hamileyken sigaradan vazgecemeyen annelerr..

ben ilk bebeğime hamile olduğum sıralarda öyle bir kadınla tanıştım. bi akrabamın akrabası.. karnı burnunda sigara içiyordu içmesen dedim yani en azından az içsen anlıyorum tiryakisin ama yazık değil mi bebeğine? yok dedi diğer ikisinde de içtim bişey olmadı neyse sonra ben bebeğimi kaybettim aradan uzun vakit geçti. bebeği doğmuş kadının, erken doğum, ciğerler gelişmemiş, küvezden uzun süre çıkamadı şu an evde hala oksijen makinesine muhtaç yaşıyor. kanser olan babamın nebulizatörünü istemişler en son annemden. kadın çok üzgünmüş, çok acılar çekiyormuş falan filan.. umrumda değil dedim anneme o umursamaz hallerini düşünsün ve teselli olsun şimdi. doğduğundan beri hastanelerden gelemeyen, nefes alamayan, krizlere giren bir bebek düşünün ne kadar acılar çekiyor ve hiiç suçu yok

sizi suçlamıyorum yanlış analmayın sadece bu okuduklarınız gerçek! sigarayı elinize aldığınızda bunları düşünün. belki nefret gelir sebep olur inş. ne bileyim canınız çok istediğinizde 2 nefes çekin atın. bikaç nefes eksik olsun. açık havada için, başkalarının yanınızda sigara içmesine izin vermeyin. velhasıl elinizden geleni bebeğiniz için yapın. inş sağlıkla doğar..

allah korusun..evet gebeyken sigara kullananlara örnek olsun..bu ay 4 ay olacak bırakalı...ben daha hamile kalmadan bırakanlardanım..rabbim emeklerimizi boşa çıkarmaz inşallah:131:

asilllcim bende senı tebrık ederım ne güzel düşürmüşsün.ben azaltma yollarında hep basarısız oldugum için kökten bırakmaya mecburdum hep.bu sıe gercekten bırbırımıze destek için çok iyi.ben izin günlerimde nete gıremıyorum ve gercekten dıyorum kızlar naptı acaba:) sizleri düşünür oldum.

azmin için kutlarım canım seni Allah hepimizin yardımcısı olsun canım ben şuan hamile değilim daha 2 ay içinde planlıyorum ama şimdiden kendimi alıştırmaya çalışıyorum diyeceksiniz ki bırak hemen üzgünüm ama onu şuan için yapamıyorum ama emin olun uzak kalmak için birşey arıyorum ama gerçekten arıyorum sürekli sorguluyorum kendimi niye içiyorum diye bunu çözmeye çalışıyorum şimdi ve tek temennim önümdeki 2 ayda bu sorunun cevabını bulmak ve çözmek çünkü o zaman içmemem gerektiğini çok iyi biliyorum
çok üzüldüm canım çok mu içti o dönemde birde hiç bırakmayı düşünmedi mi?:96:
tebrik ederim canım sen beyninde bitirmeye başlamışsın bu işi tekrar tebrikler canım

öyle zaten canım kimimiz birdenbire kimimiz yavaş yavaş beyinde bitirmeye çalışıyoruz bu işi

evet flan.gercektende canım beyın hazır olmadıgı zaman olmuyor.bıtanem bak 1 gün gecırsen aslında ertesı gün daha kolay olur bılıyormusun.bıde şöle yapsan aslında sabah kalksan işte atıyorum bugün saat 4e kadar hiç içmiycem diye karar verıp 4ten sonrada aksam saat 10a kadar yine kararlastırıp 10da direk yatsan :)) 1 gün bitmiş olur hiç sigarasız..ama tabı dıyorumya beyın vercek bu kararları.allah hepınıze kolaylıklar versın.

aynen valla bende gecenın 2.30u ama yatamadım kızlara bakıyım neler yapmıslar dıye kalkıp actım pc yı :)) kokten bırakamıyorum denedımde yıne ınıp paket alıyorum yarısına gelınce atıyorum dedıgım gıbı.benım bebegımın yanında bıde kanama bolgesı var bunuda solesem zaten vururlardı benı burdakıler :18::18: 13unde kontrol var azaltmam o bolge ıcın ıse yararmı bılmem ama cabalıyoruz ıste...

cokk tesekkurler bızımle boyle bı olayı paylastıgın ıcın.genelde boyle yazıların altında baskı yada suclayıcı tavırlar olur ama senın yazında hıc hıssetmedım onu bunun ıcın ayrıca tesekkurler boyle paylasımlarla cunku dahada gayret edıyoruz. emın ol dedıgın gıbı elıme sıgarayı aldıgımda bunu hatırlayacagım.cıdden cok bırakmak ıstıyorum ama neden yapamıyorum onu cozemıyorum

canm bende aynen senın gıbıyım hatta paylaşınca belkı bu konudakı moral bozuklugum azalr die bu konuyu acıcaktm tam senn mesajını gördüm.ben 8.ayımdayım gecen aya kadar kultablası bile görünce midem bulanıodu normalde 2bucuk paket uzun sigara içen bi tiryakiyken bu benm için bir lutuf oldu tabi.am su son zamanlarda sigarayı içmek diil yemek ıstyorum normal bır istek diil resmen sigara aşeriyorum.hatta dahada kötüsü dumanını kokluyorum arasıra içerken o derece.her içişimde dua ediorum yavruma zarar vermesn die ama içmeynce dahada kasılıyorum.tabiki tartısılıcak hcbr yanı yok bunun savunulacakta.ama sonucta bi bağımlılık belki avuntu diil cnm ama doktorlar bile kasılmayalm die tiryakilere gunde 5 taneye kadar içleri rahat etmesede izin veriyorlar.inşallah hepimiz bi an önce tiksiniriz yeniden

psikolojik midir nedir bilmiyorum önceden sigaranın rahatsız ettiği zamanlarda inat mıdır nedir zorlayarak da olsa içmeye devam ederdim yani sigaranın rahatsız ettiğini kabul etmezdim şimdi öyle yapmıyorum baktım tat almıyorum en azından yemek falan yedikten sonra içeyim diyorum yani artık rahatsız ettiğini kabul ediyorum hani önce hasta olduğunu kabul ederek tedaviye başlarsın ya öyle birşey sanırım yavaş yavaş senin dediğin aşamaya da gelirim herhalde tatlım çok sağol önerin için:93:
kanama bölgesi nasıl oluyormuş gülüm bebeğin eşi falan mı?sen azalt mutlaka canım illaki azaltmak faydalı olacaktır çok iyi bilmiyorum kanama bölgesine etkisi olur mu ama bebeğin gelişimide başka yerlerde mutlaka faydalı olur sen kesinlikle azaltmaya devam et olur mu canım
canım onu çözsek işi zaten bitireceğiz bende şuanda kendimi sorguluyorum niye içiyorum diye ama en azından şuan için bazen içmekten hoşlanmadığımı kabul ederek başladım işe dedim kendi kendime evet şuan içmek istemiyorum neden zorluyorum ki ve öyle zamanlarda içmemeye başladım bakalım işe yarar belki

benzer bir olayı bende duydum canım kadıncağız millet gitsede tabladaki külleri yesem dermiş o derece yani onun üzerine dr hiç onaylamasada bu durum da tehlikeli diye çok az miktarda izin vermek zorunda kalmış tabii ki hiç içilmemeli ama böyle durumlarlada karşılaşılabiliyor ama az daha sabır gülüm bak çok az kalmış

merhaba cnm acımı deşmek değil her an aklımda zaten.benim suyum geldi o an bebeğim yaşıyordu ultrasyonda gördük ama doğum esnasında ebeler bebeğimi elleriyle çekmeye filan çalıştılar oan doğum çok zor oldu bende perde çektirdim görmek istemedim bişeyde soramadım zaten sonra kürtaj için beni uyutmuşlardı.Allahım bir daha yaşatma yüce Rabbim çok zormuş boynu bükük kalan bir çocuk gibi hissettim içimdeki boşluğu...
dün başka bir doktora gittim.düşük sebebim enfeksiyonmuş.bunu önceki doktorum anlayamadı .enfeksiyon kesenin erken açılmasına sebeb oluyormuş.şimdi tedaviye başladım.nalet olası pis hastalık gitsin artık.

bengu_ck
canımm amıınn ınsallah allah bıdaha yasatmaz o anları
amann kendıne cok ıyı bak cok dıkkat et canım cunku bebek tekrar oluyo yerını tutmasada aynısı olmasada yınede oluyo ıste ama anne gelmıyo senın saglıgında cok onemlı tekrar cok gecmıs olsunn tatlım

hayatımm yaa valla okuyunca cok sasırdım ılk kez senden duydum boyle bıseyı son bır ay gercı bebek gununu beklıyor ama nede olsa hala ıcerde.dısarıya falan cıksan ımkanın varsa eger dolasırken aklına gelmıyo sıgara yada erken yatıp gec kalksan bunlar tamamen olmasada bı kac saatını sıgarasız gecırmıs olcaksın nacızhane onerı tabı bunlar KELIN MERHEMI OLSA KENDI BASINA SURERDI dımı??:80:

flan
canım onu çözsek işi zaten bitireceğiz bende şuanda kendimi sorguluyorum niye içiyorum diye ama en azından şuan için bazen içmekten hoşlanmadığımı kabul ederek başladım işe dedim kendi kendime evet şuan içmek istemiyorum neden zorluyorum ki ve öyle zamanlarda içmemeye başladım bakalım işe yarar belki

aynen aynen bugun bende onu denedım baktım tıksınıyorum nıye ıcıyım dedım ve bugun 4tane sıgara yaktım herbırınden toplam 5 kısa nefes cekıp cekıp attım kızlar bu topık bana yaradı valla dun 4e dusurmusken bı ıkı gunden sonra bu sayıya ınmem benım ıcın mucıze cıdden ya o kadar moral verıyosunuzkı ozellıkle flan artı muraddı bengu_ck cellın cıgdem-k kızlarr cokk tesekkur ederım cıdden
artı arkadaslar sıgarayı cektıkten hemen sonra daha vermeden bı ıkı kez yutkunmayı denesenıze ıgrenc oluyo atasınız gelıyo sıgarayı*** bugun kesfettım onuda

flan cım hayatım bebek kesesının etrafında kanama var arastırdım burda konusuda acılmıs var oradada takıpteyım ama adını tam ogrenemedım latıncesını gıtcem 13une sorarım ama tekrar
bebek rahme yerlesmeye calısırken ordakı damarlardan bırını zedelıyomus oda kanamaya yol acarmıs ole degısık sanırım doktorda tam acıklayamıyo onu cunku sordugumda ıcerde oldugundan kompres yapıp durduramıyoruz dınlenmekle gecer 5 -6 ayına kadar boyle olup ondan sonra gecen anne bırsuru falan dedı valla hazır hatırlatmısken bu konudada bılgısı olan varmı yada yakın zamanda doktora gıdecek bunuda bı sorsa :))

kesede kanama bende de var dı canım. 12. hafta mda. Doktorum bunun düşük tehdidi olduğunu söyledi ve progestan kullandım. 5 gün iğne oldum,15 gün dinlendim. Geçti çok şükür.

kesede kanama bende de var dı canım. 12. hafta mda. Doktorum bunun düşük tehdidi olduğunu söyledi ve progestan kullandım. 5 gün iğne oldum,15 gün dinlendim. Geçti çok şükür.

pelincim evet dıger topıktekı arkadaslarda soyledı ama onu doktorum bana vermedı nedenını anlayamadım ama randevum ct ye ve mutlaka sorcam nıye bana vermedı ve o kadar sıkıntı cektım hastanede yattım dıye cıdden kızmaya baslıyorum cunku. pekı neden oldugunu sormussundur mutlaka sana doktorunun acıklaması ne oldu nıye olurmus??dogum yaptınmı pekı canım?:97:

tatlım klasik şeyler söyledi. İlk 3 ayda düşükler sık oluyor. Bu genetik bozukluktan kaynaklanabilir.Nedeni bilinmiyor vs. Son derece sıkıntılı zamanlar geçirmiştim bende. Şimdi çok şükür ki 8 aylık hamileyim canım. Kısmetse doğum önümüzdeki ay. Canını sıkma,ama, iyice dinlen.
Sigara konusuna gelince o dönem winston un white sigaraları var. nikotin 0.1 mg. hava çekiyorsun yani. Çok canım çekince onlardan içmiştim. Şimdi günde 4-5 taneye devam malesef...

Asill canım iki gün önce doktora gittim.hamileykende şikayetlerimi anlattım.alltan baktı doktor hala enfeksiyon devam ediyor dedi.şikayetlerine bakılırsa önceki doktorun bunun takibini yapamamış dedi.büyük olasılıkla senin suyunun gelmesi bu enfeksiyon yüzündendir dedi.sonra eşimle bana ilaç verdi şimdi ikimizde kullanıyoruz.İnş. şu hastalıktan kurtulurum bazen hiç bir belirti bile vermeyebiliyormuş.Hakkımızda hayırlısı ne diyelim.bu arada herkes sigarayı bırak bırak diye üstüme geliyorlar ama kolay olmuyo ki şuan psiklojimde izin vermiyo ama elimden geldiğince az içmeye çalışıyorum.

pelıncımm bu wınstonun lıghtı degılmı yahu??yoksa su kacaklarda satılanlardanmı? supermıs onun nıkotın oranı valla cok hosuma gıttı 3 nefes sonra mıgdem bulanmaya basladı benım toplasan 3e dusurdum zaten bın sukurde bu daha ıyı oldu hıc degılse o uc nefeste olsa daha azı gıtsın. allahım ınsallah bıse olmadan sende bende butun annelerde saglıkla yaparız dogumlarımızı valla dınlenmeye calısıyorum ama 3 yasındada bı kızım var

canımm zorlama kendını zaten sıgara konusunda tamam bılıyoruz zararınıda ole bırak denınce olmuyor ıste yasıyoruz hepımız yoksa delımıyız ne ısımız var bu topıkte? senın strese gırmemen lazım hayatım sıkma canını lutfen rahatlıyosan eger ıc sıgaranı.allahım nasıp eder hersey yoluna gırer duzelır ınsallah oyle hakkımızda hayırlısı..ahh bu doktorlarr ahhh....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…