- 31 Mart 2016
- 92
- 35
- 8
- 30
Ben çalıştığım içim rızkımı kazanıyorum çok şükür.
Bebek için de ailesi çalışırsa oluyor.
Afrika'daki çocuklar açlıktan ölüyor.
Neden rızkları verilmiyor.
Malikhane nedir açıklarsan cehaletin tanımlamasını yapacağım.Durum yazını geri yazasım geldi yani .... her kesin dünyadaki rızkı kuzu çevirme avokado salatası malikhane değildir. Bir ekmek kirintisı ile dahi olsa rabbim rızkını gönderiyor her canlinin bunu görememek asıl cehalet diyorum .
Merhaba arkadaslar ben evliyim ve 5 aylık hamileyim esimle aramda çok şükür bir sorunum yok çok iyi davranıyor bana ama maddi durumumuz cok kötü buda beni çok huzursuz ediyor sürekli içim sıkılıyor agliyorym Evlenmeden önce kredi kartı ve kredi borcum vardı 3000 lira ihtarname geldi kendimi okadar çaresiz hissediyorum ki evlendigim gece hamile kaldım herkes ilk önce çok üzerime geldi neden yaptınız sende caliscaktin dediler herkes üzerime geldi anneligi mi hiç hissedetmedim hala da öyle sadece eşim calisiyor bide üstüne borcumu halletmeye çalışıyor bunun altında çok eziliyrm bebeğimize hiçbişey alamıyoruz Devlet Hastanesine gittim kontrol için çok sert bi doktor du özele gidicek de durumumuz yok herseyi kafama takiyorum bide üzerine evlenirkrn 15000 borca girdik onuda oduyoruz sadece bize babam destek oluyor aileşinden hiçbir destek yok durumumuz yok diyolar bi harçlık bile yollamadiklari gibi sormuyolar bile bişeye ihtiyacınız varmi diye şunu ye bunu iç süt iç her gece demeyi biliyorlar ama alicak paranız varmı demiyorlar babam sadece herseferinde paranız varmı diyor elinde ne varsa veriyor. Yani arkadaşlar iyicen psikolojik durumda coktum hersey zoruma gidiyor sabah akşam ağlıyorm esimide çok seviyorum onun sıkıntı çektiğini gördükçe içim acıyor Tutamıyorum kendimi lütfen akıl verin bana bi yol gösterin
Malikhane nedir açıklarsan cehaletin tanımlamasını yapacağım.
Her kesin ne demek bir de onu rica ediyorum.
Sen alimlikle cehaleti sıradan TLF veya PC den yazılmış iki yazım hatası olarak karşılaştırıyorsan YAZIK diyorum ve susuyorum .çünkü bir alimin de buyurduğu gibi bende cahillerle yaptığım bütün tartışmaları kaybetmekten yanayım. Bilmem anlatabildim!
Tamam realist olalım. Dini boyutunu ksrıştırmıyoeum. Siyasi boyutunu düşünsün mü. Söyleyeyim. Çünkü afrika ülkeleri Osmanlı yönetimi altındayken senin benim gibi insanlardı. Ne zaman ki Osmanlı tıkılmaya başladı Avrupa boş durmadı. Oraları sömürge toprakları haline getirip insanlarını bir köle gibi çalıştırdı aç bıraktı. İnsanları çamurlu su içmek zorunda bıraktılar. Ayrıca bu kadın afrikada yaşamıyor Türkiye de yaşıyor. Biraz da siz realist olun.
dikkat edersen şu an bize soruyor.
ben de şu, kendinizi prenses zannetmenizi anlamıyorum
Adamla evlendiniz diye ailesi önünüze altınlar neden yığsın?
evlenesin varsa, okursun, çalışırsın, aile kuracak kıvama gelirsin gider evlenirsin.
Hamile bi bayani kim ise alacak pardon da ulkenin durumu malum..biraz dusunce ve empati lutfen.sadece konusmak icin konusmayin rica etsem.ne kadar kolay degil mi 'ise girip calisin' demek.size kadar onun hic aklina gelmemistir bu fikir,sağolun konu sahibine baya destek oldunuz burdan
Geçmiş olsun, evliliğimin ilk ayında hamile kalsaydım çok yüksek ihtimalle aldırırdım.
Siz doğurmsyı seçmişsiniz, hayırlı olsun.
Bebeği üzecek hareketlerden kaçının.
Ben rızık mızık inanmıyorum açıkçası, dolayısıyla bebeğin hayatının yaşanabilir kılınması için eşiniz gerekirse iki işte çalışacak siz de sağa sola soruşturup dantel işi boncuk işi yapacaksınız. Bu çocuk böyle büyüyecek.
Bir yolu bulunur elbet.
Empati kurarak,laf sokmadan,kibirlenmeden destek olabilirsiniz maneviyatta.cevabiniz konu sahibine anladik onu da keske hamile oldugunu biraz daha goz onunde bulundursaydiniz,hassas donemde ve kirilgan olabiliyoruz normal olarak.herseyi gectim sadece bebek icin bile iyi dilekte bulunmus olsaydiniz daha cok destek olmus olurdunuz konu sahibineBaşka nasıl destek olabilirim. .
Cevaplarım konu sahibine . .
Size ne? Bana bu hak anayasal olarak verilmiş mi, verilmiş. Kalbi atmayan bir şeyi öldüremezsiniz ayrıca. Bu da beni ilgilendirir. Kamu spotu verir gibi aradan kaynak yapmanıza gerek yok.Biraz konuyla alakasiz olacak ama "bebek aldirmak" olarak hafif hale getirdigimiz sozcuk grubunun gercek anlami bebek oldurmektir. Bu da aklinizin bir kosesinde bulunsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?