- 15 Şubat 2013
- 25.696
- En iyi cevaplar
- 1
- 98.668
- 798
- Konu Sahibi Hayatadair77363
-
Ya gercekten artik bugunun gercegiyle bagdasmayan bos bi inanc bu. Yapmayin Allah askina. Her bebek rizkiyla doguyosa okulda acliktan bayilan, butun gunu bi tabak kuru makarnayla geciren, her cocugun almasi gereken minimum vitamini eti sutu meyveyi anca televizyonda goren milyonlarca cocuk var dunyada. Afrika' dakilerin rizki nerde?bebek rizkiyla dogar yazik kiymayin cana
Normal insanın içi almaz böyle leş bir herifi. Onlar senin gibi ilginç tipler.Açılan konular mâlumunuz.
O üyeyi araştırıp yardım edebilecek olan varsa etse çok iyi olur, çünkü böyle kötü beslenerek büyüyen çocuklar büyük olasılıkla durgun zekalı olur ve yetişkin olunca 60 sene boyunca toplum çeker bunun cezasını. Toplumları kalkındıran asıl şey toplumun zeki olmasıdır.Herkes bana göre öyle bana göre böyle yazmış. Cana kıyma o bir mucize Allah verdi kıyma ona yazmış. Dün bir üye şunu yazdı: 1,5 ve 3 yaşında iki bebek makarna pilav ve çorbayla besleniyor. Bırak eti balığı tavuğu; sebzeyi bile 2-3 ayda bir yiyebiliyormuş çocuklar. Bu bebeklere günah değil mi? Yeter ki doğurulsun günaha girilmesin, boşver aç sefil kalsınlar, düzgün beslenip insan gibi şartlarda yaşamasalar da olur çünkü o kısmı bizi pek ilgilendirmiyor. "Ne biliyorsun belki doğduktan sonra şartları düzelecek belki maddi durumları iyileşecek" demek de yine başkasının almak zorunda olduğu risk hakkında atıp tutmak oluyor. Ya düzelmezse, biz mi gidip o çocuğa maddi manevi destek vereceğiz?
Bu 1,5 ve 3 yaşında çocukları biz niye gidip alıp beslemiyoruz, başında anası babası var, doğurmayı bilen bakmayı da bilsin diyoruz değil mi? Allah vermemiş işte rızık bu bebeklere.
Konu sahibinin kocası sevgisiz saygısız ve psikolojik şiddet uygulayan biri, ileride fiziksel şiddet de gelecektir çünkü aynı ortamda yaşamak zorundalar. Çocuğun iyi beslenemeyeceği, huzur sevgi saygı dolu bir evde büyümeyeceği de ortada. Korundum ama hamile kaldım değil de dikkatsiz davrandım hamile kaldım denmiyor nedense. Bu konuda istediğimizi söyleyebilir istediğimiz kadar saydırabiliriz. Bu durumda ben olsam spiral hap iğne mevcut her yöntemi kullanırdım. Hatta hiç bir yöntemi kullanmazdım çünkü bu adamla beraber olmazdım ayrılırdım.
Bu bebeği aldır diyenler hiç mi vicdanınız yokk be vicdansızlar katiller yazıklar olsun size be
Sonuçta çocuklar aç sefil. Rızık annenin babanın iradesindeyse nasıl Allah veriyor?E yani baba köye gidip aylak aylak gezip çalışmazsa, anne evde rujunu sürüp evde hayal kurup çalışmazsa Allah nasıl rızık versin gökten yağdıracak hali yok.
Çaresiz değil, köyde iyi beslenebilirler çocuklar. Kayınvalidesinin çenesini çekmek istemediği için köye gitmiyor. Yoksa oradaki buzdolabını dolduruyor eşi olacak merhametsiz. Kadın dır dır ediyormuş iş yaptırıyormuş konu sahibine. Çocuk yaptıysak onu beslemek için elimizden gelen her şeyi ama her şeyi yapmalıyız değil mi? Hele plansız programsız güvencesiz yaptıysak seçme şansımız olmamalı.O üyeyi araştırıp yardım edebilecek olan varsa etse çok iyi olur, çünkü böyle kötü beslenerek büyüyen çocuklar büyük olasılıkla durgun zekalı olur ve yetişkin olunca 60 sene boyunca toplum çeker bunun cezasını. Toplumları kalkındıran asıl şey toplumun zeki olmasıdır.
birde sen beni aldatıyorsun da diyebilirmişİnandırıcı olsun diye hamile mi kalmış bir de dfmjddfgkjfik
Boşanacağı adamın koynuna girmek için çok iyi bahane
Savaşır gibi seviş miNe demişler "savaşma seviş, savaşır gibi seviş"
Valla annem bir tarafını yırttı bizi babasız yetiştirirken babanın kendine faydası yoktu.Deri fabrikalarında bacağı,elleri mahvoldu gece yarısına kadar.bebek rizkiyla dogar yazik kiymayin cana
Bundan sonrası dini yoruma giriyor banı yeriz. AdafagagSonuçta çocuklar aç sefil. Rızık annenin babanın iradesindeyse nasıl Allah veriyor?
E hani kaderimse cekerimdi bcjcjxjBundan sonrası dini yoruma giriyor banı yeriz. Adafagag
Yani oturduğun yerden mucize olmuyor tabi ki okuyacaksın kendini geliştireceksin çalışacaksın yorulacaksın.
İnsanın kaderi kendi çabasına bağlı.
Zorlamayın len beni banlatacaksınız adsfagaE hani kaderimse cekerimdi bcjcjxj
Bi de diyor ki köye gidersem kv iş bulur beni çalıştırır sürekli. E çalış da çocuklarını doyur. Belli uzun süre Boşanamayacak. Çocuklar küçük diye şuan çalışamıyor da. İlk defa birine kv yanına git dedim ben de. Çünkü önemli olan çocukların beslenmesi. Ama annenin de pek umrunda değil bence çalışmakda da çok gözü yok. 18 yaşında doğurmuş hala kendi çocuk hevesleri var onun.Çaresiz değil, köyde iyi beslenebilirler çocuklar. Kayınvalidesinin çenesini çekmek istemediği için köye gitmiyor. Yoksa oradaki buzdolabını dolduruyor eşi olacak merhametsiz. Kadın dır dır ediyormuş iş yaptırıyormuş konu sahibine. Çocuk yaptıysak onu beslemek için elimizden gelen her şeyi ama her şeyi yapmalıyız değil mi? Hele plansız programsız güvencesiz yaptıysak seçme şansımız olmamalı.
Yardıma başvurmuş bekliyormuş.Belediyeden sut falan yardim alinamaz mi?
İşin dini boyutu hiç umrumda değil. Vicdanen eşine açıklama yapmak zorunda olduğunu düşünmüyorum. İstemiyorsa doğurmaz. Bir sürü doktor var bu şekilde çalışan.K kerkenes
pamuk musun nesin
pardon da yaptığım yorumun neyini beğenmediniz. İstemiyor çocuğu kadın, kocasından habersiz mi aldırsın. Dini boyut Günah boyutu beni/bizi ilgilendirmez. Anne hazır değil o psikoloji ile nasıl çocuk bakıp büyütecek!!!!!!
6 aydır kavga ediyoruz diyorsunuz ama cinsel hayatınıza pek etki etmemiş herhalde bu kavgalar. Yani tam bir soğuma bikma bunalma olmamış..Merhaba arkadaşlar ben eşimle evleneli 6 ay oldu ve 6 aydır çok kavga ediyoruz bana psikolojik şiddet uyguluyor şüpheci sürekli şüpheleniyor hiçbirşeye izin vermiyor biryere gitmeme arkadaşlarımla vakit geçirmeme ve çalışmama ama kendiside götürmüyor sürekli iş iş evdeyken bile doğru dürüst ilgilenmiyor kavga ettiğimizde de sürekli hakaret küfürler arayıp annesine beni kötülemeler felan maddi durumumuz da çok iyi değil artık ondan soğudum ama o kendini kaf dağında görüyor zeka beyin ondaymış manken gibi çocukmuş felan herneyse ben ayrılmayı düşünüyordum açıkçası ama şimdi 1 aylık hamile olduğumu öğrendim ama aldırmak istiyorum kendisine hamile olduğumu söylemedim ailem aldırma düzelir diyorlar ama zannetmiyorum benimle ilgilenmeyen adam çocukla mı ilgilenecek hasta olsam bişeyim olsa doktora götürmeye üşenir hiç birşeyi umursamaz beni bebeğimi de Umursamayacak ben bu evde oturup anca kendi bakacağım ve maddi olarakta yetebileceğini zannetmiyorum yetemezse ne olacak hep benim ailem destek çıkıyor yine mi benim ailem bakıcaz madem ben niye evlendim bilmiyorum vicdanen rahat değilim ama o çocuğa güzel bir gelecek vereceğimi düşünmüyorum şimdi olmasa bile ilerde ayrılacağımızı düşünüyorum siz olsanız ne yapardınız eşim duymadan halletmek istiyorum zaten öyle çok baba olmak için hevesi yok gebe kalmamı de istediğine dair bişey demedi bana hiç bu arada korunuyordum ama nasıl oldu bilmiyorum
ortalıkta yetimhanelerde, sokaklarda birsürü ihtiyaç sahibi çocuk var. Onlara bakabilirsinizKeşke olsaydida baksaydım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?