o erkeğinde çocuğu ve kadın nasıl ben aldırmak istiyorum diyosa oda ben istemiyorum diyebilir ve kadın dinlemeyip sadece kendi bildiğini yaptığı için araları bozulabilir o halde kadının hayır aldırmak istiyorum diye diretmeside erkeğe karşi psikolojik şiddet olmazmı kim bilir eşinin bu düşüncesini bilmiyoken çocuğuyla ne hayaller kurmuştur hamileliği öğrenincesöz hakkı olduğu için mi eşinden çekiniyor? kadının bu konuda eşi tarafından insanca oturulup konuşulduğuna, "hayatım bu iki kişilik bir karar evet, ama içinde taşıyan sensin, en önemli bakımı sen vereceksin, ben isterim fakat eğer sen mutsuz olacaksan sonra da bebeğimiz olabilir, önemli olan senin duyguların" dediğine bir işaret var mı? Yok. Ee siz istediğinizi sözlü olarak getirin karşınızdaki eşiniz sizi suçlu hisettiriyorsa bu da psikolojik şiddettir. Kadın eğer aldırırsam eşimin tepkisinden korkuyorum demiş. Baskı yapılıyor şu an. İlla dövmesi mi gerek "hayır aldıramazsın" diye.
Dünyanın en elit ailesinde bile bir kadın, partnerine çocuk aldıracağım derken çekinir yani.aklınızdan ne senaryolar yazmışsınız.İşte bunu diyoruz herkesi kendiniz gibi düşünmeyin...
Eşinin tepkisinden çekindiğini yazmış zaten daha ne desin ki
Travmaların son kullanım tarihi 29 yaş mı?Toplumun bu şekilde olduğuna katılmıyorum.o günler bence çoookkk uzaklarda kaldı.tarvması mı kalmiş 30 yaşında kazık kadar kadın.travmalarına rağmen doğru yaşamayı öğrensin bir zahmet.sanki hepimiz paşa çocuğuyuz.ne hayatlar yaşanıyor ona gelene kadar.siz de iyice saf salak, köyünden dışarı çıkmamış, cahil kadın yaptınız konu sahibini.bu mantıkla katilleri bile aklayabiliriz.
Herkesin vicdanı bir çalışmıyor ki.ertesi gün hiçbirşey olmamiş gibi devam edenler de var.tebrik ediyorum benim söylemek istediğim tamda buydu bence insan vicdanıyla hareket ederse yanlış yapmaz
olmaz çünkü ebeveynlik iki kişinin de rızasıyla yapılır. Tersi durumda adam istemiyorsa hamile kalarak onu da babalığa zorlayamazsın. O halde iki ebeveynden birinin istemediği bir çocuğu sırf biri istiyor diye dünyaya getirmek o çocuğa da psikolojik şiddettir. Çocuğun hayalleri ne olacak peki anne/baba tarafından istenmediğini/ keşke olmasaydın hissinin yaşandığını görünce? Çocuk için vicdanınız yok sanırım, madem doğmuş çeksin diyorsunuz..o erkeğinde çocuğu ve kadın nasıl ben aldırmak istiyorum diyosa oda ben istemiyorum diyebilir ve kadın dinlemeyip sadece kendi bildiğini yaptığı için araları bozulabilir o halde kadının hayır aldırmak istiyorum diye diretmeside erkeğe karşi psikolojik şiddet olmazmı kim bilir eşinin bu düşüncesini bilmiyoken çocuğuyla ne hayaller kurmuştur hamileliği öğrenince
farkındaysanız yasal süreçten bahsetmedim buraya konu açmış bende fikrimi söyledim iyikide çocukken çocuk yapmışım ben fikrimi söylerim vicdan yapıp yapmamak o kişiye kalmışYani kusura bakmayın da insanların yasal süre içerisinde ne yapacağı sizin vicdan muhasebenize kalmış bir durum değil! Siz 19 yaşında doğurmayı tercih etmişsiniz kimse size burada daha çocukken ne çocuğu yapıyorsun demediğine göre siz de konu sahibine vicdan yaptırmayın bir zahmet.
19 yaşında tecavüze uğrayıp zorla evlendirilip hamile kalsaydınız bebeğin yaşam hakkı hakkında ne düşünürdünüz peki?farkındaysanız yasal süreçten bahsetmedim buraya konu açmış bende fikrimi söyledim iyikide çocukken çocuk yapmışım ben fikrimi söylerim vicdan yapıp yapmamak o kişiye kalmış
eşinin korunmak konusunda değil çocuğu aldırmak konusunda tepkisinden korkuyo belki bebeği aldırdım gibisinden benden soğurmu falan diyeİşte bunu diyoruz herkesi kendiniz gibi düşünmeyin...
Eşinin tepkisinden çekindiğini yazmış zaten daha ne desin ki
Önceki yorumlarınızı da okudum. Bunlara istinaden söylüyorum. Günahı da vicdanı da konu sahibine ve eşine kalmış. Sizden sadece tavsiye istiyor. Vicdan muhasebemi yapın demiyor. Bu konuda fikriniz yoksa zikriniz de olmasın bi zahmet. Ayıp çünkü bu darlamalarınız.farkındaysanız yasal süreçten bahsetmedim buraya konu açmış bende fikrimi söyledim iyikide çocukken çocuk yapmışım ben fikrimi söylerim vicdan yapıp yapmamak o kişiye kalmış
Kendilerine geldiğinde aslan kesilen kitle olduğunu umuyorum. Çarpıtılabilir bu söylediğiniz tarafından.19 yaşında tecavüze uğrayıp zorla evlendirilip hamile kalsaydınız bebeğin yaşam hakkı hakkında ne düşünürdünüz peki?
iki kişilik bir korunma aktivitesinde (iki kişi de sorumlu istenmeyen gebelikten) bir eşin eğer istemezsem benden soğur diye endişe etmesi ve karşı tarafında bu endişeyi gidermemesi de baskıdır. Zorla anne/baba olmazsam evliliğim biter diye düşünmek sağlıklı bir evliliğin göstergesi olamaz.eşinin korunmak konusunda değil çocuğu aldırmak konusunda tepkisinden korkuyo belki bebeği aldırdım gibisinden benden soğurmu falan diye
Yooo tam tersi bir sürü kocasıula birlikte olmak isteyen ama kocası isteksiz kadın konusu gırlaülke gerçeklerinden ne kadar uzaksınız.. isterseniz gidip forumun cinsellik bölümüne bir göz atın, siz tüm evliliklerde tüm cinselliğin kadının onayına ve televizyon izlemesine bağlı olduğunu düşünüyorsanız o sizin yanılgınız. çoğu evlilikte cinsel şiddet var onu geçtim, eşinin haplarını saklayan, prezervatif takmam bir şey olmaz diyen eşler var? siz türk kadınlarının evlilik hayatında elde edemediği kişisel saygıyı yatakta elde edebileceğine inanıyorsanız baya körsünüz. Vajinismus ve geçmiş cinsel hayatı olmayan bir kadından bahsediyoruz, kocasına sordunuz mu "ee sen adam korunma yöntemi ne seçtin?" diye.. türk kadınlarının büyük bir bölümü cinselliği bilmeyi bırak bir de üzerine bilseler bile yatakta bilmemeleri gerektiği üzerine baskılanan insanlardan oluşuyor.. Kaçının söz hakkı var? konu sahibi vajinusmus olduğuna göre belli ki bu konularda bir eğitimi, desteği yok aksine korkuları, belki de geçmişinde taciz öyküleri var. Bilemezsiniz ama anca gelip ahkam kesiyorsunuz.Çok ilginç ya.
o bebeklerin yaşam hakkı yok bu anne istemiyor diye? belki babası (tecavüzcü) istiyor?Kendilerine geldiğinde aslan kesilen kitle olduğunu umuyorum. Çarpıtılabilir bu söylediğiniz tarafından.
Niye bu kadar senaryo yazdiniz kadın adam gibi bilgi vermemiş ki.ülke gerçeklerinden ne kadar uzaksınız.. isterseniz gidip forumun cinsellik bölümüne bir göz atın, siz tüm evliliklerde tüm cinselliğin kadının onayına ve televizyon izlemesine bağlı olduğunu düşünüyorsanız o sizin yanılgınız. çoğu evlilikte cinsel şiddet var onu geçtim, eşinin haplarını saklayan, prezervatif takmam bir şey olmaz diyen eşler var? siz türk kadınlarının evlilik hayatında elde edemediği kişisel saygıyı yatakta elde edebileceğine inanıyorsanız baya körsünüz. Vajinismus ve geçmiş cinsel hayatı olmayan bir kadından bahsediyoruz, kocasına sordunuz mu "ee sen adam korunma yöntemi ne seçtin?" diye.. türk kadınlarının büyük bir bölümü cinselliği bilmeyi bırak bir de üzerine bilseler bile yatakta bilmemeleri gerektiği üzerine baskılanan insanlardan oluşuyor.. Kaçının söz hakkı var? konu sahibi vajinusmus olduğuna göre belli ki bu konularda bir eğitimi, desteği yok aksine korkuları, belki de geçmişinde taciz öyküleri var. Bilemezsiniz ama anca gelip ahkam kesiyorsunuz.Çok ilginç ya.
Ben sizin söylediklerinize katılıyorum zaten yanlış anlaşılma olmasın. Ben yazdığınız kişi için çarpıtır kendine gelince demek istedim.o bebeklerin yaşam hakkı yok bu anne istemiyor diye? belki babası (tecavüzcü) istiyor?
"Vajinismus en fazla Uzakdoğu ve Orta Doğu ülkeleri ile Türkiye’de görülmektedir. Türkiye’de görülme sıklığı %50 iken batı ülkelerinde bu oran %10 düzeyindedir (CETAD, 2007)."Yooo tam tersi bir sürü kocasıula birlikte olmak isteyen ama kocası isteksiz kadın konusu gırla
Asıl sizin dediğiniz 40 yılda 1.hayırdı siz afganistandan bağlanıuoraunuz heralde.bir tane oyle konu hatirlamiyorum ben bu forumda.tam tersi kadinlar hep erkeklerin peşinden koşuyor ilişki yaşamak için
.
Vajinismus çok ama erkeklerimizin o kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum.ana, baba baskisi yuzünden vajinismus oluyorlar, erkeklerin suçu ne ?"Vajinismus en fazla Uzakdoğu ve Orta Doğu ülkeleri ile Türkiye’de görülmektedir. Türkiye’de görülme sıklığı %50 iken batı ülkelerinde bu oran %10 düzeyindedir (CETAD, 2007)."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?