Hamileyim ve yalnız hissediyorum. Yakınımdakilerden destek görmüyorum.

Regl ile hamileliğe de karşılaştırmasınız ya
 
Hamilesiniz hasta değil ki yemekte yaparsınız kahvaltıyı da tek yaparsınız temizlikte yaparsınız.
Hadi temizlik zorladı diyelim kadın tutun başkalarından beklemek niye ?
Canınız cok kayınvalide ile kahvaltı keyfisi çekiyorsa da siz davet edin yapın dışarda hayatı zorlaştırmak niye..
 
37. Haftaya kadar çalıştım bende hatta işim gereği gün içinde cok araba kullanıyorum karnım direksiyona denk geliyordu. Direksiyona uzak dursam ayaklarım pedala yetişmiyordu
Kayınvalidem arabayı kullanmayı bi gün olsun teklif etmedi bu mantıkla öf ben bunu nasıl düşünemedim ya
 
Biz kadinlar bu hamileligi abartiyoruz alt tarafi hamilelik ya.ben ne sartlarda hamilelik yasadim,bi kere olsun niye yardim etmiyorlar demedim.siz hamilesiniz diye butun dunya etrafinizda fır donmek zorunda degil.nazinizi anca esiniz ceker.
 
Siz böyle şeyleri hiç teklif ettiniz mi kayınvalidenize.Hep tek taraflı beklenti içindeymişsiniz gibi geldi bana
 
Bu kadar umursamaya anlam yüklemeye değmez. Bu kadar beklentiye ne gerek var. İskender istiyorum deseniz alır gel deseniz gelir zaten rahatsız etmek istemiyordur. Kafalar uymuyordur. İki haftada anam babam gelse başka kimseyi istemem zaten
 
Hamileliği küçümsemek değil aslında, herkesin hamileliği değişik geçer, bu aynı kişinin farklı gebeliklerinde bile farklıdır parmak izi gibi. Kimi düz devam eder kimi yatak döşek yatar. Lakin bu durumda bir insanın nazlacagı kişi kaynanası değil, kendi eşi ve en fazla annesi olur. Annesini evine temizlik yapmak icin cagırmak nazlanmak degil gaddarlıktır, kaynanası da arayıp soruyorsa yeterli beslemek dısarda peşinden koşmak zorunda degil. Sadece bunları eşinden talep edebilir.
 
Anlamiyorum ki. Neden özel ilgi bekleniliyor sirf hamilesiniz diye?
Cok iskender seviyor isen git ye? Ezik ezik beklenti icinde olmayin
Kadin yapsa arasa sorsa bir rahat birakmiyor , herseyime karisiyor olur… kendi hamilelik öncesi kayınvalidesini kaç kere davet etti kadının evini temizledi veya sofrasını topladı acaba…
 
Bende 37 ye kadar çalıştım bak anılarım geldi aklıma. Direksiyonu karnımla çeviriyordum insan gelir bir götürür getirir. Kahvaltı hazırlar, evi süpürür. Biz bu akılla
 
Hamileliğin normal geçiyorsa hiçbir yardıma ihtiyacın olmuyor ki. Hatta hareket etmen çok çok daha faydalı. Konu sahibi belli ki kadına zamanında ilgi göstermemiş, kadında ilgilenmek istemiyorsa çok olağan karşılanmalı. İskender beklemek, evini temizlemesini beklemek size de çok acaip gelmiyor mu? Evi süpürecekse eşi de süpürebilir. Kadın arasa çağırsa belki de hep çağırıyor diyecekti. Kaynana mı sordun hamile kalırken denir buna. Şahsen ben yaşlı başlı kadın gelse evimi süpürse çok rahatsız olurdum. Annemin bile yapmasını istemezdim.
 
Bir kadının karnında 9 ay bir bebeği büyütmesi kadar mucizevi ve zor birşey var mı ya? Neden bu kadar küçümsüyorsunuz? Bu konuda çok ciddi hadisler var. Bknz:
Kadın hamileliğinde, doğum yapıncaya ve çocuğu emzikten keseceği günü kadar, Allah yolunda nöbet bekleyen mücahit gibidir. Bu zaman ölürse şehit ecri vardır.) [Taberani]

Allah yolunda ölenler hariç, şehit mertebesinde sayılacak olanlardan biri de hamileyken veya doğum yaparken ölen kadındır.

Hamilelik ve doğum kutsal bir olayken ama hastaa diilsinn kii gibi yorumlar çok saçma geliyor. Herkesin bünyesi aynı değil, ne zorluklarla bebeğini kucağına alanlar var. Sürekli midesi bulanan, kusan, karın ve kasık ağrısı çekip yerinden kalkamayan, kanaması olan, bebeğime birşey olur mu korkusu taşıyan milyonlarca kadın var. Konu sahibi abartılı bir ilgi beklemiş olabilir ama insan hamile kadının da bir halini hatırını sorup kızım bugün de gelin beraber yiyelim der ya, birşeye ihtiyacın var mı canın birşey istiyor mu diye sorar ya. İnsanlık öldü mü? Konu sahibi en ufak bir ilgi bile görmediği için biraz üzülmüş anlaşılan. Dalga geçenlerin hamile bir kadınla, normal bir kadını da bir tutması çok ilginç gerçekten. Hem hormonal değişiklikler oluyor hem de fiziksel ağırlaşma vs... El bile hamile birini görünce elinde yediği birşey varsa belki canı çekmiştir diye getirip veriyor.
 
2 hamileliğimde de aşırı bulantım ve uykum olduğu için genelde yatarak geçirdim. Özellikle 2. de evde ilgi bekleyen çocuk olduğu için daha çok zorlandım.
Hatta hamileliğimin sonuna doğru bacağımdaki bir sorun nedeniyle koltuk değneğiyle sadece tuvalet için kalkmam gerekiyordu, eşim işe gitmeden kahvaltı tabağımı hazırlayıp önüme getiriyordu. Yanıma atıştırmalık, meyve ve 1 şişe su koyup işe gidiyordu saat 4 e kadar tek başıma duruyordum.
4'te mecburen kayınvalidem geliyordu kızımı servisten alıp eve getiriyordu yanında yemek getiriyordu bazen yetiyor bazen yetmiyordu. Bunun dışında başka bir katkısı olmadı doğumdan sonraya kadar böyle idare ettik. Ne temizlik yaptı ne de başka bir şey.

Demem o ki kimseden bir şey bekleme. Çocuk yaparken hep eşinle tek başına bakıp büyütecek gibi düşüneceksin. Yoksa beklenti üzer.
 
Bu konu niye gündemde hâlâ ya millet hırsını alamadı dönüp dönüp tekrar yazıyor. Koni sahibinin hiç umrunda değil ama
 
Bu konu niye gündemde hâlâ ya millet hırsını alamadı dönüp dönüp tekrar yazıyor. Koni sahibinin hiç umrunda değil ama
İskender yiyo şu an. İnstagram da bir yerlerde görebiliriz. #aşerdiysemmmm #kaynanamlakeyif #dinner
 
İskender yiyo şu an. İnstagram da bir yerlerde görebiliriz. #aşerdiysemmmm #kaynanamlakeyif #dinner
Dinner kısmına ağlamalı güldüm haksjahah
Ben de 2 gün hastanede yatmıştım, çıkınca kayınvalidem iskender söylemiş hepimize. Sorun şu ki ben et yemiyorum.. pidelerini yedim “Kayınvalidem et yemediğimi bildiği halde hasta hasta benim midemi bulandırmaya çalıştı” diye konu açmam yok muydu
 
Sağlıkla doğurursun bebeğini inşallah , hamilesin kırıcı yorum da yapmak istemiyorum ama , hamileliğin zor geçmiyor ise ne gerek var böyle beklentilere , zorlaniyosundur çok zor bi hamilelik geciriyosundur anlarım da keyfi böyle beklenti içinde olma bence iskenderinide eşin alsın ne olcak canım kv 'nin karışmayani uzakda durani makuldur sürekli girip çıksa daha çok rahatsız olursun emin ol ıyi günde de olmasın kötü de boss ver bebeğine odaklan iskenderi filen takma kafana :) her şey bi tıkla kapımız da şanslısın bence kv burnunu sokmuyor hayatına hiç de gelmiyormuş bak ne güzel:)
 
kayınvalideniz çok ayıp etmiş, Allah bilir sizi iskender yemeye de çağırmamıştır :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…