Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

Ben de şeftali armut rendeleyip veriyorum ya da yoğurt,ama onları yedikten sonra yine acıkıyor hemen ve emmek istiyor,tok tutmuyor onlar sanırım,sadece tatlara alışsın diye veriyorum ben de.

6 nisan doğumlu bizimki ama sık sık emiyo gerçi çk kusuyor belki ondandır ama bilemiyorum işte oyalayan birileri olursa 3 saati buluyor da yoksa artık bende yoruluyorum emiyor uyuyor bende de var yani tembellik

Ben de şeftali armut rendeleyip veriyorum ya da yoğurt,ama onları yedikten sonra yine acıkıyor hemen ve emmek istiyor,tok tutmuyor onlar sanırım,sadece tatlara alışsın diye veriyorum ben de.

canım sana katılıyorum bende özellkle takib ettm bu tür şeyler yedrgmde aradan yarımsaat gecmedm zeynep acıkıyo mama veryorumm yani bunlar dok tutmuyo sadece bi eglence gibi geliyoo onlaraa

benim nisa beren hanım iştahsızlıkta dibe vurdu dün..

aysuncum senin adına çok sevindim..inş hep böle gider..

benimkinin bu diş çıkarma olayları oldukça zorlayacak bizi gibi görünüyor..uyanıkken biberon almak istemiyor..kaşık maması ve meyve püresini verirken artık öğrendim parmaklarımı kullanıyorum..:)..önce kaşıkla vermeye çalışıyorum bakıyorum almıyor hemen dişlerini kaşıyorum biraz oyalayıp yine kaşıkla veriyorum..ağzından attıklarını da parmağımla toplayıp hoop ağzına tıkıyorum:)..umarım benimkinin de iştahı açılır..

amacım her gün aldığı süt miktarını azaltmadan üzerine bişeyler verebilmek..ya nasıl oluyorda ağızlarını bıçak açmıyo bazılarının ki anlamıyorum..:)...

pınarny;dün bebelak ve milupanın meyve püresini,sebze püresini,sütlacını,meyve suyunu vs vs. gördüm
4.aydan sonra olan çeşitlerden aldım,meyve suyu da.
ege'ye verdim sebze püresini bitirdi.
artık değişik tatlar istiyor bizimki.
belki nisada bıkmıştır aynı tattan canım.
birazdan 4.aydan sonra egeye neler verebileceğimi araştırıcam net'ten.
akşam eşimin halasındaydık ve ege eşimin parmağını ağzına götürmeye çalıştı.(dişleri malum)
halam tutturdu bak tam doymuyor çocuk beni dinle diye......
önce 4 çay kaşığı mantı çorbası, kalktı tarhana çorbası yaptı tuzlu,vermeyelim desemde dinlemedi kadın verdi ege'ye.
eşimin yüzüne bakıyorum verme hala desin diye çıt yok.
neyse eve geldik okadar doldurdum ki kendimi başladım söylenmeye.....
inanki ege akşam sabaha kadar ağlamalarından uyutmadı bizi.
çocuğun midesi karma karışık şeylerle tıka basa doldu üstelik tuzlu.
eşimde ben bağırcam diye bişey diyemedi ama tarhana olayından oda pişmandı.
tüm gece ege ağladıkça kalktı egeyle ilgilendi bense söylenip durdum.

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun hayatım..
ben milupa ve hipp in kavanoz mamalarından aldım..evde stoklu hatta..kaşık mamalrı da öyle..migros ta milupa kavanoz mamaları büyük boyları sanıyorum ki 3,50 idi ilk fiyatı 2,75 e inmiş..ben de bol bol aldım..

milupanın elma şeftali püreesinden vermiştim daha önce..bi de brokoli patatesden..sebzeyi sevmişti..hipp inde elma püresi ni sevdi..dün de zorla biraz hipp in elmalı havuç püresinden verdim..avrupalı doktorların sölediklerine göre önce havuç püresi idealmiş..benimki geceleri de dahil olmak üzere günde 600 ml süt içerdi..bazen püreleri de ii alıyo..ama dünden bu sabaha kadar 400 ml almıştır taş çatlasa..70 gr kadar da havuç püresinden..

lafı çok uzattım:)..farklı tatlar vermeye çalışıyorum ama anne sütü alsın istiyorum..ama nerde...kaşıkla da almıyo sütü..ağzında biriktirip atıyo..meyve suyu da koyup denedim..damardan mı versem bu sütü ne etsem acaba..:)

bu arada ege için moralini bozmamaya çalış..malesef biz ne kadar istemesekde kimileri bildiklerini okumaya devam ediyo...bazı durumlarda da ses çıkaramayabiliyoruz..ben eminim ufaklık kendini hemen toparlayacaktır..ama çok haklısın ne gereği var neden böyle sıkıntı dolu bi süreç geçirsinki yavrucak..moralini bozma lütfen ve stresli olma hemen hissediyolar biliyosun...umarım hemen düzelir küçük egecik..

doğduğu gün bebeğe baharatlı çorba içirenler varmış..duyduğumda şok olmuştum...işine karışmak istemem kesinlikle beni lütfen yanlış anlama ama dediğin gibi kavanoz pürelerine başla bence sende..meyve suyu da olabilir..ben milupanın meyve sularından da bulunduruyorum evde..nette çok menü araştırdım..uygulamaya çalıştım ama öğün olayını beceremiyoruz biz kızımla..karışık karışık veriyorum artık..milupa nın sitesinde ve bebelac ın sitesinde örnek öğün menüleri var...ayrıca bebek maması tarifleri..bu akşam eve gittiğimde uyumuyorsa armutlu muhallebi almıştım ondan vermeye çalışıcam..tabi dediğin gibi çok karıştırmamak lazım...

doktorumuz karşı çıkacak yine duyduğunda ama ne yapayım çocuk sütü alıyo da ben mi vermiyorum sanki..

dün armut verdim ama bizimkinde tık yok yapmaadı belki bugün yapar 2 gün önce felaket yapmıştı şeftali kabız yapar dikkat et cnm
6 nisan doğumlu bizimki ama sık sık emiyo gerçi çk kusuyor belki ondandır ama bilemiyorum işte oyalayan birileri olursa 3 saati buluyor da yoksa artık bende yoruluyorum emiyor uyuyor bende de var yani tembellik
ayyy yazzzıııkkk ama bence oyalayın en az bi 3 saati bulsun sürekli kusması kilo kaybına yol açar dikkat et cnm kuzucuğuna yazık

ege beni emmediği,ilk 6 ay sadece anne sütü almadığı için o kadar üzülüyorum ki.
oğlumu emzirmeyi de özledim...

ayyyy cnm bnnmmmmmm demirde emmediği zmnlar aklıma hemen sen geliosun bazen çok sinirleniyorm emmediğinde ama sonra çokta pişman oluyorum sinirlendiğim için napsın çocuk dili yokki neden emmek istemediğini söylesin bi dillensede derdini anlayabilsem sende üzme artık kendini napalım o da böyle büyüyecekmiş her bebek anne sütü alacak diye bişy yok cnm alsaydı tabiki çok gzl olacaktı ama almıyosada kendini strese sokma ayrıca o halayada çok kızdım yuh yani bebeği kendi gibi mi sanmış tuzlu tuzlu valla dövesim geldi iyi etmişsin eşin hatasını anlasınklava:klava:klava:

kaç gündür yazışamadık mügecim.
demir alabildiği sürece anne sütü alsın bence.
hamileyken anne sütünü 2 yaşına kadar vericem derdim.
bu işler planlı olmuyormuş.
eşim arayıp egeyi sordu bende hala ağlayıp duruyor dedimyerimseniben
ders olsun onaklava:

haaaaaaaaaaaaaaaaah birazcık vicdan azabı çeksin şekerim
ama çokta uzatma yazık adamceyizekaydirigubbakcemile3
şekerim bende 2 yaşına kdr emziricem diorum ama kısmet işte onlar istemedikten sonra biz ne düşünürsek düşünelim fayda etmiyo
ben elimden geldiğince vermeye çalışıyorum
girmediğim şekil yapmadığım şakrabanlık kalmyo gece öyle bi uyuyorum ki yorgunluktan süt sağmak için kurduğum saatin sesini bile duymuyorum eşim uyandırıyokaydirigubbakcemile3

keremde bugün 1 şeftali yedi
cam rende de rendeledim sararmadan hemen verdim püresiyle yuttu valla maşallah oğluşumaa

ÖNCELıKLE KEREMEDE MıRAYADA MAŞALLAH ...........
ZEYNEBıN YEMEK DÜZENı BAYA OLUŞTU BıR AKSıLıK ÇIKMADIĞI SÜRECE GÜNLÜK BESLENME ŞEKLıMıZı SıZLERLE PAYLAŞMAK ıSTıYORUM

sabah 08.00 - 08.30 arası kahvaltı (100 cc devam maması 5 cici bebe 1 çay kaşığı tuzu alınmış peynir kay kaşığı ucunla tereyağ yarım yumurta sarısı (çay kaşığınla başladık 1 haftada yarıma ulaştık herhangi alerji yapmadı.)

saat 11.00 gibi meyve püresi ( evde mevcut olan meyvelerden bazen her birinden birer dilim karışım yaparak)

saat 12.30 - 13.00 gibi çorba (patates - havuç - kabak - ve birazcıcık pirinç haşlayıp blenderdan geçirip püre halinde veriyoruz. artık yeni sebzeler eklemekte istiyorum bakalım)

saat 16.00 - 17.00 arasında pekmezli yada cici bebeli yada muzlu en olmadı sade yoğurt yiyor....

saat 20.30 - 21.00 gibi sütlü pirinçli kaşık maması yiyor ve gece uykusuna geçiyor

sabaha karşı 04.00 sularında uyanır hiç şaşmaz kurulu saat gibidir bu konuda 120 cc devam sütü içer ve sabah aynı düzen başlar .....

maşallahöğünleri düzenli
kahvaltı için koyduğun şeyleri nasıl yutuyor ,ben tıkanırsa diye korkuyorum.
çorbayı suyuyla blendırdan geçirip mi veriyorsun?

maşallahöğünleri düzenli
kahvaltı için koyduğun şeyleri nasıl yutuyor ,ben tıkanırsa diye korkuyorum.
çorbayı suyuyla blendırdan geçirip mi veriyorsun?

canım mamanın içine koyduklarımı kaşık yardımıyla eziyorum iyce nerdeyse hiç pütürsüz kalıyo diyebilirim peynir azıcık pütürlü gibi oluyo ama onuda yutuyor ....

çorbayıda tabi blenderden geçiriyorum püre şeklini alıyo pürüssüz olana kadar yapıyorum bir kere pütürlü kalmıştı zeynep kesinlikle yemek istemedi .........

bende bu kahvaltıyı denicem bakalım bizimki yiyecek mi
bu arada ben ülkerin pirinç unuyla muhallebi yapıyorum.
üzerinde suyla yapılır yazıyor.
başka bir konuda devam mamasıda konduğu yazıyordu,kafam karıştı.
muhallebi yapan varsa yazarsa sevinirim.
kaşık maması vermiştim egeye sütlü pirinçliydi pek sevmedi.
yada kaşık mamasının hangisini alıyorsunuz?

canım kaşık maması hero bayby aldım sütlü pirinçli ve yoğurtlu meyvalı selen ikisinide yiyiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…