hamileyken sigaradan vazgecemeyen annelerr..

muraddi canım çok çabalıyorsun gerçekten haliyle çok da yıpranıyorsun çok iyi anlıyorum seni sonuçta bir gün değil iki gün değil tam dokuz ay ama geçecek canım bu bu da geçecek sen bebeğini düşünerek çok doğru bir yol izliyorsun ve sigaradan uzaklaşmaya çalışıyorsun duyduğun vicdan azabını inan sanki yaşıyormuşum gibi okudum ama dediğim gibi sabır canım yaşadıklarını paylaşmaya devam edersen çok sevinirim canım birbirimize destek olarak çıkacağız bu işin içinden ve ben inanıyorum ki sen çok iyi bir anne olacaksın tatlım:13:

muraddi çok takdir ettim yazısı beğendim zararın neresinden dönülse kardır...iyiki yemin etmişsin inşallah sağ salim alırsın yavrunu kucağına.... üstelik doğunca da bitmiyorki... emzirirken de içmemeliyiz sonuçta sütümüzle geçiyor bebeğe.... inşallah bu hamilelik ve emzirme derken tümden bırakırız su rezil şeyi.....

çok saol flan.moral verdın inanki.içmiyorum allahın izniyle içmiycem 5 ay koymusum önüme ama asıl doğumdan sonra emzirme dönemi var.olsun.yavrumun gözlerine babarsam belkı dahada güçlenirim sebebimiz olur yavrularımız.bende anlıyorum bütün arkadaşları.destek olanıda anlıyorum bana ve benım gibilere çok kızanları azarlayanlarıda.çünkü herkes kendine pay çıkarıyor.nedemek bırakamıyorum biz nasıl bıraktık diyolar haklılar :))benden sigarayı unutmak isteyenlere tavsiye
su için hem hamilelikte gerkli hemde sigarabırakma merkezlerınde bile aklına sigara geldikçe buzlu su iç elinden bardağı düşürme diyorlarmış..tabi biz ılık su içiyoruz.
evde olan kadınlar canları sigara isteyince makyaj yapsınlar
kaşlarını falan alsınlar
bebeklerıne aldıkları kıyafetleri yıkasınlar ütülesinler
kendilerini yormuycak ama kafasını mesgul etcek bişeylerle oyalansınlar.
en iyi vakit geçirme olayıda k k .gerçekten burda konu okudukça hem kendimizden bişeyler buluyoruz hem vakit geçiyor.allah yardımcımız olsun hepimizin.

ben hamile kalmaya çalışıyorum.
kendime sınır koydum bunu uyguladım.
günde 4 e düştüm şimdi ve zorluklar başladı.
Allahım ben deli miyim diye düşünüyorum, sanki hiçbişeyden zevk almıyorum, sürekli aklım sigarada. sanki hiç gücüm yok ve kafam çalışmıyor gibi. bu normal mi arkadaşlar? 8 sene içtim bu arada.

supersın arkadasım topıık benım topıgım ama cok guzel anlatmıssın yasadıgını sayfanda okur gıbı hıssettım kendımı aynen benımde yemınlerım sozlerım var bırturlu tutulmayann.. ama 15 senedır ıcıyorum daha yasım kackı?? ahh bı dovseler benı sole bunun yuzunden agzım burnum dagılsa dıyorum sonrada dovenler gıttıkten sonra dertlenıp bıtane daha yakacagım gelıyor aklıma ırade yok ıste. bugun normalde 8ıncı sıgaramı ıcmem gerekırken kendımı sıka sıka 4.5 tane ıctım her aklıma geldıgınde kalkıp bı dolabı duzelttım yada kızımın oyuncaklarını topladım falann ama sonunda gun bıttı cok tesekkurler anlattıgın seyler ıcın tebrıkler sen artık bırakanlardansın ve bebegını allahın ıznıyle kucagına sagsaglım aldıgında asıl safak o zaman dolmus olacak ..

hayatımm ben 15 senedır ıcıyorum yasım 26 11 yasında pasıf olarak basladıysamda ıkıncı ayında gayett aktıf ıcıcıydım yanı dusun!!! yok canım delılıkle falan alakası kendımıze kuruntu yuapıyoruz helekı bıde evdeysen ıyıce can sıkılıyo ugrasıcak bıse yok o yuzden bugun dolaplar falan derken bıraz zaman gectı.benımde oyle aklım hep aynı noktada yasakladıkya guya kendımıze yasak tatlı gelıyor ıste. ama yokk bız basarıp buraya basardım en azından 1 tane ııcıyorum yada bıraktım yazısınıda yazıcaz emınım.dun bı yazı okudum kendınıze onumuzdekı ıkı hafta ıcınde bı gun secın ve o gun hıc ıcmeyın oruclu gıbı davranın ertesı gune sadece bır tane ıcın dıger gun yıne oruclu gıbı uzak durun dısarı cıkın evı temızleyın yada kendınıze uyacak seyler yapın ama ucuncu gunde ıcmeyın dıyordu merakla yazının sonunu okuyunca dıyorkı aslında sıgarayla nıkotınle savasmıyorsunuz sız beynınızle savasıyorsunuz ve vucudumuz ve beynımız 3 gun sonunda sıgarayı unutuyormus ( tek hatırlayan bızlerız) eger 3 gun dayanabılırsek zaten bıdaha tekrarlamıyormus beyın uyarısını ama kafamızda bıtırmek lazım onunda caresı yazmıyodu ama yınede sende benım gıbı gunden gune dusurmeye bak bıraz sıkcaz artık kendımızı...

bak buda gzl fikiriş arkadaşım.yok yok ben eminim kurtulucaz bu illetten.örgü nsl gidiyor başladınmı oyalıyormu seni?

cnm çooook tbrk ederim seni darısı başımıza inşl.bikaçgün daha sabrettinmi bidahada aklına geşmez ztn.

bende sigara içen biriydim.şuan 7 haftalık hamileyim.hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren bırak sigara içmeyi , elime bile almadım, dumanından bile uzak durmaya çalışıyorum.tiksintim falan yok.bebeğe zararlı diye uzak duruyorum...o herşeye bedel . eşim bile içmiyor artık biliyormusun... :)))
biraz fedakarlık.....

Sigara aklına geldiğinde 1 bardak su iç. O isteği azaltıyor gerçekten.
Umarım bırakırsın...

birşey değil canım tabiiki destek olacağız birbirimize şu buzlu su neden tavsiye ediliyor acaba mutlaka vardır bir bildikleri merak ettim şimdi araştırmaya çalışayım
aynen canım ben de öyleyim mesela ben ramazanda bütün işleri eve getiririm çünkü kafam çalışmıyor gibi hissederim yalnız değilsin tatlım
çok doğru aslında demek 3 gün böyle düşünülünce sanki daha az yorar canım hiç aklımdan çıkartmayacağım çok sağol canım paylaşımın için
Sigara aklına geldiğinde 1 bardak su iç. O isteği azaltıyor gerçekten.
Umarım bırakırsın...

muraddi arkadaşımız da buzlu su demiş suyun bu işte önemi var demekki bayanlar cidden merak ettim :26:

değişik bi teknik. teşekkürler.

ah insanın beynine hükmedememesi ya da sinirlenmeyi üzülmeyi bahane edip her sigara yakışımız....gözün aydın sen kazandın.seni bırakmak için beynimde okadar mücadele verdim ki bu sırada bazı şeyleri aksattım galiba bir şeyler yolunda gitmedi ve 4.5 aylık bebeğimi kaybettim...

Son düzenleme:
Bende çok sigara içiyordum. Günde 1 paketi geçiyordu.
Şimdi 3-4 günde bir paket içiyorum.
Canım sigara istediğinde su içiyorum geçiyor.
böyle azalttım...

Keşke hepten bıraksak şunu...

Bir arkadaşım ve ablam eskiden beri günde bir paket sigara içiyorlardı...Belli aralıklarla hamile kaldılar..Arkadaşım o kadar tiryaki olmasına rağmen direk kesti,fakat ablam...Günde 4-5 tane içti hamileliği boyunca...Şimdi yeğenim sürekli öksürüyor,içim nasıl acıyor ama bir şey diyemiyorum çünkü desem biliyorum fena patlayacağım..Bence iradeyle alakalı..Anne değilim ama düşünüyorum karnımda bir can taşısam,canımdan bir parça taşısam böyle bir sorumsuzluğu asla yapmam..Bencillikten başka bir şey değil bence..Eğer kendinize güvenemiyorsanız önce bırakmaya çalışın sigarayı sonra hamilelik çalışmalarına başlayın..Artık bir sürü ilacı var bu işin ve tabi ki birazcık irade!!!

Çok haklısın... Hamile kalsam hemen bırakırım.
Ablam ilk çocuğuna hamile kaldığında hemen bırakmıştı.
Kimse sigara içmiyordu yanında.
Çok sağlıklı doğdu yeğenim çok şükür.

İşte gerçek anne öyle olur zaten..Ah hep derim zaten şu annelik babalık sınavla elde edilen bir hak olsa keşke...

Son düzenleme:
canım çok geçmiş olsun nedeni kesin belli oldu mu?sigaranın erken doğum yada düşük sebebi olduğunu biliyorum da direk sebep miydi yoksa tetikleyici miydi onun için sordum canım inşallah en kısa zamanda yeniden bebeğin olur çok sağlıklı bir hamilelik geçirirsin ve bebeğini kucağına alırsın canım
Bende çok sigara içiyordum. Günde 1 paketi geçiyordu.
Şimdi 3-4 günde bir paket içiyorum.
Canım sigara istediğinde su içiyorum geçiyor.
böyle azalttım...

Keşke hepten bıraksak şunu...
çok tebrik ederim canım cidden su çok önemli sanırım bütün tavsiyeler o yönde çünkü

gözün aydın canım hepimizin isteği hamilelikte hiç sigara içmemek zaten başaracağız inşallah

sigara içmek tabiiki kötü bir alışkanlık bizler de burada bundan en azından hamilelik döneminde bebeğimize bir zarar gelmesin diye sigaradan kurtulmak adına toplandık ama gördüğüm kadarıyla burada gerçek anne sahte anne konusunu daha aşamamışız şimdi benim anladığım kadarıyla hamileyken sigarayı bırakmak için kırk takla atan içtiği her sigarada vicdan azabı çekip bebeğime bir zarar verdim mi diye düşünerek gözyaşı döken anneler sahte anne ama hamileliği boyunca yada hayatı boyunca hiç sigara içmemiş ama yeni doğmuş bebeğini sokaklara atanlar gerçek anne mi?sonuçta o hiç sigara içmemiş ben burada takıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…