hamileyken sigaradan vazgecemeyen annelerr..

kızlar bu örnekler kişiden kişiye değişir bnm teyzemde gebeliğinde çok sigara içti çocugu şu an 13 yaşında şükür şimdilik bi saglık sorunu yok ama saglık sorunu olmasada ileride sigara içme ihtimali annesi babası sigara içmeyen bir çocuga göre çok çok yüksek.bir başka arkadasımda 3 sene önce doğum yaptı oda yaklaşık 1 paket sigara içti hamileyken çocuk doğdugu günden bugüne astım sorunu çekiyor hastanelere gidip gelmekten perişan oldular en son eve hava cihazımı oksijen tüpümü ne ondan aldılar çocuk tıkanınca onu veriyolardı.demek istediğim bu kişiden kişiye değişir.gelin biz birlik olalım ve hep beraber vazgeçelim şu sigaradan.bebekleride bi kenara bırakalım önce kendimiz için bırakalım.allah bile önce can sonra canan demiş kendimizi düşünürsek bebişlerimiz otomatikmen sağlıklı olur ztn.bgn hepimiz iyice bi düşünüp taşınalım yrna kararlarımızı verelim ne dersiniz ?

bu topik inşallah birbirimize yardımcı olmamızı sağlar sigara kullanan biri olarak biliyorum ki çok zor bir durum şu anda hamile değilim fakat bebek düşünüyorum hamilelikte sigara içilmemesi gerektiğinide çok iyi biliyorum ama nasıl olacak bunu şuan için gerçekten bilmiyorum umarım burada birbirimize faydalı paylaşımlarda bulunuruz önerilerinizi can kulağıyla dinleyeceğimden kesinlikle emin olabilirsiniz

hayy agzına saglık bea arkadasım valla zaten dertlıyken bıde ekstra baskıyı ınsan kaldıramıyor valla aynenn sınır oluyorum konu benım konum bebek benım bebegım yasam benım yasamım arkadaslar onerı ıstedık dıye kesın yargılara gerek yok son yorumda celınn yazmıs zaten hergun ne yaptıgımızı bırbırımızle paylasırsak evet aklımızdan bırazda olsa atmaya yarar bende yapabılırım dıyebılırım en azından valla ıstemıyorum olumsuz moral bozan yorumlarr yapmayın kardesım valla engelle olsa engellıcemde yok neyse gec kalktım bugun yataktan calısmadıgım ıcın avantaj oldu bana 12de ayaktaydım yemek falan derken bu saat oldu sıftahımı yapmadım mesela bu ıyı bısey sanırım heee bıde orguye basladım

flan leyla çigdem cellin daphne sezercik
arkadaslarımm dusuncelerınız desteklerınız ıcın cokk tesekkur ederım sıze
ınsallah bırakmak ısteyenlerle bırlıkte bırden kesemesekte bzıım ıcın buyuk sayılar olan 1e 2 ye dusurecegımızı umuyorumm cokk sagolunn

canım kusura bakma ama sana katılmıyorum bence iki tane aynı oranda tiryakini anne adayının biri bırakıbiliyorsa o daha fazla annedir.çünkü kendinden önce bebeğini düşündüğü için.bence o sigara pırlantadanda olsa ne yapın edin bırakın
çünkü bu dünyaya getirmeye karar verdiğiniz küçücük bir yavrunun sağlığı sizin tiryakiliğinizden daha önemli.sevgili arkadaşım umarım sende hiç içmezsin vicdanende huzurlu olursun ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsin

arkadaşlar sanırım biz burda anlama veya anlatma zorlugu yaşıyoruz burdaki kimse hatta bırakın burdakileri dünyadaki kimse sigaranın iyi bişey oldugunu veya 1 2 3 neyse daha az zzaralı oldugunu savunmuyor hepimiz neyin ne oldugunu biliyoruz.2 tip insan var iradesi güçlü ve zayıf güçlü olanlar hmn vazgeçiyor bundan zayıf olan bizim gibilerse cebelleşe cebelleşe tek fark bu burda kimse sigaranın yararlarını savunmuyor herkes nsl kurtulutumun derdinde.vallahi kimse kusura bakmasın bende içtim arada yine içiyorum ama kimsedende kötü anne diilim dgr annelerde öyle.bnm annemde sigara içen bir anne ki o zmnlar sigaranın zararlarını bukadar bilmez hamileykende içerlermiş suda bir gerçekki sigara içmeyen biçok anneden daha anne bnm annem hem anne hem baba şimdi kimse sigara içti diye bnm annemi kötü anne ilan edemez anlatmak istedigim bu.bundan sonra butip cvplarada asla cvp verip kimseyle gereksiz polemige girmeyeceğim.lütfen güzel fikirleri olan arkadaslar sadece fikir öneri versinler sigaranın zararlarını bende dgr arkadaslarımda sonuna kadar biliyoruz

bende az önce bununla ilgili bir topik açtım...kimse rağbet etmedi henüz....

13 yıldır içiyorum bende...6,5 ay sonra evleneceğim inşallah...şimdiden sigarayı bırakmak istiyorum,ileride bebek sahibi olmayı düşünmek beni çok motive ediyor bu anlamda.....

çünkü ben sigarayı kendim için bırakamayanlardanım....ama bebek düşüncesi bile beni sigaradan soğutmaya yetiyor....sadece desteğe ve yol arkadaşlarına ihtiyacım var....çünkü gerçekten kolay bişey değil....tam anlamıyla buna adapte olabilmek gerekiyor...artı evet şimdi bıraktım dahada içmem diyebilmek kolay değil..psikolojik olarak kendini buna hazırlamak gerekiyor....bu yüzden ben kendime süre verdim ....1 ocak ta yolun sonu olacak benim için....bu 2 ay boyunca yavaş yavaş kendimi soğutarak ama kendime baskı yapmadan,kasmadan bırakıcam....

keşke hamile olan arkadaşlar hamileliğin öncesinde bu şekilde yaparak bıraksaydınız çünkü birden bırakmak zor...ben hamile olduğumu öğrenince bırakırım diyemiyorum bu yüzden....

o nurtopu gibi çocuk şu an kaç yaşında??

şu an daha bir yaşında tabi sonunu kimse göremez ve bilemez bende sigara içmeyi onaylamıyorum. hiç bir hamilenin içmemesi gerek bence ben sadece örnek verdim. 40 yaşındasınız çocuğunuz zaten risk altında amniyosentez dahi yaptırmıyorsunuz ve fosur fosur sigara içiyorsunuz. sonuç= sağlıklı bebek

ben ondan yaklaşık 10 yaş küçüğüm 3.5 aylık hamileyim ve sürekli kanamalarla uğaşıyorum her bünye bir değil

yaww canımm nıye ugrasıyosun anlatmakla hayatımm bosverr anlamasınlar okuyupta duzgun anlayan ınsanlar zaten onerılerını goruslerını sıkıntılarını sunuyor .. demoralızasyona HAYIRRRR ....

[
daphne06 hayatımm yok anlatamadık bız derdımızı cellınınde dedıgı gıbı artık kendımızı anlatmayı orneklerı bı kenara atıp cozumlere gecmelıyız. artı kanamaların varmıs canım gecmıs olsun bendede aynı olmasada sorun var ama 3doktorada gıdıp ayrı ayrı muayene olup sordum sıgarayla alakası yokmus ben bıde bunun ıcın sucluyordum kendımı aklına gelırse dıye yazıyorum yıne sıgarayı savunuyo dıyecekler ama alakası yok ekstra sucluluk duyma dıye soyluyorum[/QUOTE]

İnşallah kurtuluruz şu durumdan tam hersey düzeldi derken tekrar hastane yolları bazı bünyeler böyle işte

benim ablamda hamnileyken çok sigara içerdi bebeği 2800 gr doğdu şimdi sağlıklı ama ilk üç ay hep hastanede yattı zatürre den o sıralar ablamı boğasım geliyordu aklıma gelen her hakareti ediyordum...Ama eşimden anladım ki bu mereti bırakmak çok zor bıraktığı zaman resmen kendine gelemiyor baş ağrısını gördüğümde acıyordum.. ona inat bende 1 ay boyunca içtim günde 10 tane sonuç yoğun faranjit + sinüzit dedim ya bune devam etmedim edemedim :) Kızlar dilerim bırakırsınız evet çok zor ama bebeği düşünün gelip göbüşünüze konmuş kolay değil tahmin edebiliyorum bende gebe kalmadan önce kilo vermeliyim diyorum herkes diyor ama gelde anlat kolay değilll irade meselesi doğru ama çook zor...

tabiiki iyi birşey canım bu sigarasız geçen zamanın artması demektirki sigara kullanan biri olarak biliyorum ki bu bizim için çok önemli örgüde çok iyi olmuş örgüye dalarsan aklına sigara daha az düşer yorumlarada çok takılma tatlım en azından ben kendi adıma elimden gelen desteği vermeye hazırım çünkü bende hamile olduğumda aynı şeyleri yaşayacağım birbirimize destek olalım ki bu zor dönemi daha kolay atlatabilelim

birşey değil canım birbirimize yapacağımız öneriler yaptığımız şeyler çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum yapacağımız paylaşımlarla kendimize bir yol çizip o sayılarada inebiliriz belki tatlım

şimdi biz niye buradayız önce onu kesinleştirelim biz burada hamilelikte sigaradan nasıl uzak dururuz diye faydalı paylaşımlar yapmak için buradayız ben kendi adıma konuşayım ben şu anda ikinci çocuğuma hamile kalmak için uğraşıyorum yani hali hazırda bir anneyim ve çok iddialı konuşuyorum benim diyen anneden de daha anneyim burada kimin daha iyi anne olduğunu sorgulamak yerine iyi şeyler yapmaya çalışan arkadaşları tebrik edelim takdir edelim destekleyelim bu bizim için daha faydalı

kızlar ben de hamile kaldığımı öğrendiğim gün bıraktım gerçi bir ay öncesinden itibaren günde 2-3 taneye düşürmüştüm şimdi hepten kestim çok şükür ama daha hamile olduğumu bilmediğim iki hafta içtiğime bile yanıyorum... ya bişey olduysa bebişime diye... evet sigara bırakmak çok zor ama Rabbim bana yardım etti galiba 3 gündür nezleyim ve sigara kokusu beni deli ediyor...

allah kahretsin bu sigarayı.lanet olsun ona.31 yasındayım hep derdım hamıle kalıyım ancak o zaman bırakıcam.evlendim ve aynı gün hamıle kalmısım ki istediğimde buydu diyodum allahım hemen hamıle kalıyım bir oğlum olsun.ve rabbım gönlüme göre verdi.su an 20 haftalık hamıleyım bır oğlum olucak allah nasıp ederse.sigaramı?ben iradesiz acizin önde gidenıymişim meger.bıraktım sigarayı eşiminde zoruyla ama ne bırakma.10 gün içmiyorum içmemek için çekirdekler sakızlar çikolata ıvır zıvır ne varsa sabahtan aksama kadar yiyorum aksam yemek yer yemez yatıyorumkı aklıma gelmesın ve 10 günün sonunda hep olurya can sıkıcı bi durum ya işyerinde müdür bişey der ya evde bişey olur( aslında hiçbişey yoktur benımkısı bahane aramak sinirlendim içtim)hemen o hırsla yak bitane..ve bakmıssınki yarım saat sonra tekrar istiyosun..durduramıyodum kendımı artıkve 5 10 gün daha gizli gizli içmeye devam edıyordum..bu 20 hafta hep bırak başla ile geçti.ne rezıllıkler yasadım baslamalarımda bilsenız.eşim bana para vermez sigara alırım diye.o bilgisayar basında sigarasını içerdi.bende dolmuş kül tablasını alıyımda boşaltıyım dıye fır dönerdım etrafında..neden bılıyomusunuz izmaritlerden belkı 1 2 fırt gizli gizli çekebılırım diye.korkudan tirtir titreyerek çekerdimde o 2 nefesı.ve doktora gıttıgımız her rutın kontrolde bebegımın kalp atısını görünce sevıncten ona karsı utanctan aglardım.çünkü ben begımın hareketlerını hissetmiyorum yada çok nadır hıssedıyorum hep korkuyorum bişey oldu olcak diye.ve doktora gıdıpte onu öle kıpır kıpır görünce kendımı tutamıyorum doktor bılmıyo tabı duygusal anne dıyo bana.o ve eşim sanıyo hamılelıgımın basında bırakmısım.tek bılen annelerim:))hatta kayınvaldem bana sıgara bıle bırakırdı.bu arada hergün sigara ve hamılelıgı arastırıyorum 20 haftadan önce sigara bırakılırsa erken dogum riskini düşürüyormuş.ben yapamadım malesef.neyse sizi daha fazla sıkmayayım yine bir gece karnım ve kasıgım çok fena agrıyarak yattım tabıkı evde bırınde yürüttüğüm son sigarayı içmişim vc de hızlı hızlı yakalanma korkusuyla.elimi karnıma kydum bekliyorum bebegım hareket etsın.yok oynamıyo cıldırcam 2 saat oldu oynamıyo.ogün k k sitesındede okumusum daha 16 haftalıkken sürekli hareket eden bebeklerı iyice canım sıkıldı allahım 20 haftalık olcam daha net bi hareket yok.bide karnımda benım şişmedi.acaba gelişmiyomu düşünceleriyle 2 saat kıvrandım.en son elim karnımda bebeğime yemin ettim yavrum sen sağsalim doğana kadar sigara içmiycem ağzıma koymuycam babana kızıp seni yakıyorum kayınvaldeme kızıyorum yıne aynı müdüre müşteriye sinirlendiğim herseyde seni harcıyorum yavrum sinirimi gecirmek için bütün kızkınlıklar geçiyor ama senı zehırledıgım gercegı ve vicdanım hiç geçmiyor kendime kızgınlıgım hiç geçmiyor diye...sabah kalktım rüya olsun nolur yemin etmemiş olayım demeye başladım ama etmiştim artık dönemezdim.ogün ertesi gün ve bugün:)) sinirimi bozan elimi ayagımı titreten bisürü olay oldu.aklımda tek dostum düşmanım ama içemiyorum.şafak sayıyorum resmen.hergün burda erken dogum küvez sorunlu cocuklar falan okuyup kendımı fırenlıyorum.5 ay zehırleme yavrunu diyorum kendıme.cips cekırdegede sarmadım bu kez.alıyorum işyerımde yanıma 1.5 lt suyumu canım sıkıldıkta içiyorum ve zaten 10 dakkada bir tişteyim..suyla kanımda temızlenıyor toksınlerı falanda atıyorum benım hikayemde bu.

Gercekten zor bır durum ama bır sekılde yolunuz bulmalısınız gerekırse yardım almalısınız.

Sigara ıcmek ıcın her daım bahane vardır ..

Dogacak bebegınızı dusunerek en azından azaltabılırısızzz

kızlar yaa istediğiniz kadar vicdanlarınızı rahatlatmaya çalışın
malesefki bunu tekrarlıcam çok bencillik yapıyorsunuz
ister iradesizlik olsun bunun adı ne olursa olsun
ama vardığı nokta koca bir bencillik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…