hamileyim ve eşim :(

Etsiz çiğ köfteler var. Eve de getiriyorlar burada. Etsinler de mi zararlı.

guvenilir yerden olunca zararli olmaz sanirim
yoguran kisi eline eldiven filan taktiysa problem olmaz tabi

Iste ben az oldugunu düsünmüyorum. Benim esim kusursuz felan degil. Hicbir insan degil. Esim ilede yeri gelir tartisilir her evli cift gibi. Burda ben esimi övmek icin söylemedim o laflari. Sadece cidden farkli erkeklerin var oldugunu göstermek istedim.

Her kadin mutlu olma hakki var, ama iste kizlarimiz, kadinlarimiz kendisini mutsuz ediyor ve sucu erkeklere atiyor. Mesela evliligin ilk gününden beri herseyi yalniz yapip, ideal es olmaya calisiyorlar. Ya ne gerek var, ver adama süpergeyi yada yapsin o'da bir yemek. Ne olmusta? Sonrada rahata alisip asla yardim etmiyorlar.

Yada gidip kadinlari daha asaga gören biri ile evleniyorlar. Odunlugu nisan dönemindede belli fakat vazgecmek yok. Üstünede cocuk yapiyorlar. Ki gercekten o kadar iyi erkekler var ki. Ama daha öncede dedim, cita "eh iste yeterki dövmesin, kumar olmasin ve yakisikli olsun" oluyor evlenirken. Haa bide tipik türk erkegi olsun. Lan'li konusan. O benim konustugum iyimser erkekte kilibik olarak görüp evlenmiyorlar.

Konumuz sizin eşiniz değil ki.. Konu sahibinin eşi ve zaten beklenti içerisine girilecek bir Adam değil bu bey anlatıldığı kadarı ile ve konu sahibi artık hamile..

A AtomicGirl yorumunda haklı mı ? Sonuna kadar hem de.. Ancak iş işten geçmiş sanki..

Şu noktada beklentiyi yükseltip odun beyden birşeyler beklemek yerine kendi kendine yeterek Mutlu olmaya çalışması hem Bebek için hem kendi için bana göre daha mantıklı.

Bu arada hamilelik çok farklı bir süreç bence kendinizden örnek vermeniz de alakasız bu noktada.. Zira benim de eşim hemen her konuda yardımcı, paylaşımcı ve özverili ( ve çevremdeki erkeklerin çoğu böyle ) ama ben de hamilelik geçirmedim ve onun bu süreçte Nasıl olacağını bilemem. Büyük konuşmak istemem.

Not: sebebini tam bilmiyorum ancak hamilelik öncesi dönemde muhteşem ince, romantik , çalışkan erkeklerin hamilelik döneminde serdiğini gördüm, işittim. İlginizi çeker mi bilmiyorum ama bilginize..

Bursadan izmite geldiğim için çok fazla tek dışarı çıkamıyorum eşim izin vermiyor yoksa hiç ondan istermisin alırım cantami giyim gidip yer gelirim
kayınpederinden veya kaynanandan iste anne canım çekti oğlunda almıyor sen bilirsin maazallah torununa bişi olursa de korkut o zaman fizandan yemiş getirirler :) şaka birtarafa üzülme beklentisiz yaşarsan mutlu olursun. inan. doğacak yavrunu vaktiyle hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah. mutlu ol hep gül emi :) çocuklar anne karnında herşeyi hisseder unutma

Sizin bu söyledikleriniz doğru tespitler ancak bence konunun detayı ile çok alakalı değil.

Konu sahibi hamilelikle ilgili paylaşımcı olmayan kocadan değil naz çekmeyen Kocadan şikayet ediyor.

Hamilelik öncesi döneme baktığımızda Adam doğrudüzgün olması gerekeni dahi yapan biri değil.

İyiyken, gebelik yokken görevini yapmayan Adam hamileyken naz mı çeker ? Biraz lüks bir beklenti içinde değil mi? Bu durum onu şu hassas süreçte daha da mutsuz kılmaz mı?

Iyide burda konu esim oldugunu iddia etmedim ki. Sadece senin "o tip erkekler az" iddiasina cevap yazmak istedim. Su üstte boldladigim seyleri, ilk yorumunda yazsaydin sana katilip cok mantikli bulurdum. "Iste cogu erkek böyle"den cok daha mantikli o cümleler.

Ve o notunda senin ilgini cekebilir, zira seninde yardimci, paylasimci bir esin varmis..

O boldladigim kisima katiliyorum. Ama yinede hep bdv'de bu ayni tip yalnisi görüp (yalnis evlilik ve üstüne cocuk) isyan edesim var. O cocuklara aciyorum ne yalan söyleyim. Sonunda huzursuz, duygusal cöküntü yasayan fakat bunu saklayabildigini düsünen bir anneye sahip oluyorlar.

Yani pratik olan senin tavsiyen fakat daha genis tablodan bakarsan artik merak ediyorum, ne zaman kadinlarimiz kendi degerini anlayacaklar? Ne zaman kendini yipratmanin yerine mutlulugu sececekler? Cok üzülüyorum bu duruma aslinda.

Bizim kadinlar cok ilginc aslinda.. tahminim 8 haftalik hamilesiniz.. agirlasmis, son zamanlara yaklasmis falan degilsiniz.. neden esinizden yemek istiyorsunuz ki? Nazlanmayi kaldiracak erkek vardir, kaldirmayacak erkek vardir.. demek ki sizinki oyle seylerden hoslanmiyor.. isin ozu bende ne nazlanmayi ne de naz cekmeyi sevmem.. artik netten her yere yemek geliyor soyleyin gelsin..

Ayrica 2.bebegi ruyasinda gorur tarzi yaklasimlar hic hos degil.. cocugu kocaniz nazinizi ceksin diye yapmiyorsunuz sonucta..

Ailesiyle altı üstlu oturuyoruz ailesi ne derse onu yapıyor kayın peder ve kayın validem gerçekten çok patavatsiz nerde görülmüş bu söylesin gavat gamze bnde sinirlendim haliyle tepki verdim eşim eve geldiğimizde nie ailemi herkes içinde tersliyorsun dedi bnde sen ne diyorsun yaa onlar 50 yaşında insanlar ağızlarına çıkanı duymuyor bn karşılık verincemi sorun oldu dedim aşağı bir indi 1 saat gelmedi bnde gittim yattım eve gelince yatigimi anladı gelip bakma gereği bile duymadı keşke hersey dönerler olsa bazen ondan çocuk yapmak asrın hatasiymis gerçekten

Ben az olduğuna neredeyse eminim :)

Benim eşim de bana yardımcı olur.
Doğru düzgün yemek yapmam, bir of demez.
Yumurta pişirsem ellerine sağlık deyişine bakan dünyaları yaptım sanır.
Daha misafir dışında bir gün önüne çorba, pilav, ana yemek, salatayı bir arada koymuş değilim ( 4 yıl olacak)
En önemlisi ben dağıtırım o dağıtmaz, arkasını toplamam vs. vs vs.

Ama yine de benim için 'gerçekten iyi' bir eş değil.

Başka sıkıntılar yaşattı çünkü.

Merhametlidir, hasta olsam başımda bekler ateşimi düşürmek için didinir vs.

Hamilelik yaşamadım henüz bilemiyorum ama bunlara bakıp yine emin olamam.
Belki aynı davarlıkları, odunları o da yapacak.

Ben gerçekten normalinde de, hamilelikte de türlü şartlarda iyi olabilen adamlara çok iyi erkek diyorum ve
sayıca az olduklarına eminim.

En basitinden bir yan komşumuz vardı.
İşinde, gücünde, karısını yücelten, ezdirmeyen, 4 çocuk babası ama
hani böyle işten çok yorgun dönüp yine de karısına ( karısı da pek mükemmel hanım değil hani,bencil, rahatına düşkün vs) keyif çattırıp çocukların sorumluluğunu alan,
ödevleriyle ilgilenen bir adamdı. Bunları çeşitli durumları göre göre annemle vayyy beee millette ne şans var nasıl kocaya denk gelmiş diyorduk o derece iyi bir eşti.

Benim annem de pek çekmiş bir kadındır da

Sonra bir gün alışverişteyken karısına herkesin içinde kızıp 'hayvan' diye bağırdığını gördü annem ve şöyle dedi:

Aman istemem kalsın onun iyiliği, rezil etti kadını.

Bu adam kadın çocuklar sert tepki gösteriyor diye kızan adam.
Müthiş bir sabır var normalde.
Yani bakınız süper bir baba, ama harika bir koca değil işte.
Kimden ne çıkacak belli de olmuyor.

Evet böyle oturup yorum yapmak çok kolay her yerden yemek sparisi veriliyor demek peki ücreti k ödeyecek benm okulum yeni bitti ve gelirim yok kusura bakmayın gerçekten bu kadar boş konusmayin üst yorumlarına keşke okuyup yorumda bulunsaydiniz ama yinede teşekkür ederim

O zaman bu kadar problemleriniz varken, maddi imkanlariniz kisitliyken cocuk isini erteleyecektiniz.. esiniz demek ki boyle biri, onu oldugu gibi kabul etmekten baska careniz yok su durumda..

Not: yaptigimiz yorumlar size bos konusmak olarak geliyorsa basta pohpohlanmak istiyorum diye not dusun, ona gore yorum yapalim..

Kesinlikle eşim aslında ıyi biri fakat ailesiyle yasadigimizdan mı yoksa ailesinin bencillik ve patavatsizlik derecesinde ne konuştuğunu bilmeyerek kapasitede olmasından mi eşimin ailesine çok düşkün olup ağzının içine bakmasınlar mi bilmem bn asla kocaman memnun değilim ailesi beni öyle ezerken yani ezmekten kastım laf sokma kinayeleme susuyor ben asla haksızlığa gelemem kim olursa olsun tepkime gosteririm bu kez beni suçlu çıkartıyor şunu diyemiyor o bnm karım o benim eşim ben eşimi arkamda hissetmiyorum bn gerçekten evli olduğumuzu bile hissetmiyorum artık hele ben su durumdayken bile bulunmayacak bir şey değil gidip bulma tenezzullune bile girmemiş olması çok acı veriyor açıkçası bana bazen kocaman bt keşke diyorum keşke ailemi dinlesydim

Maddi imkansizliklar çektiğimizi nerden anladın eşim fazla kıskanç tek başıma evden çıkmam başka br şehirden gelin geldim ve bana sürekli para bırakan biri değil

Ve ayrıca poh pohlanmakla ne alakası var boş çünkü bilmeden yargılamak kolay olan keşke bu kadar bencil değilde enpati kurabilir düşüne bilme yeteneğine sahip olabilseydiniz... Son olarakta davulu sesi uzaktan hep güzel gelirmiş kimse kimseyi bilmez ben burda üzüldüğüm durumu paylaştım siz beni poh pohlayin Die yada yargılayin diye degil

Iyide her süper baba, kötü bir es diye birsey yokki. Zaten halk olarak "kötü es" ve evlilik icin "cekilen bir durum iste" diye alisilmis ki, bak sen bile tersini düsünemiyorsun.

Sorun yeterici kadar iyi erkek olmamasi degil. Sorun kadinlar'in kötü erkek ile razi olmalari. Erkek aldatiyor "aman o yelloz icin bosanmam" deniliyor. Erkek küfür, hakaret ediyor "aman sabirli olayimda yoksa yuvam dagilir" oluyor. Burada kac konuya sahit olduk ve yorumlari ile beraber. Kadinlar kendilerine deger vermiyor.

O örnegindeki kadin mesela o adamdan bosanabilirde, ama yapmiyor. Orda, burda ele güne süper evliligi varmis gibi hava atmayi secip, o aci'yida kapali kapi arkasinda tek basina yasiyor. Diyorum ya zaten halk arasinda evlilik cekilen durummus gibi gösteriliyor. Kadin sürekli sabirli olmali, herseye dayanmali, aman aman yoksa (olmayan) yuva bozulur.

Kadinlar kendine deger verse, erkek konusunda secici olsa gercekten cok daha büyük bir oran evliliginde mutlu olurdu.

Canım bunlar ufak şeyler takmaya gelmez. Bende hamileyken eşimden şeftali istemiştim kış mevsimiydi o zaman . Aşağıdan meyve suyunu getireyim onu ic aynı şey dedi aşağı katimizdada kayinimin marketi var. sonra ben icmeyegim dedim ve umudumu kestim . Ama bebek dogunca çok değişti bebege ve bana karşı çok ilgili .sana da öyle olur ınş üzülme sen.

Esimi gördüm anlattiklarinda. İlk aylar benimde öyleydi ben yerimden kalkamiyordum. Surekli kusuyordum. Ama o yine eskisi gibi hizmet bekliyordu ben yapmayinca kiziyordu. Kavga ediyoduk sürekli hatta ben kusunca bile kiziyordu. Ben ne istesem once kızıp sonra aliyordu. Çünkü o hala baba olacaginin farkinda degildi. Ne zaman ki 13.hafta bebegimizi gördü ondan sonra degisti. Bugün diyor ki sen ilk aylarda bebegimizi sevmiyorsun diye bile kavga ettin benimle:)) yapmisimdir o psikolojiyle eminim :) sabret biraz bide doktora beraber gidin o anlatsin

Size kesinlikle katılıyorum gerçektende öyle ama ne yazık ki bende br şeyler geçtikten sonra akillananlardanim 20 yaşında evlendim ailem bu çocuktan sana koca olmaz ailesi bir kere aile değil dedi hakliymislar ben olmayan bir şeyi zorlamisim.suan koç abur hayal kırıklığı ve bunu aptal gibi hala sorguluyorum

Az önce de belirttim benim çevrem ve eşim böyle değil. Ancak tğ

o erkeklerin az olduğunu düşünüyorum hala.. Üstelik kendi eşime ve çevremin o iyi niyetli azınlıkta olmalarına rağmen ..

Zira Türkiye geneline bakarsak durum bana göre bu maalesef; sosyoekonomik düzey, kültürel yapı, eğitim, kişilik özellikleri bunların hepsini bir mozaik olarak dikkate aldığımda sosyal bilimlerin içerisinden bir kişi olarak tespitim budur.

Türkiye benim veya sizin eşinizden ibaret değil.

Bu demek değil ki kadınlar bulsunlar bir odun razı olsunlar; şahsen boşanırım ya da 50 yıl bekar kalırım bu beylerden biri ile evli olacağıma ..

Ama konu sahibi benim gibi düşünmüyor ki bile göre bu Adamdan bir de çocuk yapmış.

Şimdi ona verilebilecek en uygun tavsiye ne olabilir bunu tartıştım ben yorumumda.

Notuma gelirsek; gebelik öncesi dönemde mükemmele yakın olan adamlar bile gebelikte fos çıkabiliyorken konu sahibinin eşinin ne yapacağı çok önden belliymiş vurgusundaydım sanırım. Ancak siz de ben de kulağımıza küpe yapabiliriz elbet. Bir sakıncası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…