Ya sinir oluyorum sinirrrniye bu acıtasyon. Biliyoruz sigara hamile değilken bile çoook zararlı. Ama kadın belli ki bu durumdan rahatsız kurtulmak için öneri istiyor. Yok sigarayı bebeğin içiyor,yok seni kavanoza kapatsak duman üflesek vs.
Burada onlarca konu var gebelik ve sigara ile ilgili. Bir tane doğru düzgün öneri yok. Hep annelik fedakarlık ister. Herkes aynı şeyi söylüyor. Konu sahibi de bunu yapmaya çalışıyor zaten.
Lütfen ama lütfen yapıcı olalım arkadaşlar...
Arkadaşım doktorum 4 taneyi aşma dedi,bende aşmamaya özen gösteriyorum. Çok canım isteyince kırıyorum sigarayı ortadan 2 ye zaten bir kaç nefes kalıyor. Yarım atmayı beceremiyorum. Son son derken bakıyorum sonu gelmiş.
Zaten bunun için çok vicdan azabı çekiyoruz,bir de her yerde aynı şeyleri duymaktan gına geldi inanın...
ben arkadaşımızın keyif için içtigini zannetmiyorum sigarayı bırakmak kolay bir iş diil arkadaşlar tiryaki için.bende hamile kalmadan önce 2 paket içiyordum ve bunu resmen aşkla içiyordum herzmnda hamile kalıyım bırakıcam derdim.plansız bir hamilelik yaşadım tabiki ilk zamanlar sadece 4 5 taneye düşürebildim şimdi 12 haftalık hamileyim haftada 1 2 tane malesef bende içiyorum keyif alıyormusunuz diye sorarsanız aslaaaaaaaaaaa heleki bu vicdan azabı ile içilen sigaradan keyif almak ne mümkün hepimiz anneyiz sigara içmeyenler biraz daha fazla anne diil.en kısa zamanda bu 1 2 lerde biticek tabi ama inanın kolay olmuyor.arkadaşım allah sanada güç kuvvet versin inşl.umarım en kısa zamanda bırakırsın 7 8 tane gerçekten çok 1 tanesi bile zararlıyken.eger hmn bırakamıyorsan en azından önce bu sayıyı düşür sonra onuda bırakırsın ztn
canım kusura bakma ama sana katılmıyorum bence iki tane aynı oranda tiryakini anne adayının biri bırakıbiliyorsa o daha fazla annedir.çünkü kendinden önce bebeğini düşündüğü için.bence o sigara pırlantadanda olsa ne yapın edin bırakın
çünkü bu dünyaya getirmeye karar verdiğiniz küçücük bir yavrunun sağlığı sizin tiryakiliğinizden daha önemli.sevgili arkadaşım umarım sende hiç içmezsin vicdanende huzurlu olursun ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsin
o nurtopu gibi çocuk şu an kaç yaşında??
şu an daha bir yaşında tabi sonunu kimse göremez ve bilemez bende sigara içmeyi onaylamıyorum. hiç bir hamilenin içmemesi gerek bence ben sadece örnek verdim. 40 yaşındasınız çocuğunuz zaten risk altında amniyosentez dahi yaptırmıyorsunuz ve fosur fosur sigara içiyorsunuz. sonuç= sağlıklı bebek
ben ondan yaklaşık 10 yaş küçüğüm 3.5 aylık hamileyim ve sürekli kanamalarla uğaşıyorum her bünye bir değil[/QUOTE
daphne06 hayatımm yok anlatamadık bız derdımızı cellınınde dedıgı gıbı artık kendımızı anlatmayı orneklerı bı kenara atıp cozumlere gecmelıyız. artı kanamaların varmıs canım gecmıs olsun bendede aynı olmasada sorun var ama 3doktorada gıdıp ayrı ayrı muayene olup sordum sıgarayla alakası yokmus ben bıde bunun ıcın sucluyordum kendımı aklına gelırse dıye yazıyorum yıne sıgarayı savunuyo dıyecekler ama alakası yok ekstra sucluluk duyma dıye soyluyorum
arkadaşlar sanırım biz burda anlama veya anlatma zorlugu yaşıyoruz burdaki kimse hatta bırakın burdakileri dünyadaki kimse sigaranın iyi bişey oldugunu veya 1 2 3 neyse daha az zzaralı oldugunu savunmuyor hepimiz neyin ne oldugunu biliyoruz.2 tip insan var iradesi güçlü ve zayıf güçlü olanlar hmn vazgeçiyor bundan zayıf olan bizim gibilerse cebelleşe cebelleşe tek fark bu burda kimse sigaranın yararlarını savunmuyor herkes nsl kurtulutumun derdinde.vallahi kimse kusura bakmasın bende içtim arada yine içiyorum ama kimsedende kötü anne diilim dgr annelerde öyle.bnm annemde sigara içen bir anne ki o zmnlar sigaranın zararlarını bukadar bilmez hamileykende içerlermiş suda bir gerçekki sigara içmeyen biçok anneden daha anne bnm annem hem anne hem baba şimdi kimse sigara içti diye bnm annemi kötü anne ilan edemez anlatmak istedigim bu.bundan sonra butip cvplarada asla cvp verip kimseyle gereksiz polemige girmeyeceğim.lütfen güzel fikirleri olan arkadaslar sadece fikir öneri versinler sigaranın zararlarını bende dgr arkadaslarımda sonuna kadar biliyoruz
hayy agzına saglık bea arkadasımvalla zaten dertlıyken bıde ekstra baskıyı ınsan kaldıramıyor valla aynenn sınır oluyorum konu benım konum bebek benım bebegım yasam benım yasamım arkadaslar onerı ıstedık dıye kesın yargılara gerek yok son yorumda celınn yazmıs zaten hergun ne yaptıgımızı bırbırımızle paylasırsak evet aklımızdan bırazda olsa atmaya yarar bende yapabılırım dıyebılırım en azından valla ıstemıyorum olumsuz moral bozan yorumlarr yapmayın kardesım valla engelle olsa engellıcemde yok neyse gec kalktım bugun yataktan calısmadıgım ıcın avantaj oldu bana 12de ayaktaydım yemek falan derken bu saat oldu sıftahımı yapmadım mesela bu ıyı bısey sanırım heee bıde orguye basladım
flan leyla çigdem cellin daphne sezercik
arkadaslarımm dusuncelerınız desteklerınız ıcın cokk tesekkur ederım sıze
ınsallah bırakmak ısteyenlerle bırlıkte bırden kesemesekte bzıım ıcın buyuk sayılar olan 1e 2 ye dusurecegımızı umuyorumm cokk sagolunn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?