Hamileyim ve çalışma konusunda baskıya maruz kalıyorum

The_WitcH

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2013
293
363
123
41
Merhaba kızlar,

Ben 8 yıl özel sektörde çalışmış evli bir kadınım. 4 ay önce, tam 3 yıldır çalıştığım firmadan işten çıkarıldım. Tazminatımı aldım çok şükür ve dağ gibi birikmiş bir sürü borcumuzu da onunla kapattım. İşsizlik maaşı da alıyorum. Nisan ayına kadar da alacağım. Şu anda bir sıkıntımız yok çok şükür.

Ancak 1 ay önce öğrendim ki bir bebişimiz olacak. Eşimle mutluluktan deli olduk tabi. Yaşım 32. Artık anne olmayı çok istiyordum. Her ne kadar bir işe girmeden hamile kalmayı istemiyor olsam da bu sürpriz bize çok iyi geldi.

Şimdi ise bizi bir korku sardı. Benim doğumum kısmetse Temmuz ayında. Ama işsizlik maaşım Nisan ayında kesilecek. Ondan sonra eşimin tek maaşı, ev kirası, faturalar, bebeğin masrafları vs. maddi yönden çok zorlanacağız.

Ben iş aramaya devam ediyorum tabi. Ama aradığım işin nitelikleri değişti doğal olarak. Çok ayakta kalıp yorulmayacağım, haftada 2 gün iznimin olacağı bir iş bakıyorum. Maaş akmasa da damlasın yeter.

Dün bir iş görüşmesine çağrıldım. İşi görümcem bulmuş. Bu sabah gidip görüştüm adamla. Hamile olduğumu söylemedim. Teklif edilen iş benim otobüsle gidebileceğim bir mesafe değil. 3 otobüsle 2 buçuk saatte filan gidilebiliyor. Yani sabah 8'de işte olabilmek için 5 buçukta yola çıkmam lazım. Haftada 6 gün, akşam çıkış saatleri de iş ne zaman biterse o zaman. Yol konusu beni çok zorlar dedim adama, sen bir başla da, sonradan ayarlarız bir şeyler, araba veririz sana birkaç ay sonra, gider gelirsin dedi adam. Düşüneceğim diyip çıktım.

Şimdi düşünüyorum da, ben bu işe başlasam, ilk zamanlar o yolu, üç otobüs, kar-kış, 2,5 saat, hamileliğimin ilk ayları, sürekli midem bulanıyor zaten. Mahvolurum yollarda.

Adam araba verse, göbeğim büyüyünce arabayı nasıl kullanacağım. Az değil, arabayla da 1 saatlik yol.

Zaten adama desem ki şimdi, ben hamileyim, beni istemeyecek kesin. O yüzden saklarım 1 ay filan diyorum. Sonra söylerim. O zaman da adam bana derse ki sen bunu bana baştan söylemedin, bu şekilde olmaz, işsizlik maaşımdan da olurum bu sefer.

Sabahtan beri görümcem ve kayınvalidem tutuşmuş gibi beni arıyorlar, işi kabul etmem için bin bir dil döküyorlar. "İlk biraz gider gelirsin otobüsle ne olacak. Sonra adam araba da verirmiş zaten. Bu hamile halinle başka iş de bulamazsın zaten. Bu fırsatı kaçırma. " vs. vs. Telefonum susmadı. Hamileyken çalışmak zorunda mıyım? Bu durumda ne yapmalıyım? Ben o yollarda karnım burnumda sürünmek istemiyorum. O yolu 3 yıl servisle gidip geldim (ki serviste uyurdum hep) ona rağmen eve geldiğimde dengem şaşmış olurdu. Şimdi nasıl yapacağım? Bana neden bu konuda baskı yapılıyor? Doğumdan sonra zaten çalışacağım. Ama hamileyken daha rahat bir iş, daha yakınlarda bir iş bulabilirsem çalışırım zaten.

Çok çaresiz kaldım kızlar. Üzerimde büyük bir psikolojik baskı hissediyorum. Sizce çalışmalı mıyım? Sanki işi kabul etmezsem görümcem maddi zora düştüğümüzde beni suçlayacakmış gibi geliyor.

Canım.çok mu zorlanicaksiniz sen çalışmasan idare edemeyecek gibi misiniz

sizin maddi zorluğa düşmeniz görümce ve k.valideni niye bu kadar ilgilendirip söz sahibi yapıyor?

senin evin ayrı,sorunların da eşini ve seni ilgilendirir.niye onları bu kadar karıştırıyorsun aile hayatına?

hamileyken çalışılır,hepimiz çalıştık sonuçta hasta değiliz ama o senin dediğin şartlar bırak hamile birini herkesi zorlar.

bence o sana uygun bir iş değil.

Bence isi kabul etme, hamileliginin saglikli huzurlu gecmesi cok onemli, sen o evrede otobus dolmus perisan olacaksin deger mi uc kurus icin?
Bebis saglikla gelsin sonra elbet calisirsin korkmasin kv ve gorumceniz, ne kaba insanlarmis

adamı arayıp hamile olduğunuzu söyleyin zaten sizi istemeyecektir adam istemedi dersiniz..
yalnız sizin çalışıp çalışmamanız kv görümceye niye düştü orasını anlamış değilim..

ve evet yıllarca sabah 6.15 otobüsüne binip trafiğin durumuna göre 9 - 9.30 gibi işe varmış biri olarak ki bunun dönüşüde var çok zorlanırsın hamile halinizle..

Canım eşinin ne diyor peki bu duruma? Gorümce ve kayınvalidenin bu kadar ısrar etmesi anlamsız. Sonuçta bi bebeğin olacak ve onun zarar görmesi seni daha çok üzer. Nisana kadar alacagin parayı idareli kullanıp doğuma kadar idare etmelisiniz bence. Kendi ailesine karşı da esin devreye girmeli diye düşünüyorum. Ama esin de ailesiyle aynı fikirdeyse Allah yardimcin olsun diyelim

bu hamile halinle çalismani dogru bulmuyorum heleki bu sartlarda, sen benden buyuksun abla demeliyim sana. Ama bu nasil kayinvalide ve gorumce senin o halde calismani istiyorlar ustelik uzak yerde. benim eski kayinvalide ve gorumcede ogullarinin agzindan girip burrnundan cikiyolardi gelin çalismasin otursun evinde diye. ne boyle israr eden ne de boyle çalismasin diye zorlayan kv tipi hiç iyi degilmis

calışma tabıkıde hele boyle sartlarda...yollarda mafolursun..ustelık ısverenıde kandırmış olacaksın..mıllete soyle calışmayacagım hamıleyım dıye karısmalarına burnunu somalarına ızın verme...bu senın en dogal hakkın

Canım eşin ne diyor ki? Eşine havale et muhatap bile olma.

Nedir bu yani, bu ısrar bizim oğlan çalışsın da elalemin kızı yemesin diye mi? Gerçekten sizi düşünüyorlarsa bir sene maddi destek olmazlar mı?
Ararlarsa eşim gece taksiye başlayacak, merak etmeyin siz de, kudursunlar iyice yaa..

Ee bir zahmet çalışmayın yani, sırf büyüyen karın değil, değişen hormonlar bile size sıkıntı verir çalışırken...

seni çok iyi anlıyorum
ama o verilen sözler hep yalan olur
bence daha yakın yerde iş bulmalısın
seni işe alsalar bile hamile olduğun ortaya çıktığında daha kötü olacak bence etik değil
inan ben bile 6 ay oldu burada işe başlayalı hamileyim nasıl söyleyeceğimi kara kara düşünüyorum.

Tabii ogullarinin incileri dokulmesin calisip, bu kizcagiza yazik ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…