• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ama çocuğu istemiyorum

Valla bacım biz burda o kadar uğraşıyoruz ki ama çocuğumuz olmuyor.. allah sana onu nasip etmiş ne kadar şanslısın. Ailen ne diyor bu işe ayrılsan arkanda dururlar mı?
Senün kpcan seni dövüyor mu ? Evi geçindirme telaşınız var mı ? Allah size xe nasip etsin de şartlarınız bir değil ki ?

Merhaba yargılayabilirsiniz ama günlerdir düşünüyorum artik tek basima degil bi yere yazmak istedim 7 haftalık hamileyim eşim hamile olmadan once cocuk istemezdi ekonomik sartlardan dolayı konusunu bile acmazdi son zamanlarda da hep bana kotu davranmisti ve ben bu davranislarindan aşırı sıkılıp kafamda boşanma evresindeydim fakat bir gun bu haberi öğrendik ben yıkıldım dusunmuyordum o ise yapacak bir sey yok bakariz artik dedi ilk gun ben ikna etmeye çalıştım olmadı sonra ki günlerde kendisi benimle hep tartıştı bir gün de bana vurdu o günü unutamıyorum düzeleceği yok gibi duruyor olan çocuğa olacak diye korkuyorum ileri görüşlülük yapmaya çalışıyorum ben boşanmış bir anne babanın çocuğuyum nasil hissettiğimi biliyorum benim yanlis kararım yuzunden oda etkilensin istemiyorum sizce ne yapmalıyım aldırmak doğru karar mı olur o kadar çocuk isteyen insan varken bu yaptığım bencillik gibi geliyor ama psikolojim cok bozuldu annem babam da yanimda degil zaten pekte olmazlardı tek basima agir bir karar vermem gerekiyor vaktim az fikirlerinizi belirtin
Sana vuran insandan bir cocuk dunyaya getirme . Sanada o cocuguda yazik. Spiral taktir bisi yap, saglam bir korunma yontemin olsun, isini sansa birakma lutfen .

Senün kpcan seni dövüyor mu ? Evi geçindirme telaşınız var mı ? Allah size xe nasip etsin de şartlarınız bir değil ki ?
Dövmüyor, evi geçindirme telaşımız var. Hem tüp bebek tedavisi görüyorum hem eşim şu an çalışmıyor. Ama dövseydi de bebeğimi aldırmazdım. babasının suçunu çocuğuma kesemem.

Dövmüyor, evi geçindirme telaşımız var. Hem tüp bebek tedavisi görüyorum hem eşim şu an çalışmıyor. Ama dövseydi de bebeğimi aldırmazdım. babasının suçunu çocuğuma kesemem.
Eşiniz şuan çalışmıyorsa çocuğunuz olduğunda geçiminizi nasıl karşılayacaksınız ?
Çocuk kısmetiyle gelirlemi?

Ok.

Merhaba yargılayabilirsiniz ama günlerdir düşünüyorum artik tek basima degil bi yere yazmak istedim 7 haftalık hamileyim eşim hamile olmadan once cocuk istemezdi ekonomik sartlardan dolayı konusunu bile acmazdi son zamanlarda da hep bana kotu davranmisti ve ben bu davranislarindan aşırı sıkılıp kafamda boşanma evresindeydim fakat bir gun bu haberi öğrendik ben yıkıldım dusunmuyordum o ise yapacak bir sey yok bakariz artik dedi ilk gun ben ikna etmeye çalıştım olmadı sonra ki günlerde kendisi benimle hep tartıştı bir gün de bana vurdu o günü unutamıyorum düzeleceği yok gibi duruyor olan çocuğa olacak diye korkuyorum ileri görüşlülük yapmaya çalışıyorum ben boşanmış bir anne babanın çocuğuyum nasil hissettiğimi biliyorum benim yanlis kararım yuzunden oda etkilensin istemiyorum sizce ne yapmalıyım aldırmak doğru karar mı olur o kadar çocuk isteyen insan varken bu yaptığım bencillik gibi geliyor ama psikolojim cok bozuldu annem babam da yanimda degil zaten pekte olmazlardı tek basima agir bir karar vermem gerekiyor vaktim az fikirlerinizi belirtin
Hamile almamak için bir sürü önlem var bunları biliyorsunuz demi kimse size aldırın demez sanmıyorum sizin vicdanınıza kalmış

Arladaşım sizdeki de iş kendinize bakacak haliniz yok iş yok çocuk derdindesin

Arladaşım sizdeki de iş kendinize bakacak haliniz yok iş yok çocuk derdindesin
Bu geçici bir dönem yüksek miktarda birikim yaptık eşimle ayrıca aileminde yüksek mal varlığı var merak etmeyin yani. Artık yaşıma 35 o yüzden vaktim yok beklemeye.

Hayata yenik baslayacak mutsuz olacak annesinin siddet gördügüne sahit olacak muhtemelen kendisi de büyüyünce kadina siddet uygulayacak bir insan yaratacagina git aldir

Ayrica bosanmayi da ihmal etme siddet var

Cocuk bag olur her türlü o herifle görüsmek zorunda kalirsin

Aldir kendine yeni bir yol ciz

Ben eşi vurdu diye mi şanslı diyorum çocuk sahibi olması konusunda şanslı diyorum lafı neresinden anlıyorsunuz? Eşi vurdu diye hiçbir suçu olmayan bebeğini öldürsün ne güzel düşünce ya?
Rabbim inşAllah en hayırlı bir biçimde kucağınıza bir evlat verir güzel kardeşim neler hissetiğinizi ve düşündüğünüzü anlayabiliyorum.
Ama inan mutsuz ve sağlıksız bir evlilikte bile bile bir çocuk dünyaya getirmekte ona yapılacak en büyük haksızlıklardan biridir.

hiç birinizin aklına olayların seviştikten sonra olabileceği gelmiyor çok ilginç insanlar değişri ani beklenmedik stres anında belki bebeğin stresi maddi stres kadının duygusallığıyla basa çıkamama hersey güllük gülisytanlık değildi belki ama evliliklerde sevişmek normaldir sevişmemek normal değildir bazı sorunlarınız vardır bunun içine dayağı vurmayı sokmuyorum anlaşılamayan konular yanlış anlamalar beklentiler hersey olabilir ama sevişirsiniz size karsı arzuyla yaklasan esinizi sizde istersiniz o an zaten sizi bağlayan ve ortak paydayan getiren birleştirici barıştırıcı andır bazen yine öyle olucak sanarsınız bekara kadın bosamak ne kolay evli mi bunu yazanlar merak ediyorum artık
Ben çok yillik evliyim ve bunları yazanlara katılıyorum 😊 Evet insan anlık sorunlar yaşayabilir ama boşanma kararı öyle anlık olmaz. Birikir birikir ve sonunda boşanmaya gider. Bu birikime esnasında da aklında en ufak bi şüphe varsa da sevismezsin abi. Hadi çok zor durumdasın illa sevişmek istiyorsun nefret ettiğin adamla, o zaman da korunursun be ya. Aksi tamamen sorumsuzluk. Ha bana soracak olursan, boşanmayı düşündüğüm adamla bırak sevişmeyi dokunmayı bile içim almaz. Kendini tatmin etmenin çok yolu var çok zor durumdaysa. Kadın 7 haftalık hamile, yumurtlama tam vaktinde oldu diye var sayarsak 5 hafta önce sevismis. Bir süredir boşanmayı düşünüyorum diyor. Baya düşünürken sevismis işte. Şimdi de kendine kürtaj travmasını yaşatacak. Nerden baksan sorumsuzluk.

Rabbim inşAllah en hayırlı bir biçimde kucağınıza bir evlat verir güzel kardeşim neler hissetiğinizi ve düşündüğünüzü anlayabiliyorum.
Ama inan mutsuz ve sağlıksız bir evlilikte bile bile bir çocuk dünyaya getirmekte ona yapılacak en büyük haksızlıklardan biridir.
Teşekkür ederim saolun allah razı olsun.. Ben de sağlıksız bir evlilikte büyüdüm ama yaşamayı çok seviyorum. Tabiki herkesin görüşü farklı.. ben çok duygusal davrandım sanırım silmek istiyorum yorumları da silinmiyormuş.

Asıl bunları göre göre bu evliliğe bebek yüzünden devam ederseniz bencillik yapmış olursunuz. Benim annemde iki çocuktan sonra, babamın aldattığını öğreniyor hatta basıyor ofisinde. Etrafta ki herkes de biliyormuş. Neyse annem boşanmak istiyor araya giriyorlar barışıyorlar derken ben oluyorum. Babam tabi ki değişmedi hiç. Ortalarda büyüdüm ablamlar büyüttü beni sayılır. Annem yıllarca babamın borçlarını ödedi, emekli olmasına rağmen çalışmaya devam etti, icralar, aldatmalar... ömrüm boyunca aile içi kavgalarla büyüdüm. Bir kere hepimizin oturduğu kahvaltı masası bilmem, akşam yemeği bilmem. Babam sonunda çekti gitti ama annem bize de düşman kesildi. Sizi bana bıraktı gitti dedi hep. Babam hariç herkesin hayatı sürekli kavgayla borçla it gibi çalışmakla geçti. Babam yıllar önce evlendi öğrencisiyle, iki çocuğu bir kedisi var. 3 yılda bir arar ne kadar mutlu olduğunu anlatır. Çocuklarının ne kadar başarılı olduğunu söyler. Kapatır. Bu kadar babalığı. Ben açık açık istemezdim doğmayı. Ben olmasaydım annem daha çabuk toparlardı belki. Gerçekten daha erken boşanırdı. Ekonomik olarak da vicdanen de yük oldum gibi hissediyorum. Hep bu hissettirildi çünkü.
Sizin hiçbir hatanız yok. Anneniz de kendisini aldatan , borç takan adamla barisinca çocuk yapmakta hatalı. Annemnzin hayatı zor geçmiş ama kendi de daha da zorlaştirmiş. En suçsuz sizsiniz ♥️
Konuyu sabote etmek istemem ama yazdıklarımız içime işledi, cevap vermek istedim. Konu sahibi siz de kusura bakmayin

Ben eşi vurdu diye mi şanslı diyorum çocuk sahibi olması konusunda şanslı diyorum lafı neresinden anlıyorsunuz? Eşi vurdu diye hiçbir suçu olmayan bebeğini öldürsün ne güzel düşünce ya?

Bebeği öldürmek ne demek? Kürtaj bebek öldürmek mi oluyor?

Ne empatin var, ne doğru düşüncelerin var. Hamilelik+lohusa olmak+bebek emzirmek+değişen vücut+zorlanan psikoloji bunları ne sanıyorsun, bunların her biri ne kadar zor süreçler en iyi evliliklerde en iyi hayat düzenindeki bir kadın için bile.

Kürtajın ne olduğunu bilmiyor. Gelmiş öldürmek öldürmek yazıp durmuş.

Doğru düzgün şartlarda doğru düzgün psikolojide annelik babalık yapamayacak kimse çocuk sahibi olmamalı. Bu şartlara sahip olmayıp ısrarla çocuk doğurmakta yanlış. Doğacak çocuğa kötülük olur.

Burda aldir diyenler kürtaj yüzünden yaşadığı şeylere yardımcı olacak mi peki? onlara da bu yorumu yazın ozaman.. Daha bugun biri burda baslik acti kürtaj yaptırdım cok pismanim kendimi oldurmeyi düşünüyorum yazmış gordunuz mu mesela? Yine burda gördüm birinin kürtaj yüzünden çocuğu olmamış tedaviyle zar zor olmus. gören de kürtaj olunca bütün problemler bitecek sanar.. Benim tek empati yaptigim nokta orasi filan değil 2 yetişkin insanın hatasindan dolayı bir bebek öldürülmesi konu.. "senin baban kötü bir adam ama ben yine de ona verdim o yüzden kusura bakma seni öldürüyorum sorry.." bildiğiniz yapılan eylem bu.. ayrıca tecavüz ne alaka ben tecavüzden çocuğu doğurmayı savunmuyorum onu ben seçmedim çünkü ama burda çocuk iki kişinin rızasıyla olmuş verdiğiniz örnek alakasız. Dualarınız için de teşekkür ederim.

Boşanmayı düşündüğünüz adamla nasıl cinsellik yaşıyorsunuz da hamile oluyorsunuz ilginc

Sorunlu bir evlilikte hamile kalmaya çalışmak yerine önce sevişmeyerek duruş göstermeyi öğrenseniz keşke. Hadi diyelim onu da yapamadın. Korumak aklına gelmiyor mu? Kesin kazara olmuştur. Sen korunmuşsundur ama sürpriz olmuştur hic şaşmaz. Bazı şeyleri yapmadan önce düşünmek lazım.

Bu kadar kötü bir evliliğe çocuk dahil etmenin bir gereği yok. Sizin özelinizde boşanıp tek başınıza bakabilecek olsanız bile yok.
Tek başına hakkiyla çocuk büyütebilmek icin de gerçekten bazı kriterler lazım.

Bebeği öldürmek ne demek? Kürtaj bebek öldürmek mi oluyor?

Ne empatin var, ne doğru düşüncelerin var. Hamilelik+lohusa olmak+bebek emzirmek+değişen vücut+zorlanan psikoloji bunları ne sanıyorsun, bunların her biri ne kadar zor süreçler en iyi evliliklerde en iyi hayat düzenindeki bir kadın için bile.

Kürtajın ne olduğunu bilmiyor. Gelmiş öldürmek öldürmek yazıp durmuş.

Doğru düzgün şartlarda doğru düzgün psikolojide annelik babalık yapamayacak kimse çocuk sahibi olmamalı. Bu şartlara sahip olmayıp ısrarla çocuk doğurmakta yanlış. Doğacak çocuğa kötülük olur.
Öldürmek kelimesinin nesi yanlış? o bir canlı ve kürtajla onu öldürüyorsun. Bu niye zorunuza gitti anlamadım. gerçeği kabullenin savunacaksanuz o şekilde savunun.

Back
X