hamileyken sigaradan vazgecemeyen annelerr..

flan iyi dileklerin için teşekkürler.bebeğimi kaybetmeden önce soğukalgınlığı geçirdim yaklaşık bir hafta hem öksürük hem grip hemde boğazım şişmişti.sanırım bağışıklık sistemim iyice zayıflamıştı demekki yeterli de beslenemedim o sıralar stres de vardı bazı sorunlar sigarayı bırakamadım.iki ay önce oldu çok acı vericiydi.Allah kimselere yaşatmasın.suyum erken geldi aslında bebeğim hala yaşıyordu suyum geldiği için suni sancıyla doğum yaptım.rüyalarıma bile giriyor çok etkilendim çok...ama artık deneyimliyim diyorum kendime.bir kaç ay daha sabretmem lazım yüce Rabbim inş. meleğimi tekrar gönderir bana.

Bence iradeyle alakalı..Anne değilim ama düşünüyorum karnımda bir can taşısam,canımdan bir parça taşısam böyle bir sorumsuzluğu asla yapmam..

canım yapma allahaşkına ya karnımda bir can taşısam diyosun..senın kendi canın can değilmi kendine sigarayla zarar vermen günah değilmi allah bu tasıdıgımız bedeni bizlere emanet olarak vermedimi..o kadar iraden varsa ve diyorsunuzya fedakarlık.hadi yap feakarlığını o zaman önce allaha karsı borcunu öde onun sana verdiği beden nimetini iyi bakarak öde borcunu.kendi canın için bırak.bak yine aklıma geldi
şaka bi yana sizlerde haklısınız tabiki ama işin bide bu boyutu var bunuda hatırlatmak istedim ben size.ben15 yıldır içiyorum.o kadar tiryakiy-DİM ki ne bulsam maltepe samsun hatta filtresiz sigara bile içerdim.ve hep derdim ramazanda bırakıcam ve hemen hemen her ramazan ayı boyunca içmezdim ve sonrası tekrar başlardım.tabi bin pişmanlık sonradan ama içmeye devam.e kendime yeni bir bahane bulup mutlu olmam lazım evlniyim kesin bırakıcam diyip dahada erteledim.bu benim sigaramdan ayrılmam için daha uzun zamanya ohhhh içtimde içtim derken eşimle tanıştım 1 yıl süren flörtte ondan gizli habire bırak başla yaptım.çok zayıf oldugum için o bana bırak diye ısrar ederdi.bide görüyo 3 5 gün dayanabildiğimi.oda haklı olarak diyo 3 gün duruyosun dur o zaman tamamen bırak...ve her başladıgımda kıyameti koparıyordu..hem kendime hem ona yeni bahaneler bulmam lazım tabi..napim napiiiim heh buldum.hayatım şimdi nişanlıyız stresliyiz nişanlıyken bırak içiyim evlenince kesin bırakıcam diyorum .yine zaman kazanıyorum.ama evlenınce bebek olana kadar diye uzatma şansım olmadı evlendiğim gibi hamile kaldım.ve bebeğimde evliliğimde 4.5 aylık şuan.ve ben şu geçen 5 güne kadar hep eşimi kandırdım.o içmiyorum sandı hep zavallım.ve hep güvendi bana.bugüne kadar olamadım ama inşallah bundan sonra onun güvenıne layık olurum.ve kızlar dün doktora gittim bebeğimin gelişimi günügününe tutuyor allahıma şükürler olsun.dönüşte aktara uğradım bunuda gerekli bilgidir diye sizlere sunuyorum 4 aydan sonra hergün 1 2 tane hurma yemek doğumu kolaylaştırıyormuş hem bu sitede okudum hem peygamberimizin hadisiymiş.neyse aktardan hurma alıcam derken gözüm raflarda tütün zararlıdır yazılarını gördüm bi toz var kızlar ben seneler önce kullanmıştım bi süre sigara tiksindirme tozu canın sigara istedikçe dilinin üstüne bi parmak çalıyosun.kokusu güzel ama tadı iğrençti tatlı tuzlu ekşi ne ararsan vardı sanki içinde ve ağızdan tadı uzun süre gıtmediği için sigarada canın cekmıyodu.ben tadı kötü diye kullanmamıştım güya.halbuki bırakmaktan kaçmak içinmiş.
o tozlardanda alabilirsiniz 10TL ve karanfil zencefil gibi şeyler oldugundan içinde zararlı olcagınıda sanmıyorum tabi yine araştırın..ben bu zıkkımı bırakmak için nikotin bandı sakızı hapları herşeyi aldım.kullandıgım sürede % 30 faydalarını gördüm hepsinin ama % 70 lik bana kalan kısmı beceremedim ben..şimdi hamile kalsam hemen bırakırım diye kendini kandıran arkadaşlarıma söylüyorum.şimdiden savaşın hamile kalmayı beklemeyin.siz hamile kalıcagınız gün diye ertelerken o sizlerin spermlerine zarar veriyor belkıde hamıle kalmanızı zorlaştırıyor ne biliyoruz..ben içmiyorum ve içemiyceğim günün bilincinde olmakmı ne bugün 5. gün ve daha az aklıma geliyor.çenem düştü yine.savaşın kızlar nolur pes demeyin.

canım allah sabır versin çok üzüldüm.acını düşünmeye bile korkuyorum.allahım tekrarını yaşatmasın.

tekrar tekrar çok geçmiş olsun canım Allah bir daha yaşatmasın zaten stres sinir değil mi herşeyin başı şimdi ne yaptın seni yoran o sıkıntıları aşabildin mi biraz?

[

geçenlerde bir arkadaşımız paylaşmıştı vücut zaten nikotin ihtiyacından sigara istemiyormuş beyin komut veriyormuş o zaman nikotin bantlarının işe yaramaması normal dedim kendi kendime yani bizim beyin komutlarını durdurmamız gerekiyor bir şekilde yalnız işin iyi birde tarafı varmış 3 günden sonra beyin bu komutları azaltıyormuş senin 5. günmüş ve daha az aklıma geliyor diyorsun buna göre birkaç gün sonra komutlar daha da azalacak ve tamamen bitecek yani sen bu işi bitireceksin kendime güvenim geldi inanki başaracağız biz bu işi

benim eşim de günde 1 paketten 3-4 adete düşürdü
ben ki nefret ederim sigaradan ailemde hatta sülalemde kimse sigara içmez
faranjitim olduğu için de eşim balkonda içer evin içinde asla içirmem
hamile kalmaya karar verdiğim zaman bırakacak tamamen inşallah çünkü çok istiyor çocuğu
temizlenmiş vücudunla hamile kalmak isterim dedim ne demek yeter ki çocuk yapalım hemen bırakırım dedi
bakalım 1-2 sene daha böyle idare edicez...

tekrar tekrar çok geçmiş olsun canım Allah bir daha yaşatmasın zaten stres sinir değil mi herşeyin başı şimdi ne yaptın seni yoran o sıkıntıları aşabildin mi biraz?

çok saol arkadaşım.bir iki gündür kendimi daha iyi hissediyorum iki ay gözümün yaşı hiç dinmedi.dün eşimin telefonunda bir video izledim akşam akşam içim burkuldu yine.hastanedeydik henüz daha onu kaybetmemiştim.tek avuntum Allah meleğimi tekrar gönderecek inş.bunu düşününce biraz rahatlıyorum.ama bir kaç ay daha sabretmek zorundayım bünyem toparlansın diye..kızlar sizde kendinize çok iyi bakın bebişleriniz sağlıkla gelsin dünyaya..

doğru canım kolay değil ki yaşadıkların hem ruhen hemde bedenen çok zor bir durum biraz toparlan yeniden hamile kalırsın inşallah

bende bırakamam diye sızlananlardanım hamile olduğumu öğrendim 1 hafta inanamadım içtim öncesinde 1.5 paket içerdim bi toz sayesindeki aslında psikolojik destek oldu bıraktım ALLAH a şükür ama bırakamıyorum diye birşey yok bence 4 senedir kendim için yapamadığımı bebeğim için yaptım umarım tekrar baslamam sende bir an önce kurtulmalısın yazık değil mi o minicik cana??

off ya ben de içiyorum sigara bakalım hamile kalırsam bırakırım kesin diyorum..
ama bi taraftan da korkuyorum..
milyon kere denedim milyonkere başaramadım çünkü.
ama ,inşaallah Rabbim bi melek gönderirse bırakabilirim..
inşaallah sende bırakırsın tatlım..

tebrik ederim canım ne tozuymuş o biraz bilgi verebilir misin?bir de hamilelikte bir zararı varmıymış?paylaşırsan çok iyi olur bizde de işe yarayabilir

hep öyle canım ya kendimiz için bırakmayı başaramıyoruz ama bebek olunca daha bir güç gelir ve bırakabiliriz umarım

kahvekolıkçim :) hiç hatırlamıyorum inanki tozun üzerınde hamıleler için bişey yazıyormuı..ama canım gercekten toz bant şu bu hepsı hikaye.aslında ağlaya ağlaya dayanırız bılıyomusun.sana dün basıma gelen bı olayı anlatıyım..dün bıraz duygusaldım bıde bıkac bısey yasadım kayınvalıdemin bazı sözlerıne takıldım iyice bunalım oldum yanı.evde tek kaldıgım bı aıra kendımı yemek yapmaya verdımkı can sıkıntım gecsın.ama yok hep aklıma söylenenler gelıyor.derken ben kendımı hıckıra hıckıra aglayarak buldum çünkü kayınvalıdem sıgarasını unutmus ve ben içmek için can atıyorum ama bebeğimde karnımda tekme atıyor.elimi karnıma koydum ama nasıl aglıyorum kızlar içmiycem oğlum korkma annen kurban olur sana içmicem korkma bıtanem diye.içmedim.yemeğide bıraktım geçtim yattım ağlaya ağlaya uyumusum.içseydim ilk nefeste hem sakınlescek hem pişman olup ağlıycaktım ama söndürmüycektim bitiricektim onu ve yarım saat sonra önümdeki hazır paketten tekrar içicektim.gün saymıyorum artık.6mıyım 7 mi bılmıyorum.dayanın ağlayın zırlayın böğüre böğüre ama içmeyim.kriz sonu suların duruldugunu hissedin.o öyle bır huzurki başarmış olmak içtiğiniz sigaranın size verdiği keyfin bin katı bir keyif.bakın cabalayın benım gibi.aynen benım yasadıklarımı yasıycaksınız.sacma sapan seylerde alınganlık yapıp aglama krızlerıne girceksizin.ama başarıcaksınız.pes yok.

arkadaşlar size karışmak veya söyle böyle yapın demek istemem ama benim eşimin amcasınbın kızı bebeiğine hamileyken 9 ay boyunca sigarayı bırakmamış.şimdi 5 yaşında dünyalar tatlısı oğlu var ama çocuğun baş parmağı yok...ve nedeni sigara.....

canımm cokk gecmıs olsun ama doktorlarmı soylemıs anne karnında cok fazla zehır tukettıgı ıcın bas parmagı yok dıye??

tebrıklerr .... olaylara uzuldum tatlım fazla hassasız bu donemlerde zaten ama sonucc mukemmel sabrettın ve basardın bende 8 yerıne 4tanede kalıyorum hatta bı ıkı tanesını artık yarıda yada bıtmeye yakın attıgımı farkettım psıkolojık olarakta etkılıyor bu sayfa bızı ınanın sureklı beyne yapma komutu gonderıyoruz ıkı uc gundur evde yoktum yenı goruyorum paylasımlarınızı. sen ne kadarlık hamıleydın muraddi??

bengu_ck canım cok uzuldum bıkac gundur foruma gıremedıgımden yenı okudum allah sabır versın ınsallah en kısa zamanda en saglıklı sekılde yenı bı melek gonderır allahım sanada tum ısteyenlerede. ama sormak ıstedıgım bısey var yaranı desmek ıstemem ama dogumdan sonramı kaybettın yawrunu yoksa senınleykenmı orayı anlamadım cunku sunı sancıyla dogum oldu falan yazmıssın. bende gecen sene subat ayının sonunda 4*aylık oglumu kaybettım :84: ama ben dogum yaptım sonra vefat ettı oyleyse senınkının nedenını sorcaktım allahım yardımcımız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…