Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

bende bugün şeftali rendeleyip verdim.
ama benimki onuda pek beğenmedi.
acaba benim oğlan daha hazır değil mi ek gıda için
daha öncede denediğimde en fazla iki kaşık verebilmiştim
öyle severek falan yemiyo.
umarım iştahsız olmaz.
anne sütünden başka bişey pek beğenmiyo.
tombiş oğlum yakında sıska olabilir yani.

ipekcim denedim kaşıkla yemedi meyvaların hiçbirini ama biberonunu çok seviyo onunla içiyo hepsini.çorbasınıda hergün kaşıkla yiyo zaten şu meyvaların tadına alışsın pürelerinide kaşıkla yiyecek nasılsa çorba gibi.alışana kadar işte yoksa yediremedim

canım benim doktor erik de tavsiye etti yumusak tatlı eriklerden.

patates ve kabaĞı haŞladım pÜre halıne getırdım dÜn onu yedırdım.

tarhana-domates-yoĞurt Çorbası verıyoruz.
mılupanın tÜm kavanoz mamalarını severek yıyıyoruz.Özellıkle sÜtlacı:)
mılupa aptamıl ıÇıyoruz cıla nıyetıne uyumak amaÇlı:)))

meyve sularından karpuz suyu favorımız.

Şeftalı kayısı suyuda ıÇıyoruz.

ÜzÜm suyunu sevmedık....

beslenme programına göre 11 de meyve 13 gibi de kasık maması ama bizimki bir yattı 10 u geçiyordu hala uyuyor. ben de uyansın da meyve vereyim diye bekliyorum. gerçi bu 3-4 gün sadece birer ögünü deneyecegiz ama 3-4 gün sonra tam uygulamaya gectigimizde nasıl olacak bu iş bilmiyorum. kaydıra kaydıra gidersek aksamüstü yogurt öğünü aksama gelir. o da aksam yenirse gaz yapar mı acaba...

doktormu verdi beslenme programını canım?

canım benim doktor erik de tavsiye etti yumusak tatlı eriklerden.
hımm ne faydaları varmış acaba bende dün kereme yedirdim

evet ya saate uyulmuyor gerçekten

bende selene bu gun yarım armut yarım elma 1 erık renndeledım 1 kahve fıncanı oldu ve selen baya beyendi

afiyet olsun selene

bende bugün üzüm suyu içirdim ilk kaşıkta suratı şekilden şekile giriyor:)
sonradan alılıyır
akşam üzeride yoğurduna şeftali koycam

selam
yazdıklarınıza şöyle bi gözgezdirdim imrendim doğrusu. benim kızım 20 nisan doğumlu mama takviyeli besleniyor doktorumuz bu ayki kontrolünde ek gıdaya başla dedi meyvasuyu ve yoğurt bana daha erken özellikle yoğurt için ek gıda dönemi 5. ayda diye biliyorum birde ek gıda olaak kimi tahıllar pirinçunlu mamalar ile balıyor kimi sebzelerle kmide meyvasuyu yoğurt kafam öyle karıştıki hı bide yoğurdu formül mamadan yapıyorlar ben ne ypıcam

evet kızlar.. ek gıdamızı ve suyumuzu denedik. seftali kötü çıktıgı için elma ile basladım. gerçi elmamız da pek tatlı sayılmazdı ne yazık ki.. toplamda 1 cay kasıgı bile yemedi. yüzünü burusturdu, suya da aynı şekilde tepki verdi. ve dilini dısarı cıkarıp durdu. yarın armut deneyecegim ama armutlar güzel mi acaba onu da bilmiyorum. yahu yedirmek ayrı dert yedirmek için güzel meyva bulmak ayrı dert!

dr.kontrolümüz vardı bugün.
dr.umuz pirinç unundan yaptığım muhallebiyi vermemem gerektiğini söyledi.
kabız olduğunu söyledim armudu özellikle ver dedi.
bende akşam meyve püresi yaptım ama armut ekşi bir tat varmiş yiyemedi ege.
cicibebe,dut pekmezi koydum içine yine yemedi.
bugün gidip tatlı meyvalar aldım.
manavda çaktırmadan şeftaliyi mıncıklayıp baktım tadınakaydirigubbakcemile3

canım bana da muhallebi vermemişti ama ben kavanoz olanlara başladım acaba hata mı yapıyorum gerçi daha dün ilk defa verdim ama...

canım bana da muhallebi vermemişti ama ben kavanoz olanlara başladım acaba hata mı yapıyorum gerçi daha dün ilk defa verdim ama...

canım bence verme. ya lafım bir tek sana değil ama nisan annelerinin cogunda var bu doktorun baslatmadıgı gıdaları cocuga verme merakı. bizim nisan anneleri daha ilk aylardan masallah üzüm suyu, kavun suyu, yemek suyu aldı basını gitti... ben hiç bir şey tattırmadım yasemin e bugüne kadar...ben mi çok meraksızım bu konuda acaba?..

canım bende 2 doktora birden gitmiştim..kilo alımı az oldu 4. ay benimkinin..sütüm var ama bebiş almıyo..biri ek gıda dedi..10 gün sadece meyve püresi ve anne sütü verdim bayağı toparladı..diğerine gittim 10 gün sonra..o da hiç bişey verme dedi..muhallebi, meyve püresi, sebze püresi alerji yapabilir dedi..ama ben çoktan denemiştim ya bi yan etkisini görmedim..:)..kendimce tabi:)..sadece süt ve gerekirse formül mama..ama değişik tatlar iyi oldu gibi..meyvelere devam edeyim de bir kaç gün ara vereyim kavanoz muhallebisine bari..ben de diyorum farklı tatlara alışsın yavrucak:)..zaten anne sütünü belli miktarın üzerinde almıyo..ama kaşıkla verdiklerimi gerekirse parmağımla soktuğum için mecbur alıyo..

Son düzenleme:
kavanoz mamalarında 4 aydan sonrası var!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Üzerınde yazıyooooooooooooooooooo...
doktorumuz verebilirsin dediiii
sanırım doktor bıŞey bılıyodur..

iştahlı bebekler bir tek anne sütüyle doymuyor..
alın işte benim birsürü sütüm oluyordu işteyken saat 11:00 da 300 ml sağabiliyordum.
daha düne kadar göğüs pedleriyle dolaşıyordum okadar çok geliyodu.
benimki iştahlı bebek o bile yetmedi..doymadı..
yetmeyince ne yapcaz elbette mama verilcek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…