hamileyken sigaradan vazgecemeyen annelerr..

kızlar ben bu gece son sigaramı içip bırakmaya karar verdim böyle azaltmayı beceremiyorum çünkü bigün bakıyorum 2 tane bigün 6 7 tane.gözümü kararttım bu gece bırakıyorum inşl.allah yardımcım olur umarım sizlerde bırakabilirsiniz

Evet azaltarak bırakmak daha zor olur en iyisi bir kerede bırakmak..Göreceksin sigarayı en fazla bir kaç gün arayacaksın sonra bebeğini tertemiz kanınla beslediğini düşünüp huzurla dolacaksın.Sağlıklı bir hamilelik ve doğum dilerim sana

Allahım a sonsuzlar kere şükürler olsun ki gebe değilken günde 8 10 tane içiyordum gebe kalınca 3 tane ama şimdilerde hiç içmiyorum 2 ayım bitti 3.aya girdim Allaha hep dua ediyordum bırakayım diye buda vesile oldu yani cnm istemiyor nefret geldi inşallah hep böyle devam ederde tamamen unuturum Allah bırakmak isteyenlere yardımcı olsun.bir sigara içmek bile insanı etkiliyormuş bırakınca anladım kızlr...

offfff of nasıl yazıyım bilmiyorum kızlar bana ne diyceksizin bilmiyorum.ben kendime itiraftan korkuyorum ama malesef yine yenildim.bu allahın belası pisliğe yine yenıldim.ne güzeldi herşey 1 ay falan olmustu bırakalı.burda hergün sizin azaltmalarınızı okuyup moral buluyor yazmıyordum artık.ama bir aksam eşim bana belkı ufak ama benım için çok büyük bir itirafta bulundu.moralim çok bozulduo anda.eşimde benımde gözlerim doldu.benden nasıl saklardı.(bu arada konu maddiyat kızlar)ver bitane dedım.hayır dedı.bılıyorsun içmek istedıgım zaman sen versende vermesende ıcerım bulurum dedım.ve o kahrolsun dıye gözlerının önünde içtim..olay olalı 10 gün oluyor.eşim o sıg,aranın orda kaldıgını sanıyor ama kalmadı işte.hem vicdan azabı cektım hem tögbe ettım hem içtim.10 gündür yıne ıcıyorum yanı.bugün içmedim hiç şu saate kadar eger bu geceyı atlatırsam yarına daha rahat olucam ama işten eve kosar kosmaz yakarsam 1 tane yarın yıne zor bırgün benı bekler.benı kınayın yerden yere vurun ama ne kadar moralınız bozulursa bozulsun sız o bıtaneyı yakmayın nolur.çektiğim vicdan azabını anlatamam.

Ne güzel bir ay içmemişsin keşke tekrar başlamasaydın arkadaşım..Ne kadarlık hamilesin bilmiyorum ama bebeğe zararı olmasın içmemeye çalış lütfen.Ne kadar moralimiz bozulursa bozulsun bunu sigarayla çözemeyiz nasılsa.Hamilelikte zaten çok hassas oluyoruz her üzüldüğümüzde sigaraya sarılmayalım birbirimize destek olalım bu konuda.Sağlıklı hamilelik dilerim arkadaşım

çok haklısın canım.o kadr pişmanımki 25 haftalığım şu anda.allahımda bebegımde affetsın insallah bugün ve sonrasında yıne ıcmem.

merhaba arkadaşlar bende uzun süredir siğara içiyordum.üstelik bebek tedavidi ğördüğüm halde.arada bırakıyordum sonra yine başlıyordum.ama 2 ay kadar paket almadım hiç.arada annemden filan 1-2 içiyodum.paket alınca evde elimin altında olunca içiyodum çünkü.sonra tüp bebek tedavisine başladık biz ben yinei 1-2 içtim.ama transferim oldugundan beri 12 günden beri içmedim yanımdada kimseye içirtmedim.bide benim en önemli avantajım eşim hiç siğara içmemiş içmiyo onun için bırakmam çok rahat oldu.cnm önceleri istiyodu ama artık aklıma bile gelmiyor.bi daha içecegimi sanmıyorum.allah bırakmak isteyen herkesin yardımcısı olsun.tek tavsiyem paket almayı bırakın elinizin altında siğara olmasın.siğara uzatıldıgında ben bıraktım içmiyorum diye bilin. elinizin altında çekirdek leblebi,vs. gibi şeyler olsun her zaman.

yok gülüm neden kınayalım biz senin bırakmak için neler çektiğini az çok biliyoruz sen becereceksin çünkü geçtiğimiz bir ay yaptın bunu yine yapacaksın üstesinden geleceksin ben inanıyorum içmediğin o bir ayı düşün yaptım oldu yine yapacağım diye motive et kendini

allah razı olsun flan çok kötüyüm zaten ve bunalım yaptıkçada daha çok canım istiyo.yine kıvranmalarım başladı.erenımde karnımda kıpır kıpır tekme atıyo felaket bır stres yani yaşadığım.çalışıyorum ve içmiyorum acaıp sınırlıyım hergün bikaç müşteriyle kavga ediyorum.ama başarıcam allahımın izniyle yine.bu akşam iş çıkışı yine koşa koşa eve gidip yatarsam sabah 1 gün içmemiş olaak daha rahat uyanırım sanırım.

allah razı olsun canım çok kötüyüm zaten ve bunalım yaptıkçada daha çok canım istiyo.yine kıvranmalarım başladı.erenımde karnımda kıpır kıpır tekme atıyo felaket bır stres yani yaşadığım.çalışıyorum ve içmiyorum acaıp sınırlıyım hergün bikaç müşteriyle kavga ediyorum.ama başarıcam allahımın izniyle yine.bu akşam iş çıkışı yine koşa koşa eve gidip yatarsam sabah 1 gün içmemiş olaak daha rahat uyanırım sanırım.

inan anlıyorum canım seni ama şöyle düşün belki biraz rahatlatır seni hani bir arkadaşımız yazmıştı ya 3 gün sıkıntı veriyormuş sonra beyin komutlarını azaltıyormuşya 1 gün geçti kaldı 2 gün de sonra geçecek de ben şuan hamile değilim hani hep olsun bırakayım deriz ya o durumdayım şuan ben kendi adıma böyle yapmak istiyorum hamileliği öğreneceğim bırakacağım ama sadece 3 gün sürecek geçecek diye şartlandırdım kendimi umarım işe yarar

Buradaki çabalarınızı çok takdir ettim. Ben de önceden çok içerdim. İlk hamileliğimde bıraktım sayılır. Haftada 1 tane falan içiyordum. Bazen o bile olmuyordu. Keyif alamıyordum vicdan azabından. Doğumdan sonra yeniden başladım ama günde 5 tane falan içiyordum. O bile vicdan azabına neden oluyordu. Çünkü emzirirken eminim kokuyordum. Şİmdi yeniden hamileyim. 7. haftada tekrar bıraktım. Ama eve gelen biri olunca veya paket unuturlarsa günde 1 taneyi yine vicdan azabı ile içiyorum. Burada yazılanları okuyunca kendimi şanslı saydım aslında çünkü kriz yaşamıyorum. Neden mi? Eskiden olsa delirirdim çünkü 1-1,5 paket içiyordum. Ama artık içimde bir canlı var ve evet ben sigara içince biryere kaçamıyor zavallı. Bir bunu düşünüyorum. Sonra içmediğim gün kendimi de seviyorum. Aferin içmedin diyorum. O da beni motive ediyor. Ayrıca sigarayı kafamda büyütmüyorum. Ne kadar zor olduğunu düşünürseniz o kadar zorlanırsınız. Bu küçük bir olay. Tamamen beyinde bitiyor. Evet içtiğiniz günün ertesinde yine aklınıza geliyor. 3 gün sonra azalıyor ama ancak 1 hafta 10 gün sonra unutuluyor. Kendinizi meşgale edecek birşeyler bulun. Sigara içme rutininiz vardır mutlaka bunu değiştirin. Mesela ben yemekten sonra hemen bilg. başına geçip hamilelikle ilgili bişeyler bakıyorum, alışveriş sitelerini geziyorum falan. Öylece vakit geçiyor.
Bir de aklınıza geldikçe su için bol bol. Dediğim gibi o kadar zor bir olay değil. Eğer çok stres yapıyorsanız kendinizi zorlamayın. Çünkü stresin bebek üzerinde daha olumsuz etkisi var. O yüzden bu durumu dr'unuzla da konuşun. Benim dr'uma 10 senedir 1 paket sigara içiyorum ama şimdi 6'ya düşürdüm diyince birden bırakmanı beklemiyorum. 4 aya kadar içebilirsin ama sonra hiç içme dedi mesela. Bazıları 3 tane bazıları 5 tane veriyor. Bu hastanın durumuna göre değişiyor.
Bundan sonra da hiççç içmeyi düşünmüyorum.

güneş batıyor benim canım sigara istiyor alkolikler gibi yani:)
bu saatleri atlatınca gündüz hatırlamıyorum bile.ama içmiyorum geçen çok sinirlendim bitane yaktım ama içemedim bir iki çekip attım.evde sigara bulundrmamak lazım

off of! bende ayni dertten dolayi burada bulunmaktayim Allah hepimize yardim etsin ya..:18::18::18:

inşallah hiç içmezsin canım ama kesinlikle katılıyorum stres bebeği çok olumsuz etkiliyor sigara bırakmak zaten çok zor bunu bırakacağız ama bu insanı cidden çok geriyor buda ister istemez bebeğide etkiliyor o yüzden en az hasarla bu dönemi atlatmak gerekiyor büyük sıkıntı yani ama yapacağız inşallah daha doğrusu yapmak zorundayız yapacağız olacak inşallah:81:

Canım bende hamile kalmadan önce sigara tiryakisydim ilk hamileliğimde ve bu hamileliğimdede öğrendiğimde hemen bıraktım ki içilen ortama dahi girmiyorum.Nasıl başardığımı sorarsan...Şöyle söyliyeyim:)Şuan bunu yazarken bile sigarayı çok içmek istiyorum ama kendimi engelliyorum tıpkı oruçken yemek yememek gibi birşey.bebeğini düşün sonrasını düşün vicdan azabı duymamk için.
Yaparsın inan bu o kadarda zor değil 2 gün,2 günden sonra kolay.Ama sakın bunuda içim bu son deme hemen o an bırak.

Ben hamileyken sigara içnelere hiçbirşey demiyorum.. Sadece ne kadar az içebiliyorlarsa o kadar az içsinler.. Tamam kolay değil bırakmak ama hiçbişey yavrularımızdan önemli değil..
Bende hamileyim , tüp bebek.. Ne kadar mücadelelelr verdim yavruma kavuşmak için.. Rabbime şükürler olsun bize bağışladı yavrumuzu..
Hamileliğimden önce günde 5-10 tane içiyordum .. Tedaviye başladığımda günde 2 ye düşürdüm sonra temelli bıraktım.. Şimdi hiç içmiyorum hatta evimde içenlere (sadece mutfak ve balkon olmasına rağmen ) kzııyorum ve yakın zamanda yasaklıcam temelli.. Ama bazılarına sözüm geçmiyor..
Bu evde bir hamile varrrrrrrrrrrrr diye bağıyorum.. Kokusu bile beni rahatsız ediyor artık..
Ayrıca yüzüm artık daha parlak ve güzel , yediğim yemekten tat alıyorum, gece yatarken nefeslerim daha düzenli, burun tıkanıklığı yapmıyor, üstüm başım kokmuyor , ağzımda kokmuyor..
Faydaları saymakla bitmez..Doğumdan sonrada içmeyeceğim hele ki 9 ay içmeyip sonra başlamak daha kötü bişey .. Herkese sağlıklı günler dilerim..

arkadaşlar bnde gnde 1 pakete yakın içiyordum ama şuan gnde 2 tane 1 sabah 1 akşam içiyorum drda 2 3 taneye kdr izin weriyo ama aşırısı yook

ay kızlar bende sigarayı bırakamayanlardanım maleesef ...16+4 haftalık hamileyim ama azalttım öğrendiğim günden beri 3 tane içiyorum yine de içim rahat değil eşim çok kızıyor ...
Allah korusun şu sigara yüzünden bebeğime ufacık zarar gelirse çok pişman olacağım biliyorum ama napiyim çok sinirli bir yapım var içmesem milleti haşlıyorum en çokta eşimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…