- Konu Sahibi gulshenidil
-
canım bana da muhallebi vermemişti ama ben kavanoz olanlara başladım acaba hata mı yapıyorum gerçi daha dün ilk defa verdim ama...
kabızlığı için muhallebi verme dedi bana.
ben bizim dr.u hiç anlamıyorum 6.aya girdiniz dimi dedi hayır dedim.
aaa niye yanlış hesaplamışım 3 hafta önce dedi.
ben 5.ayda sandığım için ek gıdaya başla demiştim dedi.
bak ne kadar dikkatsiz bir dr..
bide ben ona güvenerek oğlumu doyuruyorum.
bence netten iyice araştır içine siniyorsa ver.
ege bazen hiçbişey yemek istemiyor bende ogün muhallebi yapıp günde 1 kez veriyorum.
ege ek gıda sayesinde 3 haftada 590 gr.almış.
öncesi kilo vermişti.
bence sen o dr. u derhal değiştir canım. bu ne dikkatsizlik böyle...
burda iyi anlatılan 2 dr.var.
2 sinide denedik ve buna karar verdik.
ama buda hastasının daha kaç aylık olduğunu hesaplayamıyor.
neyse insanız hata yapabilir ama umarım ilk ve son olur.
armutu dene canım sutlu pirinçlyi yer zaten
biz ilk şeftali ile başladık..bakıcım ilk gün bi kaç kaşık vermişti..sonraki gün çok hoşuna gitmiş bebişin yarım şeftali vermişti..suyundan verdi diye biliyorum..püreye geçince diliyle itti benimki de ama bi yandanda yiyodu..reflexden dolayı olduğunu okumuştum...şimdi yeni verdiğim herşeye biraz surat ekşitiyo ilk başta ama bi kaç kaşıkdan sonra alışıyo açıyo ağzını..hatta tadına aşina olduklarına da yapıyo aynı şeyi..ya hiç yiyecek gibi gelmiyor bana. biz yerken pek bir iştahlı bakıyor ama dün verdiğimde dilini dışarı çıkarıyordu, sanki hazır değilmiş gibi geldi.. sizinkilere ilk verdiğinizde tepkileri nasıldı? ne kadar yediler püreyi?
Selam Arkadaşlar,
Benim araştırdığım kadarı ile ek gıdalara meyvelerden başlamayın tatları keskin olduğu için bebekler yeme konusunda tepki verebiliyor ve şeker içerdiği için dişlerdaha cıkmadan çürümeye sebeb oluyor. Meyvelere 6 aydan önce başlamayın. Ek gıdaya pirincle başlamak daha uygun oluyor anne sutune en yakın tat oldugu için bebekler daha severek yiyor. Birde hergun farklı bir gıda denemeyin cunku bebeklerin bazı gıdalara alerjisi olabiliyor bunu tespit edebilmek için ek gıdalara tek tek gecmek lazım. Pirincle başlayıp sonra yogurt sonra patates ve havuc püresi sonrada meyve püreleri ve tahıllar. Biz şimdilik sütlü pirincli veriyoruz severek yiyor. Herhangi bir sorun olmadı. Bundan sonra yogurda gececeğim sonrada patates ve havuc püresine.
kavanoz mamalarına o kadar katı değilim hatta düşündümde hiç değilim....fırsatım varken hazırlarım ama kasmam o kadar...yediğimiz meyve ve sebzelerinde ne durumda olduklarını biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?