Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

canım bana da muhallebi vermemişti ama ben kavanoz olanlara başladım acaba hata mı yapıyorum gerçi daha dün ilk defa verdim ama...

kabızlığı için muhallebi verme dedi bana.
ben bizim dr.u hiç anlamıyorum 6.aya girdiniz dimi dedi hayır dedim.
aaa niye yanlış hesaplamışım 3 hafta önce dedi.
ben 5.ayda sandığım için ek gıdaya başla demiştim dedi.
bak ne kadar dikkatsiz bir dr..
bide ben ona güvenerek oğlumu doyuruyorum.
bence netten iyice araştır içine siniyorsa ver.
ege bazen hiçbişey yemek istemiyor bende ogün muhallebi yapıp günde 1 kez veriyorum.
ege ek gıda sayesinde 3 haftada 590 gr.almış.
öncesi kilo vermişti.

ben hala erene hiç birsey vermıyorum
doktor bu ay ne dıyecek bakalım 2 eylulde gıdecegız
gece yatarken sadece 60 ml mama baska bırsey vermedı hıc
versemmı dıye dusunuyorum ama yıne de doktora sormadan vermeyeyım dıyorum
baksanızya gercı doktorlarda anlamıyo

ekoldenmidir dnedir her doktor farklı şeyi savunuyor..kimi zaman tabi..

anneler iç güdüsel olarak davrandıklarından yavrularına zarar verecek bişey zaten yapmazlarmış..ve her anne de her bebişde farklı..hrkes kendi bebeğine ne yarar ne yaramaz öğreniyo zaten zamanla..bişeylere kalıplaştırmamak lazım..anne sütü kesinlikle çok önemli..mümkünse ilk 6 ay sadece..ama bu bile tartışılır belki...

annem bana bilmem ne zamna ek gıdaya başlarsın yavaş yavaş dediğinde hep karşı gelirdim..hatta doktor ilk ek gıda dediğinde eşimin nasıl parladığını hatırlıyorum..hayır!!..diye..

ama şimdi 5. ayımız bitmek üzere..nazar değmesin ama bebişde isilikden başka bişey olduğunu bilmem..o da 20 günlükken..hatta ben kızımı aşıdan aşıya ağlarken görüyorum..bi de ağer birinin kucağındayken biri hapşırırsa o zaman:)uyandığında çok nadiren ağlamaklı mırıldandığını bilirim bi de..işimi yok ne gülücüklerle uyandırıyo bizi..

gelde bu bebişi meyvelerden uzak tut :umursamaz:

şaka bi yana...her şey gerektiği gibi oluyordur zaten..hihoyyyt:icecream:

bence sen o dr. u derhal değiştir canım. bu ne dikkatsizlik böyle...

kızlar bişey sorucam
bu gece kereme muhallebi vermek istiyorum ama biberonla daha tok tutsun die nasıl vereyim ya aklımkarıştı

burda iyi anlatılan 2 dr.var.
2 sinide denedik ve buna karar verdik.
ama buda hastasının daha kaç aylık olduğunu hesaplayamıyor.
neyse insanız hata yapabilir ama umarım ilk ve son olur.

valla dikkat et canım. en temel şey zaten kaç aylık oldugu.. her şey onun etrafında şekilleniyor. herkesin iyi dediği herkese iyi gelmiyor işte napacaksın..

doğru söylüyorsun canım.
ek gıdaya erken başlatmış oldu.
ama ben meyve suyuyla başlayıp yeni yeni diğerlerine geçtim.
22 nisanda 5.ayından gün aldı.
bebeğimizin sağlığı orta da bir bakıma..........

ya kızlar ben dün elma püresi ile basladım ya ilk defa,ki demiştim elma da pek tatlı değilmiş,zaten yarım çay kasıgı bile yemedi sayılır. bugün armut püresini mi denesem, yoksa aptamil sütlü pirinçli den mi biraz sulu yapıp azıcık denesem?

biz ilk şeftali ile başladık..bakıcım ilk gün bi kaç kaşık vermişti..sonraki gün çok hoşuna gitmiş bebişin yarım şeftali vermişti..suyundan verdi diye biliyorum..püreye geçince diliyle itti benimki de ama bi yandanda yiyodu..reflexden dolayı olduğunu okumuştum...şimdi yeni verdiğim herşeye biraz surat ekşitiyo ilk başta ama bi kaç kaşıkdan sonra alışıyo açıyo ağzını..hatta tadına aşina olduklarına da yapıyo aynı şeyi..

bebişi çok zorlamadan zaten midesinin bulanıp bulanmadığını anlarsın..her bebek farklı tabi..bende hayatımda bi benimkini gördüm inanın..daha önce 9 ayın altı bebk ne kucağıma aldım ne de gördüm diyebilirim..:)..yüzünü buruşturması her zaman midesi bulanıyo anlamına gelmeyebilir..ben buruşturunca da veriyorum..istemezse bağrıyo zaten..midesi bulandığında ise kesiyorum..o zaman boğuluyomuş gibi dilini dışarıya çıkarıyo zaten..bi kaç saat ara verip tekrar deniyorum..yine bulanırsa bi kaç gün sonra..

bi de bu bebişler pek bi inatçı oluyolar ya..

Son düzenleme:
Selam Arkadaşlar,

Benim araştırdığım kadarı ile ek gıdalara meyvelerden başlamayın tatları keskin olduğu için bebekler yeme konusunda tepki verebiliyor ve şeker içerdiği için dişlerdaha cıkmadan çürümeye sebeb oluyor. Meyvelere 6 aydan önce başlamayın. Ek gıdaya pirincle başlamak daha uygun oluyor anne sutune en yakın tat oldugu için bebekler daha severek yiyor. Birde hergun farklı bir gıda denemeyin cunku bebeklerin bazı gıdalara alerjisi olabiliyor bunu tespit edebilmek için ek gıdalara tek tek gecmek lazım. Pirincle başlayıp sonra yogurt sonra patates ve havuc püresi sonrada meyve püreleri ve tahıllar. Biz şimdilik sütlü pirincli veriyoruz severek yiyor. Herhangi bir sorun olmadı. Bundan sonra yogurda gececeğim sonrada patates ve havuc püresine.

canım aslında her gün farklı ve tek bir gıda denemek gerekiyor ki alerjisi olup olmadıgı anlasılsın.mesela bugün elma denedin, bir şey çıkmadı, yarın kasık maması denedin, bir şey çıkmadı, ertesi gün elma ve kasık maması verebilirsin, veya armut ve kasık maması verirsin, bir şey çıkarsa bilirsin ki armuttandır gibi.

kavanoz mamalarına o kadar katı değilim hatta düşündümde hiç değilim....fırsatım varken hazırlarım ama kasmam o kadar...yediğimiz meyve ve sebzelerinde ne durumda olduklarını biliyorum

kavanoz mamalarına o kadar katı değilim hatta düşündümde hiç değilim....fırsatım varken hazırlarım ama kasmam o kadar...yediğimiz meyve ve sebzelerinde ne durumda olduklarını biliyorum

valla ben de istiyorum ki her şeyin tazesi olsun güzeli olsun ama taze ve güzel diye aldıgımız bir çok şeyde de hormon, tarım ilacı kalıntısı vs. var. kendi bahçemde yetiştirmiş olsam tamam.. hiç değilse organik kavonoz mamalarında organik sertifikası var, pazara gelen maldan çok çok daha sıkı kontrollerden geçiyorlar. yani biz öyle biliyoruz ve öyle oldugunu umut ediyoruz. ilaç ve gıda sektöründe rant ugruna neler dönüyor, neler görmezden geliniyor biliyoruz aslında ama dediğim gibi marketten alınan meyveden daha iyidir içindeki meyve heralde. hoş o organik falan ama onları da sınıflandırıp aynı meyve suyu üretiminde oldugu gibi, bunlar püre olacak, ezik ve geçmişlerini mama için ayıralım politikası güdülüyorsa bilemem. sonucta bir de organik ya, vay bunlar niye böyle çürük çarık da denmez. adı üstünde organik... valla zor iş seçim yapmak yaa.. ne demişler her şeyin azı karar çogu zarar.. biraz ondan biraz bundan orta yolu bulmak lazım. valla ben süt alırken bile piyasadaki belli baslı markaların hepsinden ikişer paket alıyorum. içtiğim suyu arada bir değiştiriyorum. birinin içinde bir şey varsa ötekinde yoktur, ya da birinde az varsa ötekinde çok vardır belki diye kanserojen maddelerden kansoren madde begeniyorum kendime...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…