muraddi canım çok çabalıyorsun gerçekten haliyle çok da yıpranıyorsun çok iyi anlıyorum seni sonuçta bir gün değil iki gün değil tam dokuz ay ama geçecek canım bu bu da geçecek sen bebeğini düşünerek çok doğru bir yol izliyorsun ve sigaradan uzaklaşmaya çalışıyorsun duyduğun vicdan azabını inan sanki yaşıyormuşum gibi okudum ama dediğim gibi sabır canım yaşadıklarını paylaşmaya devam edersen çok sevinirim canım birbirimize destek olarak çıkacağız bu işin içinden ve ben inanıyorum ki sen çok iyi bir anne olacaksın tatlım:13:
allah kahretsin bu sigarayı.lanet olsun ona.31 yasındayım hep derdım hamıle kalıyım ancak o zaman bırakıcam.evlendim ve aynı gün hamıle kalmısım ki istediğimde buydu diyodum allahım hemen hamıle kalıyım bir oğlum olsun.ve rabbım gönlüme göre verdi.su an 20 haftalık hamıleyım bır oğlum olucak allah nasıp ederse.sigaramı?ben iradesiz acizin önde gidenıymişim meger.bıraktım sigarayı eşiminde zoruyla ama ne bırakma.10 gün içmiyorum içmemek için çekirdekler sakızlar çikolata ıvır zıvır ne varsa sabahtan aksama kadar yiyorum aksam yemek yer yemez yatıyorumkı aklıma gelmesın ve 10 günün sonunda hep olurya can sıkıcı bi durum ya işyerinde müdür bişey der ya evde bişey olur( aslında hiçbişey yoktur benımkısı bahane aramak sinirlendim içtim)hemen o hırsla yak bitane..ve bakmıssınki yarım saat sonra tekrar istiyosun..durduramıyodum kendımı artıkve 5 10 gün daha gizli gizli içmeye devam edıyordum..bu 20 hafta hep bırak başla ile geçti.ne rezıllıkler yasadım baslamalarımda bilsenız.eşim bana para vermez sigara alırım diye.o bilgisayar basında sigarasını içerdi.bende dolmuş kül tablasını alıyımda boşaltıyım dıye fır dönerdım etrafında..neden bılıyomusunuz izmaritlerden belkı 1 2 fırt gizli gizli çekebılırım diye.korkudan tirtir titreyerek çekerdimde o 2 nefesı.ve doktora gıttıgımız her rutın kontrolde bebegımın kalp atısını görünce sevıncten ona karsı utanctan aglardım.çünkü ben begımın hareketlerını hissetmiyorum yada çok nadır hıssedıyorum hep korkuyorum bişey oldu olcak diye.ve doktora gıdıpte onu öle kıpır kıpır görünce kendımı tutamıyorum doktor bılmıyo tabı duygusal anne dıyo bana.o ve eşim sanıyo hamılelıgımın basında bırakmısım.tek bılen annelerim:))hatta kayınvaldem bana sıgara bıle bırakırdı.bu arada hergün sigara ve hamılelıgı arastırıyorum 20 haftadan önce sigara bırakılırsa erken dogum riskini düşürüyormuş.ben yapamadım malesef.neyse sizi daha fazla sıkmayayım yine bir gece karnım ve kasıgım çok fena agrıyarak yattım tabıkı evde bırınde yürüttüğüm son sigarayı içmişim vc de hızlı hızlı yakalanma korkusuyla.elimi karnıma kydum bekliyorum bebegım hareket etsın.yok oynamıyo cıldırcam 2 saat oldu oynamıyo.ogün k k sitesındede okumusum daha 16 haftalıkken sürekli hareket eden bebeklerı iyice canım sıkıldı allahım 20 haftalık olcam daha net bi hareket yok.bide karnımda benım şişmedi.acaba gelişmiyomu düşünceleriyle 2 saat kıvrandım.en son elim karnımda bebeğime yemin ettim yavrum sen sağsalim doğana kadar sigara içmiycem ağzıma koymuycam babana kızıp seni yakıyorum kayınvaldeme kızıyorum yıne aynı müdüre müşteriye sinirlendiğim herseyde seni harcıyorum yavrum sinirimi gecirmek için bütün kızkınlıklar geçiyor ama senı zehırledıgım gercegı ve vicdanım hiç geçmiyor kendime kızgınlıgım hiç geçmiyor diye...sabah kalktım rüya olsun nolur yemin etmemiş olayım demeye başladım ama etmiştim artık dönemezdim.ogün ertesi gün ve bugün:)) sinirimi bozan elimi ayagımı titreten bisürü olay oldu.aklımda tek dostum düşmanım ama içemiyorum.şafak sayıyorum resmen.hergün burda erken dogum küvez sorunlu cocuklar falan okuyup kendımı fırenlıyorum.5 ay zehırleme yavrunu diyorum kendıme.cips cekırdegede sarmadım bu kez.alıyorum işyerımde yanıma 1.5 lt suyumu canım sıkıldıkta içiyorum ve zaten 10 dakkada bir tişteyim..suyla kanımda temızlenıyor toksınlerı falanda atıyorum benım hikayemde bu.
ben hamile kalmaya çalışıyorum.
kendime sınır koydum bunu uyguladım.
günde 4 e düştüm şimdi ve zorluklar başladı.
Allahım ben deli miyim diye düşünüyorum, sanki hiçbişeyden zevk almıyorum, sürekli aklım sigarada. sanki hiç gücüm yok ve kafam çalışmıyor gibi. bu normal mi arkadaşlar? 8 sene içtim bu arada.
hayatımm ben 15 senedır ıcıyorum yasım 26 11 yasında pasıf olarak basladıysamda ıkıncı ayında gayett aktıf ıcıcıydım yanı dusun!!! yok canım delılıkle falan alakası kendımıze kuruntu yuapıyoruz helekı bıde evdeysen ıyıce can sıkılıyo ugrasıcak bıse yok o yuzden bugun dolaplar falan derken bıraz zaman gectı.benımde oyle aklım hep aynı noktada yasakladıkya guya kendımıze yasak tatlı gelıyor ıste. ama yokk bız basarıp buraya basardım en azından 1 tane ııcıyorum yada bıraktım yazısınıda yazıcaz emınım.dun bı yazı okudum kendınıze onumuzdekı ıkı hafta ıcınde bı gun secın ve o gun hıc ıcmeyın oruclu gıbı davranın ertesı gune sadece bır tane ıcın dıger gun yıne oruclu gıbı uzak durun dısarı cıkın evı temızleyın yada kendınıze uyacak seyler yapın ama ucuncu gunde ıcmeyın dıyordu merakla yazının sonunu okuyunca dıyorkı aslında sıgarayla nıkotınle savasmıyorsunuz sız beynınızle savasıyorsunuz ve vucudumuz ve beynımız 3 gun sonunda sıgarayı unutuyormus ( tek hatırlayan bızlerız) eger 3 gun dayanabılırsek zaten bıdaha tekrarlamıyormus beyın uyarısını ama kafamızda bıtırmek lazım onunda caresı yazmıyoduama yınede sende benım gıbı gunden gune dusurmeye bak bıraz sıkcaz artık kendımızı...
allah kahretsin bu sigarayı.lanet olsun ona.31 yasındayım hep derdım hamıle kalıyım ancak o zaman bırakıcam.evlendim ve aynı gün hamıle kalmısım ki istediğimde buydu diyodum allahım hemen hamıle kalıyım bir oğlum olsun.ve rabbım gönlüme göre verdi.su an 20 haftalık hamıleyım bır oğlum olucak allah nasıp ederse.sigaramı?ben iradesiz acizin önde gidenıymişim meger.bıraktım sigarayı eşiminde zoruyla ama ne bırakma.10 gün içmiyorum içmemek için çekirdekler sakızlar çikolata ıvır zıvır ne varsa sabahtan aksama kadar yiyorum aksam yemek yer yemez yatıyorumkı aklıma gelmesın ve 10 günün sonunda hep olurya can sıkıcı bi durum ya işyerinde müdür bişey der ya evde bişey olur( aslında hiçbişey yoktur benımkısı bahane aramak sinirlendim içtim)hemen o hırsla yak bitane..ve bakmıssınki yarım saat sonra tekrar istiyosun..durduramıyodum kendımı artıkve 5 10 gün daha gizli gizli içmeye devam edıyordum..bu 20 hafta hep bırak başla ile geçti.ne rezıllıkler yasadım baslamalarımda bilsenız.eşim bana para vermez sigara alırım diye.o bilgisayar basında sigarasını içerdi.bende dolmuş kül tablasını alıyımda boşaltıyım dıye fır dönerdım etrafında..neden bılıyomusunuz izmaritlerden belkı 1 2 fırt gizli gizli çekebılırım diye.korkudan tirtir titreyerek çekerdimde o 2 nefesı.ve doktora gıttıgımız her rutın kontrolde bebegımın kalp atısını görünce sevıncten ona karsı utanctan aglardım.çünkü ben begımın hareketlerını hissetmiyorum yada çok nadır hıssedıyorum hep korkuyorum bişey oldu olcak diye.ve doktora gıdıpte onu öle kıpır kıpır görünce kendımı tutamıyorum doktor bılmıyo tabı duygusal anne dıyo bana.o ve eşim sanıyo hamılelıgımın basında bırakmısım.tek bılen annelerim:))hatta kayınvaldem bana sıgara bıle bırakırdı.bu arada hergün sigara ve hamılelıgı arastırıyorum 20 haftadan önce sigara bırakılırsa erken dogum riskini düşürüyormuş.ben yapamadım malesef.neyse sizi daha fazla sıkmayayım yine bir gece karnım ve kasıgım çok fena agrıyarak yattım tabıkı evde bırınde yürüttüğüm son sigarayı içmişim vc de hızlı hızlı yakalanma korkusuyla.elimi karnıma kydum bekliyorum bebegım hareket etsın.yok oynamıyo cıldırcam 2 saat oldu oynamıyo.ogün k k sitesındede okumusum daha 16 haftalıkken sürekli hareket eden bebeklerı iyice canım sıkıldı allahım 20 haftalık olcam daha net bi hareket yok.bide karnımda benım şişmedi.acaba gelişmiyomu düşünceleriyle 2 saat kıvrandım.en son elim karnımda bebeğime yemin ettim yavrum sen sağsalim doğana kadar sigara içmiycem ağzıma koymuycam babana kızıp seni yakıyorum kayınvaldeme kızıyorum yıne aynı müdüre müşteriye sinirlendiğim herseyde seni harcıyorum yavrum sinirimi gecirmek için bütün kızkınlıklar geçiyor ama senı zehırledıgım gercegı ve vicdanım hiç geçmiyor kendime kızgınlıgım hiç geçmiyor diye...sabah kalktım rüya olsun nolur yemin etmemiş olayım demeye başladım ama etmiştim artık dönemezdim.ogün ertesi gün ve bugün:)) sinirimi bozan elimi ayagımı titreten bisürü olay oldu.aklımda tek dostum düşmanım ama içemiyorum.şafak sayıyorum resmen.hergün burda erken dogum küvez sorunlu cocuklar falan okuyup kendımı fırenlıyorum.5 ay zehırleme yavrunu diyorum kendıme.cips cekırdegede sarmadım bu kez.alıyorum işyerımde yanıma 1.5 lt suyumu canım sıkıldıkta içiyorum ve zaten 10 dakkada bir tişteyim..suyla kanımda temızlenıyor toksınlerı falanda atıyorum benım hikayemde bu.
birşey değil canım tabiiki destek olacağız birbirimize şu buzlu su neden tavsiye ediliyor acaba mutlaka vardır bir bildikleri merak ettim şimdi araştırmaya çalışayımçok saol flan.moral verdın inanki.içmiyorum allahın izniyle içmiycem 5 ay koymusum önüme ama asıl doğumdan sonra emzirme dönemi var.olsun.yavrumun gözlerine babarsam belkı dahada güçlenirim sebebimiz olur yavrularımız.bende anlıyorum bütün arkadaşları.destek olanıda anlıyorum bana ve benım gibilere çok kızanları azarlayanlarıda.çünkü herkes kendine pay çıkarıyor.nedemek bırakamıyorum biz nasıl bıraktık diyolar haklılar :))benden sigarayı unutmak isteyenlere tavsiye
su için hem hamilelikte gerkli hemde sigarabırakma merkezlerınde bile aklına sigara geldikçe buzlu su iç elinden bardağı düşürme diyorlarmış..tabi biz ılık su içiyoruz.
evde olan kadınlar canları sigara isteyince makyaj yapsınlar
kaşlarını falan alsınlar
bebeklerıne aldıkları kıyafetleri yıkasınlar ütülesinler
kendilerini yormuycak ama kafasını mesgul etcek bişeylerle oyalansınlar.
en iyi vakit geçirme olayıda k k .gerçekten burda konu okudukça hem kendimizden bişeyler buluyoruz hem vakit geçiyor.allah yardımcımız olsun hepimizin.
aynen canım ben de öyleyim mesela ben ramazanda bütün işleri eve getiririm çünkü kafam çalışmıyor gibi hissederim yalnız değilsin tatlımben hamile kalmaya çalışıyorum.
kendime sınır koydum bunu uyguladım.
günde 4 e düştüm şimdi ve zorluklar başladı.
Allahım ben deli miyim diye düşünüyorum, sanki hiçbişeyden zevk almıyorum, sürekli aklım sigarada. sanki hiç gücüm yok ve kafam çalışmıyor gibi. bu normal mi arkadaşlar? 8 sene içtim bu arada.
çok doğru aslında demek 3 gün böyle düşünülünce sanki daha az yorar canım hiç aklımdan çıkartmayacağım çok sağol canım paylaşımın içinhayatımm ben 15 senedır ıcıyorum yasım 26 11 yasında pasıf olarak basladıysamda ıkıncı ayında gayett aktıf ıcıcıydım yanı dusun!!! yok canım delılıkle falan alakası kendımıze kuruntu yuapıyoruz helekı bıde evdeysen ıyıce can sıkılıyo ugrasıcak bıse yok o yuzden bugun dolaplar falan derken bıraz zaman gectı.benımde oyle aklım hep aynı noktada yasakladıkya guya kendımıze yasak tatlı gelıyor ıste. ama yokk bız basarıp buraya basardım en azından 1 tane ııcıyorum yada bıraktım yazısınıda yazıcaz emınım.dun bı yazı okudum kendınıze onumuzdekı ıkı hafta ıcınde bı gun secın ve o gun hıc ıcmeyın oruclu gıbı davranın ertesı gune sadece bır tane ıcın dıger gun yıne oruclu gıbı uzak durun dısarı cıkın evı temızleyın yada kendınıze uyacak seyler yapın ama ucuncu gunde ıcmeyın dıyordu merakla yazının sonunu okuyunca dıyorkı aslında sıgarayla nıkotınle savasmıyorsunuz sız beynınızle savasıyorsunuz ve vucudumuz ve beynımız 3 gun sonunda sıgarayı unutuyormus ( tek hatırlayan bızlerız) eger 3 gun dayanabılırsek zaten bıdaha tekrarlamıyormus beyın uyarısını ama kafamızda bıtırmek lazım onunda caresı yazmıyoduama yınede sende benım gıbı gunden gune dusurmeye bak bıraz sıkcaz artık kendımızı...
Sigara aklına geldiğinde 1 bardak su iç. O isteği azaltıyor gerçekten.
Umarım bırakırsın...
değişik bi teknik. teşekkürler.hayatımm ben 15 senedır ıcıyorum yasım 26 11 yasında pasıf olarak basladıysamda ıkıncı ayında gayett aktıf ıcıcıydım yanı dusun!!! yok canım delılıkle falan alakası kendımıze kuruntu yuapıyoruz helekı bıde evdeysen ıyıce can sıkılıyo ugrasıcak bıse yok o yuzden bugun dolaplar falan derken bıraz zaman gectı.benımde oyle aklım hep aynı noktada yasakladıkya guya kendımıze yasak tatlı gelıyor ıste. ama yokk bız basarıp buraya basardım en azından 1 tane ııcıyorum yada bıraktım yazısınıda yazıcaz emınım.dun bı yazı okudum kendınıze onumuzdekı ıkı hafta ıcınde bı gun secın ve o gun hıc ıcmeyın oruclu gıbı davranın ertesı gune sadece bır tane ıcın dıger gun yıne oruclu gıbı uzak durun dısarı cıkın evı temızleyın yada kendınıze uyacak seyler yapın ama ucuncu gunde ıcmeyın dıyordu merakla yazının sonunu okuyunca dıyorkı aslında sıgarayla nıkotınle savasmıyorsunuz sız beynınızle savasıyorsunuz ve vucudumuz ve beynımız 3 gun sonunda sıgarayı unutuyormus ( tek hatırlayan bızlerız) eger 3 gun dayanabılırsek zaten bıdaha tekrarlamıyormus beyın uyarısını ama kafamızda bıtırmek lazım onunda caresı yazmıyoduama yınede sende benım gıbı gunden gune dusurmeye bak bıraz sıkcaz artık kendımızı...
Bir arkadaşım ve ablam eskiden beri günde bir paket sigara içiyorlardı...Belli aralıklarla hamile kaldılar..Arkadaşım o kadar tiryaki olmasına rağmen direk kesti,fakat ablam...Günde 4-5 tane içti hamileliği boyunca...Şimdi yeğenim sürekli öksürüyor,içim nasıl acıyor ama bir şey diyemiyorum çünkü desem biliyorum fena patlayacağım..Bence iradeyle alakalı..Anne değilim ama düşünüyorum karnımda bir can taşısam,canımdan bir parça taşısam böyle bir sorumsuzluğu asla yapmam..Bencillikten başka bir şey değil bence..Eğer kendinize güvenemiyorsanız önce bırakmaya çalışın sigarayı sonra hamilelik çalışmalarına başlayın..Artık bir sürü ilacı var bu işin ve tabi ki birazcık irade!!!
Çok haklısın... Hamile kalsam hemen bırakırım.
Ablam ilk çocuğuna hamile kaldığında hemen bırakmıştı.
Kimse sigara içmiyordu yanında.
Çok sağlıklı doğdu yeğenim çok şükür.
canım çok geçmiş olsun nedeni kesin belli oldu mu?sigaranın erken doğum yada düşük sebebi olduğunu biliyorum da direk sebep miydi yoksa tetikleyici miydi onun için sordum canım inşallah en kısa zamanda yeniden bebeğin olur çok sağlıklı bir hamilelik geçirirsin ve bebeğini kucağına alırsın canımah insanın beynine hükmedememesi ya da sinirlenmeyi üzülmeyi bahane edip her sigara yakışımız....gözün aydın sen kazandın.seni bırakmak için beynimde okadar mücadele verdim ki bu sırada bazı şeyleri aksattım galiba bir şeyler yolunda gitmedi ve 4.5 aylık bebeğimi kaybettim...
çok tebrik ederim canım cidden su çok önemli sanırım bütün tavsiyeler o yönde çünküBende çok sigara içiyordum. Günde 1 paketi geçiyordu.
Şimdi 3-4 günde bir paket içiyorum.
Canım sigara istediğinde su içiyorum geçiyor.
böyle azalttım...
Keşke hepten bıraksak şunu...
Çok haklısın... Hamile kalsam hemen bırakırım.
Ablam ilk çocuğuna hamile kaldığında hemen bırakmıştı.
Kimse sigara içmiyordu yanında.
Çok sağlıklı doğdu yeğenim çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?