pelıncımm bu wınstonun lıghtı degılmı yahu??yoksa su kacaklarda satılanlardanmı? supermıs onun nıkotın oranı valla cok hosuma gıttı 3 nefes sonra mıgdem bulanmaya basladı benım toplasan 3e dusurdum zaten bın sukurde bu daha ıyı oldu hıc degılse o uc nefeste olsa daha azı gıtsın. allahım ınsallah bıse olmadan sende bende butun annelerde saglıkla yaparız dogumlarımızı valla dınlenmeye calısıyorum ama 3 yasındada bı kızım var
canım kaçak değil,lıght da değil Winston white. Hani kent white var duymuşsundur belki. Bu sigaraları genelde dudak tiryakileri tüketiyor. Ama duman geliyor sonuçta. 10 sigara da 1 sigara içmiş kadar nikotin alıyorsun. Bir dene derim ben...
aynen valla bende gecenın 2.30u ama yatamadım kızlara bakıyım neler yapmıslar dıye kalkıp actım pc yı :)) kokten bırakamıyorum denedımde yıne ınıp paket alıyorum yarısına gelınce atıyorum dedıgım gıbı.benım bebegımın yanında bıde kanama bolgesı var bunuda solesem zaten vururlardı benı burdakıler :18::18: 13unde kontrol var azaltmam o bolge ıcın ıse yararmı bılmem ama cabalıyoruz ıste...
Merhaba arkadaşlar. Ben 6 aylık bir kız çocuğu annesiyim. Evlendikten 1 yıl sonra planlı bir şekilde hamile kaldım. Sadece planlarımda sigarayı önceden bırakmak vardı onu tutturamadım. İçinizde en fazla tiryakilerden biride benim. Üstelik çok erken öğrendim hamile olduğumu daha adet günüm bile geçmemişti. İlk doktor kontrolüme 5+3 te gidecektim ben 4+0 da öğrendim. Öğrendikten sonra aklıma ilk takılan şey sigara oldu daha önceki etrafımdaki insanların deneyimlerinden öğrendiim doktorlar günde 3 adete izin veriyordu. Bu nedenle ilk bir hafta günde birkaçtane içtim ama etrafımdaki herkesi bana baskı yapmaması konusunda uyardım. Daha sonrasında 5. haftayı doldurduğumda kendime kendimi kandırmaktan başka birşey yapmadığımı itiraf ettim ve içmemeye söz verdim. Sonrasında kesinlikle çok fazla zorlandım herşeyden önce el alışkanlığından vazgeçmek çok zordu. Winston white denedim açıkçası. oda miğdemi bulandırdı tamamen vazgeçtim. Ben sürekli nette dolaştım işyerinde arkadaşlar her sigara molası verdiğinde ben hamilelik sitelerini okudum bol bol meyve yedim elim her aradığında su içtim. Arkadaşlarım çok destek oldu asla yanımda içmediler ve kesinlikle bana baskı yapmadılar. Çünkü baskı görseydim bırakamazdım. Eşim inanamadı o benim azaltıcağımı ama bırakamayacağımı düşünüyormuş. Çok sevindi bıraktığımı görünce asla önümde sigara içemedi sürekli ilgimi dağıttı bu şekilde bir ay geçirdik ve sonra alıştım zaten.İlk doktor kontrolüne gittiğimde 5 gün olmuştu bırakalı doktorum öncesinde nekadar içtiğimi duyunca inanamadı bırakmama. Bana eğer canın çok isterse ve stres yaşarsan bitane yak çünkü sen çok ağır tiryakisin yaşadığın stres bebeğe çok daha fazla zarar verir demişti. Birkere o stresi yaşadım 4 aylık hamileydin birtane yakmamla midemin bulanması bir olmuştu sonrasında birdaha elime almadım. Size tavsiyem sevmediğiniz bir sigara için midenizi bulandırsın bende winston white etkili oldu. Daha sonra kafanızda sigara bulantıyla özdeşiyor ve bu işe yarıyor. Benim gibi bol bol okuyun başka şeylerle vakit geçirin yakınlarınızdan yardım isteyin ama kesinlikle tenkit olmasın bu çünkü baskı ters tepiyor. Umarım herkes bırakabilir hepinize sağlıklı bebişler dilerim.
sagol arkadasım paylasımın ıcın o kadar guzel anlatmıssın kı gercekten yasar gıbı oldum. ılk basta tebrık ederım cıdden ve kesınlıkle beyınde bıtıyor cumlesıne katılıyorum. farkındayım forumu actıgımda dedıgım gıbı 7 8 hatta 10u bulurken sımdı 3sıgara alıp yarım yarım bolup ıcıyorum ve mıgdem bulanmaya basladı evet wınston beyaz burdakı kızlardan aldım kopyayı ve uyguladım sen demeden once cıdden mıgdem bulanıyo ve buyuk bı ferahlık var uzerımde kızıyorum 10 tane neymıs nası nefes alıyormusum dıye her aksam allahımada guc versın dıye dua edıyorum ılk baslarda vıcdan azabı duymuyomusun dıye cevap yazan arkadasları verseler elıme bı kasık suda bogmayı dusunurken gıt gıde hak vermeye baslıyorum. ınsallah bu ıkı uc de bıtecek ama 16 senem beraber gectı ya ayrılmakta ha dıyınce olmuyorkı .
buarada evet baskı yaptı bana kayınvalıdem kızımda her ıcme dıyısının ardından kendımı balkonda buluyordum yada eve gıtmek ıcın kocama baskı yapıyodum buna karısmayın dedım kımseyı konusturmadım 10 tane ıcerken bıle annem gozumun ıcıne bakıp ıcerlıyodu kızıyodu ama ben ıyıce koruklemeyeyım dıye paketımden 3-5 her gıdısımde eksıltıyodu sımdı bırakıcam dedım sen bılırsın dedıler asırı tepkıde vermedılerkı sımarmayayım dıye yada ınanmadıklarından ama sımdı saatlerce oturuyorum annemlere gıttıgımde gozume bakıyo ne zaman kalkıp gıtcem dıye mutfaga bende kasıyorum kendımı bıraz daha dıye :)) ve butun bunlar bu topıgı actım acalı yasanıyor dusunun demekkı gercekten beyındeymıs ....
cenemm dustu kendınıze ıyı bakın kızlarrrr
aynen valla bende gecenın 2.30u ama yatamadım kızlara bakıyım neler yapmıslar dıye kalkıp actım pc yı :)) kokten bırakamıyorum denedımde yıne ınıp paket alıyorum yarısına gelınce atıyorum dedıgım gıbı.benım bebegımın yanında bıde kanama bolgesı var bunuda solesem zaten vururlardı benı burdakıler :18::18: 13unde kontrol var azaltmam o bolge ıcın ıse yararmı bılmem ama cabalıyoruz ıste...
35 yaşındayım ve şuan 2 aylık hamileyim.20 yaşından beri tam 15 yıl aralıksız 1,5 paket sigara içtim.Yıllarca çok içiyorsun içme diyenlere bebeğim olacağı zaman bırakacağım derdim ama pek inanmazlardı.Bebeğim için bırakacağıma öyle şartlanmıştım ki hamilelik öncesinde bırakmayı düşünmedim bile.Bebeğim için çok gözyaşı döktüm öyle kolay olmadı hamile kalmak ama bu son test için kan vermeye giderken son sigaramı içtiğime inanıyordum.Yıllarca bebeğime kavuşmak için ağlayan ben,sonucu aldığımda bu kez sevinçten ağlıyordum doktorların boynuna sarıldım inanamıyordum.Ve bebeğimin benimle olduğunu öğrendiğim andan itibaren bir daha sigara aklıma bile gelmedi.Değil sigara içmeye devam etmek, daha önce içmiş olduğum sigaralar bebeğimi olumsuz etkilemesin diye dua ediyorum.1,5 aydır tek bir sigara bile içmedim zaten son zamanlarda değil içmek, benden uzakta bile sigara içilse istifra ediyorum.Sigaradan ve sigara içen insanlardan öyle kötü bir koku alıyorum ki diyorum ben bu iğrenç şeyin 15 sene nasıl esiri olmuşum.Doğanın bebeği koruma mekanizması bu işte; zararlı şeylerden tiksinme yaratıyor.
Sigaranın nasıl keyif verdiğini iyi bilen birisiyim ama bedenimizde küçücük bir can besliyoruz bunu unutmamalıyız.
Bütün hamile arkadaşların en azından hormonların etkisiyle sigaradan iğrenerek kolayca bırakmalarını umuyorum.
Herkese sağlıklı ve güzel bir hamilelik dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?