• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve çalışma konusunda baskıya maruz kalıyorum

Bu yükü sırtından atmalisin...once sen kararini tam almalisin...bende senin gibiydim..kimseye yaranilmiyor 5 yil çalışıp ev esya dugun borcu biriktirip hamile kaldim hatta 2 iste birden calisiyorduk eşimle. .birikmisimizle ev pesinati yapıp ev aldik..sifirda araba..ve ben hamileydim ayni baskıya bende maruz kaldim..cocuguma kimse bakmaya yanasmiyor ama sürekli baski yapiyolardi...topladim pılımı pırtımı isten ayrildim..oglum 8 aylikdi ikinciye hamile kaldim..esim 1 yil yedigim yemekten ictigim çaya kadar burnumdan getirdi..aldigim tazminatla evin yari borcunu odedigim halde kavga sirasinda sen kimsin ne çalıştın nerde paran dedi..ve ben yillarca kart sifremi dahi bilmedim o ceker parayi o birikimi yapardi...sonra ne oldu ben kararli olunca eşim bakti benden hayir yok..kendi ek is yapmaya başladı. .simdi 2 oglum var ve benden çalışma konusunda hic bir beklentisi kalmadı. .kötü gunler sabrimla geride kaldi..ve ben çocuklarım surekli kardeş istedikleri icin 3cuye hamile kaldim...sirf aile butunlugumuz icin...hamd olsun sabrin sonu selamet oldu

Hamileyken çalışılır ,bende çalıştım ama onca yolu 3 vasıta değiştirip gitmek zor olur,araba dahi verilse İstanbuldaysanız trafiğe takılmamak için yine sabahın köründe yola çıkmanız gerek. Önümüz kış,zaten hayat felc oluyor İstanbul'da kar yağınca.
Herşey bir yana,hamile olduğunuzu söylemeden işe baslayıp 1 ay sonra söylerseniz sorun olacaktır muhtemelen.
Kayınvalidenize görümcenize laf düşmez,eşinizle istişare edin durumu,ona göre değerlendirin başka iş durumlarını.

Esimin kuzeni dayanamayip istifa etmisti ve tazminat ödemisti. Sevisle gitse bile sabah 5.30 da yola cikiyordu. Aksam trafigiyle 20:00 gibi falan evde olabiliyordu. Calistigi yer banka müsteri hizmetleriydi. Biraz daha sabretse yasal sürede bildirim yapip tazminatsiz ayrilabilirdi yok insanliktan ciktim dedi ödedi parayi. Koskoca banka da almam demedi. Hamile degildi üstelik, kocasi da oturup hizmet beklemeyen biriydi yani yemek falan yapiyordu adam.

Yalniz hamile oldugunuzu gizleyerek etik davranmiyorsunuz. Bence de hak geciyor.

Ben yerinizde olsam, kayınvalideme ve görümceme bu konuda kararı bana ve eşime bırakırsanız sevinirim der kestirip atardım. İçinizi karartmak gibi olmasın ama bu halinizle iş bulmanız çok ama çok zor. eğer çok sıkışık bir durumdaysanız, doğumunuza doğru iş bakar, bebeğinizin 40 ı çıkınca başlarsınız bakacak birileri varsa. ya da kıt kanaat geçineceksiniz bir süre.

Hamileyken çalışabilirsiniz tabii ki ancak halihazırda bir işiniz olduğu zaman geçerli bu. Ben de son ayıma kadar çalıştım ancak firmamda 5 yılımı doldurmuştum. Siz yeni bir iş arıyorsunuz hamile halinizle.

Merhaba kızlar,

Ben 8 yıl özel sektörde çalışmış evli bir kadınım. 4 ay önce, tam 3 yıldır çalıştığım firmadan işten çıkarıldım. Tazminatımı aldım çok şükür ve dağ gibi birikmiş bir sürü borcumuzu da onunla kapattım. İşsizlik maaşı da alıyorum. Nisan ayına kadar da alacağım. Şu anda bir sıkıntımız yok çok şükür.

Ancak 1 ay önce öğrendim ki bir bebişimiz olacak. Eşimle mutluluktan deli olduk tabi. Yaşım 32. Artık anne olmayı çok istiyordum. Her ne kadar bir işe girmeden hamile kalmayı istemiyor olsam da bu sürpriz bize çok iyi geldi.

Şimdi ise bizi bir korku sardı. Benim doğumum kısmetse Temmuz ayında. Ama işsizlik maaşım Nisan ayında kesilecek. Ondan sonra eşimin tek maaşı, ev kirası, faturalar, bebeğin masrafları vs. maddi yönden çok zorlanacağız.

Ben iş aramaya devam ediyorum tabi. Ama aradığım işin nitelikleri değişti doğal olarak. Çok ayakta kalıp yorulmayacağım, haftada 2 gün iznimin olacağı bir iş bakıyorum. Maaş akmasa da damlasın yeter.

Dün bir iş görüşmesine çağrıldım. İşi görümcem bulmuş. Bu sabah gidip görüştüm adamla. Hamile olduğumu söylemedim. Teklif edilen iş benim otobüsle gidebileceğim bir mesafe değil. 3 otobüsle 2 buçuk saatte filan gidilebiliyor. Yani sabah 8'de işte olabilmek için 5 buçukta yola çıkmam lazım. Haftada 6 gün, akşam çıkış saatleri de iş ne zaman biterse o zaman. Yol konusu beni çok zorlar dedim adama, sen bir başla da, sonradan ayarlarız bir şeyler, araba veririz sana birkaç ay sonra, gider gelirsin dedi adam. Düşüneceğim diyip çıktım.

Şimdi düşünüyorum da, ben bu işe başlasam, ilk zamanlar o yolu, üç otobüs, kar-kış, 2,5 saat, hamileliğimin ilk ayları, sürekli midem bulanıyor zaten. Mahvolurum yollarda.

Adam araba verse, göbeğim büyüyünce arabayı nasıl kullanacağım. Az değil, arabayla da 1 saatlik yol.

Zaten adama desem ki şimdi, ben hamileyim, beni istemeyecek kesin. O yüzden saklarım 1 ay filan diyorum. Sonra söylerim. O zaman da adam bana derse ki sen bunu bana baştan söylemedin, bu şekilde olmaz, işsizlik maaşımdan da olurum bu sefer.

Sabahtan beri görümcem ve kayınvalidem tutuşmuş gibi beni arıyorlar, işi kabul etmem için bin bir dil döküyorlar. "İlk biraz gider gelirsin otobüsle ne olacak. Sonra adam araba da verirmiş zaten. Bu hamile halinle başka iş de bulamazsın zaten. Bu fırsatı kaçırma. " vs. vs. Telefonum susmadı. Hamileyken çalışmak zorunda mıyım? Bu durumda ne yapmalıyım? Ben o yollarda karnım burnumda sürünmek istemiyorum. O yolu 3 yıl servisle gidip geldim (ki serviste uyurdum hep) ona rağmen eve geldiğimde dengem şaşmış olurdu. Şimdi nasıl yapacağım? Bana neden bu konuda baskı yapılıyor? Doğumdan sonra zaten çalışacağım. Ama hamileyken daha rahat bir iş, daha yakınlarda bir iş bulabilirsem çalışırım zaten.

Çok çaresiz kaldım kızlar. Üzerimde büyük bir psikolojik baskı hissediyorum. Sizce çalışmalı mıyım? Sanki işi kabul etmezsem görümcem maddi zora düştüğümüzde beni suçlayacakmış gibi geliyor.
mesleğiniz nedir?evden iş yapamaz mısınız bu süreçte ?

Sizi hamileyken bile calismak zorunda olmak ve caresiz birakilmak. Burada yanlis birseyler var yoksa benmi farkli goruyorum. Kadin erkek esitligi derken yine olan biz kadinlara oluyor. Hem cocugu tasiyacaksin butun hormonal dengesizleri yasayip evi derli toplu yemegi hazir edeceksin. Birde ustune beyefendi ekonomik zora dusmesin diye calisacaksin.

eşiniz ek iş yapsın bence.

belirttiğiniz şartlarda bir işi, hamile olmayan bir bayana bileönermeyiz, çok iyi bir işse ancak belli süre çekilebilir deriz.
ama sizin durumunuzda, işe başlarken de iş etiğine çok uymadığınız için, size kolaylık sağlanmayacaktır. bir de üstüne hamilelik sıkıntıları.
bir de doğumdan sonrası var bu işin.
bence daha sürdürülebilir bir çözüme odaklanın.
eşinizin bu sürede ek iş yapması veya masrafların minimuma indirilmesi daha sürdürülebilir seçenekler gibi görünüyor.
ya da bu dönemde sizi rahatlatmak için elden çıkarılabilecek, takı vs varsa satılması da güzel olur.
bir bebeğe takı adeti var mı sizde, belki doğumdan sonraki bir kaç ay için onu da hesaplayabilirsiniz.

Bende 32.5 haftaya kadar calistim gerçekten zor kimse idare etmedi kar kis gelme demedi sen yarim saat gec gel erken cik olmadı bugun resmi tatil gelme denmedi hamile olduğunu saklarsan sanada ihtimas gostermezler ki kontrolun olacak cok izin alman gerekecek istemiyorsab çalışma kimseninse sana baski yapmasına meydan verme bebek dogunca çalışıcam demişsin o zaman kim bakacak

Görümcene mi kalmış sizin maddi durumunuzu olcmek oyle birşey olursa beraber el ele verir halledersiniz
Kesinlikle başkalarını mutlu etmek için kendinden odun verme
Bizim iş yerinde hamile bayan var her gun bıkmış bir sekilde geliyor ustelik 2.5 aylık daha
İyi dusun hersey para degil Allaha güvenirsen hiç kimseye muhtaç kalmazsın

Merhaba kızlar,

Ben 8 yıl özel sektörde çalışmış evli bir kadınım. 4 ay önce, tam 3 yıldır çalıştığım firmadan işten çıkarıldım. Tazminatımı aldım çok şükür ve dağ gibi birikmiş bir sürü borcumuzu da onunla kapattım. İşsizlik maaşı da alıyorum. Nisan ayına kadar da alacağım. Şu anda bir sıkıntımız yok çok şükür.

Ancak 1 ay önce öğrendim ki bir bebişimiz olacak. Eşimle mutluluktan deli olduk tabi. Yaşım 32. Artık anne olmayı çok istiyordum. Her ne kadar bir işe girmeden hamile kalmayı istemiyor olsam da bu sürpriz bize çok iyi geldi.

Şimdi ise bizi bir korku sardı. Benim doğumum kısmetse Temmuz ayında. Ama işsizlik maaşım Nisan ayında kesilecek. Ondan sonra eşimin tek maaşı, ev kirası, faturalar, bebeğin masrafları vs. maddi yönden çok zorlanacağız.

Ben iş aramaya devam ediyorum tabi. Ama aradığım işin nitelikleri değişti doğal olarak. Çok ayakta kalıp yorulmayacağım, haftada 2 gün iznimin olacağı bir iş bakıyorum. Maaş akmasa da damlasın yeter.

Dün bir iş görüşmesine çağrıldım. İşi görümcem bulmuş. Bu sabah gidip görüştüm adamla. Hamile olduğumu söylemedim. Teklif edilen iş benim otobüsle gidebileceğim bir mesafe değil. 3 otobüsle 2 buçuk saatte filan gidilebiliyor. Yani sabah 8'de işte olabilmek için 5 buçukta yola çıkmam lazım. Haftada 6 gün, akşam çıkış saatleri de iş ne zaman biterse o zaman. Yol konusu beni çok zorlar dedim adama, sen bir başla da, sonradan ayarlarız bir şeyler, araba veririz sana birkaç ay sonra, gider gelirsin dedi adam. Düşüneceğim diyip çıktım.

Şimdi düşünüyorum da, ben bu işe başlasam, ilk zamanlar o yolu, üç otobüs, kar-kış, 2,5 saat, hamileliğimin ilk ayları, sürekli midem bulanıyor zaten. Mahvolurum yollarda.

Adam araba verse, göbeğim büyüyünce arabayı nasıl kullanacağım. Az değil, arabayla da 1 saatlik yol.

Zaten adama desem ki şimdi, ben hamileyim, beni istemeyecek kesin. O yüzden saklarım 1 ay filan diyorum. Sonra söylerim. O zaman da adam bana derse ki sen bunu bana baştan söylemedin, bu şekilde olmaz, işsizlik maaşımdan da olurum bu sefer.

Sabahtan beri görümcem ve kayınvalidem tutuşmuş gibi beni arıyorlar, işi kabul etmem için bin bir dil döküyorlar. "İlk biraz gider gelirsin otobüsle ne olacak. Sonra adam araba da verirmiş zaten. Bu hamile halinle başka iş de bulamazsın zaten. Bu fırsatı kaçırma. " vs. vs. Telefonum susmadı. Hamileyken çalışmak zorunda mıyım? Bu durumda ne yapmalıyım? Ben o yollarda karnım burnumda sürünmek istemiyorum. O yolu 3 yıl servisle gidip geldim (ki serviste uyurdum hep) ona rağmen eve geldiğimde dengem şaşmış olurdu. Şimdi nasıl yapacağım? Bana neden bu konuda baskı yapılıyor? Doğumdan sonra zaten çalışacağım. Ama hamileyken daha rahat bir iş, daha yakınlarda bir iş bulabilirsem çalışırım zaten.

Çok çaresiz kaldım kızlar. Üzerimde büyük bir psikolojik baskı hissediyorum. Sizce çalışmalı mıyım? Sanki işi kabul etmezsem görümcem maddi zora düştüğümüzde beni suçlayacakmış gibi geliyor.

onu bunu bırakta eşinin fikri ne bu konuda? önemli olan ortak kararınız sonuçta

Milletin ağzına laf vermeyin. Hamilelikte eşim çalışacak bebegimle biz yiyecegiz, koca parası yemek güzel diyin kestirin atın.

bu iş size uygun değil. hamile halinizle bu kadar kasmaya ne gerek var.

bu arada görümcem ve kv bana bu şekilde baskı yapsalar ağızlarının payını verir sustururum. onlara ne oluyor. yemeğinizi onlar mı veriyor. o kayınvalidenizin kızı hamile olsa öyle bir işe yollar mı acaba? bence bu soruyu bi sorun önce onlara

Bu işi sevmedim ve çalışmak istemiyorum.
Bitti.
Konuşmalarına sen musade etmissin. Etme çünkü uygun olmayan bir sürü sebebin var ve bu onları ilgilendirmez.

seni çok iyi anlıyorum
ama o verilen sözler hep yalan olur
bence daha yakın yerde iş bulmalısın
seni işe alsalar bile hamile olduğun ortaya çıktığında daha kötü olacak bence etik değil
inan ben bile 6 ay oldu burada işe başlayalı hamileyim nasıl söyleyeceğimi kara kara düşünüyorum.

Ben on yıldır çalışıyorum burda çocuk istiyorum ama patrondan izin
çıkmadı :KK62:

Cok zor bir durum. 2.5 saat ve 3 otobüs. Bence bu iş olmaz. Surekli ayakta duracak bir iş olsun evine yakın olsun. Zaten 5 saat otobüste geçecek.

Bence çalışmayın. Ayrıca işe başlayıp ayrılırsanız eger , önceden hakettiginiz işsizlik maaşınızı kaldıgı yerden devam edip alabiliyorsunuz. Kazandıgınız bir hak bu... İş- Kur a gidip bildiriyorsunuz bu yeterli.

Ben on yıldır çalışıyorum burda çocuk istiyorum ama patrondan izin
çıkmadı :KK62:

gecen sene 5 ay ıssız kaldım bir iş görüşmesinde

kadın fınans muduru ve kadın ık muduru ile konuşma aynen şöyle neyle korunuyorsun
çocuk olsun istemiyorz en azından 1 sene filan dediler yanaklarım al al cevapladım

beni almadılar ben en az 1 yıl çocuk yapmayacağımın garantisini verdiğim halde almadılar birini aldılar ama gecen baktım aynı pozisyona yine birini alıyorlar demekki bu işler gebelik takibiyle olmuyormuş

bende bu işyerine doğum iznine giden bir arkadaş yerine geldim. laf arasında sakin hamile kalma filan gibi laflar etti sevgili erkek müdürüm. ki arkdaş bir ay sonra dönüyor.

dönüp baktığımda çok iyi firmalarda çok iyi pozisyonlarda çalışmışım yaranamamışımda burada kıyrıtık bir pozisyon için mi bu adamın lafını dinleneyeceğim dedim ve hamilelik düşündüm çok laf edecek ama rızkı veren Allah ben bunu anladım 5 senedir çalışıyorum özel sektörde kimseye yaranamazsın en ufak durumda silip atarlar seni

o yüzden 10 yıl filan boş eğer kendini ve aileni hazır hissediyorsan kimseye bakma derim

ben iş görüşmesinde görüşürken yeni ev almıştım eşimin işleri çok kötüydü elden ve bankaya çok borcum vardı. o durumda çocuk yapsam zaten kendimi zaten affetmezdim
ama şimdi çok şükür eşimin durumu eskiye oranla idi. rahat sayılabilecek bir işim var elden borçlarımı bitirdim.

birde şunu anladım hayat biz hayal kurarken kaçırdıklarımızdan ibaretmiş.

Calismayin bebek daha cok kucuk bu kadar yolculuga dayanamaz dusuk riski bile olabilir hamileligin ilk uc ayi dinlenmek gerekiyor zaten vucut cok yorgun dusuyor surekli uyku hali oluyor.

gecen sene 5 ay ıssız kaldım bir iş görüşmesinde

kadın fınans muduru ve kadın ık muduru ile konuşma aynen şöyle neyle :nazar:korunuyorsun
çocuk olsun istemiyorz en azından 1 sene filan dediler yanaklarım al al cevapladım

beni almadılar ben en az 1 yıl çocuk yapmayacağımın garantisini verdiğim halde almadılar birini aldılar ama gecen baktım aynı pozisyona yine birini alıyorlar demekki bu işler gebelik takibiyle olmuyormuş

bende bu işyerine doğum iznine giden bir arkadaş yerine geldim. laf arasında sakin hamile kalma filan gibi laflar etti sevgili erkek müdürüm. ki arkdaş bir ay sonra dönüyor.

dönüp baktığımda çok iyi firmalarda çok iyi pozisyonlarda çalışmışım yaranamamışımda burada kıyrıtık bir pozisyon için mi bu adamın lafını dinleneyeceğim dedim ve hamilelik düşündüm çok laf edecek ama rızkı veren Allah ben bunu anladım 5 senedir çalışıyorum özel sektörde kimseye yaranamazsın en ufak durumda silip atarlar seni

o yüzden 10 yıl filan boş eğer kendini ve aileni hazır hissediyorsan kimseye bakma derim

ben iş görüşmesinde görüşürken yeni ev almıştım eşimin işleri çok kötüydü elden ve bankaya çok borcum vardı. o durumda çocuk yapsam zaten kendimi zaten affetmezdim
ama şimdi çok şükür eşimin durumu eskiye oranla idi. rahat sayılabilecek bir işim var elden borçlarımı bitirdim.

birde şunu anladım hayat biz hayal kurarken kaçırdıklarımızdan ibaretmiş.

Hayatımda kurduğum tek hayaldir bir çocuk daha sahip olmak
(Bir oğlum var Allah bağışlasın 13
yaşında :nazar:
Çalismak zorundayım ve hastayım ilaç kullanıyorum

Siz nasıl yapacaksınız doğum izni falan bakacak kimse varmı

Back
X