hamileyken sigaradan vazgecemeyen annelerr..

canım kaçak değil,lıght da değil Winston white. Hani kent white var duymuşsundur belki. Bu sigaraları genelde dudak tiryakileri tüketiyor. Ama duman geliyor sonuçta. 10 sigara da 1 sigara içmiş kadar nikotin alıyorsun. Bir dene derim ben...

valla yarın alıp denıcem cok sagol canımm

hiç yeme tırnağını şekerim :90:şaka yapyom şaka azaltmaya çalış tabi.yada sey yapsana asil eczaneden agızlıklar varya sıgaranın ucuna takıyosun filtresine yani 3 5 mılyon bişey.içinde 30 tane var.sigaranın zehrını süzüyo.kahverengı zehrı resmen görüyosun.hem bu senı psıkolojık olarakda etkiler belkı.bi dene canım he.

Merhaba arkadaşlar. Ben 6 aylık bir kız çocuğu annesiyim. Evlendikten 1 yıl sonra planlı bir şekilde hamile kaldım. Sadece planlarımda sigarayı önceden bırakmak vardı onu tutturamadım. İçinizde en fazla tiryakilerden biride benim. Üstelik çok erken öğrendim hamile olduğumu daha adet günüm bile geçmemişti. İlk doktor kontrolüme 5+3 te gidecektim ben 4+0 da öğrendim. Öğrendikten sonra aklıma ilk takılan şey sigara oldu daha önceki etrafımdaki insanların deneyimlerinden öğrendiim doktorlar günde 3 adete izin veriyordu. Bu nedenle ilk bir hafta günde birkaçtane içtim ama etrafımdaki herkesi bana baskı yapmaması konusunda uyardım. Daha sonrasında 5. haftayı doldurduğumda kendime kendimi kandırmaktan başka birşey yapmadığımı itiraf ettim ve içmemeye söz verdim. Sonrasında kesinlikle çok fazla zorlandım herşeyden önce el alışkanlığından vazgeçmek çok zordu. Winston white denedim açıkçası. oda miğdemi bulandırdı tamamen vazgeçtim. Ben sürekli nette dolaştım işyerinde arkadaşlar her sigara molası verdiğinde ben hamilelik sitelerini okudum bol bol meyve yedim elim her aradığında su içtim. Arkadaşlarım çok destek oldu asla yanımda içmediler ve kesinlikle bana baskı yapmadılar. Çünkü baskı görseydim bırakamazdım. Eşim inanamadı o benim azaltıcağımı ama bırakamayacağımı düşünüyormuş. Çok sevindi bıraktığımı görünce asla önümde sigara içemedi sürekli ilgimi dağıttı bu şekilde bir ay geçirdik ve sonra alıştım zaten.İlk doktor kontrolüne gittiğimde 5 gün olmuştu bırakalı doktorum öncesinde nekadar içtiğimi duyunca inanamadı bırakmama. Bana eğer canın çok isterse ve stres yaşarsan bitane yak çünkü sen çok ağır tiryakisin yaşadığın stres bebeğe çok daha fazla zarar verir demişti. Birkere o stresi yaşadım 4 aylık hamileydin birtane yakmamla midemin bulanması bir olmuştu sonrasında birdaha elime almadım. Size tavsiyem sevmediğiniz bir sigara için midenizi bulandırsın bende winston white etkili oldu. Daha sonra kafanızda sigara bulantıyla özdeşiyor ve bu işe yarıyor. Benim gibi bol bol okuyun başka şeylerle vakit geçirin yakınlarınızdan yardım isteyin ama kesinlikle tenkit olmasın bu çünkü baskı ters tepiyor. Umarım herkes bırakabilir hepinize sağlıklı bebişler dilerim.

Merhaba arkadaşlar bende 14 senedir sigara tiryakisiyim. Bütün zararlarını bilmeme rağmen hiç bir şekilde bırakmayı düşünmedim. Çok severek içiyordum çünki. Bazen günde iki paketi dahi buluyordu. Annem bırakmazsan ölümü gör, sütümü helal etmem tarzında pek çok duygusal baskı yapmasına rağmen ben her seferinde sigaraya koştum. Bu üçüncü gebeliğim. Önceki iki bebeğimi maalesef ilk üç aylık dönemde kaybettim.
Her seferinde evde testi yaptıktan sonra sonucu elimde sigarayla beklerken aldığım pozitif haber sigarayı bıraktırdı. Tabii sonrasında bebeğimi kaybettiğim haberi yine sigaraya koşmamı sağladı o başka. Bu sefer yine bıraktım Nasıl Mı? bilmiyorum arkadaşlar beyinde bitiyor demekki. İlk zamanlar alışkanlıkla kendimi balkonda buluyordum. "Hiç bir zaman evde sigara içmedim, içirmedim" Sonra niye çıktım diyor içeri giriyordum. Eşim sigara yaktığında mis gibi kokuyorsun diyordum. sigarayı elime alıyor yakamıyordum,
bilmem belkide bebeğime kıyamıyordum. Şimdiyse 10 haftalık hamileyim. Hiç aklıma dahi gelmiyor. Kokusunu duyduğumda tiksiniyorum. Arkadaşım sadece 1 hafta bilemedin 10 gün sigara içme sonrasında sanki hayatrında hiç ağzına almamış gibi hissedeceksin. Şahsen ben öyleyim. Canın her sigara istediğinde elini karnına götür. O minicik meleğin sadece sana ihtiyacı olduğunu düşün. Senin beslendiklerine ihtiyacı var.

Arkadaşlar benımde sızden farkım yok tek tek anlatmama gerekde yok sanırım al bırımızı vur otekımıze bır de bır 1o da bır hepsı zehır sonuçta kendımızı kandırıyoruz azalttık bır tane falan fılan dıye kızlar onumuz bayram bu bıze vesıle olsun oydu buydu derken yoğun ve kalabalık gunler gecırıcez bence bu bıze ıçmeyı unutturucak bırde başkasının yanında ıken hamıle olduğunu bıle bıle sıgara ıçerken ınsan kendınden utanıyor kızlar gelın hazır bır kaç gun mıllet ıçıne gırıcez bu bahane ıle çıkaralım hayatımızdan bu ılletı yoksa bebışımız bırakıcak bızı ................

valla benim görümcem günden 1 paketi bitirir ona rağmen hamile kaldığını öğrendiği anda sigarayı bıraktı hemde bulunduğu ortamlarda bile içirtmedi o dumanı solumamak için. isteyen geçerkten çocuğunu düşünen o illeti içmiyor arkadaş. gerçekten vicdan olsa gerçekten annelik duygusunu yaşayabilinse içmez bir tane dahi. ki görümcem doğum yaptıktan sonrada 6 yıl hiç elini sürmemiş sigaraya şimdi tekrar başladı o ayrı. ama ne gebelikte ne emzirirken içmedi.

sigarayı bırakamıyorum diye birşey yok kimse bırakamamasa anlarımda onlarca bırakan varken bırakamıyorum demek tamamen saçmalık. bilmeden konuşuyorsun diyenler olur belki ama öle değil bende sigara kullandım içtim nasıl canın çektiğini bilirim...

sırf sigarayı bırakmadığı için daha 5 aylık hamileyken çocuğu içinde ölen ve suni sancıyla o bebeği doğurak zorunda kalan bir arkadaşım var.
sırf sigarayı bırakmadığı için bebeğin gelişimi düzgün olmamış ve bu yüzden çocuğunu aldırmak zorunda kalan bir bir iş arkadaşım oldu....2. bebeğine hamileykende ama o sigaranın yanına bir daha yaklaşmadı tabi

ve bu olaylarda doktor hep nedeni sigaraya bağladı direk... kendinize bu acıyı yaşatmayın çocuğunuza bu haksızlığı yapmayın. belki ölüm daha kolay atlatılır ama çocuğunuz sizin yüzünüzden sakat doğarsa hergün o çocuğa nasıl bakacaksınız hergün nasıl bu vicdanla yaşayacaksınız? keşke dememk için yapmalısınız. bir can varken içinizde böyle bir riske girmeniz çok anlamsız

Sizin canınız sadece sizi ilgilendirir.Ama o zavallı bebişin hayatıyla oynamayın.Daha önce yazmıştım.Hamile olma ihtimalim var diye bıraktım demiştim.İyi ki bırakmışım şu 5+6 haftalık hamileyim.12 senedir sigara içiyordum.Gitti hayatımdan.Sadece bebeği düşünün ve bırakın kızlar.O her öksürdüğüde vicdanın sızlamayacak mı????

sagol arkadasım paylasımın ıcın o kadar guzel anlatmıssın kı gercekten yasar gıbı oldum. ılk basta tebrık ederım cıdden ve kesınlıkle beyınde bıtıyor cumlesıne katılıyorum. farkındayım forumu actıgımda dedıgım gıbı 7 8 hatta 10u bulurken sımdı 3sıgara alıp yarım yarım bolup ıcıyorum ve mıgdem bulanmaya basladı evet wınston beyaz burdakı kızlardan aldım kopyayı ve uyguladım sen demeden once cıdden mıgdem bulanıyo ve buyuk bı ferahlık var uzerımde kızıyorum 10 tane neymıs nası nefes alıyormusum dıye her aksam allahımada guc versın dıye dua edıyorum ılk baslarda vıcdan azabı duymuyomusun dıye cevap yazan arkadasları verseler elıme bı kasık suda bogmayı dusunurken gıt gıde hak vermeye baslıyorum. ınsallah bu ıkı uc de bıtecek ama 16 senem beraber gectı ya ayrılmakta ha dıyınce olmuyorkı .
buarada evet baskı yaptı bana kayınvalıdem kızımda her ıcme dıyısının ardından kendımı balkonda buluyordum yada eve gıtmek ıcın kocama baskı yapıyodum buna karısmayın dedım kımseyı konusturmadım 10 tane ıcerken bıle annem gozumun ıcıne bakıp ıcerlıyodu kızıyodu ama ben ıyıce koruklemeyeyım dıye paketımden 3-5 her gıdısımde eksıltıyodu sımdı bırakıcam dedım sen bılırsın dedıler asırı tepkıde vermedılerkı sımarmayayım dıye yada ınanmadıklarından ama sımdı saatlerce oturuyorum annemlere gıttıgımde gozume bakıyo ne zaman kalkıp gıtcem dıye mutfaga bende kasıyorum kendımı bıraz daha dıye :)) ve butun bunlar bu topıgı actım acalı yasanıyor dusunun demekkı gercekten beyındeymıs ....
cenemm dustu kendınıze ıyı bakın kızlarrrr

cnm tebrik ederim bayagı ilerleme var sende,bence çok kısa bi zaman sonra toptan kurtulucaz biz bu illet şeyden.

sıgara ıçen anneler kım ne kadarlık hamıle kım ne kadar sıgara ıçıyor hadı bunlarıda paylaşalım gerçeklerı kendı elımızle yazmak ve tekrar tekrar okumak kendi yüzümüzü kızlartır belkı ben 6 haftalık hamıleyım son ıkı haftadır tek tuk dıyebılırım ama aklım hep sıgarada beynım o an duruyo ınsanlar benle konuşurken dınleyemıyorum ama dun akşam ınt den bebek gelışımlerıne baktığımda farkettımkı bız henuz boş bır kese fark ettım bır dahakı gıttığımde bebış goruşcem ıçınde kısmetse ışte o zaman sankı bana dank edıcekmış gıbıme gelıyo kızlar şunı lutfen hepımız kabullenelım bız ışın cıddıyetının farkında değiliz ordan burdan zararlı şu olur bu olur demekle kafamız basmıyo rabbım yaşatmasın ama yaşamadan alıgılayamıyoruz bebeğımıze verıceğımız zararları hadı arkadaşlar bırlıkte el ele burda her anımızı paylaşarak ıçıceğımız tek nefes sıgarayı bıle kendımızı kandırmadan soyleyerek destek olalım bırbırımıze

evet buda benim yeni sorunum
bende 4+4 hamileyim
günde 1 paket sigara içiyordum
şimdi günde 3 tane içiyorum
hedefim önce 2 ve sonra 1 veeeee sonnnn
bende bebeğimi görüp onun kalp atışını duyunca bırakabilirim gibime geliyor ama
şimdilik kordonu bana bağlı olmayınca bahanemde çok oluyor
inşallah burda beraber bırakabiliriz

Bildiğim kadarıyla hamilelikte akupunktur yapılabiliyor ve akupunkturla sigara bırakmayı çok duydum. Bence araştırarak deneyebilirsiniz benim bir arkadaşım akupunkturla kolaylıkla bıraktı, gerçi o hamile değildi ama hiç zorlanmadım dedi. Sigarayı bırakmak isteyen arkadaşların bir araştırmasını öneririm.

kaç haftalıksın? benim de ilk 6 haftamda vardı kanama alanım. ama çok şükür bebeğim daha güçlüydü yendi onu. kanama alanının sigarayla çoğalıp çoğalmadığını bilemicem ama yeni gebeliklerde biliyosun ki risk çok yüksek. bi de kanama alanım var diyosun senin kendini herkesten daha çok sakınman lazım. bırak şu laneti bebeğin güç kazansın. sigara içicem dediğinde hep ertele. az sonra az sonra diye. eğer evin her yerinde sigara içiliyorsa bunu da sonlandır. kısıtlı alan olsun. mesela sadece balkon ya da mutfak gibi. bi müddet sonra üşengeçlik sigara isteğini yenmeye başlıyo çünkü. sabahları kesinlikle sigara içme. ilk sigaranı ne kadar geç içersen o kadar az içersin o gün. vicdanını kanırt. onun seni ölesiye suçlamasına izin ver. bak mesela benim bebğim yeni doğdu. henüz 1 haftalık. ve sarılık geçirdi. 1 günüm ayrı geçti ondan küvözde kaldı. ben ki tek nefes almadım hamileyken ama buna rağmen hep aklıma ya içseydim ben ölürdüm acımdan diye geçirdim. sigarayla bağlantılı veya değil Allah korusun bebeğinin en minicik rahatsızlığında bile hep bunun acısını yaşayacaksın her anne gibi. onun için diyorum şimdiden vicdan yap bol bol ki sigarıyı bıraktırsın sana. ben de işe yaradı. o yüzden anlatıyorum. dedim ya daha öncede 11 sene içtim ben de. burdaki içicilerden daha az tiryaki değildim. ama bıraktım. tabi ki sizden daha fazla anne de değilim ama siz de ben ve benim gibi bırakanlardan daha az iradesiz değilsinizdir eminim.

canım 17+6 yım
4-5 gun once gıttım yıne doktoruma sukur azalmıs dedı. tabı bende buarada yememe dıkkat ettım ayrıca sıgaradanda bıraz uzak durmaya calıstım basardımda sayılırdı yıne cogalttım buara!!
sordum kanamayla alakası soyle varmıs dedıgın gıbı kendını toplaması gerekıyormus yawrusumun. nefret edıyorum ınan mıgdem bulanıyo 4uncu nefeste bunu farkettım aklıma en olmayacak seylerı ıcıyorum dıye getırıyorum sanırım boyle boyle dusurecegım sayıyı. ama dedıgın gıbı bısey olsa bebegıme sorma vıcdan azabım felaket olur ınsallah bıter su lanet pıslıkte bende (

nerlerdesiniz bayanlar nasıl gidiyor?bırakabilen arkadaşlar anlatın biraz da kendi adıma motive olayım biraz

35 yaşındayım ve şuan 2 aylık hamileyim.20 yaşından beri tam 15 yıl aralıksız 1,5 paket sigara içtim.Yıllarca çok içiyorsun içme diyenlere bebeğim olacağı zaman bırakacağım derdim ama pek inanmazlardı.Bebeğim için bırakacağıma öyle şartlanmıştım ki hamilelik öncesinde bırakmayı düşünmedim bile.Bebeğim için çok gözyaşı döktüm öyle kolay olmadı hamile kalmak ama bu son test için kan vermeye giderken son sigaramı içtiğime inanıyordum.Yıllarca bebeğime kavuşmak için ağlayan ben,sonucu aldığımda bu kez sevinçten ağlıyordum doktorların boynuna sarıldım inanamıyordum.Ve bebeğimin benimle olduğunu öğrendiğim andan itibaren bir daha sigara aklıma bile gelmedi.Değil sigara içmeye devam etmek, daha önce içmiş olduğum sigaralar bebeğimi olumsuz etkilemesin diye dua ediyorum.1,5 aydır tek bir sigara bile içmedim zaten son zamanlarda değil içmek, benden uzakta bile sigara içilse istifra ediyorum.Sigaradan ve sigara içen insanlardan öyle kötü bir koku alıyorum ki diyorum ben bu iğrenç şeyin 15 sene nasıl esiri olmuşum.Doğanın bebeği koruma mekanizması bu işte; zararlı şeylerden tiksinme yaratıyor.
Sigaranın nasıl keyif verdiğini iyi bilen birisiyim ama bedenimizde küçücük bir can besliyoruz bunu unutmamalıyız.
Bütün hamile arkadaşların en azından hormonların etkisiyle sigaradan iğrenerek kolayca bırakmalarını umuyorum.
Herkese sağlıklı ve güzel bir hamilelik dilerim.

seni gerçekten tebrik ediyorum cnmm bnde 5 haftalıkım şuan gnde 1 paket içiyordum şimdi gnde 2 tane içiyorum sabah akşam engel olamyorum beynim uyuşuyo bebeğimin kalp atışını duyunca tamamen bırakırım işlh....:78:

inş. tüm hamileler tiksinirler bu illetten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…