- Konu Sahibi gulshenidil
-
cnm senin bebiş kç aylıkki o kdr sıklıkla emziriyosun
artık bebekler büyüdü emzirme sürelerini açmamız gerekio
ben 3.5 - 4 saat arayla emziriyorum o zmn emiyo ama öyle 2 saatte bir emzirirsem emmiyo
zaten emdiğini hazmetmesi gerek bence o kdr yüklenme bebişine
bide o kdr alıştırma emzirmeye sonra başa çıkamazsın çalışıyorum demişsin hep seni arayacak
emzik olarakta bizimkide almıyodu ama babası sağolsun
emziği pekmeze batıra batıra alıştırdı
bide nuk unkini tavsiye ederim tutuması daha kolay oluyo
hatta müptela yapıyo diyebilirim:icecream:
Ben de şeftali armut rendeleyip veriyorum ya da yoğurt,ama onları yedikten sonra yine acıkıyor hemen ve emmek istiyor,tok tutmuyor onlar sanırım,sadece tatlara alışsın diye veriyorum ben de.
çok geçmiş olsun hayatım..pınarny;dün bebelak ve milupanın meyve püresini,sebze püresini,sütlacını,meyve suyunu vs vs. gördüm
4.aydan sonra olan çeşitlerden aldım,meyve suyu da.
ege'ye verdim sebze püresini bitirdi.
artık değişik tatlar istiyor bizimki.
belki nisada bıkmıştır aynı tattan canım.
birazdan 4.aydan sonra egeye neler verebileceğimi araştırıcam net'ten.
akşam eşimin halasındaydık ve ege eşimin parmağını ağzına götürmeye çalıştı.(dişleri malum)
halam tutturdu bak tam doymuyor çocuk beni dinle diye......
önce 4 çay kaşığı kemik suyu çorba ardından da, kalktı tarhana çorbası yaptı tuzlu,vermeyelim desemde dinlemedi kadın verdi ege'ye.
eşimin yüzüne bakıyorum verme hala desin diye çıt yok.
neyse eve geldik okadar doldurdum ki kendimi başladım söylenmeye.....
inanki ege akşam sabaha kadar ağlamalarından uyutmadı bizi.
çocuğun midesi karma karışık şeylerle tıka basa doldu üstelik tuzlu.
eşimde ben bağırcam diye bişey diyemedi ama tarhana olayından oda pişmandı.
tüm gece ege ağladıkça kalktı egeyle ilgilendi bense söylenip durdum.
dün armut verdim ama bizimkinde tık yok yapmaadı belki bugün yapar 2 gün önce felaket yapmıştı şeftali kabız yapar dikkat et cnmgeçenlerde bende üstüste iki gün armut verdim bizim kız bir günde 5-6kez kakasını yaptı armuttan olduğunu bilmiyodum öğrenmiş oldum:) şimdi 1-2günde bir değişik meyve veriyorum ama en çok şeftali ve armutu seviyo..aşırı tatlıya düşkün oldu napıcam bilmiyorum sebzeleri yediremiyorum
ayyy yazzzıııkkk ama bence oyalayın en az bi 3 saati bulsun sürekli kusması kilo kaybına yol açar dikkat et cnm kuzucuğuna yazık6 nisan doğumlu bizimki ama sık sık emiyo gerçi çk kusuyor belki ondandır ama bilemiyorum işte oyalayan birileri olursa 3 saati buluyor da yoksa artık bende yoruluyorum emiyor uyuyor bende de var yani tembellik
ege beni emmediği,ilk 6 ay sadece anne sütü almadığı için o kadar üzülüyorum ki.
oğlumu emzirmeyi de özledim...
kaç gündür yazışamadık mügecim.
demir alabildiği sürece anne sütü alsın bence.
hamileyken anne sütünü 2 yaşına kadar vericem derdim.
bu işler planlı olmuyormuş.
eşim arayıp egeyi sordu bende hala ağlayıp duruyor dedimyerimseniben
ders olsun onaklava:
keremde bugün 1 şeftali yedi
cam rende de rendeledim sararmadan hemen verdim püresiyle yuttu valla maşallah oğluşumaa
ÖNCELİKLE KEREMEDE MİRAYADA MAŞALLAH ...........
ZEYNEBİN YEMEK DÜZENİ BAYA OLUŞTU BİR AKSİLİK ÇIKMADIĞI SÜRECE GÜNLÜK BESLENME ŞEKLİMİZİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM
sabah 08.00 - 08.30 arası kahvaltı (100 cc devam maması 5 cici bebe 1 çay kaşığı tuzu alınmış peynir kay kaşığı ucunla tereyağ yarım yumurta sarısı (çay kaşığınla başladık 1 haftada yarıma ulaştık herhangi alerji yapmadı.)
saat 11.00 gibi meyve püresi ( evde mevcut olan meyvelerden bazen her birinden birer dilim karışım yaparak)
saat 12.30 - 13.00 gibi çorba (patates - havuç - kabak - ve birazcıcık pirinç haşlayıp blenderdan geçirip püre halinde veriyoruz. artık yeni sebzeler eklemekte istiyorum bakalım)
saat 16.00 - 17.00 arasında pekmezli yada cici bebeli yada muzlu en olmadı sade yoğurt yiyor....
saat 20.30 - 21.00 gibi sütlü pirinçli kaşık maması yiyor ve gece uykusuna geçiyor
sabaha karşı 04.00 sularında uyanır hiç şaşmaz kurulu saat gibidir bu konuda 120 cc devam sütü içer ve sabah aynı düzen başlar .....
maşallahöğünleri düzenli
kahvaltı için koyduğun şeyleri nasıl yutuyor ,ben tıkanırsa diye korkuyorum.
çorbayı suyuyla blendırdan geçirip mi veriyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?