiksinilecek bir şey yapmış gibibu şekilde çocuk doğurup büyüten biçok kadın var
Konuyu saptırmayın. Adet olan kadınlarda mı çocuğunu öldürüyor? Spermle embriyoyu bir tutmak nası bi mantık?Hanımefendi sizin deyiminizle korunarak da sürekli çocuk öldürüyoruz o zaman. Spermler de canlı? Çocuğun suçu var mı ne demek bir embriyodan bahsediyoruz. Tecavüzcünün çocuğunu yazık diye doğurmak ne demek yahu. Çocuk doğunca nasıl açıklayacaksın babasını? Babasız büyümesinin verdiği yük ne olacak çocuğa? Arkasından p.ç diye bağırdıkları zamanda iyi ki doğurdum yazık embriyoya mı diyeceksin? Lütfen azıcık mantık ya. Oyuncak bebek değil evcil hayvan değil. İNSAN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?