Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

Benim kızım da emzik almadı,başta çok denedik,ama almayınca ben de artık zorlamıyorum.Çok eksikliğini de hissetmedim .

melis bugün ne yedi:
sabah 7 de uyandı 120 cc mama...8 de geri uyudu 9:30 da kalktı 90 cc mama...11 gmbi armut püresi hazırlayıp verdim yarını yedi kalan yarısının da suyunu tülbentten geçirip verdim..1 gibi çorba verdim ama en çok 10 kaşık almıştır sevmiyor çorbaları babasına çekmiş tatlıcı nolacak...tekrar 120 cc mama içti...uyudu saat 4 de uyandı 90 cc mama içti, az önce yoğurt yedi zaten en sevdiği şey..yatmadan öncede muzlu muhallebi yiyecek..gece uyku aralarında bizimki mama yiyor gecede 2 kere yiyor acıkıyor demekki...

09:00 anne sütü
11:00 elma ve muz rendeleyip 3 cicibebe kattım onu yedi.
12:30 120cc mama
16:00 anne sütü
17:30 bebelac karışık sebze püresi yarısını zor yedirdim:)
18:30 120cc mama

daha uyanmadı uyanıncada emziricem sonra 50cc gece çayı ve 120cc mama verip uyutcam inşallah:)

anaammm bu mönüler ne böle :1shok:benimki 3 saatte bir anne sütü nadiren mama o da yarısını dışarı akıtır benim kız açmı yaşıyo yoksa :uhm:

evet arkadaşlar ya sizinkiler obur yada bizimkiler aç one ya baya bi yiyolar maşşallah ben çok mera ediyorum kaşıkla beslemek istiyorum ama kızıolar dr da kesinlikle olmaz 6 aydan sora dedi bakalım 6. ayın sonunda bizimkide böyle yicekmi

bende bugün şanslı günümdeyim ve umarım hep böyle devam eder.
iştahsız egeye bugün bir haller oldu iyide oldu............
08:45-120cc mama(1 cici bebe karışımlı)
11:15- 85cc mama
13:30- 150cc pirinç unu muhallebi
15:45- 60cc mama
17:30- 55cc mama
19:20- 150cc pirinç unu muhallebi
sık sık su veriyorum.
yarım kave fincanı şeftali+kayısı karışımını da verdim ama saatini hatırlamıyorum.
babamız nöbetçi eczaneden mama almaya gitti geldiğinde de 120cc mama yapıcam.(inş. içer)

allah yardımcın olsun canım iştahsızlık kötü.
bugün ege nasıl olduysa iştahı iyiydi.
bende çorbalara başlıcam bu hafta karar verdim.
inş.hep yer diyelim ozaman

Son düzenleme:

damaklı emziklerden almanı öneririm ben, mesela ba..ino 0-6 ay, kucağındayken emziği veriyorsun çocuk ememiyorsa parmağınla hafifçe emziği ağzında tutmasına yardımcı oluyorsun.. 3-5 denemeden sonra alışır muhtemelen, bakıcıya bırakmak durumundaysan emziğe alıştır derim ben.. çünkü parmağını veya emziği emerek rahatlıyorlar (Çocuk Sağlığı Rehberi' nde okudum) :ecrin_bebek:

:ecrin_bebek:CADIARZU:ecrin_bebek:
bende biliyorum ama olmadı damaklı da denedim daha dilinin ucuna değdiği an yüzü ekşiyor.. zorla sokmaya çalışıyorum bazen abartıyorum ama olmuyor alamıyor alma şeklini bilmiyor dediğin gibi göğsümde vermeye çalıştım memeymiş gibi sonuç gene aynı

oyüzden uyutmak da problem olacak bakıcıya hadi ben emzirerek ya da sallayarak uyutuyorum bakalım ne olcak hafta ya görcezzzz

bende biraz önce havuç suyu verdim kaşıkla rendeleyip sıktım suyu sevdi gibi 1 havucun suyunun hepsini içti bide dün da...ne yoğurtlardan mavisi var içinde b,sküvi katkılıymış onuda bayıla bayıla yedi maşşall kızıma

anne sütü de alıyor mu bebişin ben daha başlayamadım ek gıdalara sadece küçük kavanozlarda meyve püresi var ya ondan 1 kere verdim bide atttır:smiley-cool:ıyorumm herşeyden börülce bile tattı

sadece anne sütü alıyo zaten yavaş yavaş daha 1 hafatdır günde 1 öğün başladım malum okul açılcak yavaştan alıştırıyorum onun dışında sedece emeiyo

evet canım van ın ilçesi erciş teyim seminerlerde başlıyo zaten en zazından sütü sağmam da ben yokken bişeyler veririler ona uğraşıyom ama ilginç olan benimkız dün koca meyvalıyığurdu yedi 1 saaat sonra yine beni emdi ee nerde kaldı ek gıda anlamadım nasıl doymaz onla

aynen benimki de püreyi verdim 1 saat kalmadı memeee istiyorr nasıl doyuracaz bişlmem ... çok mama verilmesini de istemiyorum alışkanlık yapıyor diye duydum

evet ben hiç mama vermek istemiyorum şişiriy gibigeliyo bana besin daha iyi haftaya patates ezip vermeyi düşünüyom su ile cıvıltım o tok tutar gibi bide pirinç unu belki

bende bugün oğluuşuma armut suyu verdim bayıla bayıla içti hatta bitince armut kabına bakıp bağırdı herhalde daha da istiyodu aslına bakarsanız ben vermem ama hem değişik tatlara alışsın hemde kakasını yaparken zorlanmasın die veriyorum bizim kaka sorunumuz hala devam ediyo yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dr.da ek gıdaya geçince düzelir dedi

cnm senin bebiş kç aylıkki o kdr sıklıkla emziriyosun
artık bebekler büyüdü emzirme sürelerini açmamız gerekio
ben 3.5 - 4 saat arayla emziriyorum o zmn emiyo ama öyle 2 saatte bir emzirirsem emmiyo
zaten emdiğini hazmetmesi gerek bence o kdr yüklenme bebişine
bide o kdr alıştırma emzirmeye sonra başa çıkamazsın çalışıyorum demişsin hep seni arayacak
emzik olarakta bizimkide almıyodu ama babası sağolsun
emziği pekmeze batıra batıra alıştırdı
bide nuk unkini tavsiye ederim tutuması daha kolay oluyo
hatta müptela yapıyo diyebilirim:icecream:

geçenlerde bende üstüste iki gün armut verdim bizim kız bir günde 5-6kez kakasını yaptı armuttan olduğunu bilmiyodum öğrenmiş oldum:) şimdi 1-2günde bir değişik meyve veriyorum ama en çok şeftali ve armutu seviyo..aşırı tatlıya düşkün oldu napıcam bilmiyorum sebzeleri yediremiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…